XTZ Divine

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Αν δεν βαριεσαι, μπορεις να φορτωσεις μια φωτο με τις συνδεσεις στο πισω μερος του ηχειου?

Και παλι καλοριζικα !!!!!!!!!!!

Reaction score
5.614
Στο ποστ #51 ανέβασα φωτό με τις συνδέσεις στο πίσω μέρος του ηχείου.

Από το site της XTZ δες κι εδώ.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Συγγνωμη, δεν το ειχα προσεξει, ευχαριστω και για το λινκ.

Γενικα σε περιπτωση μονοκαλωδιωσης ισως ειναι προτιμοτερο να εχεις τα καλωδια ηχειων συνδεδεμενα με τις χαμηλες συχνοτητες.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Συγγνωμη, δεν το ειχα προσεξει, ευχαριστω και για το λινκ.

Γενικα σε περιπτωση μονοκαλωδιωσης ισως ειναι προτιμοτερο να εχεις τα καλωδια ηχειων συνδεδεμενα με τις χαμηλες συχνοτητες.
το manual γραφει στα tweeter γιαυτο τα συνδεσαμε εκει

Reaction score
29.542
Απάντηση: XTZ Divine

Οπου και να πάει το ίδιο πράγμα είναι , απο την στιγμή που υπάρχουν οι βραχυκυκλωτήρες απο πίσω.

Reaction score
1.831

Οπου και να πάει το ίδιο πράγμα είναι , απο την στιγμή που υπάρχουν οι βραχυκυκλωτήρες απο πίσω.
δεν είναι το ίδιο, δυστυχώς.

Όταν βάζουμε τα καλώδια ηχείων στο χαμηλό τότε ο κλάδος των υψηλών επηρεάζεται δραματικά από την ποιότητα του βραχυκυκλωτήρα και από το πόσο σφιχτά έχουμε βιδωμένες τις επαφές του.

Όταν όμως κάνουμε το ανάποδο (και σωστότερο κατά την άποψη μου) ο κλάδος των υψηλών τροφοδοτείται απευθείας από το καλώδιο ηχείων και μέσω του βραχυκυκλωτήρα παίρνει σήμα ο κλάδος του χαμηλού που είναι και πιο "ανεκτικός" σε χαλαρές συνδέσεις ή σε χαμηλής ποιότητας βραχυκύκλωση. Βέβαια κι εδώ αν το παρακάνουμε (αφήσουμε χαλαρές τις επαφές, βρωμιάρες με χάλια βραχυκυκλωτήρα) μπορεί να ακούσουμε το γούφερ μας να αρχίσει να...πέρδεται!

Reaction score
29.542

Εννοείται ρε Στέργιο οτι οι βραχυκυκλωτήρες θα είναι καθαροί και σφιγμένοι καλά.
Αν θες πάρε ενα πολύμετρο και μέτρα αντίσταση στον κλάδο χαμηλών και υψηλών μεταξύ τους.
Αμα δείς διαφορά να με φτύσεις.

Reaction score
5.614

Όντως είναι απορίας άξιο γιατί το manual γράφει να γίνει η σύνδεση στα tweeters.
Εγώ πάντα στα woofers κάνω τη σύνδεση.

Η εξήγηση του Στέργιου έχει λογική πάντως.

Πάντως οι βραχυκυκλωτήρες φαίνονται καλής ποιότητας.

Reaction score
29.542

Ε καλά κάποιες φορές οι κατασκευαστές υπερβάλουν , είναι γνωστό αυτό.

Reaction score
2.051

Εγώ πάντως είχα δει καλύτερα αποτελέσματα με το καλώδιο στα μεσουψηλά στο Verity Sarastro. Αν δεν κάνω λάθος το ίδιο μου είχε προτείνει και ο Μιχάλης Φουάσης. Και ένας φίλος στα Von Schweikert VR5 στο πάνω Module έχει τα καλώδια. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα Jumpers θα σου πρότεινα να τα αλλάξεις με Nordost η κάποιο άλλο "γρήγορο καλώδιο".

Reaction score
1.831

για να μη κάνουμε το θέμα μακρυνάρι, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας το τεστ.

Αντί για τους μανίσιους βραχυκυκλωτήρες δοκιμάστε κομματάκια διαφόρων καλωδίων και δείτε αν υπάρχουν διαφορές.

Φανταστείτε πόσα λεφτά δίνουν κάποιοι για καλώδια και δε φροντίζουν το ένα εκατοστό από τη μπόρνα του γούφερ στη μπόρνα του τουήτερ! Μα δεν είναι αστείο?
Εξωτικά υλικά, λάδια, ξύδια στη μόνωση, επιροδιομένα δίχαλα κλπ κλπ και μετά το σήμα περνάει από το βραχυκυκλωτήρα που διάλεξε ο κατασκευαστής! χαχαχα

Βασικά αυτό που έκανα παλιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν απλό: δε χρησιμοποιούσα μπανάνες ή δίχαλα και περνούσα το ίδιο το καλώδιο και από τις 2 μπόρνες.
Ο'τι καλύτερο IMHO.

Reaction score
5.614
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XTZ Divine

Μπορεί να το λέει βάλτε πάνω-πάνω τα καλώδια, για να μη γίνει μπέρδεμα με το κάτω μέρος που έχει τις ενεργές συνδέσεις.

Reaction score
5.614

Βασικά αυτό που έκανα παλιότερα σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν απλό: δε χρησιμοποιούσα μπανάνες ή δίχαλα και περνούσα το ίδιο το καλώδιο και από τις 2 μπόρνες.
Ο'τι καλύτερο IMHO.
Πολύ έξυπνο αυτό. Εγώ χρησιμοποιούσα κομματάκια από το ίδιο καλώδιο. Αλλά το καλώδιό μου τώρα είναι τερματισμένο, οπότε πάω για Nordost που προτείνει ο Μιχάλης.

Reaction score
372

δεν είναι το ίδιο, δυστυχώς.

Όταν βάζουμε τα καλώδια ηχείων στο χαμηλό τότε ο κλάδος των υψηλών επηρεάζεται δραματικά από την ποιότητα του βραχυκυκλωτήρα και από το πόσο σφιχτά έχουμε βιδωμένες τις επαφές του.

Όταν όμως κάνουμε το ανάποδο (και σωστότερο κατά την άποψη μου) ο κλάδος των υψηλών τροφοδοτείται απευθείας από το καλώδιο ηχείων και μέσω του βραχυκυκλωτήρα παίρνει σήμα ο κλάδος του χαμηλού που είναι και πιο "ανεκτικός" σε χαλαρές συνδέσεις ή σε χαμηλής ποιότητας βραχυκύκλωση. Βέβαια κι εδώ αν το παρακάνουμε (αφήσουμε χαλαρές τις επαφές, βρωμιάρες με χάλια βραχυκυκλωτήρα) μπορεί να ακούσουμε το γούφερ μας να αρχίσει να...πέρδεται!
Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Ειδικά σε 3δρομα ηχεία, όπου τα χαμηλά έχουν ξεχωριστές μπόρνες από τα μεσο-υψηλά, τότε και η δική μου εμπειρία λέει το καλώδιο να πάει στα μεσο-υψηλά.

Όσο για τους βραχυκυκλωτήρες που βάζουν οι κατασκευαστές στα ηχεία, τις περισσότερες φορές είναι απαράδεκτοι και πρέπει να αντικαθίστανται το συντομότερο!!

Και φυσικά ξέχασα, καλορίζικα και καλοάκουστα τα ηχεία!!!

Reaction score
1.772

οι βραχυκλωτηρες ειναι χειροτεροι ακομα και απο ενα κομματι φτηνο καλωδιο μεγαλης διατομης.

αυτο ακουγεται ευκολα παντως τα καλυτερα αποτελεσματα τα εχω παρη με καλης ποιοτητας

καλωδιο συνδεδεμενο στον κλαδο των μεσο-υψηλων και διπλοκαλωδιωση με απλο πολυκλωνο

6mm στον κλαδο των χαμηλων.

μιλαω για τριδρομο γιατι σε διδρομο δυο διαφορετικα καλωδια ακουγονται ασχημα.

υ.γ.μεγεια τις ηχειαρες γιαννη.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7