Windows 10

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Έχεις την έκδοση 10240, η 10856 έγινε διαθέσιμη στις 16-11-2015
στη γραμμή εντολών γράφεις ver και πατάς enter, σου επιστέφει την έκδοση των Windows

Reaction score
3.085
....
κάνε μια αναζήτηση το: msinfo32.exe
....
Απορία:
Το msinsfo32.exe αντιστοιχεί σε οποιαδήποτε έκδοση, είτε αυτή είναι 32-bit είτε 64-bit, ή μπας και υπάρχει αντίστοιχο msinfo64.exe?

Edit:
στη γραμμή εντολών γράφεις ver και πατάς enter, σου επιστέφει την έκδοση των Windows
Α, ΟΚ, θα το ψάξω κι έτσι..
Ευχαριστώ και τους δυο σας. πάντως.
-

Reaction score
3.085
Το έψαξα στα γρήγορα με τον τρόπο που έγραψε ο "κατατρεγμένος αβγδ" :drinks: και από ότι φαίνεται μάλλον έχω τη νεότερη έκδοση 10586. Ιδού η εικόνα:

windows10_18-121-2015.jpg

Από αυτήν βλέπω ότι η δομή του συστήματος είναι η 10586. Άρα πρέπει να έχω τη νεότερη έκδοση.
Τα λέω καλά ή όχι;
-

Reaction score
3.085
Καλησπέρα ξανά

Την πατήσαμε ή όχι, τελικά; >:(:o:frown:

Μετά την εγκατάσταση του 10586 στον υπολογιστή από τον οποίο γράφω τώρα (είναι ο καθημερινός μου υπολογιστής), και αφού εμφανιστήκανε όλα εκείνα τα ωραία "We' ve updated your PC" - "All your files are exactly where you left them" κλπ., κλπ., το PC αρνείται πεισματικά να με βάλει στην επιφάνεια εργασία (στο desktop). Ξεκινάει κανονικά, μου ζητάει password και μετά λαμβάνω μια μαύρη οθόνη, στην οποία εμφανίζεται στην αρχή μόνο το παράθυρο εκκίνησης του Hard Disc Sentinel, ακολουθούμενο από το εικονίδιο του Cyberlink Mediaespresso (αυτό το εικονίδιο με το φλυτζανάκι του καφέ, για όσους το γνωρίζουν), αλλά και τα δύο πάνω σε μια μαύρη οθόνη, δίχως περαιτέρω δυνατότητες να δω κάτι ή να μπω κάπου.

Έχω κάνει τρεις φορές ως τώρα επανεκκίνηση - ευτυχώς δουλεύει το Alt+Ctrl+Del και μπορώ να μπω και στο task manager - αλλά μέχρις εκεί.

Πρέπει να διευκρινίσω ότι αυτή τη δυσλειτουργία την παρουσιάζει μόνο κατά την εκκίνηση του δικού μου προσωπικού (κύριου) Χρήστη (User). Όταν ζητήσω αλλαγή Χρήστη, αφού πατήσω Alt+Ctrl+Del, με βάζει κανονικά στο προφίλ του δεύτερου Χρήστη, που το είχα φτιάξει από πολύ παλιότερα, αλλά όταν ξαναλλάζω Χρήστη και μπαίνω στον λογαριασμό του κύριου Χρήστη, έχω πάλι το ίδιο φαινόμενο.

Τί μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δες τα αρχεία καταγραφής των Windows, από τον λογαριασμό που λειτουργεί, για να καταλάβουμε που είναι το πρόβλημα...
δοκίμασε να τρέξεις το explorer.exe από τον task manager-->file-->run new task-->explorer.exe

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.337
Βλέπω συνεχώς προβληματάκια βρε Παναγιώτη!

Δεν αλλάζεις κόμμα μήπως...:p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.226
Τί μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ.
Παναγιώτη, επειδή βλέπω ότι τελικά τρως πιο πολύ ώρα στο "συνεργείο" παρά στη χρήση του PC, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κι ένα Mac. Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο σε καλύτερη τιμή ή να πάρεις ένα απλό Mac mini που είναι υπεραρκετό. Θα ξεχάσεις όλα αυτά τα σκαλώματα που συχνά αντιμετωπίζεις. :)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.214
Παναγιώτη, επειδή βλέπω ότι τελικά τρως πιο πολύ ώρα στο "συνεργείο" παρά στη χρήση του PC, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κι ένα Mac. Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο σε καλύτερη τιμή ή να πάρεις ένα απλό Mac mini που είναι υπεραρκετό. Θα ξεχάσεις όλα αυτά τα σκαλώματα που συχνά αντιμετωπίζεις. :)
Έρχονται τα εγκεφαλικά... :D

Reaction score
864
Ρε παιδιά στο καλό pc (x99/intel5960) ενώ κάνει κανονικά καθαρή εγκατάσταση δεν κάνει αναβάθμιση με τίποτα.

Ολοκληρώνει κανονικά την αντιγραφή αρχείων και στην επόμενη επανεκκίνηση μένει λίγα δευτερόλεπτα και τέλος.
[DOUBLEPOST=1447922386][/DOUBLEPOST]
Καλησπέρα ξανά

Την πατήσαμε ή όχι, τελικά; >:(:o:frown:

Τί μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ.
Αν δεν δουλέψει στην εκτέλεση να μπεις στον explorer γράψε msconfig και διάλεξε ασφαλής λειτουργία να μπεις μια φορά και λογικά θα είσαι οκ μετά.

Reaction score
110
Καλημέρα.

Έκανα την τελευταία ενημέρωση (10586) και όλα πήγαν καλά. Όλα εκτός από το γεγονός ότι στην εκκίνηση (με λογαριασμό Microsoft) μου ζητούσε κωδικό πρόσβασης. Δοκίμασα τις γνωστές μεθόδους παράκαμψης χωρίς αποτέλεσμα. Αποφάσισα να εισέλθω με τοπικό λογαριασμό κι από εδώ αρχίζουν τα προβλήματα, τα οποία απαριθμώ με τη σειρά που τα ανακαλύπτω.

1. Δεν λειτουργεί η Αναζήτηση (ο γνωστός μεγεθυντικός φακός).
2. Δεν λειτουργεί ο Edge (μόλις πάει να μπει με πετάει έξω).
3. Δεν μπορώ να επανεργοποιήσω τον λογαριασμό Microsoft (μόνο με τοπικό μου επιτρέπει να μπω).

Όλα τα παραπάνω δεν λειτουργούν ούτε σε περιβάλουν ασφαλούς λειτουργίας.

Παρακαλώ την βοήθειά σας.

Reaction score
3.085
Βλέπω συνεχώς προβληματάκια βρε Παναγιώτη!

Δεν αλλάζεις κόμμα μήπως...:p
Εκεί που φτάσαμε, Γιώργο, θα πρέπει να ζητάμε και τη γνώμη (ή την άδεια) του Μεγάλου Αδελφού για να επιλέξουμε και κόμμα....

Γιώργο Κοντολέτα, μπας και σε προκαλούν; :cool:

Για να σοβαρευτούμε τώρα, Άλεξ, δεν νομίζω ότι φταίει η "παραθυρική" πλατφόρμα για ότι μου συνέβη, αλλιώς θα υπήρχαν προβλήματα και στον άλλο υπολογιστή, που φόρεσε απευθείας την έκδοση 10586.

Με τη βοήθεια (εκ του μακρόθεν) του Γιώργου μας, κατάφερα και επανέφερα τον υπολογιστή σε προηγούμενη φάση (έκδοση 10240) και όλα λειτουργούν κανονικά τώρα. Ταυτόχρονα, πάντα με τη βοήθεια του Γιώργου, κάναμε κι ένα τσεκάρισμα του δίσκου συστήματος (Intel SSD), βρέθηκαν κάποια σφάλματα και διορθώθηκαν από το σύστημα και άφησα τον υπολογιστή σε αυτό το status, με την αναμονή ότι κάποια στιγμή θα ξαναδοκιμάσει να περάσει το νέο αναβαθμισμένο λειτουργικό, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν προβλήματα (όπως άλλωστε δεν υπήρξαν προβλήματα στον άλλο υπολογιστή μου).

Καλό απόγευμα, να είστε όλοι καλά για τη βοήθεια. Την ευγνωμοσύνη μου (ακόμα μια φορά) στο Γιώργο μας.
-

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
settings-->recovery-->reset this PC, προσοχή έχει επιλογή αν θα κρατήσει τα προγράμματα και τα αρχεία ή θα κάνει καθαρή εγκατάσταση.

Reaction score
110
Ευχαριστώ. Δεν θέλω να γυρίσω στα προηγούμενα windows. Αυτό που θέλω είναι να γυρίσουν τα windows 10 στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν την εγκατάσταση της έκδοσης 10586.

Reaction score
3.085
Ευχαριστώ. Δεν θέλω να γυρίσω στα προηγούμενα windows. Αυτό που θέλω είναι να γυρίσουν τα windows 10 στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν την εγκατάσταση της έκδοσης 10586.
Αυτό εννοεί ο Γιώργος, όταν αναφέρεται στο recovery.
Την ίδια διαδικασία ακολούθησα κι εγώ και γύρισα πίσω στην προηγούμενη έκδοση των 10.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag