WP8 ή android?

Reaction score
118
Προσωπικά, συνδέομαι και αναζητώ τις εφαρμογές που μου χρειάζονται χωρίς να καταθέτω παραπάνω στοιχεία όπως κάρτες κλπ. Οι περισσότερες δωρεάν και λίστα να διαλέξεις. Αλήθεια είναι πως το windows store βδομάδα με τη βδομάδα αλλάζει κάτι που δείχνει πως δεν το έχουν αφήσει αλλά δείνουν την πρέπουσα σημασία.

Εάν το ίδιο το λειτουργικό δεν είχε κάποια θέματα ευχρηστίας τότε πραγματικά δε θα μου έλειπε τίποτα από το iOS.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.617
Google - Android, το χάος, εξαιρούνται οι συσκευές με καθαρό Android
Να και κάτι στο οποίο συμφωνούμε, μόνο Nexus συσκευές. :party:

Μου αρέσει πολύ το S4 αλλά το Nexus 4 που έδωσα στην κυρά συνέχεια το σκέφτομαι. :(

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.505
Να και κάτι στο οποίο συμφωνούμε, μόνο Nexus συσκευές. :party:

Μου αρέσει πολύ το S4 αλλά το Nexus 4 που έδωσα στην κυρά συνέχεια το σκέφτομαι. :(
Αν δεις το oppo find 5 που ηρθε στα χερια μου, θα τα ξεχασεις ολα τα αλλα!

Reaction score
0
Είχα κι εγώ το τίμιο για την εποχή του ομνια.
Όταν το άφησα είχα πάνω windows mobile 6.5. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το ομνια ήταν η resistive οθόνη. Δηλαδή δεν ανταποκρινοταν στο άγγιγμα, αλλά ήθελε πίεση.
Από τότε που το άλλαξα και πήρα συσκευή με capacitive οθόνη, το ομνια δεν μπόρεσα να το ξαναλειτουργησω.
Έχω Android συσκευές εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά τα περί ασφαλείας είναι τρίχες.
Windows phone είχα ορκιστεί ότι δεν θα ξαναπάρω και δικαιώθηκα με τα υποτίθεται επαναστατικά Windows 7.
Τεσπα, θα σου πρότεινα να επιλέξεις μια value for money android συσκευή (υπάρχουν πολλές επιλογές) και δεν πρόκειται να το μετανιώσεις. Έχει τόσα καλούδια το Android που δεν πρόκειται να τα βρεις αλλού.

Reaction score
2.283
Τελικά κυριάρχησε το συναίσθημα της λογικής και πήρα το Lumia.

Ελπίζω να μην το μετανιώσω!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.617
Καλόπαιχτο!

Να γράφεις στους τσακωμούς με τα SP OSs να γελάμε. :D

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.116
Τελικά κυριάρχησε το συναίσθημα της λογικής και πήρα το Lumia.

Ελπίζω να μην το μετανιώσω!
Πολύ καλά έκανες. Θα σε ικανοποιήσει σίγουρα. :)

Reaction score
2.283
Εντυπώσεις συγκριτικά με android που ήταν και το κύριο διλημμα μην περιμένετε. Επίσης πρακτικά απείχα των εξελίξεων στις φορητές συσκευές τα τελευταία 3-4 χρόνια, οπότε μπορεί να εντυπωσιάζομαι με πράγματα αστεια η δεδομενα

Σχετικά με την συσκευή

Υπεροχη ποιοτικά. Είχα καιρό να ευχαριστηθώ έτσι πλαστικό σε συσκευή. Πιθανώς απο το πρώτο πρώτο psp. Αυτη η αισθηση του ποιοτικού γκατζετ, δεν ξέρω αν με καταλαβαινετε.

Ίσως δεν είναι τυχαίο το κοινό τους σημείο:το βάρος! Τα 180 γραμμάρια έιναι πολλά!τα 50 παραπάνω απο το ομνια επίσης! Ξαπλωμένος με τη συσκευή στο ένα χέρι το χέρι εύκολα πιάνεται!

Εκπληκτική οθόνη. Μπορεί να μην έιναι true HD και να είναι μόνο 1280x768 αλλα στις 4, ίντσες είναι το κάτι αλλο. Το ίδιο το κατράμι μαύρο, το ίδιο και τα χρωματα. Επίσης συγκλονιστική αλλαγη η εξέλιξη της τεχνολογίας στις οθόνες αφής. Μπορεί το "ποντίκι" αφής στο ομνια να έσωζε κάπως την παρτιδα αλλα εδώ μιλάμε για αλλο επίπεδο.

Εκπληκτική κάμερα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι αντιστοιχο σε κινητό γνωστού η φίλου. Αποψε μάλλον θα πειραματιστώ και με τις σκοτεινές λήψεις που υποτίθεται ότι είναι και το ατού της κάμερας.

Επιδόσεις: σφαίρα. Απο την ταχύτητα που ανοιγει σελίδες στο ίντερνετ, μέχρι την κίνηση σε παιχνίδια με 3d γραφικά.

Εκπληκτική ποιότητα συνομιλίας,πεντακάθαρος ήχος. Σε μουσική δεν το δοκίμασα με καλά ακουστικά και τα δικα του έιναι τυπικής προς κακής ποιοτητας

Μπαταρία: δεν ξέρω ακομη. Απο τη στιγμή που το πήρα το έχω συνεχώς στα χέρια μου, χθες δεν ανοιξα όλη μέρα υπολογιστή. Με αυτον το ρυθμό την ξεζουμιζω γρηγορα,δεν βγαζει μερα. Λογικά σε νορμάλ χρήση θα κρατάει παραπάνω.

Λειτουργικό

Πολύ ωραίο. Απλο, εύκολο, το μαθαίνεις και το συνηθίζεις γρηγορα.Δε νιώθω την έλλειψη του customization, ακόμη δηλαδη. Τα live tiles είναι εξαιρετικά πρακτικά, εύχρηστα και όμορφα. Γενικοτερα το λειτουργικο ειναι αισθητικα αρτιο, το χρησιμοποιω και μπροστα μου εχω κατι ομορφο. Κλασεις πανω απο android& ios για τα δικα μου γουστα. Μέχρι σιγμης όχι κάποια αξιοσημείωτη έλλειψη σε κάποια εφαρμογή που ήθελα, πλην της έλλειψης εφαρμογής της lg για την τηλεόραση. Κάποια μικροκολημματακια πέτυχα πάντως. Όχι κομπιασματα κλπ, αλλα π.χ. στην εφαρμογή του facebook όταν ανοιγω βιντεάκι μουανοιγει τον explorer στο site του m.youtube. Όταν πατήσω το κουμπί "πίσω" μια στις δεκα δε με γυρνάει στην εφαρμογή αλλα ξαναφορτωνει τη σελίδα του m.youtube. Κάποιες φορές στο ίντερνετ ανοίγεις νέα σελίδα και εμφανίζει μια σελίδα με μαύρο φόντο σαν κώδικα, αλλα με το πάτημα του "πίσω" ανοιγει τη σελίδα κανονικά. Την έλλειψη flashplayer μέχρι στιγμής δεν την ένιωσα, ότι θέλησα να δω ανοιξε. Εκπληκτικό πληκτρολόγιο με υπέροχο auto correct.

Reaction score
76
καλορίζικο φίλε notiskas,
καταρχάς να σου πω πως το τηλέφωνο σου είναι 4,5 ίντσες και όχι 4 που ανέφερες:)
Εγώ το έχω περίπου δύο μήνες και μπορώ να πω ότι συμφωνώ με αυτά που λες...
στα θετικά η πολύ καλή κατασκευή του κινητού, άριστη οθόνη, άριστο σαν ποιότητα κλήσης, απίστευτη κάμερα με τέλειες εφαρμογές που κάνεις ότι θες με τις φωτογραφίες (κατέβασε το blink), αρκετά γρήγορο σε όλα του και πολύ ανθεκτικό σε κακουχίες.
Στα αρνητικά το βάρος, η όχι και τόσο μεγάλη ποικιλία σε εφαρμογές (έχει όμως όλες τις γνωστές και τις πιο χρήσιμες), η έλλειψη microsd (αν και το γνώριζα πριν την αγορά), και τέλος η έλλειψη flash player. Εσύ μπορεί να μην είδες καμία διαφορά αλλά αν μπεις πχ στο eshop (sorry για την διαφήμιση) δεν μπορείς να ανοίξεις τα drop down menu που έχει αριστερά.
Γενικά ένα πολύ καλό τηλέφωνο ειδικά για όσους δεν θέλουν πολλά πολλά από το κινητό τους (βλέπε andoid).
Αρκετά οικονομικό για αυτά που σου προσφέρει (250€ πλέον).
Πιστεύω πως με τον ερχομό του 8.1 που αναφέρονται κάποιες προσθήκες (notification center) θα βελτιωθούν και άλλο.
Τέλος να αναφέρω πως για τα λεφτά του επίσης πολύ καλό wp είναι το samsung ativ s (182€) που παίρνει και microsd.
Αν έχεις κάποιο θέμα ή γενικά απορίες θα χαρώ -αν μπορώ- να σε βοηθήσω.
και πάλι καλορίζικο ;)
Υ.Γ. κάνε το amber update....

Reaction score
2.283
καλορίζικο φίλε notiskas,
καταρχάς να σου πω πως το τηλέφωνο σου είναι 4,5 ίντσες και όχι 4 που ανέφερες:)
Εγώ το έχω περίπου δύο μήνες και μπορώ να πω ότι συμφωνώ με αυτά που λες...
στα θετικά η πολύ καλή κατασκευή του κινητού, άριστη οθόνη, άριστο σαν ποιότητα κλήσης, απίστευτη κάμερα με τέλειες εφαρμογές που κάνεις ότι θες με τις φωτογραφίες (κατέβασε το blink), αρκετά γρήγορο σε όλα του και πολύ ανθεκτικό σε κακουχίες.
Στα αρνητικά το βάρος, η όχι και τόσο μεγάλη ποικιλία σε εφαρμογές (έχει όμως όλες τις γνωστές και τις πιο χρήσιμες), η έλλειψη microsd (αν και το γνώριζα πριν την αγορά), και τέλος η έλλειψη flash player. Εσύ μπορεί να μην είδες καμία διαφορά αλλά αν μπεις πχ στο eshop (sorry για την διαφήμιση) δεν μπορείς να ανοίξεις τα drop down menu που έχει αριστερά.
Γενικά ένα πολύ καλό τηλέφωνο ειδικά για όσους δεν θέλουν πολλά πολλά από το κινητό τους (βλέπε andoid).
Αρκετά οικονομικό για αυτά που σου προσφέρει (250€ πλέον).
Πιστεύω πως με τον ερχομό του 8.1 που αναφέρονται κάποιες προσθήκες (notification center) θα βελτιωθούν και άλλο.
Τέλος να αναφέρω πως για τα λεφτά του επίσης πολύ καλό wp είναι το samsung ativ s (182€) που παίρνει και microsd.
Αν έχεις κάποιο θέμα ή γενικά απορίες θα χαρώ -αν μπορώ- να σε βοηθήσω.
και πάλι καλορίζικο ;)
Υ.Γ. κάνε το amber update....
Ευχαριστώ πολύ φίλε που μπήκες στον κόπο να γράψεις και για την προσφορά βοήθειας.

Για την οθόνη, πήγα να γράψω 4,5, έγραψα "4", το 5 κάπου χάθηκε στην πληκτρολόγηση (το κατεβατό το έγραψα στο κινητό...)

Το flash γενικά δεν μου έχει πολυλείψει ως τώρα, ελπίζω να μην μου λείψει και στο μέλλον. Κακώς πάντως, έπρεπε να υπάρχει υποστήριξη.

Στα 600+ που είχε πριν κανα εξάμηνο νομίζω ότι ήταν υπερβολή, αλλά σε αυτά τα χρήματα (γενικά κάτω των 300 ευρώ) μιλάμε για μεγάλη ευκαιρία. Πλέον μάλιστα το βρίσκει κανείς με 245 ευρώ. Καθίσταται έτσι ή υπόλοιπη γκάμα της Nokia (620,720,820) χωρίς λόγο ύπαρξης. Και για το ativ ακούω καλά σχόλια, αλλά δεν το σκέφτηκα καν: Στράφηκα στα wp επειδή μου άρεσε πολύ η συσκευή, και όχι το αντίθετο.

Το amber update δεν ξέρω αν το έκανα, πάντως ραδιόφωνο π.χ. (που διάβαζα ότι θα ερχόταν με την αναβάθμιση) έχω, οπότε υποθέτω ότι θα έγινε σε κάποιο update με το που άνοιξα το κινητό. Σημείωση: Η εφαρμογή του τηλεφώνου είναι επιεικώς κακή, θα έλεγα χαλαρά δυο κλάσεις κάτω από το ραδιόφωνο του πέντε ετών ομνια.

Το βάρος δεν με ενοχλεί στην μετακίνηση, όταν είμαι ξαπλωμένος και χαζεύω βέβαια πιάνεται εύκολα το χέρι μου. Είναι συγκλονιστικό πάντως αν το καλοσκεφτεί κανείς: το note 2 των 5,5 ιντσών, αλλά και το lumia 1020 των 41 ΜΡ είναι ελαφρύτερα!

Απορία 1: Χρησιμοποιείς ζελατίνα στην οθόνη; Θήκη; Γενικά είναι επιρρεπές σε γρατζουνιές και σημάδια; Εγώ το ψιλοφοβάμαι ως τώρα και το κυκλοφορώ με "καπότα" μια υφασμάτινη θήκη γυαλιών. Δυο ζελατίνες που πήρα από το Πλαίσιο πάντως τις πέταξα, γιατί έπιασαν και οι δυο σκόνη κατά την τοποθέτηση, παρά την προσοχή μου, και το έχω αναγκαστικά γυμνό.

Απορία 2: Την sim την έκοψα μόνος μου, το κόψιμο πήγε καλά (δεν έκανα κανένα λάθος δηλαδή, ούτε έκοψα κάτι που δεν έπρεπε) και μέχρι χθες λειτουργούσε κανονικότατα. Χθες μου έβγαλε στα καλά καθούμενα την Παναγία, έβγαζε συνεχώς σφάλματα. Την έβγαλα σήμερα, την κούνησα λίγο στο συρταράκι και προς το παρόν δεν έχει ξαναβγάλει σφάλμα. Κάποια συμβουλή;

Reaction score
76
Καλησπέρα φίλε Notis,
την κάρτα την έκοψες μόνος σου ή με αυτούς τους αντάπτορες που κυκλοφορούν στην αγορά; Αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα πήγαινε σε ένα κατάστημα του παρόχου που ανήκεις και πάρε μία καινούρια, νομίζω 10-15 ευρώ κοστίζει.
Όσον αφορά την θήκη εγώ δεν έχω βάλει τίποτα. Είναι ήδη αρκετά ογκώδης η συσκευή δεν ήθελα να την κάνω μεγαλύτερη. Ειδικά για την οθόνη μην βάλεις τίποτα δεν υπάρχει λόγος δεν παθαίνει τίποτα (gorilla glass 2),
το υπόλοιπο μέρος φαίνεται εξίσου καλό και δεν έχει το παραμικρό σημαδάκι μετά από σχεδόν 2 μήνες που το έχω. Βγάζει η ΝΟΚΙΑ μία θήκη που φαίνεται ότι δεν το παχαίνει http://www.ebay.com/itm/Original-Bo...-Case-Cover-For-Nokia-Lumia-920-/251314929718 αλλά μερικοί λένε ότι τους δημιούργησε πρόβλημα (σημαδάκια στο τηλέφωνο από την σκόνη)
Τι χρώμα το πήρες?

Reaction score
76
Το τηλέφωνο είναι 4G οπότε δεν έχει θέμα. αν ξέρεις πες και τιμή να ξέρει ο φίλος notis
Καλημέραααααααααααααα:)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag