YAMAHA A-S1000 Ή A-S2000

Reaction score
666
σου λέω να αγνοήσεις παντελώς ό,τι γράφει ο ειδικός τύπος (καλά ή άσχημα δεν έχει σημασία) και να εμπιστευθείς μόνο τα δικά σου γούστα και κριτήρια. Γιατί το σύστημά σου εσυ θα το ακούς, κι όχι ο εκάστοτε reviewer.

Last edited:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Το να κρατάς μικρό καλάθι, το να είσαι επιφυλακτικός, δεν είναι άσχημο. Δε σημαίνει ότι απαξιώνεις πρόσωπα, καταστάσεις, σημαίνει ότι τις διπλοελέγχεις και δεν επαναπαυεσαι.
Όταν πηγαίνεις για ακρόαση ενός μηχανήματος που έχεις διαβάσει πολλά θετικά σχόλια χωρίς να το θέλεις σε κάποια σημεία που μπορεί να μη σου αρέσουν φέρνεις στο μυαλό σου τα άρθρα, σκέφτεσαι ότι δεν είσαι "ειδικός" όπως οι αρθρογράφοι, δεν έχεις τις εμπειρίες τους και μάλλον αυτό που νιώθεις ως "σφάλμα" στην αναπαραγωγή είναι η απειρία σου, η άσχημη ηχογράφηση ή ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πωλητές και έτσι "πρέπει" να είναι.
Από την άλλη, όταν κάποιος έχει αντιληφθεί κάποιες προτιμήσεις στους δοκιμαστές κάποιων περιοδικών κατά την ανάγνωση των δοκιμών, λογικό, και μετά από προσωπικές ακροάσεις, να τάσσεται υπερ κάποιων που ταιριάζουν τα γούστα τους και "ενάντια" κάποιων που απέχουν τα γούστα τους.
Αυτό μπορεί να φαίνεται ως "επιλεκτική απαξίωση" αλλά ουσιαστικά είναι "γούστο", ταιριάζει ή δεν ταιριάζει με του δοκιμαστή.
Το σημαντικότερο είναι αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, το σύστημα πρέπει να ταιριάζει, καλύπτει, ικανοποιεί τον τελικό χρήστη και όχι τους φίλους του...

Reaction score
1.190
Αν διαβάσετε πάλι το μήνυμα μου θα δείτε ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Εδώ και καιρό εμπιστεύομαι μόνο το δικό μου υποκειμενικό γούστο, δεν αγοράζω αν δεν ακούσω με τα συνοδά μου, κι αν γίνεται, στον χώρο μου. Για τον λόγο αυτό επιφυλάσσομαι και για τον A-S2000, που πολύ θέλω να μ' αρέσει.

Ο προβληματισμός μου είχε σαν αφετηρία τον συγκεκριμένο ενισχυτή, διότι είναι ίσως ο μόνος που έχει τόσα διθυραμβικά σχόλια στο forum, ενώ οι κριτικές στον ειδικό τύπο για τον ήχο του είναι μέχρι και κακές, όπως ή πρόσφατη του What Hi-Fi, οι οποία και αμφισβητήθηκε. Για τον λόγο αυτό έφερα και τα υπόλοιπα παραδείγματα καθώς και την δική μου ακουστική εμπειρία. Επειδή είμαι επιφυλακτικός, διπλοελέγχω και δεν επαναπαύομαι. Αλλά επιφυλακτικοί θα πρέπει να είμαστε όχι μόνο ως προς τον τύπο και τους εκάστοτε πωλητές αλλά και προς όλους τους ειδήμονες που γράφουν ανώνυμα στα forums.

Y

Yiannis_B

Guest
Αν διαβάσετε πάλι το μήνυμα μου θα δείτε ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Εδώ και καιρό εμπιστεύομαι μόνο το δικό μου υποκειμενικό γούστο, δεν αγοράζω αν δεν ακούσω με τα συνοδά μου, κι αν γίνεται, στον χώρο μου. Για τον λόγο αυτό επιφυλάσσομαι και για τον A-S2000, που πολύ θέλω να μ' αρέσει.

Ο προβληματισμός μου είχε σαν αφετηρία τον συγκεκριμένο ενισχυτή, διότι είναι ίσως ο μόνος που έχει τόσα διθυραμβικά σχόλια στο forum, ενώ οι κριτικές στον ειδικό τύπο για τον ήχο του είναι μέχρι και κακές, όπως ή πρόσφατη του What Hi-Fi, οι οποία και αμφισβητήθηκε. Για τον λόγο αυτό έφερα και τα υπόλοιπα παραδείγματα καθώς και την δική μου ακουστική εμπειρία. Επειδή είμαι επιφυλακτικός, διπλοελέγχω και δεν επαναπαύομαι. Αλλά επιφυλακτικοί θα πρέπει να είμαστε όχι μόνο ως προς τον τύπο και τους εκάστοτε πωλητές αλλά και προς όλους τους ειδήμονες που γράφουν ανώνυμα στα forums.
....δεν βλέπω τόσα θετικά σχόλια για τον ήχο του ούτε εδώ...ποιος έχει γράψει διθυραμβικά σχόλια?

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Yiannis_B
Η αλήθεια είναι ότι εντάσσεται στις προτάσεις ολοκληρωμένων, στις περισσότερες των περιπτώσεων ερώτησης "ενισχυτής στην κατηγορία των +- 1500 ευρώ" από τα μέλη των φόρουμ, κάτι που σημαίνει αποδοχή του ήχου του.

Καλώς ή κακώς, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις σε κάποιες κατηγορίες τιμής ενισχυτών γιατί υπάρχουν σε συστήματα μελών και αφου είναι ευχαριστημένοι από αυτούς, τους προτείνουν.
Οι αναγνώστες τώρα, που εμπιστεύονται τ αυτιά αυτών των μελών, αναπαράγουν αυτή την πληροφορία με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα "κλίμα" υπέρ αυτών των ενισχυτών.
Αν κατάλαβα καλά, μάλλον κάτι τέτοιο εννοεί ο GPEZ.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Τελικα, το μελος C.Coyias εχει γινει η "Τροϊκα" του φορουμ... Άλλοι ευθυνονται, εκεινος την πληρώνει για ΟΛΑ! :D

Y

Yiannis_B

Guest
Τελικα, το μελος C.Coyias εχει γινει η "Τροϊκα" του φορουμ... Άλλοι ευθυνονται, εκεινος την πληρώνει για ΟΛΑ! :D
Κάτσε να τα ακούσεις τώρα..:prankster:

Πέρα από την πλάκα "για όλα φταίει ο Κόγιας", για τον A-S2000 και την φήμη που τον συνοδεύει, έχει βάλει το λιθαράκι του...κυρίως σε παλιότερες εποχές με άλλες παρέες..:whistling:

Last edited by a moderator:

Reaction score
117
Αυτό που έχω να πω σαν κάτοχος του A-S2000 είναι ότι αυτό που έχει να δώσει ο ενισχυτής το δίνει μέσω της balanced εισόδου του. Κατά την άποψή μου και για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, η λειτουργία του είναι υποδιέστερη όταν χρησιμοποιούνται τα RCA, είτε πρόκειται για την είσοδο του CD είται ακόμη και αυτή του τελικού ενισχυτή. Εγώ όταν χρησιμοποιούνται τα RCA, πρώτιστα βρίσκω απώλεια βάθους σκηνής και στη συνέχεια μικρότερη έκταση προς τις υψηλές και χαμηλές συχνότητες. Ίσως αυτό το κάνει η Yamaha για να διαφημήσει την balanced τοπολογία του μηχανήματος. Πάντως σαν ολοκληρωμένος είναι υπέροχος με πολύ μεγάλες δυνατότητες οδήγησης. Εάν τελικά τον επιλέξεις, φρόντισε να τον χρησιμοποιήσεις μέσω της Cd Balanced εισόδου που διαθέτει, δηλαδή να έχεις cd player με ισορροπημένη έξοδο ή να διαθέτεις Dac από το οποίο θα φύγεις ομοίως με XLR καλώδια προς τον ενισχυτή. Έτσι θα εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητές του.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.678
Δεν χρειάζεται "να κάνει κάτι" η Yamaha. Όταν δεν χρησιμοποιείς την balanced σύνδεση παρεβάλλεται ένα ακόμα ενισχυτικό στάδιο, και γι' αυτό ακούς τις διαφορές.

Reaction score
117
Η απορία μου είναι εάν θα μπορούσε αυτό το ενισχυτικό στάδιο που παρεμβάλλεται και μετατρέπει το unbalanced σε balanced να είναι καλύτερης ποιότητας ώστε να μην ακούγονται διαφορές. Βέβαια θεωρητικό είναι το ερώτημα, το μηχάνημα είναι αυτό που είναι. Θα έχει λέτε βελτιώσει τα πράγματα η Yamaha στο νέο της μοντέλο? http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=135460

Reaction score
1.815
Βρε δες και καμιά άλλη τζαπανέζα εταιρία...
Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο!

Πάντως οι προτιμήσεις πολλών μελών στα ελληνικά forums, σε "στερεότυπα" μηχανήματα είναι γεγονός. (Εννοώ αυτά που κυκλοφορούν από τους Έλληνες αντιπροσώπους και θεοποιούνται - αδίκως)

Reaction score
1.190
Βρε δες και καμιά άλλη τζαπανέζα εταιρία...
Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο!

Αν έχεις κάποιον συγκεκριμένο να μου προτείνεις, μια και είμαι σε αναζήτηση, ευπρόσδεκτο.

Reaction score
1.832
Δεν χρειάζεται "να κάνει κάτι" η Yamaha. Όταν δεν χρησιμοποιείς την balanced σύνδεση παρεβάλλεται ένα ακόμα ενισχυτικό στάδιο, και γι' αυτό ακούς τις διαφορές.
Εχω την αίσθηση οτι συμβαίνει το αντίθετο...

Reaction score
1.815
Αν έχεις κάποιον συγκεκριμένο να μου προτείνεις, μια και είμαι σε αναζήτηση, ευπρόσδεκτο.
Εγώ θα σου πρότεινα να ακούσεις και να αποφασίσεις μόνος σου.
Όποιες π@π@ρες αν σου πω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, αν εσένα δε σου κάνει κέφι, θα βλαστημάς το ξερό κεφάλι σου (τρόπος του λέγειν) και όλους αυτούς που σε ώθησαν να πάρεις το λάθος - για σένα - προϊόν.

Ο καθένας σε οποιοδήποτε forum που γράφει, βγάζει την καψούρα του, ή τα κόμπλεξ του, ή τη φιγούρα του, ή τη δυσαρέσκεια και προτίμησή του, ή το κόλλημά του, ή το φετίχ του, ή και πολλά ακόμα.... θου κύριε φυλατεί το στόματί μου!!:lolsign:

Λίγα παιδιά πραγματικά θα σου πουν αμερόληπτα τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη!
Όπως καταλαβαίνεις γεμίσαμε όλοι μας από κόμπλεξ και καψούρες!:imtheking:

Εγώ λοιπόν δε θα σου προτείνω να αγοράσεις τίποτε πριν το ακούσεις. Έστω και σε άλλο χώρο...
Άρχισε από την παρακάτω πρόταση:

"Σε περιμένω για καφεδάκι. Φέρε τα κομμάτια που γνωρίζεις καλά σε οποιαδήποτε μορφή (φλακ, βινύλιο, cd ή ότι σου κ@υλ...σει) και έλα να ακούσουμε. Μετά πας στον επόμενο..
Θα ακούσεις αυτό...":hi:

http://translate.google.com/transla...ydogbillede.dk/test/onkyo-p-3000r-og-m-5000r/

Reaction score
29.737
Καλά ... κάνε καμιά βόλτα να ακούσεις οσα μπορείς περισότερα . Μετά αν μπορέσεις , μορφώνεις γνώμη.
Ομως , το ποιό σημαντικό όπως ηδη ανεφέρθει , είναι , άκου τα εν λόγω μηχανήματα στο χώρο σου., με τα ηχεία σου.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Ολα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της χαλιμάς.
Α και κάτι ακόμα , που ξαναέγραψα, με τα λεφτά που ζητάει η yamaha, παίρνεις σαφέστατα καλύτερο μηχάνημα ή μηχανήματα.

Reaction score
3.972
Εχω την αίσθηση οτι συμβαίνει το αντίθετο...
Σαφώς και συμβαίνει το αντίθετο!!!!
Ένα παραπάνω στάδιο "παίζει" για την ισορροπημένη συνδεσμολογία.
Όταν μεγαλώσω ίσως καταλάβω που έγκειται το pure αυτής της τοπολογίας.

Εχω δηλαδή ακόμη καιρό!!!:beach:

Y

Yiannis_B

Guest
Σαφώς και συμβαίνει το αντίθετο!!!!
Ένα παραπάνω στάδιο "παίζει" για την ισορροπημένη συνδεσμολογία.
Όταν μεγαλώσω ίσως καταλάβω που έγκειται το pure αυτής της τοπολογίας.

Εχω δηλαδή ακόμη καιρό!!!:beach:
...κάνε ένα σερτσ βρε ντόκτορ..:p ...και ο Κωσταφτιάς ντόκτορ είναι αλλά διαβάζει και κανένα πιντιέφι...;)

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.113
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON