WP8 ή android?

Reaction score
118
Καλησπέρα,

Χρησιμοποιώ εδώ και 3 μήνες το NOKIA Lumia 920 προερχόμενος από iPhone 5. Μπαταρία άριστη, κάμερα άριστη, λήψη κορυφαία, ταχύτατο, χωρίς τις γνωστές μπλε οθόνες των windows και τέλος για ότι έχω χρειαστεί έως σήμερα υπάρχουν αρκετές εφαρμογές.

Νομίζω πως στην τωρινή του τιμή .. είναι σούπερ !

Υπάρχουν βέβαια και αρκετά θέματα ευχρηστίας σε σύγκριση με το ios αλλά ποτέ δε θα τα έχω όλα αυτό είναι δεδομένο ..

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το μεγάλο πρόβλημα του Android είναι ότι υπάρχουν κακόβουλες εφαρμογές ακόμα και στο επίσημο Google Play Store, φαντάζεστε τι υπάρχουν εκτός...
το hardware που έχουν τα κινητά με Windows Phone 8 είναι υπεραρκετό για κινητό τηλέφωνο, δεν χρειάζεται να έχεις επεξεργαστή με 4 ή 8 πυρήνες για να είναι το περιβάλλον γρήγορο και αξιόπιστο, όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο μάλλον το λειτουργικό που χρησιμοποιεί είναι κακοσχεδιασμένο και χρησιμοποιεί πολλές ανούσιες επεκτάσεις.

Το μεγάλο αρνητικό για τον πολύ κόσμο των Windows Phone 8 είναι η απουσία "δωρεάν" εφαρμογών

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.116
Το μεγάλο πρόβλημα του Android είναι ότι υπάρχουν κακόβουλες εφαρμογές ακόμα και στο επίσημο Google Play Store, φαντάζεστε τι υπάρχουν εκτός...
το hardware που έχουν τα κινητά με Windows Phone 8 είναι υπεραρκετό για κινητό τηλέφωνο, δεν χρειάζεται να έχεις επεξεργαστή με 4 ή 8 πυρήνες για να είναι το περιβάλλον γρήγορο και αξιόπιστο, όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο μάλλον το λειτουργικό που χρησιμοποιεί είναι κακοσχεδιασμένο και χρησιμοποιεί πολλές ανούσιες επεκτάσεις.

Το μεγάλο αρνητικό για τον πολύ κόσμο των Windows Phone 8 είναι η απουσία "δωρεάν" εφαρμογών
Συμφωνώ σε όλα! :o

Τα hi-end Android τηλέφωνα κοντεύουν να φτάσουν τα χαρακτηριστικά των desktops και ακόμα δεν έχουν απόλυτα ομαλή λειτουργία.
Όσο για τις εφαρμογές, τι να το κάνω να είναι δωρεάν και να εμφανίζονται αποκρουστικές διαφημίσεις;

Reaction score
122
Πάντως εαν αγόραζα windows σε κινητό και μετά ανακάλυπτα τα πολλαπλάσια που κάνει το android θα έκλαιγα τα λεφτά μου.

Reaction score
169
Όσο για τις εφαρμογές, τι να το κάνω να είναι δωρεάν και να εμφανίζονται αποκρουστικές διαφημίσεις;
Εκεί πήγαινε αυτό που είπα πιο πάνω... αν είναι να μου κλέβουν τις εφαρμογές, θα βρώ άλλο τρόπο να βγάλω λεφτά από τη δουλειά μου... το πιο εύκολο...

Πάντως εαν αγόραζα windows σε κινητό και μετά ανακάλυπτα τα πολλαπλάσια που κάνει το android θα έκλαιγα τα λεφτά μου.
το ίδιο ισχύει και για το iphone πολύ χοντρά...

Reaction score
122
Εαν είναι πλεονέκτημα για κάποιον ότι ελάχιστοι χρησιμοποιούν wp8 και για αυτό δεν υπάρχει και κανένα ενδιαφέρον να ασχοληθεί κάποιος για να φτιάξει κακόβουλο λογισμικό τότε δεκτόν για μένα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Kαμία σχέση, τα Windows Phone 8 δεν έχουν "σπάσει" άρα μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές μόνο μέσω του επίσημου Windows Phone Store το οποίο ελέγχεται αυστηρά από την Microsoft και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι όπως είναι το Google Play.
Στις 3 μεγάλες πλατφόρμες υπάρχουν εφαρμογές επί πληρωμή, δοκιμαστικές, δωρεάν με διαφημίσεις και δωρεάν χωρίς διαφημίσεις.

Στο Windows Phone Store υπάρχουν καθημερινά προσφορές εφαρμογών επί πληρωμή δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Reaction score
122
τα Windows Phone 8 δεν έχουν "σπάσει"
Ακριβώς αυτό λέω. Δεν έχουν σπάσει γιατί κανείς δεν ασχολείται να σπάσει λειτουργικό και άρα και εφαρμογές που χρησιμοποιούν ελάχιστοι.

Reaction score
122
Κρίμα για τη nokia που την έχω σε εκτίμηση. Την πάτησε ακολουθώντας το μονόδρομο των wp8. Και το wp8 λίγα παραπάνω κάνει από το belle. Ο όρος ''smartphone'' ορίζεται από το Android. Τα άλλα είναι ''ολίγο από smartphone''

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
και πάλι καμία σχέση, η Microsoft επέλεξε να θωρακίσει πολύ καλά τα Windows Phone 8 για διάφορους λόγους, αν και έχουν προσπαθήσει πολλοί δεν έχουν καταφέρει τίποτα εκτός από τις συσκευές της Samsung(αυτό μυρίζει εσκεμμένη διαρροή) έναν ολόκληρο χρόνο μετά την πρώτη παρουσίαση.

για το τι είναι smartphone και "ολίγο από smartphone" επίτρεψέ μου να έχω διαφωνίες αλλά αν θες να το συζητήσουμε θα σε παρακαλούσα να αναφέρεις τι είναι smartphone κατά την γνώμη σου....

Reaction score
122
Όπως το βλέπω δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς να φτιάξει malware για ένα 4% χοντρά- χοντρά: http://www.macrumors.com/2013/08/07/android-dominates-nearly-80-of-smartphone-market-ios-drops-to-13-share/.

To Nokia C7 που έχει το λειτουργικό belle θα μπορούσε να θεωρηθεί smartphone συγκρινόμενο με το wp8. Δεν κάνει και ιδιαίτερα πολλά παραπάνω σε επίπεδο λογισμικού (web browser, e-mail, κανα παιχνίδι). Αντίθετα το Android υπερτερεί σε αριθμό, ποιότητα και ποικιλία εφαρμογών που το wp8 μάλλον ποτέ δεν θα φτάσει. Να σου πω κάποια επιπλέον των βασικών που πρακτικά μπορώ να κάνω με android: Ελέγχω πλήρως την smart tv Samsung F6400 με την εφαρμογή Smart View, ελέγχω το network player της yamaha, έχω εγκαταστήσει εφαρμογή της Χρυσής Ευκαιρίας για να βάζω και να βλέπω αγγελίες, ελέγχω το foobar για το ηχοσύστημα του υπνοδωματίου, ελέγχω τον υπολογιστή με το wifi mouse και το win remote, έχω εγκαταστήσει καμπόσα προγράμματα για DLNA server και player, πχ twonky και bubble upnp, προβάλλω φωτό και βίντεο στην tv από το tablet, μπαίνω στο avsite με το tapatalk, έχω εγκαταστήσει audiophile music player, το Neutron, παιχνίδια με φοβερά γραφικά πχ το NFS Hot pursuit, 2 GPS χάρτες. Και χωρίς να έχω δώσει πιστωτική στο Google. (μόνο στο Samsung apps για το Neutron),

Sorry για το κατεβατό. Τι από αυτά κάνει το wp8 και με ποιές εφαρμογές?

Last edited:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
αν εξαιρέσουμε τις επίσημες εφαρμογές των εταιρειών για τον έλεγχο των συσκευών τους όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις υπάρχουν για Windows Phone 8.

Για Samsung smartTV υπάρχει μια πολύ καλή ανεπίσημη εφαρμογή.
δεν έχω χρόνο να γράψω τις αντίστοιχες εφαρμογές αλλά μπορείς να ψάξεις στο Windows Phone Store

το μεγαλύτερο ποσοστό του κώδικα του Android βασίζεται σε πατέντες των Microsoft και Oracle http://news.yahoo.com/microsoft-could-generate-8-8-billion-annually-android-173026034.html

Reaction score
122
Από μια μικρή περιήγηση πριν λίγο καιρό το WP store μου έδινε την εντύπωση ότι είναι σε πρώιμο στάδιο και μου φαίνεται ότι μπορεί κανείς να κάνει μέρος αυτών που κάνει με το android, προς το παρόν τουλάχιστον.

Εξ' ορισμού ούτως ή άλλως μια συσκευή που μπαίνει στο internet και αποθηκεύει προσωπικά στοιχεία σε κάποιους σέρβερ δεν είναι ασφαλής, όπως έχει αποδειχτεί πάμπολλες φορές. Λ.χ το να αποθηκεύονται στοιχεία πιστωτικής στη microsoft δεν νομίζω ότι θα το αποκαλούσε κάποιος ασφαλές. Με τη google πάντως έχω κατορθώσει να μην βάλω τέτοια στοιχεία λόγω του ''ανοικτού'' των εφαρμογών.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Μην γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν, η ασφάλεια που έχουν τα μεγάλα ηλεκτρονικά μαγαζιά είναι πολύ καλή και σίγουρα καλύτερη από τα διάφορα sites που προσφέρουν "δωρεάν" προγράμματα.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να επισημάνω είναι οι αναβαθμίσεις του λειτουργικού που προσφέρουν οι τρεις μεγάλοι παίχτες του χώρου.
Apple, έχοντας μέχρι πρόσφατα μόνο ένα τρέχον μοντέλο έχει καταφέρει να δίνει αναβαθμίσεις για όλα τα μοντέλα μέχρι το 3GS, με το iOS 7 νομίζω θα υποστηρίζει από 4 και πάνω.

Microsoft, ξεκίνησε με τα Windows Phone 7 πριν 3 χρόνια, οι πρώτες συσκευές έφτασαν μέχρι την έκδοση 7.8 η οποία θα υποστηρίζεται μέχρι τις 9-9-2014.
http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=17098
Windows Phone 7 update history
τα Windows Phone 8 ξεκίνησαν στο τέλος του 2012 και θα υποστηρίζονται μέχρι 12-1-2016
http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=16718
Windows Phone 8 update history
Μετά τις παραπάνω ημερομηνίες η υποστήριξη περιορίζεται μόνο σε θέματα ασφαλείας και σημαντικών προβλημάτων.

Google - Android, το χάος, εξαιρούνται οι συσκευές με καθαρό Android

Reaction score
2.283
Στο windows phone store πρέπει να δώσεις πιστωτική για να κατεβάσεις τις εφαρμογές (τις δωρεάν προφανώς);

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
1. είναι γνωστό το θέμα με την NSA δεν περιορίζεται μόνο στα κινητά...
2. άσχετο
3. άσχετο
4. έχει σχέση με κάποιους λογαριασμούς στο live αλλά μέχρι εκεί

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag