- Reaction score
- 29.517
Ζήσε ΜΑΙ μου δλδ.
Το έχει με την τελευταία αναβάθμιση ο 5100.Παντως οι νεοι av της yamaha(σειρα 60) ειναι πιο ολοκληρωμενη στην ισοσταθμιση μιας και εχεις την δυνατοτητα να κανεις rolloff στα πολυ χαμηλα αφου εχουν και κοψιμο στα 15hz ....
ο 5100 δεν το εχει αν δεν κανω λαθος.....ο 5200 θα το εχει σιγουρα.
το οποιο τι εξυπηρετεί;Μη βιαστείς και πολύ. Τα μοντέλα του 2018 (τηλεοράσεις, ενισχυτές, προβολείς κλπ) θα έχουν hdmi 2.1 με dynamic metadata.
Σίγουρα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον κάποιον, αλλά μέχρι να κυκλοφορησουν τίτλοι και να υπάρχουν επιλογές πέρα από μερικά blockbuster, πάλι θα πάρει χρόνο. Πόσο καιρό έκανε το bluray να έχει 2000-3000 τίτλους;Tώρα που έσπασε απο οτι λένε το πρωτο 4κ blu Ray εχω την εντύπωση οτι θα ενδιαφέρει πολλούς .
Προφανώς αν κάποιος θέλει να ξαναφτιάξει συλλογή για τρίτη φορά απ' την αρχή (Dvd-Bluray-Uhd), θα σκεφτεί όπως εσύ.Προσωπικά όλα αυτά μου είναι αδιάφορα (4k, uhd) μιας και θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να γίνουν mainstream και να υπάρχουν μερικές χιλιάδες ταινίες που να τα υποστηρίζουν.
Το θέμα είναι αν εξυπηρετούν κατι στα ήδη υπάρχον bluray. Μάλλον όχι.
Πολύ καλή κίνηση πάντως που το υποστηρίζει το netflix και λογικά θα ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες Streaming.
Σε tv πάντως διαφορά 1080p και 4k δεν είδα. Σε προβολέα μάλλον θα είναι πιο εύκολα αντιληπτή η διαφορά.Για τους λάτρεις των προβολέων υπάρχουν ήδη εξελίξεις που μπορούν να εκτοξεύσουν την ποιότητα ή τέλος πάντων να δείξουν την διαφορά σε σχέση με το bluray.
Οι λύσεις αυτές προέρχονται από τρίτους (πχ Lumagen, Av enthusiasts κλπ) κι απαιτούν πολύ διάβασμα, γνώση του αντικειμένου και σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά χρήματα επιπλέον.
Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ανάποδο! Η ανάλυση είναι η πιο ασήμαντη αναβάθμιση που προσφέρει το Uhd!Σε tv πάντως διαφορά 1080p και 4k δεν είδα. Σε προβολέα μάλλον θα είναι πιο εύκολα αντιληπτή η διαφορά.
Μακάρι να συμβεί και να υπάρχει ένας αξιόλογος κατάλογος σε uhd σύντομα.Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ανάποδο! Η ανάλυση είναι η πιο ασήμαντη αναβάθμιση που προσφέρει το Uhd!
Αν δεις ταινία Uhd σε Oled, ή ακόμα καλύτερη σκηνές σε υψηλά IRE σε Lcd με HDR θα μαζεύεις τα σαγόνια σου απ' το πάτωμα.