XTZ Divine

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: XTZ Divine

βρε εβαλα και αφρολεξ τι να κανω.
Εγώ γι' αυτά που στέλνω έχω πάρει ένα ολόκληρο 100m ρολό από αεροπλάστ (νάυλον με φυσαλίδες), τυλίγω τη συσκευή γύρω γύρω και περιμετρικά σφηνώνω επίσης τυλιγμένο αεροπλάστ. Εφόσον το κουτί είναι χοντρό και γερό, η συσκευή δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπηθεί.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: XTZ Divine

χιχιχι, σαν αυτό που μου έστειλες εσύ για να σου στείλω την 30αρα apple? :116:
Σε όποιον δεν έχει υλικά συσκευασίας, του στέλνω εγώ, όπως έκανα με σένα καλή ώρα... :102:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: XTZ Divine

Εγώ γι' αυτά που στέλνω έχω πάρει ένα ολόκληρο 100m ρολό από αεροπλάστ (νάυλον με φυσαλίδες), τυλίγω τη συσκευή γύρω γύρω και περιμετρικά σφηνώνω επίσης τυλιγμένο αεροπλάστ. Εφόσον το κουτί είναι χοντρό και γερό, η συσκευή δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπηθεί.

μα καλα δεν ειπαστε το ιδιο.

εσυ εχεις καταστημα hifi:142:

Reaction score
5.614

Flash εχω την απορια οταν θα κανεις την μετρηση του χωρου με τον Πιονερο με το AUTO MCACC να δω τι θα γραψει στις μετρησεις με το κεντρικο!!!!!!!
Τι θα κοψει και τι θα αφησει....αφου βεβαια καταφερεις να το ταισεις σωστα με τα αναλογα ρευματα!!!!!!!!!

:203::143::143:

Απο την αλλη τωρα ,πως ακους το ταιριασμα ηχητικα με τα Divine?δενει το γλυκο μεταξυ τους ?μηπως νοιωθεις μεγαλυτερη εικονα και ποιο πλουσια με το κεντρικο αυτο η και το αντιθετο?

Για πες μας κατι για αυτο το maching του ηχου μιας και ειναι δυο διαφορετικες εταιριες.......
Ισοστάθμιση δεν έκανα ακόμη με τον Pioneer, μόνο τις εντάσεις ρυθμίζω με το αυτί, περιμένοντας να καταλήξω στα ενισχυτικά.

Ο μονομπλόκ του back μια χαρά οδηγεί το Zingali. Απλά μας έμεινε η αίσθηση ότι μπορεί το ηχείο να δώσει ακόμη 20% παραπάνω (με τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία rca/xlr από τον Pioneer).

Το matching των τριών μπροστινών είναι κατά τη γνώμη μου κάτι υπερεκτιμημένο. Επιθυμητό μεν, αλλά όχι και νόμος απαράβατος.

Αυτό διαπιστώθηκε και στο συγκεκριμένο σύστημα. Ναι, την αντιλαμβάνεσαι κάποιες στιγμές τη διαφορετική χροιά στον ήχο μεταξύ main και κεντρικού. Αλλά αυτό ακριβώς ήθελα. Λαρυγγάτες φωνές με την αμεσότητα της κόρνας σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες ήχων/μουσικής που παίζονται από τα main.

Κλείστε τον τελικό που οδηγείτε το κέντρο και "ακούστε" ταινία μόνο με τα main και πείτε μου τι ακούτε. Ορχηστρικά συνοδευτικά κομματάκια, και κάποιοι ήχοι που και που για να δώσουν την αίσθηση του χώρου. Όλο το βάρος της πληροφορίας το σηκώνει το κεντρικό, με κύριο συστατικό να είναι οι διάλογοι κατά το 90% της ταινίας (ακόμη και περιπέτειας).

Οι περισσότεροι βάζουν ένα ηχειάκι τοσοδούλι για κεντρικό, λέγοντας "ε, κεντρικό είναι, για τις φωνές". Άλλοι φτάνουν να μη βάλουν και τίποτα παίζοντας φάντομ κεντρικό από τα main. Εγώ θα προτιμούσα θηριώδες κεντρικό και μικρούς δορυφόρους main. Πολύ σωστά πρότεινε ο termatogazi να βάλω τα Heresy ως main που θα ταιριάζουν και σε τονικότητα με το Zingali, και να έχω τα Divine μόνο για μουσική. Πολύ άνετα θα το έκανα αυτό, όπως έκανα και παλιότερα, διατηρώντας το Klipsch THX Ultra2 σύστημα για ταινίες και διαφορετικό ζεύγος ηχείων για μουσική.

Στην παρούσα φάση την όποια ασυμβατότητα στην τονικότητα μεταξύ κεντρικού και main την εκλαμβάνω με τελείως αντίθετη ψυχολογία. Δηλαδή ως κάτι που θέλω να έχω, αποκομίζοντας τα καλά και από τους δύο κόσμους.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: XTZ Divine

Συμφωνω με χιλια που λενε μαζι σου σχετικα με το μεγαλο κεντρικο....βλεπεις με τον Ναυτιλο HTM 1 που εχω βιωνω μια απο τα ιδια απλα και το δικο μου για να παιξει θελει ρευματα...τουλαχιστον 2χ250 watt και επειδη εχω στο service εναν Proceed 250αρι και ταιζω το κεντρικο μου --εστω διενισχυση --απο τον 85 μου νομιζω οτι παιζει καποιο χωνι-ηχειο μιας και δεν το ταιζει με τιποτα το ρημαδι!!!!!!!!!

:138::138:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.545
Λύση υπάρχει Βλάση μου. Οδήγησε με τον Krell το κεντρικό, και με τον 85 διενισχυμένα τα 802! :135::143:

Reaction score
1.772

εχεις δικιο οτι το κεντρικο σηκωνη το 60% της πληροφοριας.

ωστοσο διαφωνω για το phantom αφου αν καθεσαι απεναντι

εχει καλυτερο αποτελεσμα απο τα ψευτοκεντρικα.

ωστοσο αν βλεπουν πανω απο δυο ατομα υπαρχη προβλημα.

Reaction score
1.831

το κεντρικό είναι το κορυφαίο ηχείο στο χομσίνεμα...

Το πιο σημαντικό IMHO ακόμα και όταν βλέπουμε ταινίες δράσης...

Reaction score
5.614

Όντως, από το να βάλει κανείς ένα τοσοδούλι κεντρικάκι με μεγάλα main, καλύτερα phantom από τα μεγάλα main να παίζει.

Reaction score
5.614

Αρρώστια το Zingali. Βάζω PLII MS+THX στον 85 για να ακούσω μουσική με την κόρνα του κεντρικού, με τα Divine να δίνουν απλά την αίσθηση του χώρου!

Ειδικά σε dance, progressive house, trance, το προτιμώ το DSP από το στέρεο.

Reaction score
5.614

Τα sub της σειράς THX Ultra2 της Klipsch είναι παθητικά. Οι εξωτερικοί τους τελικοί γίνονται daisy-chained, έχουν διπλά rca in και out. Ο πρώτος μόνο παίρνει το σήμα από το sub out του Pioneer 85.

Reaction score
29.535

Ισοστάθμιση δεν έκανα ακόμη με τον Pioneer, μόνο τις εντάσεις ρυθμίζω με το αυτί, περιμένοντας να καταλήξω στα ενισχυτικά.

Ο μονομπλόκ του back μια χαρά οδηγεί το Zingali. Απλά μας έμεινε η αίσθηση ότι μπορεί το ηχείο να δώσει ακόμη 20% παραπάνω (με τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία rca/xlr από τον Pioneer).

Το matching των τριών μπροστινών είναι κατά τη γνώμη μου κάτι υπερεκτιμημένο. Επιθυμητό μεν, αλλά όχι και νόμος απαράβατος.

Αυτό διαπιστώθηκε και στο συγκεκριμένο σύστημα. Ναι, την αντιλαμβάνεσαι κάποιες στιγμές τη διαφορετική χροιά στον ήχο μεταξύ main και κεντρικού. Αλλά αυτό ακριβώς ήθελα. Λαρυγγάτες φωνές με την αμεσότητα της κόρνας σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες ήχων/μουσικής που παίζονται από τα main.

Κλείστε τον τελικό που οδηγείτε το κέντρο και "ακούστε" ταινία μόνο με τα main και πείτε μου τι ακούτε. Ορχηστρικά συνοδευτικά κομματάκια, και κάποιοι ήχοι που και που για να δώσουν την αίσθηση του χώρου. Όλο το βάρος της πληροφορίας το σηκώνει το κεντρικό, με κύριο συστατικό να είναι οι διάλογοι κατά το 90% της ταινίας (ακόμη και περιπέτειας).

Οι περισσότεροι βάζουν ένα ηχειάκι τοσοδούλι για κεντρικό, λέγοντας "ε, κεντρικό είναι, για τις φωνές". Άλλοι φτάνουν να μη βάλουν και τίποτα παίζοντας φάντομ κεντρικό από τα main. Εγώ θα προτιμούσα θηριώδες κεντρικό και μικρούς δορυφόρους main. Πολύ σωστά πρότεινε ο termatogazi να βάλω τα Heresy ως main που θα ταιριάζουν και σε τονικότητα με το Zingali, και να έχω τα Divine μόνο για μουσική. Πολύ άνετα θα το έκανα αυτό, όπως έκανα και παλιότερα, διατηρώντας το Klipsch THX Ultra2 σύστημα για ταινίες και διαφορετικό ζεύγος ηχείων για μουσική.

