World's Best Record Collector

Reaction score
1.121
H κορυφαία του ροκαμπίλι !
Άνετα.
Αλλιώς.. ακούμε τις προτάσεις σας :)

Reaction score
8.905
Καταρχήν όταν λες τον όρο ροκαμπίλι , βάζεις στο "παιχνίδι" χρονολογικά και τις μπάντες του 50 και μετά... από την άλλη εάν εννοείς νεο-ροκαμπίλι... έλεγαν ότι έπαιζαν και οι white stripes... γκρουπ του τύπου meteors και cramps ήταν απλά καλές μπάντες (ρομαντικής αναβίωσης), και καθόλου επιδραστικές στην εξέλιξη του ρόκ-ν-ρόλ.

Edit: Και φυσικά (από τότε) την ίδια άποψη είχα, ακόμα και όταν τους είχα δει στην πρώτη τους συναυλία στο Ρόδον...

20160307_175446.jpg

Last edited:

Reaction score
15.469
τι να λεμε τωρα ... σαν ηχος δεν ηταν κατι πρωτοτυπο - βγαλανε ομως κανα-δυο κομματαρες κι αυτο πρεπει να μας αρκει ... ο lux ητο θεομουρλος ... εχουνε κι ωραιες φωτο ... τι αλλο να ζητησει κιανεις ...
:drinks:
the cramps (9).jpg

the cramps (6).jpg

The Cramps (3).jpg

poison ivy #ivy rorschach #the cramps.jpg

Reaction score
1.121
Το ποιες μπάντες ήταν/είναι επιδραστικές στην εξέλιξη του ροκ'ν'ρολ θα μας το πει η ίδια η ιστορία. Άλλωστε αυτή ήταν παραδοσιακά και είναι φυσικα ακόμα η μεγάλη μαγεία του είδους, δεν χωράει και την τρελλή εξέλιξη.. από τα 50'ς στα 60'ς, από τους Ramones στους Motorhead και από τους Social Distortion στους Hellacopters, λιγα πράματα έχουν προστεθεί ή έχουν αλλάξει ουσιαστικά.

We are Motorhead we play rock n roll και οι μεταλλάδες τραβάγαν τα βυζιά τους απο κάτω γιατι ο μεγιστος Λεμμυ δεν έλεγε χέβι μέταλ.

Το πιο ανούσιο και ταυτόχρονα πιο απολαυστικό πράμα από καταβολής ανθρώπου, το γ@%$#!μενο το ROCK AND ROLL.

οι Cramps και λίιιγο αργότερα οι Misfits (οι οποίοι επηρέσαν τα πάντα με πρωτους και καλυτερους τους τιτανοτεράστιους Metallica στα πρώτα τους αλμπουμ) βάλαν το στοιχειο της b-μουβίλας, του χόρορ, και των κόμιξ ακόμα και στην τελική το κάνανε ακόμα πιο επικίνδυνο και αλήτικο βρε παιδί μου.

στο δικό μου βιβλίο αυτό ήταν πολύ επιδραστικό και εδωσε νέα πνοή στο είδος :)

Last edited by a moderator:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
O άνθρωπος με τη μεγαλύτερη δισκοθήκη στον κόσμο .

=

=
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
18.03.2015
=
Είναι ο μίστερ «έχω τους περισσότερους δίσκους στον κόσμο», είναι Βραζιλιάνος επιχειρηματίας, είναι φανατικός μουσικόφιλος, είναι στην όμορφη κοσμάρα του, είναι ο Zero Freitas που θέλει να μοιραστεί την τεράστια δισκοθήκη του με ολόκληρο τον πλανήτη.
O 62χρονος αινιγματικός μεγιστάνας, μετρά περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άλμπουμ στην κατοχή του .
Ξεκίνησε να αγοράζει δίσκους από πιτσιρικάς και όταν τριαντάρησε μετρούσε ήδη 30.000 βινύλια.
Αγοράζει τα πάντα από παντού και έχει προσλάβει μια ομάδα μουσικόφιλων υπαλλήλων για να τρακάρει όσα τον ενδιαφέρουν και να ταξινομεί ευλαβικά την πολύτιμη συλλογή του.

Σήμερα, θέλει να δημιουργήσει μια ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη, για να χαρίσει σε όλη την υφήλιο σπάνια ηχογραφήματα και μουσικά αριστουργήματα που έχει το προνόμιο να κατέχει.

Είναι άγνωστο, αν θα ακολουθήσει μια φόρμα όπως το Spotify ή θα κινηθεί στη δωρεάν συνταγή που ξεκίνησε αρχικά το Napster. Είναι σίγουρο όμως, πως αν τα καταφέρει, .........θα την ακούσουμε για τα καλά . :party:

=
009.jpg

=

Reaction score
15.469
......... (μη παω και για κανα μπαν ακι )
εγω αμα αγοραζα μουσικη δε καταφερνα ν' ακουσω (εμβαθυνω σε) πανω απο 3 με 5 αλμπουμ το μηνα ...
ετοσας δηλαδη εχει ... αλλα τι εχει ακουσει ?
και εχει να μας επει πραμα ... ?

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
......... (μη παω και για κανα μπαν ακι )
εγω αμα αγοραζα μουσικη δε καταφερνα ν' ακουσω (εμβαθυνω σε) πανω απο 3 με 5 αλμπουμ το μηνα ...
ετοσας δηλαδη εχει ... αλλα τι εχει ακουσει ?
και εχει να μας επει πραμα ... ?

Μπρέ σύ πατρίδα
Δεν το κατέχειs ε κιο να το ρητό που λέει " Μακαριοι οί κατέχοντεs " !

.....αλλα τι εχει ακουσει ? Πράμα !

-

Reaction score
8.905
Το ποιες μπάντες ήταν/είναι επιδραστικές στην εξέλιξη του ροκ'ν'ρολ θα μας το πει η ίδια η ιστορία. Άλλωστε αυτή ήταν παραδοσιακά και είναι φυσικα ακόμα η μεγάλη μαγεία του είδους, δεν χωράει και την τρελλή εξέλιξη.. από τα 50'ς στα 60'ς, από τους.....
Ramones
Motorhead
Social Distortion
Hellacopters
Motorhead
Cramps
Misfits
.....
Ευτυχώς η μουσική βιομηχανία (και οι "ιστορικοί" της) αντιδρά και καταγράφει πολύ γρηγορότερα τα τρέχοντα δρώμενα, σε σύγκριση με την κοινωνικο-πολιτική καταγραφή του κάθε ιστορικού.... επίσης δεν θα κάτσω να κάνω ανάλυση στα γκρούπ που αναφέρεις, απλά θα σου υπενθυμίσω μια μπάντα που τόσο άλλαξε την "αισθητική" και "μετάλλαξε" την μετέπειτα ροή... μια από αυτές ήταν [μιας και έγινε αναφορά από τον]...

Τότε οι Pixies??

Reaction score
210
...Είναι ο μίστερ «έχω τους περισσότερους δίσκους στον κόσμο», είναι Βραζιλιάνος επιχειρηματίας, είναι φανατικός μουσικόφιλος, είναι στην όμορφη κοσμάρα του, είναι ο Zero Freitas που θέλει να μοιραστεί την τεράστια δισκοθήκη του με ολόκληρο τον πλανήτη....
Ανοησίες, και το απολυτό χάσιμο χρόνου.
Υπάρχουν ~1000-1500 must have CD / δίσκοι, και απ αυτούς πολύ λίγοι είναι ροκ εν ρολ (άντε το τριπλό απ το Woodstock ας πούμε). Ένα χοντρό ξεσκαρτάρισμα χρειάζεται ο κύριος.

Υ.Γ. εννοείτε ότι τους έχω όλους

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
bedouin
Φυσικά και είναι χάσιμο χρόνου .
Συλλέκτηs ειναι αυτόs που έχει τον " αφρό " , το σπάνιο και όχι την ποσότητα .
Ό τριπλό απ το Woodstock .
Αφου τον έχω εγώ ....τον έχουν όλοι .:hi:

-
2017-06-07-573.jpg

-

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
H κορυφαία του ροκαμπίλι !
Άνετα.
Αλλιώς.. ακούμε τις προτάσεις σας :)
- συμφωνώ στο κορυφαία , αν και τους έχω εμφανισιακά ( από πλευράς live ) τουλάχιστον στο psychobilly , όπως meteors - sunglasses after dark κλπ . . . ροκαμπίλι θα έλεγα τους stray cats πχ

- μπορεί οι cramps να μην έκαναν κάτι ρηξικέλευθο στην μουσική , αλλά η ζωντανή παρουσία τους ( όπως ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είναι η πρώτη μας αλλά και καθοριστική επαφή με τους καλλιτέχνες ). . . ήταν σοκαριστηκή

- όπως κάποιες ταινίες με προβλέψιμο σενάριο μας κρατούν σε αγωνία λόγω ηθοποιίας και εν γένει σκηνοθεσίας

Reaction score
2.584
- επί του θέματος . . . η δισκοθήκη του http://www.johnpeelarchive.com/ , θα πρέπει να είναι χρυσωρυχείο
ειναι οντως,το σπιτι του (και το αρχειο του) εγινε μουσειο, το διαχειριζεται νομιζω ο αδελφος του, checkαρετε τα βιντεακια στο youtube
NOTHING LEAVES THE ARCHIVE...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
ειναι οντως,το σπιτι του (και το αρχειο του) εγινε μουσειο, το διαχειριζεται νομιζω ο αδελφος του, checkαρετε τα βιντεακια στο youtube
NOTHING LEAVES THE ARCHIVE...

- σαν το σπίτι του Argy . . . που έχει περί τα 35.000 άγνωστα αντιεμπορικά underground βινύλια , και στερεοφωνικό . . . . ποιό φτηνό δεν υπάρχει

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera