Windows Lumia 640

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Παναγιώτη αυτό που λες δεν μπορεί να γίνει, η μετάβαση στην αρχική οθόνη πρέπει να γίνεται με συνδυασμό κινήσεων για την αποφυγή τυχαίας εκτέλεσης εφαρμογών ή κλήσεων.
Ακόμα και τα κλασικά κινητά κλειδώνουν το πληκτρολόγιο και πρέπει να πατήσεις τουλάχιστον 2 πλήκτρα για να το ξεκλειδώσεις.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την 640 και το περιβάλλον της.
Ίσως επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία από adroid προερχόμανος από την aple και τον ιδιόμορφο και κλειστό πολλές φορές χώρο της.

Reaction score
3.085
Παναγιώτη αυτό που λες δεν μπορεί να γίνει, η μετάβαση στην αρχική οθόνη πρέπει να γίνεται με συνδυασμό κινήσεων για την αποφυγή τυχαίας εκτέλεσης εφαρμογών ή κλήσεων.
Ακόμα και τα κλασικά κινητά κλειδώνουν το πληκτρολόγιο και πρέπει να πατήσεις τουλάχιστον 2 πλήκτρα για να το ξεκλειδώσεις.
Εντάξει, δεν έχω αντίρρηση σ' αυτό. Απλά δεν επιτρέπεται ένα τέτοιο θέμα να επαφίεται στη "μαντεψιά" του χρήστη, με τη δικαιολογία ότι αφού όλα τα βρίσκουμε με το "σούρσιμο", βάλτο κι αυτό σ' αυτή τη λογική.

Βέβαια, για να αποδίδουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", το manual στην αρχή του γράφει για το κλείδωμα ή/και το ξεκλέιδωμα της οθόνης τα εξής:

Ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της Οθόνης
Πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας και σύρετε την οθόνη κλειδώματος προς τα πάνω.

(και στη συνέχεια περιγράφεται το πώς μπορεί ο χρήστης να ενεργοποιήσει το ξεκλείδωμα με το διπλό tap κλπ.)

Απλά δεν αναφέρεται στο τί είναι η Οθόνη Κλειδώματος (αυτό που περιέγραψα σαν Αρχική Οθόνη) και τί είναι η Οθόνη Έναρξης (ή, αν θέλετε, η Οθόνη Λειτουργίας).

Σε κάθε περίπτωση, για ένα πολύπλοκο Smart Phone, όπως είναι σχεδόν όλα τα σημερινά "χαϊεντάδικα" σμαρτοτηλέφωνα, απαιτείται ένα αναλυτικό και γραμμένο προσεκτικά εγχειρίδιο, που θα παίρνει υπόψη του το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να είναι και κάποιος εντελώς αρχάριος. Αυτό που έγραψα πιο πάνω, το γεγονός ότι οι κατασκευαστές θεωρούν ότι ο μέσος χρήστης είναι ήδη εξοικειωμένος με τις βασικές λειτουργίες των σύγχρονων σμαρτοτηλεφώνων, είναι εκ προοιμίου λάθος.

Κατά τα άλλα, εξασκολουθώ να θεωρώ ότι το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι σαφώς πιο προσιτό (σε χρήση, εννοώ) για μένα, παρά ίσως κάποιο άλλο αντίστοιχο Android. Και ενισχύω αυτή μου τη θέση, αφού πέρασα το τελευταίο 15ήμερο χρησιμοποιώντας ένα από τα απλά smart phones, το LG D-213N L50 Sporty.
-

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Όπως έχεις παρατηρήσει τα αναλυτικά τυπωμένα manuals μας έχουν τελειώσει εδώ και καιρό.
Όλα τα smartphones συνοδεύονται από ένα μικρό φυλλάδιο που εξηγεί τα πολύ βασικά για την ενεργοποίηση(κάρτα SIM, κάρτα SD, φόρτιση και έξοδος ήχου), για όλα τα υπόλοιπα σε παραπέμπουν στο διαδίκτυο ή σε εφαρμογή εντός του smartphone π.χ. Lumia Help & Tips

Windows Phone 8/8.1 how-to
https://www.windowsphone.com/en-us/how-to/wp8

Windows Phone 8/8.1 online emulator
https://www.trylumiaphone.com/#en-US

Lumia 640 XL support
http://www.microsoft.com/en-us/mobile/support/product/lumia640-xl/

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

http://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s6-s6-edge-update-more-microsoft-apps-3721/
[DOUBLEPOST=1442514942][/DOUBLEPOST]
Όπως έχεις παρατηρήσει τα αναλυτικά τυπωμένα manuals μας έχουν τελειώσει εδώ και καιρό.
Όλα τα smartphones συνοδεύονται από ένα μικρό φυλλάδιο που εξηγεί τα πολύ βασικά για την ενεργοποίηση(κάρτα SIM, κάρτα SD, φόρτιση και έξοδος ήχου), για όλα τα υπόλοιπα σε παραπέμπουν στο διαδίκτυο ή σε εφαρμογή εντός του smartphone π.χ. Lumia Help & Tips

Windows Phone 8/8.1 how-to
https://www.windowsphone.com/en-us/how-to/wp8

Windows Phone 8/8.1 online emulator
https://www.trylumiaphone.com/#en-US

Lumia 640 XL support
http://www.microsoft.com/en-us/mobile/support/product/lumia640-xl/
Επίσης και στα Ελληνικά!

http://www.microsoft.com/el-gr/mobile/support/product/lumia640-lte/

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του????
εδώ κάναμε ανθρώπους τα fanboys της Apple στη Samsung θα κωλώσουμε???

:imtheking:

Reaction score
3.085
Καλησπέρα ξανά.

Μάλλον δεν έγινα πλήρως κατανοητός. Δε μίλησα για τυπωμένο manual, το ξέρω ότι δεν υπάρχουν αυτά εδώ και χρόνια (και όχι μόνο στα κινητά - ο χώρος του AV έχει πάμπολλα παραδείγματα συσκευών χωρίς έντυπα εγχειρίδια).

Μίλησα για...
...ένα αναλυτικό και γραμμένο προσεκτικά εγχειρίδιο, που θα παίρνει υπόψη του το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να είναι και κάποιος εντελώς αρχάριος
Σαφώς αυτό μπορεί να είναι σε ΜΗ έντυπη μορφή, αρκεί να πληροί την παραπάνω απαίτηση. Όχι βέβαια ότι το manual του Lumia δεν είναι αναλυτικό και προσεκτικά γραμμένο, απλά έχει κι αυτό τις - αναπόφευκτες - ατέλειές του.

Και ναι, το έχω ήδη αποθηκευμένο (Ελληνικά και Αγγλικά) και το έχω εκτυπώσει και δέσει κιόλας. Αλλά, σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ όλους για τα links, ειδικά τον Γιώργο για αυτά που παραπέμπουν στη χρήση των Windows Phone.
-

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του????
εδώ κάναμε ανθρώπους τα fanboys της Apple στη Samsung θα κωλώσουμε???

:imtheking:

Θα περιμένουμε τώρα την αναβάθμιση σε win 10. Αν δε διαχειρίζεται τα μουσικά αρχεία όπως και στα pc τότε θα μιλάμε για την τέλεια πλέον εφαρμογή.

Και φυσικά πρέπει μέσα σε όλα να λάβουμε υπ όψη και την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.
Η ποιότητα πλέον έγινε προσιτή για τον καθένα μας!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Καλημέρα,

Σήμερα μου έστειλε mail η microsoft με πληροφορίες για τα win 10.
Δηλαδή:

''We have some exciting news to share about Windows 10 devices
Tune in tomorrow to watch the live event
microsoft.com/october2015event
#Windows10devices

Add to calendar''

Λέτε να γίνει κάποια αναβάθμιση?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Αγαπητοί φίλοι,
σήμερα πρόσεξα ότι το STORE είναι σε εκκρεμότητα, υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Πάντως η εφαρμογή δεν λειτουργεί!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Πρόβλημα με το 640 μου.
Εδώ και αρκετό καιρό δεν βρίσκω την εφαρμογή fm radio. Υποστηρίζεται από το τηλέφωνο ή όχι?

Reaction score
3.085
Πρόβλημα με το 640 μου.
Εδώ και αρκετό καιρό δεν βρίσκω την εφαρμογή fm radio. Υποστηρίζεται από το τηλέφωνο ή όχι?
Σαφώς και υποστηρίζεται. Απλά, για να ακούσεις ραδιόφωνο (FM, εννοώ) χρειάζεται να έχεις συνδεδεμένο και ένα ζευγάρι ακουστικά, τα οποία παίζουν το ρόλο της κεραίας.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Οκ θέτω στη υποδοχή τα ακουστικά, όμως δεν βρίσκω στο μενού την εφαρμογή για να την ενεργοποιήσω!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Δεν γίνεται τίποτα,
Δεν υπάρχει στις επιλογές (μενού) καν η εφαρμογή.

Πάντως νομίζω ότι αρχικά είχε αυτήν την δυνατότητα. Μάλλον όταν θα έγινε η αναβάθμιση σε περιβάλλον win 10, κάτι θα συνέβη.

Υπάρχει περίπτωση εργοστασιακής επαναφοράς? Και ναι πώς γίνεται/
Τι να κάνουμε, μπλέξαμε... από ότι πρόσεξα, λείπουν και άλλες εφαρμογές - μάλλον.

Ίσως επιβάλλεται λοιπόν η επαναφορά σε αρχική εγκατάσταση παρ όλη την ταλαιπωρία που θα επιφέρει αυτή η κίνηση!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.362
Υπάρχει περίπτωση εργοστασιακής επαναφοράς? Και ναι πώς γίνεται/
Τι να κάνουμε, μπλέξαμε... από ότι πρόσεξα, λείπουν και άλλες εφαρμογές - μάλλον.

Ίσως επιβάλλεται λοιπόν η επαναφορά σε αρχική εγκατάσταση παρ όλη την ταλαιπωρία που θα επιφέρει αυτή η κίνηση!
Δύσκολα τα πράγματα... Αν το 'χεις με το πείραγμα των κινητών, τότε:
http://forums.windowscentral.com/mi...-backup-pinned-fm-radio-tile.html#post3389138
Δεν είναι μόνο για τα 950, αλλά για όλα τα Lumia.

Aγαπημένη Microsoft...:D

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Δηλαδή με λίγα λόγια έχασε κάποιες από τις ιδιότητές του?

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, θα τους στείλω επιστολή και θα ζητήσω τα χρήματά μου πίσω, εδώ έχασε κάποιες από τις προδιαγραφές του. Αλλιώς δε θα το επέλεγα...

Δεν έχω κάνει μετατροπές πέραν από την αναβάθμιση σε 10, την οποία πρότειναν οι ίδιοι.....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Δύσκολα τα πράγματα... Αν το 'χεις με το πείραγμα των κινητών, τότε:
http://forums.windowscentral.com/mi...-backup-pinned-fm-radio-tile.html#post3389138
Δεν είναι μόνο για τα 950, αλλά για όλα τα Lumia.

Aγαπημένη Microsoft...:D

Δεν θα τους αφήσω έτσι, μέχρι εξώδικο θα τους στείλω, έτσι από πείσμα.

Πολύ μάπα το μηχάνημα, χάνει εικονίδια, χάνει εφαρμογές, σήμερα έτσι ξαφνικά έχασε την σύνδεση με το mail μου,
προσπαθώ να το διορθώσω, τίποτα, διαγραφή - δεν γίνεται, ξανα ανοίγω τον ίδιο σαν δεύτερο, λειτουργεί, διαγράφεται κλπ...
έτσι έχω δύο λογαριασμούς ίδιους με τον πρώτο φυσικά απενεργοποιημένο!

Άσε τις ενημερώσεις - μέρα παρά μέρα... χωρίς λόγο, βελτίωση καμία δηλαδή... έτσι σε δουλειές να βρισκόμαστε.

Το βαρέθηκα το μ@...σμένο!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.408
Έκανα αρχική επαναφορά, παρ όλα αυτά μία από τα ίδια.
Αν έχετε προσέξει, εφαρμόζει συχνά αυτήν την τακτική η microsoft.
Σε έναν χρόνο προσωπικής χρήσης, έχουν βγάλει με το έτσι θέλω:

Την εφαρμογή "here" (πολύ καλή εφαρμογή navi)
Μία καλή εφαρμογή (δεν θυμάμαι το όνομα) που παρακολουθούσε την υγεία (άθληση δηλ. περπάτημα κλπ, σε συνδυασμό με την εκάστοτε διατροφή μας).
Την εφαρμογή tuner (με φυσικά άμεσο πλεονέκτημα την μη χρήση internet για την λειτουργία της).
Καθώς και μεγάλο αριθμό άλλων εφαρμογών που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτήν την στιγμή.
Όπως γνωρίζετε, η βασική οθόνη στα τηλέφωνα της microsoft αποτελείται μόνο από πλακίδια, με τα οποία γίνεται η εκκίνηση των εκάστοτε εφαρμογών.
Κάθε τόσο λοιπόν εκκινώντας το τηλέφωνο όλο και κάποιο πλακίδιο έχει εξαφανιστεί. Και είτε πρέπει να κάνεις επανεγκατάσταση της εφαρμογής,( αν φυσικά την θυμάσαι) ή δεν υπάρχει πλέον και ψάχνεις για κάτι παρεμφερές.

Εντυπωσιάζεσαι στην αρχή με την ευκολία χρήσης, και κατόπιν βλέπεις την πραγματικότητα!
Αυτές είναι οι υπηρεσίες της microsoft ως προς την κινητή τεχνολογία.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.815
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos