Most visitors online was 3013 , on 22 Aug 2025
Αστοχια υλικου, περιγραφεται στη βιβλιογραφια....Αντί για βαθμολογία, αρχίσαμε τους σταυρούς +/++..
SA CD player...
(1). Κόλπα του marketing, σκέψου μόνο από πόσες κολλήσεις περνά το σήμα...Λοιπόν... Τα μηχανήματα μπορεί για κάποιους (και για μένα) να είναι ακριβά, αλλά αρκετοί χομπίστες δίνουν τέτοια ποσά για κάτι που κατά τη γνώμη τους αξίζει. Το θέμα είναι εάν θα τα πληρώσει κάποιος που διαθέτει τα χρήματα, μετά από σύγκριση με άλλο μηχάνημα αντίστοιχης αξίας. Αυτό όμως μάλλον ενδιαφέρει τον ίδιο. Εάν όμως θέλετε να εκτιμήσουμε τα πράγματα, πιστεύω ότι αξίζουν τα λεφτά τους και επίσης πιστέυω ότι μέχρι τώρα η Yamaha κρατούσε χαμηλή τιμολογιακή πολιτική για τα μέχρι τώρα μοντέλα της. Το ισχυρίζομαι διότι ιδιαίτερα για τη σειρά 2000 και συγκεκριμένα για τον ολοκληρωμένο A-S2000, ο ενισχυτής αυτός έχει το ίδιο σχέδιο κυκλώματος με το νέο μοντέλο και τα ίδια χαρακτηριστικά σε λίγο μικρότερη κλίμακα. Το νέο μοντέλο έχει καλύτερο σασί, δεν έχει μέσα κολλήσεις στα καλώδια (1), καλύτερο ρυθμιστικό έντασης (σημαντικό), MOSFET στην έξοδο (θέμα γούστου το ηχητικό αποτέλεσμα) και VUμετρα. Κατά τα άλλα νομίζω είναι το ίδιο με το 2000. Και ο A-S2000 είναι αστέρι κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μηχάνημα της κατηγορίας των 1500 - 2000 € αλλά ανώτερο (2). Βέβαια όλα είναι θέμα γούστου τελικά, ηχητικού, αισθητικού κλπ κλπ
Εγώ εν τω μεταξύ θα παίζω κανένα τζόκερ που και που...
(1). Κόλπα του marketing, σκέψου μόνο από πόσες κολλήσεις περνά το σήμα...
1. Στα ίδια περίπου χρήματα θα μπορούσες να πάρεις ένα CD-S1000 + DAC202. (Οι μηχανισμοί ανάγνωσης δεν διαφέρουν)
2. Στην δεύτερη περίπτωση έχεις 2 ανεξάρτητες συσκευές, στην πρώτη όχι, η κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. (Δεν μπορείς επίσης να ακούς τα SACD δισκάκια σου από το Weiss...)
Δυστυχώς Δημήτρη, το CD-S1000 ακόμη και σαν transport δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.Και με πολύ λιγότερα χρήματα, παίρνεις το CD-S1000 + Το CHORD CHORDETTE DSD που παίζει παπάδες. Όταν το συνέδεσα και έκανα Α-Β άμεση εναλλαγή με το CD-S1000 σκέτο και με το CHORD δεν πίστευα ότι μπορεί να παίζει τόσο χάλια το YAMAHA μόνο του, ή αντίστροφα τόσο καλά το CHORD. Βέβαια σαν transport είναι πολύ καλό και με ένα καλό dac σκοτώνει. Αλλά μέχρι το χιλιάρικο, όχι και 4.850...
Εγω παλι για το cd 2000 μονο καλα λογια εχω να πω και σαν transport και σαν sacd player δεν ξερω βεβαια τι διαφερει το 1000αρι απ το 2000 ...Δυστυχώς Δημήτρη, το CD-S1000 ακόμη και σαν transport δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Όταν πρόσφατα έψαχνα για ένα transport, το δοκίμασα και πραγματικά με απογοήτευσε, παρ' όλο που λόγω εμφάνισης και κατασκευής θα ήθελα πολύ να το κρατήσω.
Το κλασσικό Sony 50ES ήταν πολύ καλύτερο σαν transport.
Τονίζω ότι η δοκιμή μεταξύ τους έγινε μόνο σαν transport.