Yamaha A-S3000 and CD-S3000...

Y

Yiannis_B

Guest
Test στον τελευταίο ΗΧΟ. Τους ενθουσίασε περισσότερο το player...:rolleyes:

Αντί για βαθμολογία, αρχίσαμε τους σταυρούς +/++..

Last edited by a moderator:

Reaction score
7.110
το εγραψα και καπου αλλου αλλα ας το ξαναγραψω.......θελω να μαθω ποσα κομματια θα πουληθουν στην χωρα μας.

I

iason

Guest
Στήν κατηγορία που διάλεξε να κινιθεί η YAMAHA ,(5000 ευρώ)για το ενισχυτή είναι μία πολύ δύσκολη και απαιτητική κατηγορία πού οι επιλογές είναι πάρα πολλές,αν και δεν τον έχω ακόυσει τον ενισχυτή παραμένω πιστός στό όνειρό μου(πρός το παρών)Modwright kwi 200!!! kwi%20200%20850.jpg ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Σήμερα 5000 € για cd player ??????????????????????????
Και οχι για Ελλάδα...παγκόσμια εννοώ :thumbsdown:

Reaction score
117
Λοιπόν... Τα μηχανήματα μπορεί για κάποιους (και για μένα) να είναι ακριβά, αλλά αρκετοί χομπίστες δίνουν τέτοια ποσά για κάτι που κατά τη γνώμη τους αξίζει. Το θέμα είναι εάν θα τα πληρώσει κάποιος που διαθέτει τα χρήματα, μετά από σύγκριση με άλλο μηχάνημα αντίστοιχης αξίας. Αυτό όμως μάλλον ενδιαφέρει τον ίδιο. Εάν όμως θέλετε να εκτιμήσουμε τα πράγματα, πιστεύω ότι αξίζουν τα λεφτά τους και επίσης πιστέυω ότι μέχρι τώρα η Yamaha κρατούσε χαμηλή τιμολογιακή πολιτική για τα μέχρι τώρα μοντέλα της. Το ισχυρίζομαι διότι ιδιαίτερα για τη σειρά 2000 και συγκεκριμένα για τον ολοκληρωμένο A-S2000, ο ενισχυτής αυτός έχει το ίδιο σχέδιο κυκλώματος με το νέο μοντέλο και τα ίδια χαρακτηριστικά σε λίγο μικρότερη κλίμακα. Το νέο μοντέλο έχει καλύτερο σασί, δεν έχει μέσα κολλήσεις στα καλώδια, καλύτερο ρυθμιστικό έντασης (σημαντικό), MOSFET στην έξοδο (θέμα γούστου το ηχητικό αποτέλεσμα) και VUμετρα. Κατά τα άλλα νομίζω είναι το ίδιο με το 2000. Και ο A-S2000 είναι αστέρι κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μηχάνημα της κατηγορίας των 1500 - 2000 € αλλά ανώτερο. Βέβαια όλα είναι θέμα γούστου τελικά, ηχητικού, αισθητικού κλπ κλπ
Εγώ εν τω μεταξύ θα παίζω κανένα τζόκερ που και που...

Y

Yiannis_B

Guest
Λοιπόν... Τα μηχανήματα μπορεί για κάποιους (και για μένα) να είναι ακριβά, αλλά αρκετοί χομπίστες δίνουν τέτοια ποσά για κάτι που κατά τη γνώμη τους αξίζει. Το θέμα είναι εάν θα τα πληρώσει κάποιος που διαθέτει τα χρήματα, μετά από σύγκριση με άλλο μηχάνημα αντίστοιχης αξίας. Αυτό όμως μάλλον ενδιαφέρει τον ίδιο. Εάν όμως θέλετε να εκτιμήσουμε τα πράγματα, πιστεύω ότι αξίζουν τα λεφτά τους και επίσης πιστέυω ότι μέχρι τώρα η Yamaha κρατούσε χαμηλή τιμολογιακή πολιτική για τα μέχρι τώρα μοντέλα της. Το ισχυρίζομαι διότι ιδιαίτερα για τη σειρά 2000 και συγκεκριμένα για τον ολοκληρωμένο A-S2000, ο ενισχυτής αυτός έχει το ίδιο σχέδιο κυκλώματος με το νέο μοντέλο και τα ίδια χαρακτηριστικά σε λίγο μικρότερη κλίμακα. Το νέο μοντέλο έχει καλύτερο σασί, δεν έχει μέσα κολλήσεις στα καλώδια (1), καλύτερο ρυθμιστικό έντασης (σημαντικό), MOSFET στην έξοδο (θέμα γούστου το ηχητικό αποτέλεσμα) και VUμετρα. Κατά τα άλλα νομίζω είναι το ίδιο με το 2000. Και ο A-S2000 είναι αστέρι κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μηχάνημα της κατηγορίας των 1500 - 2000 € αλλά ανώτερο (2). Βέβαια όλα είναι θέμα γούστου τελικά, ηχητικού, αισθητικού κλπ κλπ
Εγώ εν τω μεταξύ θα παίζω κανένα τζόκερ που και που...
(1). Κόλπα του marketing, σκέψου μόνο από πόσες κολλήσεις περνά το σήμα...:rolleyes:

(2). Ο A-S2000 είναι μηχάνημα των 1500 Eur. Πολλά άλλα δεν είναι περισσότερων χιλιάδων...;)

Προσωπκή εκτίμηση και αυτή...:whistling:

Τώρα για το player...

Αν παίζει -τουλάχιστον- όπως ένα weiss (και αυτό είναι προσωπική εκτίμηση -και μάλλον υπερβολικά ακριβό - βάλε όποιο DAC σου κάθεται καλά), τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα.

1. Στα ίδια περίπου χρήματα θα μπορούσες να πάρεις ένα CD-S1000 + DAC202. (Οι μηχανισμοί ανάγνωσης δεν διαφέρουν)

2. Στην δεύτερη περίπτωση έχεις 2 ανεξάρτητες συσκευές, στην πρώτη όχι, η κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. (Δεν μπορείς επίσης να ακούς τα SACD δισκάκια σου από το Weiss...)

Τελικά όλα έχουν σχέση με το ηχητικό αποτέλεσμα - ας δώσει ο Νάκας το player / ενισχυτή για προσωπικές εκτιμήσεις, όπως κάνει χρόνια ο Θέμης -και μερικοί άλλοι. Αλλά πολύ αμφιβάλλω. Όταν χτυπάς την πόρτα του Hi-End, πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις και ανάλογα.

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.659
Και με πολύ λιγότερα χρήματα, παίρνεις το CD-S1000 + Το CHORD CHORDETTE DSD που παίζει παπάδες. Όταν το συνέδεσα και έκανα Α-Β άμεση εναλλαγή με το CD-S1000 σκέτο και με το CHORD δεν πίστευα ότι μπορεί να παίζει τόσο χάλια το YAMAHA μόνο του, ή αντίστροφα τόσο καλά το CHORD. Βέβαια σαν transport είναι πολύ καλό και με ένα καλό dac σκοτώνει. Αλλά μέχρι το χιλιάρικο, όχι και 4.850...

(1). Κόλπα του marketing, σκέψου μόνο από πόσες κολλήσεις περνά το σήμα...:rolleyes:

1. Στα ίδια περίπου χρήματα θα μπορούσες να πάρεις ένα CD-S1000 + DAC202. (Οι μηχανισμοί ανάγνωσης δεν διαφέρουν)

2. Στην δεύτερη περίπτωση έχεις 2 ανεξάρτητες συσκευές, στην πρώτη όχι, η κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. (Δεν μπορείς επίσης να ακούς τα SACD δισκάκια σου από το Weiss...)

Reaction score
116
Το ανησυχητικο είναι αυτό ακριβώς. Ότι μία αναβαθμισμένη έκδοση ενός ενισχυτή των 1500 ευρώ κοστίζει 5000..

Reaction score
117
Αν πούμε λοιπόν ότι τα 1500 € είναι το ποσό που αξίζει ο A-S2000 τότε σε αυτή τη βάση θα πρέπει πολλά άλλα μηχανήματα να κοστίζουν αρκετά λιγότερο. Απλά για να έχουμε το ίδιο σημείο αναφοράς. Όχι ομως να λέμε μόνο για το ακριβό μοντέλο A-S3000 ενώ άλλοι ενισχυτές του μισού βάρους (...) και δεν εννοώ class - D, να βρίσκονται στα 4 χιλ και να θεωρούνται όλα ΟΚ. Άποψή μου βέβαια. Θα μου πείτε, μα δεν πάει με το κιλό... Εντάξει αλλά και ο Yamaha δε σήκωσε βάρος λόγω έρματος, τα εξαρτήματά του ζυγίζουν.

Reaction score
372
Και με πολύ λιγότερα χρήματα, παίρνεις το CD-S1000 + Το CHORD CHORDETTE DSD που παίζει παπάδες. Όταν το συνέδεσα και έκανα Α-Β άμεση εναλλαγή με το CD-S1000 σκέτο και με το CHORD δεν πίστευα ότι μπορεί να παίζει τόσο χάλια το YAMAHA μόνο του, ή αντίστροφα τόσο καλά το CHORD. Βέβαια σαν transport είναι πολύ καλό και με ένα καλό dac σκοτώνει. Αλλά μέχρι το χιλιάρικο, όχι και 4.850...
Δυστυχώς Δημήτρη, το CD-S1000 ακόμη και σαν transport δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Όταν πρόσφατα έψαχνα για ένα transport, το δοκίμασα και πραγματικά με απογοήτευσε, παρ' όλο που λόγω εμφάνισης και κατασκευής θα ήθελα πολύ να το κρατήσω.
Το κλασσικό Sony 50ES ήταν πολύ καλύτερο σαν transport.
Τονίζω ότι η δοκιμή μεταξύ τους έγινε μόνο σαν transport.

Reaction score
578
Ως παλιός οπαδός της Yamaha, πιστεύω πως πρόκειται για πολύ αξιόλογες κατασκευές αν και οι τιμές των είναι απλησίαστες. Πολλοί εξ υμών πριν 25 χρόνια ζήσαμε και την γιορτή για τα 100 χρόνια της εταιρίας, οπότε και παρουσιαστηκαν κάποια μηχανήματα που έγραψαν ιστορία αλλά ήταν πάλι πολύ ακριβά και περιορισμένης κυκλοφορίας.

http://www.thevintageknob.org/yamaha-CDX-10000.html

Το βασικό είναι πως η Yamaha επιμένει στον δικάναλο ήχο και κυκλοφορεί μηχανήματα αξιώσεων. Να ήταν τουλάχιστον και made in Japan !!!!!!

Reaction score
8
Δυστυχώς Δημήτρη, το CD-S1000 ακόμη και σαν transport δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Όταν πρόσφατα έψαχνα για ένα transport, το δοκίμασα και πραγματικά με απογοήτευσε, παρ' όλο που λόγω εμφάνισης και κατασκευής θα ήθελα πολύ να το κρατήσω.
Το κλασσικό Sony 50ES ήταν πολύ καλύτερο σαν transport.
Τονίζω ότι η δοκιμή μεταξύ τους έγινε μόνο σαν transport.
Εγω παλι για το cd 2000 μονο καλα λογια εχω να πω και σαν transport και σαν sacd player δεν ξερω βεβαια τι διαφερει το 1000αρι απ το 2000 ...
Η Αληθεια ειναι οτι το value for mοney γερνει προς το 2000 παρα στο νεο 3000 αλλα αν καποιος εχει ακουσει τα νεα μηχανακια της Yamaha ασ μας διαφωτισει

Reaction score
1.659
Η μονη διαφορά του CD-S1000 από το CD-S2000 είναι η έξοδοι XLR, που απο test που έχουν γίνει, δεν επιφέρουν καμμία διαφορά στον ήχο. Και εγώ νομίζω ότι σαν SACD και σαν transport είναι πολύ καλά.

Reaction score
204
Η διαφορά μεταξύ του CD-S1000 και του CD-s2000 σαφώς και δεν είναι μόνον οι XLR έξοδοι που διαθέτει το 2000. Επιπλέον έχει διπλά τροφοδοτικά και κάποιες αλλαγές, από όσο γνωρίζω, στην πλακέτα τροφοδοσίας

Reaction score
1.659
Νομίζω ότι οι αλλαγές στην τροφοδοσία που όντως υπάρχουν, έχει να κάνει με την υλοποίηση των balanced εξόδων.
Πάντως εγώ πριν το επιλέξω σε σχέση με το CD-S2000, διάβασα αυτό το rewiew και αυτή την συζήτηση που με επηρέασε.

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/frr.pl?ramps&1299772563&&&/Yamaha-A-S-2000-Amplifier

http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=447693

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966