XTZ Divine

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: XTZ Divine

Yπάρχει δυνατότητα να παίζει ο 903 με το volume εκτός?

Δηλαδή να λειτουργεί μόνο σαν dac?
Όχι, αλλά δεν είχα άλλο dac και δανείστηκα το Grace από το δεύτερο σύστημα και ταυτόχρονα ήθελα να χρησιμοποιήσω τον γερμαναρά προενισχυτή Clearaudio λόγω της καλής του απόδοσης στα χαμηλά. Και δικαιώθηκα.

Στο συγκεκριμένο σετάπ με τα Divine σκέφτομαι να βάλω το καινούριο Naim ND5 XS ως dac/server.

Reaction score
1.772
Απάντηση: XTZ Divine

πως γινεται να εχει φοβερο μπασο με 50 watt ενισχυτη;

μηπως ειναι κανα θεριο που μετα τα 50 watt περναη σε ταξη ΑΒ;

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: XTZ Divine

Έλα ντε, you tell me! Ο Clear μετρήθηκε από τον Ήχο στα 2x98rms στα 4ohm τάξη Α/Β. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι παραμένει σε τάξη A μέχρι τα 2x80/4Ω.

Και με προ τον Pioneer 85 στο -10, πώς είναι δυνατόν να έχουμε πιο γεμάτο ήχο με τον Clearaudio, ενώ με τον W4S ST-1000 με τα 570rms στο κανάλι φτάναμε τον προ στο 0 και παλι δεν νιώθαμε τρελά τα γκάζια σε σχέση με τα watt που αποδίδει;

Μάρτυς μου ο Termatogazi, που κι από το nick ακόμη φαίνεται πόσο αδιάψευστος μάρτυρας είναι επ' αυτού!

Θα δοκιμάσω και σε balanced τον W4S και βλέπουμε.

Back, μάλλον πρέπει να μου στείλεις τους Hypex σου να δοκιμάσω.

Reaction score
1.831

o wyred είναι αυτό που πρέπει, ο clearaudio είναι αυτό που μας αρέσει.

Το θέμα είναι αν όταν ακούμε μουσική θέλουμε να ακούμε αυτό που πρέπει ή αυτό που μας αρέσει.

Τις εντυπώσεις σου για μη συμβατική ενίσχυση (st1000) τις συμμερίζομαι 10000000%. Μπορώ να καταλάβω ακριβώς αυτό που λες.

Τα hypex θα ήθελα κι εγώ πολύ να τα ακούσω σε κάποια φάση, αν κανονίσετε κάτι σφύρα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Εχεις ρωτησει τον Θεμη με ποσα watts ανα καναλι θα επαιζαν σωατα αυτα τα ηχεια?
Δηλαδη τι ισχυς προτεινεται απο τον κατασκευαστη?
Μπας και ο Clear τερματιζει και η παραμορφωση απλα σου γεμιζει τα ηχεια?
Ειναι λιγο κουλο να μην τα σηκωνουν στον αερα τα Wyred μιας και εχουν αρκετα ρευματα!!!!!

Reaction score
1.831

Εχεις ρωτησει τον Θεμη με ποσα watts ανα καναλι θα επαιζαν σωατα αυτα τα ηχεια?
Δηλαδη τι ισχυς προτεινεται απο τον κατασκευαστη?
Μπας και ο Clear τερματιζει και η παραμορφωση απλα σου γεμιζει τα ηχεια?
Ειναι λιγο κουλο να μην τα σηκωνουν στον αερα τα Wyred μιας και εχουν αρκετα ρευματα!!!!!
Γιατί το ρωτνάς αυτό ρε φιλαράκι ναουμε, κι εσύ δεν είχες δοκιμάσει μη συμβατικό ενισχυτή?
Απ'όσο ξέρω είσαι KRELLός, δεν είδα να ακους μουσική με κανα σπιρτόκουτο πάνω στο dac.

Νομίζωωωωω? :140:

Reaction score
3.967

To ηχείο δεν το γνωρίζω, μπατ, να μη χρειάζεται καμμιά 'κατοστή ώρες μέχρι νάρθει στα ζύγια του?

Ο Grace μαζί με προ, είναι 2 volume στη σειρά, μπερδεγουέη κατάσταση.

Άρα συμφωνώ με τον Στέργιο.

Reaction score
5.614

Δοκίμασα και σε balanced χτες με προ τον Clearaudio Balance pre, οι εντυπώσεις οι ίδιες.
Γεμάτος ήχος με τον Clearaudio τελικό, με το ποτενσιόμετρο στον Clear προ από τις 9 η ώρα, ενώ με τον W4S ανεβάζω ένταση χωρίς να νιώθω το drive του ενισχυτή.
Το επόμενο τεστ θα είναι με προ τον W4S κατ' ευθείαν στον τελικό.

Να σημειώσω ότι τα τεστ αυτά έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν μεταξύ των δύο αυτών τελικών, με το Weiss Dac202 ως προ και ηχεία τα ATC SCM40, όπου και πάλι προτιμήθηκε με διαφορά ο Clearaudio. Το μόνο που είχα καταφέρει με τον W4S ήταν να τερματίσω τα γουφεράκια των ATC, χωρίς όμως την αίσθηση του γεμάτου ήχου. Από τότε το W4S το παρόπλισα μέχρι την έλευση ενός μεγαλύτερου ηχείου.

Τα Divine σαν να καταπίνουν και να εξαφανίζουν τα watt του W4S, δεν ιδρώνουν, αλλά και δεν θυμώνουν κιόλας, να βγάλουν λίγο τσαμπουκά.

Πώς θα γίνει να τα νευριάσουμε λίγο; Με τα Sub Amp 1 της XTZ να στέλνουν 300 rms μόνο στα woofers ελπίζω κάτι να γίνει.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: XTZ Divine

Έλα ντε, you tell me! Ο Clear μετρήθηκε από τον Ήχο στα 2x98rms στα 4ohm τάξη Α/Β. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι παραμένει σε τάξη A μέχρι τα 2x80/4Ω.

Και με προ τον Pioneer 85 στο -10, πώς είναι δυνατόν να έχουμε πιο γεμάτο ήχο με τον Clearaudio, ενώ με τον W4S ST-1000 με τα 570rms στο κανάλι φτάναμε τον προ στο 0 και παλι δεν νιώθαμε τρελά τα γκάζια σε σχέση με τα watt που αποδίδει;

Μάρτυς μου ο Termatogazi, που κι από το nick ακόμη φαίνεται πόσο αδιάψευστος μάρτυρας είναι επ' αυτού!

Θα δοκιμάσω και σε balanced τον W4S και βλέπουμε.

Back, μάλλον πρέπει να μου στείλεις τους Hypex σου να δοκιμάσω.
καταρχην η θεση του ποτενσιομετρου δεν εχει σημασια.

εριξα μια ματια στα spec του clearaudio και ειδα ευαισθησια 370mv και gain 34.4 db.

σε σχεση με τον w4s περιπου 2v και 26db λογικο ειναι να θελη πιο ψηλα το ποτενσιομετρο.

το θεμα ειναι το τελικο αποτελεσμα αλλα και εκει τα Icepower ειναι λιγο αδεια χαμηλα σε

σχεση με τα hypex.

πιστευω οτι το ηχειο σου θα κατεβαινη στα 3 Ohm οποτε θα σπρωχνη καμμια 130 watt ο

clearaudio.

βλεπωντας το 450 watt συνεχομενα και 900 watt κορυφης οπως και το 0,02%

παραμορφωαση στο 1/10 της ισχυος πιστευω οι hypex θα παιξουν ακομα καλυτερα

ειδικα σε υψηλες εντασεις.

αν σε ενδιαφερουν για αγορα να στα στειλω, να τα ακουση και ο στεργιος που τον εχει φαη η

απορια :107:

Reaction score
5.614

Thanks back. Τα μεταφορικά δικά μου φυσικά. Κανονίζουμε με πμ.

Ναι, τη θέση του ποτενσιόμετρου απλά ενδεικτικά την ανέφερα.

Ο W4S δοκιμάστηκε και σε δύο sub Klipsch KW-120-THX έναντι του δικού τους ενισχυτή KA-1000-THX. To αποτέλεσμα επιβεβαίωσε αυτό που λες. Δεν κατέβαιναν χαμηλά τα sub με τον W4S, το μπάσο ήταν πιο ρυθμικό και στακάτο, πιο κατάλληλο για μουσική, αλλά δεν θύμιζε sub.

Reaction score
1.772

ε αφου ειχα icepower.

για τα λεφτα τους και για παραπανω καλα ειναι αλλα οχι τιποτα το ιδαιτερο.

Reaction score
1.831

Aυτό από που προκύπτει βρε Στέργιο?
Είναι αστεϊσμός μου σχετικά με την παραδοσιακή σχολή και μη των ενισχυτών.

Δεν αφορά τα συγκεκριμένα μηχανάκια.

Κάθε φορά που ακούω κάποιον μη συμβατικό ενισχυτή και δε μου αρέσει ακούω σχόλια του τύπου "έτσι είναι το σωστό, έτσι πρέπει κλπ"

Γι'αυτό το έγραψα.

Εγώ είμαι υπέρ των value μηχανημάτων πάντα και οι "μη συμβατικοί ενισχυτές" είναι συνήθως σε αυτό το γκρουπ, το θέμα είναι να μπορείς να ζήσεις με ένα τέτοιο μηχανάκι.

Εγώ δε μπόρεσα με tripath και ice. Hypex δεν έχω ακούσει, γι'αυτό θέλω.

Φυσικά δεν έχω ακούσει και όλα τα μηχανήματα, αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μου διατηρεί τις απόψεις μου.

Θα γούσταρα κάργα να βρω ένα ενισχυτάκι μέχρι 500 ευρώ που να βγάζει άπειρα βατ, να παίζει φανταστικά και να μην ασχολούμαι με άλλα, αλλά δε το βλέπω να συμβαίνει σύντομα.

Reaction score
1.772

κανονισαμε με το γιαννη να του τα στειλω οποτε θα σου φυγη η απορια.
βεβαια δεν κανουν 500 ευρω αλλα και παλι φτηνα ειναι.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
η αληθεια ειναι πως θα θελα κι εγω να τα ακουσω ξανα τα Hypex του Back στον καινουριο χωρο με καποια νεα πραγματα που εχω αλλαξει, και ντρεπομουν να του τα ζητησω.

Οποτε ειναι ευκαιρια.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: XTZ Divine

η αληθεια ειναι πως θα θελα κι εγω να τα ακουσω ξανα τα Hypex του Back στον καινουριο χωρο με καποια νεα πραγματα που εχω αλλαξει, και ντρεπομουν να του τα ζητησω.

Οποτε ειναι ευκαιρια.
γιατι βρε ποτε τα ακουσες;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7