Στην παρούσα φάση την όποια ασυμβατότητα στην τονικότητα μεταξύ κεντρικού και main την εκλαμβάνω με τελείως αντίθετη ψυχολογία. Δηλαδή ως κάτι που θέλω να έχω, αποκομίζοντας τα καλά και από τους δύο κόσμους.

Συμφωνώ με οτι λες για το κεντρικό. Ιδίως μετά απο την ανακατασκευή του δικού μου.
Σαφώς και δεν είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο με τα δυο main, το κεντρικό. Επιθυμητό ναι , αλλά οχι και να κόψουμε και το σβέρκο μας.
Ασε που , ακόμα και σε ταινίες δράσης εχει περιεχόμενο και οχι μόνο διαλόγους.
Γενικά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του home cinema.
Απλά αν παίσεις στην λούμπα δυνατό κεντρικό , γαμάτο και υποτονικά main θα ακούς το κεντρικό και οχι τα άλλα δυο. Κακό αυτό. Το εχω δει να συμβαίνει σε γνωστό με htm1d, και 803 .
Χωρίς να υπάρχει σαφής διαφορά ευαισθησίας μεταξύ τους το κεντρικό πάντα παίζει και θα παίζει πιο δυνατά απο τα δυο main και με διαφορά.
Βέβαια στο setup του τύπου υπάρχουν και άλλα θέματα μιας και ακόμη το στείνει , αλλά η διαφορά είναι μεγάλη.Οταν του το είπα , το επιβεβαίωσε και ο ίδιος με λυγμούς σχεδόν.

" κλαψ που να βρω να πάρω 802 , και αντίστοιχους τελικούς? κλαψ λυγμ κλαψ λυγμ , σνιφ σνιιιφ "
Ας είναι καλά που το βρήκε κοψοχρονιά , 2500 , ο π@υστης.

Reaction score
5.614
Η προηγούμενή μου προσπάθεια με stacked Purity στο κέντρο. Χορταστικές μεσαίες από το πάνελ και άφθονα δυναμικά από τα τέσσερα 6,5ιντσα. Μειονέκτημα το ύψος.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ερώτηση κρίσεως

Τι κεντρικό χρειάζεται για να ακούσεις ρεαλιστικά τον πόρδο:120: του Mickie Roork στο Barfly ?

Ειστε μουρλοί ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε:140::114:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Συμφωνώ με οτι λες για το κεντρικό. Ιδίως μετά απο την ανακατασκευή του δικού μου.
Σαφώς και δεν είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο με τα δυο main, το κεντρικό. Επιθυμητό ναι , αλλά οχι και να κόψουμε και το σβέρκο μας.
Ασε που , ακόμα και σε ταινίες δράσης εχει περιεχόμενο και οχι μόνο διαλόγους.
Γενικά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του home cinema.
Απλά αν παίσεις στην λούμπα δυνατό κεντρικό , γαμάτο και υποτονικά main θα ακούς το κεντρικό και οχι τα άλλα δυο. Κακό αυτό. Το εχω δει να συμβαίνει σε γνωστό με htm1d, και 803 .
Χωρίς να υπάρχει σαφής διαφορά ευαισθησίας μεταξύ τους το κεντρικό πάντα παίζει και θα παίζει πιο δυνατά απο τα δυο main και με διαφορά.
Βέβαια στο setup του τύπου υπάρχουν και άλλα θέματα μιας και ακόμη το στείνει , αλλά η διαφορά είναι μεγάλη.Οταν του το είπα , το επιβεβαίωσε και ο ίδιος με λυγμούς σχεδόν.

" κλαψ που να βρω να πάρω 802 , και αντίστοιχους τελικούς? κλαψ λυγμ κλαψ λυγμ , σνιφ σνιιιφ "
Ας είναι καλά που το βρήκε κοψοχρονιά , 2500 , ο π@υστης.
ΠΟΙΟ??????????????
Το htm1d ????????2500 χιλιαρικα?
Ο Χριστος και η Παναια!!!!!!!!!!

:434::609::609:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Ερώτηση κρίσεως

Τι κεντρικό χρειάζεται για να ακούσεις ρεαλιστικά τον πόρδο:120: του Mickie Roork στο Barfly ?

Ειστε μουρλοί ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε:140::114:

Για πορδες θελει κατι ποιο εξειδικευμενο ,με ποιο σφαιρικη δομη ........

και ναι....ειμαστε αρρωστοι κεντρικοβιοι κυριε....τι θετε??

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef