Xtz 12.17 edge

Reaction score
4.207
@ankokdog

Έχε υπόψιν σου ότι τα klipsch r112+115sw έχουν θέμα με τους ενισχυτές τους και "ψοφάνε" ξαφνικά μετά απο ενα διάστημα.
Έχει αναφερθεί στο avsforum εκτενώς.
Μετά θα πρέπει να τα στέλνουν Γερμανία αφού ο αντιπρόσωπος εδώ δεν δέχεται την επισκευή εντός εγγύησης.

Reaction score
7.890
@ankokdog

Έχε υπόψιν σου ότι τα klipsch r112+115sw έχουν θέμα με τους ενισχυτές τους και "ψοφάνε" ξαφνικά μετά απο ενα διάστημα.
Έχει αναφερθεί στο avsforum εκτενώς.
Μετά θα πρέπει να τα στέλνουν Γερμανία αφού ο αντιπρόσωπος εδώ δεν δέχεται την επισκευή εντός εγγύησης.
Εχω διαβάσει και εγώ σχόλια όπως όμως και για τα svs 16αρια στα group στο fb και σε άλλα forum. Είναι να σου κάτσει. Εκεί στο αμέρικα τα πουλάνε με το κιλό και γιαυτό υπάρχουν πολλές αναφορές.

Και για το xtz εχω διαβάσει ότι κάνει ένα άσχημο συντονισμό το bass reflex. Chaffing το αναφέρουν οι αμερικάνοι.

Και το xtz αν πάθει κάτι δε θα πρέπει να το στέλνουν?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.620
Μπα, η αθροιστική ισχύς 2 τεμαχίων του ισχυρότερου xtz, θα καλύψει το μικρής έκτασης έλλειμμα στις πολύ χαμηλές συχνότητες, ενώ ο αντίθετος συνδυασμός 2 τεμαχίων svs θα υπολείπεται σημαντικά σε στάθμες σε όλη την έκταση του φάσματος.

Επίσης, είναι πιο σύνθετος ο συγχρονισμός διαφορετικών τεμαχίων, και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο με υψηλής ποιότητας ισοστάθμιση και με τη βοήθεια ειδικού.
Και αν δεν έχουμε ως προτεραιότητα τις υψηλές στάθμες, αλλά τις νορμάλ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.741
Και αν δεν έχουμε ως προτεραιότητα τις υψηλές στάθμες, αλλά τις νορμάλ;
Γιατί; Άρρωστοι είστε; :p:D

(Δεν υπάρχουν νορμάλ στάθμες στις χαμηλές συχνότητες, δεν ακούγονται, και στους υπόηχους δε τους αισθάνεσαι..)

Last edited:

Reaction score
4.207
Και το xtz αν πάθει κάτι δε θα πρέπει να το στέλνουν?
Ναι αλλά η xtz εχει αναγνωρισει το θέμα στα "απλά" 12.17 και 10.17 και αν συμβεί κάτι σου στέλνουν ενισχυτή Edge δωρεάν!
Έτσι έγινε και η σειρά Edge, διαγνώστηκε πρόβλημα με τους ενισχυτές και τους άλλαξαν.
Η klipsch σου στέλνει την πάπια που κάνει η ίδια.

Reaction score
114
Τo arendal sub 1 πως και δεν εχει καθόλου πέραση. Στην τιμή παίζει ανάμεσα σε xtz και svs

Reaction score
4.207
Τo arendal sub 1 πως και δεν εχει καθόλου πέραση. Στην τιμή παίζει ανάμεσα σε xtz και svs
Μάλλον τιμή ανάλογη του svs εννοείς.
Απο το xtz έχει 200 κάτι ευρώ διαφορά.

Reaction score
114
Μάλλον τιμή ανάλογη του svs εννοείς.
Απο το xtz έχει 200 κάτι ευρώ διαφορά.
Δηλαδή με svs δεν παιζει θεμα σύγκρισης; (100ε λιγοτερα απο το pb2000 και δωρεαν μεταφορικα που δεν εχει το xtz)

Reaction score
479
Απλά πανέμορφο!!! Αυτό είναι κόσμημα δεν είναι sub!!! Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η εταιρεία...

Reaction score
4.207
Δηλαδή με svs δεν παιζει θεμα σύγκρισης; (100ε λιγοτερα απο το pb2000 και δωρεαν μεταφορικα που δεν εχει το xtz)
Φυσικά, το σχόλιο μου είχε να κάνει μόνο για την τιμή του xtz.
Νομίζω ότι για το arendal δεν υπάρχουν μετρήσεις ακόμη.
Επίσης έχοντας το γουφερ στα πλάγια ίσως δημιουργεί και κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες τοποθέτησεις.

Reaction score
8
Εγώ παίδες έχω στείλει mail για προσφορά 2 12.17 edge και αναμένω απάντηση.
Για το ένα μου είπαν 695€ με μεταφορικά απλώς επειδή ο χώρος μου είναι αρκετά μεγάλος 60 τμ ίσως και λίγο παραπάνω,νομίζω ότι το ένα δεν θα με καλύψει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.741
60 τμ ίσως και λίγο παραπάνω
Σε γήπεδο στήνουν αρεϊ.

Εμείς στα 30τμ βάζουμε 5 τέτοια....
Άκου τον από πάνω, ξεκινάς με 4 για πρωινό.

Reaction score
15.548
Εγώ παίδες έχω στείλει mail για προσφορά 2 12.17 edge και αναμένω απάντηση.
Για το ένα μου είπαν 695€ με μεταφορικά απλώς επειδή ο χώρος μου είναι αρκετά μεγάλος 60 τμ ίσως και λίγο παραπάνω,νομίζω ότι το ένα δεν θα με καλύψει.
καλα εκανες.
...δες αν εισαι οκ με τα 2 και βλεπεις..

οι απαιτησεις του καθε ενα ειναι διαφορετικες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.741
Οι πολύ χαμηλές συχνότητες, όπως και οι κρουστικοί ήχοι (που εμπεριέχουν μεγάλο φάσμα πολύ χαμηλών συχνοτήτων, ασχέτως αν κυριαρχούν τα χαμηλομεσαια) γίνονται αντιληπτοί από την πίεση του αέρα στον χώρο ακρόασης.

Γι'αυτό, το εμβαδόν των μεγαφώνων των σαμπ (ενήλικα που λέει ο τερματογκαζι) και οι εν γένει δυνατότητές τους σε στάθμες, σχετίζονται όχι με τα τετραγωνικά μέτρα, όχι με την απόσταση ακρόασης, αλλά με τον όγκο του ενιαίου χώρου, όπου βρίσκεται η θέση ακρόασης.

Χρειάζεται να αυξάνει η πίεση του όγκου αυτού, ώστε να νιώθεις πλήρως την κρούση.

Αυτό σε μεγάλους χώρους, δε γίνεται με λίγα ή μικρά μεγάφωνα.

Μπορείς με μικρές αποστάσεις ακρόασης να έχεις ακουστό περιεχόμενο στις 2 πρώτες οκτάβες, ακόμα και με μικρής διαμέτρου μεγάφωνα των σαμπ, αλλά θα λείπει η κρουστική.

Γι'αυτό οι φίλοι εδώ στο φόρουμ που έχουν μια αρμαθιά 18" τζιμπιελ έχουν ΤΟ μπάσο, γιατί υπάρχει η κρουστική, κουνιέται το δωμάτιο. Κι όποιος το ακούσει αυτό, δεν έχει επιστροφή.

Reaction score
479
Οι πολύ χαμηλές συχνότητες, όπως και οι κρουστικοί ήχοι (που εμπεριέχουν μεγάλο φάσμα πολύ χαμηλών συχνοτήτων, ασχέτως αν κυριαρχούν τα χαμηλομεσαια) γίνονται αντιληπτοί από την πίεση του αέρα στον χώρο ακρόασης.

Γι'αυτό, το εμβαδόν των μεγαφώνων των σαμπ (ενήλικα που λέει ο τερματογκαζι) και οι εν γένει δυνατότητές τους σε στάθμες, σχετίζονται όχι με τα τετραγωνικά μέτρα, όχι με την απόσταση ακρόασης, αλλά με τον όγκο του ενιαίου χώρου, όπου βρίσκεται η θέση ακρόασης.

Χρειάζεται να αυξάνει η πίεση του όγκου αυτού, ώστε να νιώθεις πλήρως την κρούση.

Αυτό σε μεγάλους χώρους, δε γίνεται με λίγα ή μικρά μεγάφωνα.

Μπορείς με μικρές αποστάσεις ακρόασης να έχεις ακουστό περιεχόμενο στις 2 πρώτες οκτάβες, ακόμα και με μικρής διαμέτρου μεγάφωνα των σαμπ, αλλά θα λείπει η κρουστική.

Γι'αυτό οι φίλοι εδώ στο φόρουμ που έχουν μια αρμαθιά 18" τζιμπιελ έχουν ΤΟ μπάσο, γιατί υπάρχει η κρουστική, κουνιέται το δωμάτιο. Κι όποιος το ακούσει αυτό, δεν έχει επιστροφή.

ίσως αιρετική ερώτηση....αλλά τι επιπτώσεις έχουν αυτές οι πιέσεις/εντάσεις στην ακοή μας?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.741
ίσως αιρετική ερώτηση....αλλά τι επιπτώσεις έχουν αυτές οι πιέσεις/εντάσεις στην ακοή μας?
Ικανοποίηση.... :p

Εφόσον ισοσταθμιστεί σωστά το σύστημα, ακούγεται απολύτως φυσικά.
Ασυμπιεστα, λάιβ.

Αν το παρακάνεις, δεν ενοχλείται κανείς από τα μπάσα, αλλά από τα μεσαία. Στον 1 χιλιοκυκλο βαράς μπιέλα.

Δες προσεκτικά την μέγιστη στάθμη στις γραμμές ακουστοτητας. Δες τι αντέχεις στο φάσμα. Στα μεσαία κουφαινεσαι.

Η γραμμή ακουστοτητας των 100 Φον, μπορείς να υποθέσεις πως αντιπροσωπεύει την μέγιστη στάθμη που θέλουμε, στιγμιαία.
Τουτέστιν 100 ντεσιμπέλ στον 1 χιλιοκυκλο και εκατοντριανταφεύγα στους 20 κύκλους...

Last edited:

Reaction score
8
Σε γήπεδο στήνουν αρεϊ.

Εμείς στα 30 τμ βάζουμε 5 τέτοια....
Άκου τον από πάνω, ξεκινάς με 4 για πρωινό.
Θα κάνουμε την αρχή τώρα με 2 και βλέπουμε παιδιά σιγά σιγά γιατι θα με σκοτώσει η γυναίκα!!.
Το θέμα είναι να κάνω καλή αρχή επιλέγοντας τα σωστα Sub για αυτόν το χώρο..
Οπότε βοήθεια τι προτείνετε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.829
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou