Yamaha RX-V2067 AV Receiver

Reaction score
152
Ο δευτερος την ταξη ραδιοενισχυτης της Yamaha,πισω απο τον RX-V3067,αν και ο Ζ7 φαινεται να παραμενει ακομα αξεπεραστος στην κορυφη μαζι με τον Ζ11...

Ο RX-V2067 δέκτης AV διαθέτει 8 in / 2 από HDMI (V.1.4a με 3D και Audio Return Channel), HD Audio αποκωδικοποίηση με CINEMA DSP, HQV ποιότητα του βίντεο, νέο GUI, νέο YPAO με Reflected Sound Control και την νέα λειτουργια SCENE.
Ειναι ένα άλλο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην κορυφαια σειρά των AVR της Yamaha. Με την εντυπωσιακή λίστα χαρακτηριστικών παρακάτω,ο RX-V2067 της Yamaha ανταγωνίζεται ανταξια με κάποια απο τα μηχανηματα AVR από τις υψηλότερες ανταγωνιστικες σειρές στην περιοχή των 1200 - 1500 ευρώ.

Ο RX-V2067 διαθέτει πρόσθετη δυναμη όσον αφορά την RX-V1067, με ένα ισχυρό 190W ανά κανάλι και υστερεί ελαχιστα σε σχεση με το μεγαλο αδερφό RX-V3067 και με την προσθήκη προηγμένων προσαρμογής βίντεο, παρέχει πρόσθετη μείωση του θορύβου και προσφέρει εξαιρετικά καθαρές εικόνες. Περιλαμβάνει επίσης μια τρίτη ζώνη (3 συνολικά) με ένα πρόσθετο τηλεχειριστήριο για την πρόσθετη ζώνη.

Επιπλέον,το set-up είναι εύκολο χάρη στο YPAO αυτόματης βελτιστοποίησης ηχου της Yamaha. Αυτό περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός μικροφώνου σε διάφορα σημεία γύρω από το δωμάτιο σύμφωνα με τις οδηγίες και θα καθορίζουν το ύψος του κάθε καναλιού τέλεια. Θα πρέπει να απολαμβάνετε την εκπληκτική μουσική από τον κινηματογράφο να εκπέμπει το home cinema σε μηδεν χρόνο....
Το μοντέλο αυτό είναι επίσης συμβατό με το YID-W10, ένα AirWired ασύρματο σύστημα dock για iPod / iPhone (διατίθεται ξεχωριστά).

Key Features

- 7-channel powerful surround sound (1330W=190W x 7 RMS, 910W=130W x 7 max)
- HD Audio: Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio; Dolby Digital Plus, DTS-HD
- Analogue and HDMI video upscaling to full HD 1080p
- 1080p-compatible HDMI: 8 inputs (1 on front) and 2 outputs (simultaneous)
- Supports Deep Colour (30/36 bit), x.v.Colour, 24Hz Refresh Rate and Auto Lip-Sync
- New SCENE PLUS - simple and versatile functionality
- HDMI (V.1.4a with 3D and Audio Return Channel)
- HDMI CEC functionality
- HQV high-class chipset “VHD1900” for HD/SD Video
- Video adjustment functionality
- High quality video processing with precise deinterlacing:
- Network functions: Internet Radio (MP3/WMA)
- Play music files from PC (WAV, MP3, WMA, AAC, FLAC 96/24)
- Web Browser Control via PC or PDA
- Receiver Manager through network connection
- DLNA 1.5 certified
- YPAO sound optimisation with multi-point measurement
- New on-screen GUI, album art, 6 languages (English, French, German, Spanish, Russian, Japanese)
- Flexibly assignable component video and optical/coaxial (except Video Aux) inputs
- Ability to change HDMI input while in Standby Through mode
- USB port for portable audio players and flash drives (MTP/MSC)
- iPod/iPhone compatibility with optional YDS-12 Universal Dock
- iPod song titles displayed in English/Western European languages on front panel/on-screen display
- Wireless connection for iPod/iPhone with optional YID-W10
- Bluetooth (A2DP) compatibility with optional Yamaha Bluetooth® Wireless Audio Receiver YBA-10
- Dialogue Lift
- Auto power down function with variable time setting
- Preset remote unit
- Several Zone 2/Zone 3 settings (on/off, video assign)
- System Backup / Recovery function
- Multi-channel output in main Zone plus 2-channel HDMI output in a second Zone
- Party mode

Specifications

- Minimum RMS Output Power: 7 x 130 W (8 ohms, 20 Hz–20 kHz)
- Max Power per Channel: 7 x 190W (8 ohms, 1 kHz, 10% THD)
- Dynamic Power/Channel Front L/R, 8/6/4/2 ohms) 165/210/285/405 W
- Total Harmonic Distortion (AV1 etc, 20 Hz-20 kHz, Front L/R) 0.04% (65 W/8 ohms)
- Frequency Response (Audio 2 etc, Pure Direct, Front L/R) 10 Hz–100 kHz +0, -3 dB
- Signal-to-Noise Ratio (Audio 2 etc, Input Shorted, Sp Out) 100 dB (250 mV)
- Standby Power Consumption (HDMI Off/Standby Through Off) 0.3 W
- Standby Power Consumption (HDMI On/Standby Through On) 2.7 W
- Standby Power Consumption (NET Standby On) 4.5 W
- Dimensions (W x H x D) 435 x x 182 x 430 mm
- Weight 16 kg

πηγη

Ο Yamaha RX-V2067 σημερα απανταται στην Ελληνικη αγορα περι τα 1150ε (skroutz.gr),ενω απο Αγγλια μπορει να ερθει 150-200ε φθηνοτερα.
Σ'αυτην την περιπτωση,πιστευω πως με μια μικρη διαπραγματευση,μπορει να επιτευχθει ιδια τιμη και η αγορα του να ειναι συμφερουσα απ'εδω...
Μονη ενσταση που εχω-και αν καποιος τον χρειαζεται-ειναι πως στα 1300ε κομπλε μπορει να ερθει απο το Νησι ο μεγαλυτερος RX-V3067,τη στιγμη που εδω τιμαται στα 1700-1750ε...

Υ.Γ.Παρακαλειται ο κ.Π.Βογιατζακης να ριξει το πρωτο σεντονι εντυπωσεων σαν νεοκοπος ιδιοκτητης....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.530
Απάντηση: Yamaha RX-V2067 AV Receiver

abcd

Super Moderator
Reaction score
109.530

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.886

Τον έχει ο Παναγιώτης Βογιατζάκης οπότε σαν κάτοχος θα μπορούσε να μας πει περισσότερα κάποα στιγμή:107:

Reaction score
0

Τον αγόρασα πρόσφατα παιδιά, το μόνο που μπορώ να σας πω για την ώρα είναι ότι το μενού είναι υπερβολικά απλό και ότι η ρύθμιση με YPAO είναι το ίδιο απλή και σύντομη. Περισσότερα θα σας πω όταν τον συνδέσω με ηχεία της προκοπής...

Reaction score
1

Υ.Γ.Παρακαλειται ο κ.Π.Βογιατζακης να ριξει το πρωτο σεντονι εντυπωσεων σαν νεοκοπος ιδιοκτητης....

Αυτό για να γίνει απαιτεί ελεύθερο χρόνο αγαπητέ μου, και δυστυχώς πάσχω από έλλειψη ελεύθερου χρόνου το τελευταίο διάστημα.

Έχω ασχοληθεί πολύ λίγο με τον ενισχυτή μέχρις στιγμής, σε ένα απλό και γρήγορο στήσιμο 5.1. Είμαι σε φάση αντικατάστασης όλων των ηχείων μου, και τότε μόνο θεωρώ ότι θα μπορώ να αξιολογήσω καλύτερα και αντικειμενικότερα τον ενισχυτή. Μέχρις στιγμής έχω αντικαταστήσει μόνο το κεντρικό ηχείο, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι φυσικά η αντικατάσταση στα εμπρός αριστερό και δεξί ηχείο.

Από εισόδους και εξόδους ο RX-V2067 είναι εξοπλισμένος κυριολεκτικά σαν αστακός, όπως άλλωστε βλέπετε εύκολα και στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το σύστημα αυτόματου σεταρίσματος των ηχείων (YPAO) φαίνεται να δουλεύει αρκετά ικανοποιητικά, τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι που αφορά την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των ηχείων. Στην δική μου περίπτωση αξιολόγησε πολύ σωστά την πεντάδα από τα παμπάλαια ηχεία μου, που είναι και πλήρως αταίριαστα μεταξύ τους τόσο όσο ως προς την ισχύ τους, όσο και ως προς την τονική τους ισορροπία.

Τα μπροστινά αριστερά και δεξιά λοιπόν (200W RMS), το YPAO τα έβαλε σαν large με την αποκοπή για το sub στα 40Hz, το μπροστινό (80W RMS) το έβαλε σαν small με την αποκοπή στα 80Hz, ενώ τα surround (50W RMS) τα έβαλε σαν small με την αποκοπή στα 90Hz! :126:

Έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με σύγχρονο AV ενισχυτή (άλλωστε η τρέλα μου είναι η εικόνα και όχι ο ήχος) και προφανώς έχω χάσει πολλά επεισόδια, αλλά μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η τόσο σωστή αξιολόγηση που έκανε το YPAO στα παμπάλαια ηχεία μου!

Παρόλα αυτά θα προτιμήσω να κρατήσω τις τονικές ισορροπίες που έχει επιλέξει το YPAO, αλλά θα δηλώσω χειροκίνητα τις ακριβείς αποστάσεις των ηχείων όταν αυτές οροστικοποιηθούν.

Το μεγάλο θέμα όμως με τον RX-V2067 παιδιά είναι στην εικόνα μέσω της HDMI, και εάν δεν λυθεί θα θεωρήσω απλά ότι έκανα αποτυχημένη αγορά. Ενώ με πηγή λοιπόν τόσο το Dune Prime 3.0 όσο και τον Humax HDCI2000 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εικόνα (συνδέονται με δίμετρα HDMI στον Yamaha, από τον οποίο φεύγει ένα δίμετρο HDMI για την Panasonic Plasma και ένα 15μετρο HDMI για τον προβολέα Sharp 21000), με το HTPC μου υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα, μια και η εικόνα αφήνει ένα μεγάλο περιθώριο και στις τέσσερις πλευρές του κάδρου!!! :141:

Το σήμα φαίνεται να παραμένει κανονικά στα 1080p/60Hz (όπως φαίνεται ότι το αναγνωρίζει ο Sharp 21000), αλλά για κάποιον πολύ παράξενο λόγο φαίνεται ότι επεμβαίνει ο ενσωματωμένος scaler του Yamaha και του αλλάζει τα φώτα! Η απόδειξη για αυτό είναι ότι μόλις σβήσω τον Yamaha με ενεργοποιημένο φυσικά πάντα το HDMI pass through, το κάδρο στην οθόνη γεμίζει κανονικά, και το πρόβλημα εξαφανίζεται. Με αυτόν τον τρόπο όμως και εάν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα, ο Yamaha ουσιαστικά με αναγκάζει να αποχαιρετήσω τον HD ήχο από το HTPC μου, αφού θα αναγκάζομαι να συνδέω απευθείας το HTPC με τον προβολέα για την εικόνα και να δίνω ήχο μόνο μέσω της coaxial... :121:

Reaction score
0

Θα ήθελα να επιβεβαιώσω αυτά που γράφει ο κ.Βογιατζάκης όσο αφορά το σετάρισμα που κάνει το YPAO
του 2067.. χθες έκανα κι εγώ τις πρώτες ρυθμίσεις στον ενισχυτή και διαπίστωσα έκπληκτος ότι
"έδεσε" τα ηχεία μου πολύ ωραία! Σίγουρα πολύ καλύτερα από ότι ο LX81.. πολύ ισορροπημένος ήχος,
δεδομένου πως κι εγώ δεν έχω τίποτα σπουδαία ηχεία.. από τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις μου
έχω καταλήξει πως έκανα μια πολύ καλή αγορά. Σήμερα θα δοκιμάσω και τη "συνεργασία" του
ενισχυτή με το PC με HD υλικό (BLU-RAY rip) και θα σας γράψω εδώ τις εντυπώσεις μου..
Ελπίζω να μην έχω το ίδιο πρόβλημα με τον κ.Βογιατζάκη... :121:

Reaction score
0

Το μεγάλο θέμα όμως με τον RX-V2067 παιδιά είναι στην εικόνα μέσω της HDMI, και εάν δεν λυθεί θα θεωρήσω απλά ότι έκανα αποτυχημένη αγορά. Ενώ με πηγή λοιπόν τόσο το Dune Prime 3.0 όσο και τον Humax HDCI2000 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εικόνα (συνδέονται με δίμετρα HDMI στον Yamaha, από τον οποίο φεύγει ένα δίμετρο HDMI για την Panasonic Plasma και ένα 15μετρο HDMI για τον προβολέα Sharp 21000), με το HTPC μου υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα, μια και η εικόνα αφήνει ένα μεγάλο περιθώριο και στις τέσσερις πλευρές του κάδρου!!! :141:

Το σήμα φαίνεται να παραμένει κανονικά στα 1080p/60Hz (όπως φαίνεται ότι το αναγνωρίζει ο Sharp 21000), αλλά για κάποιον πολύ παράξενο λόγο φαίνεται ότι επεμβαίνει ο ενσωματωμένος scaler του Yamaha και του αλλάζει τα φώτα! Η απόδειξη για αυτό είναι ότι μόλις σβήσω τον Yamaha με ενεργοποιημένο φυσικά πάντα το HDMI pass through, το κάδρο στην οθόνη γεμίζει κανονικά, και το πρόβλημα εξαφανίζεται. Με αυτόν τον τρόπο όμως και εάν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα, ο Yamaha ουσιαστικά με αναγκάζει να αποχαιρετήσω τον HD ήχο από το HTPC μου, αφού θα αναγκάζομαι να συνδέω απευθείας το HTPC με τον προβολέα για την εικόνα και να δίνω ήχο μόνο μέσω της coaxial... :121:
Φίλε μου αν στέλνεις στον yamaha 1080p σήμα, δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτός ο scaler του yamaha, μπορείς να τον κλείσεις από τα options του ενισχυτή.
Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα και έχεις κάρτα γραφικών ATI/AMD τότε πρέπει να πας στους drivers της AMD στα scale options και να σύρεις την μπάρα προς τα δεξιά.

Αν το πρόβλημα συνεχιστεί πες μου :102:

Reaction score
1

Φίλε μου αν στέλνεις στον yamaha 1080p σήμα, δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτός ο scaler του yamaha, μπορείς να τον κλείσεις από τα options του ενισχυτή.
Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα και έχεις κάρτα γραφικών ATI/AMD τότε πρέπει να πας στους drivers της AMD στα scale options και να σύρεις την μπάρα προς τα δεξιά.

Αν το πρόβλημα συνεχιστεί πες μου :102:

Πως απενεργοποιείται ο scaler του Yamaha; Γνωρίζεις από ποιο μενού ακριβώς; :118:

To manual σε PDF μορφή δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, δεν κατάφερα να εντοπίσω τέτοιο μενού.

Η δεύτερη λύση μέσα από τον driver της κάρτας γραφικών είναι μεν ενδιαφέρουσα (δεν την έχω δοκιμάσει), αλλά θα αφήνει εντελώς ανεπηρέαστη την εικόνα; (π.χ., το 1:1 pixel mapping;)

Reaction score
0

Πως απενεργοποιείται ο scaler του Yamaha; Γνωρίζεις από ποιο μενού ακριβώς; :118:

To manual σε PDF μορφή δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, δεν κατάφερα να εντοπίσω τέτοιο μενού.

Η δεύτερη λύση μέσα από τον driver της κάρτας γραφικών είναι μεν ενδιαφέρουσα (δεν την έχω δοκιμάσει), αλλά θα αφήνει εντελώς ανεπηρέαστη την εικόνα; (π.χ., το 1:1 pixel mapping;)
Εγώ βλέπω σε μια οθόνη 47άρα LG με επιλογή από το μενού της τηλεόρασης "just scan", φαντάζομαι ο προτζέκτοράς σου έχει ανάλογη επιλογή την οποία πρέπει να έχεις όταν το σήμα που στέλνεις είναι έτοιμο 1080p. Η επιλογή just scan βρίσκεται εκεί που ορίζεις το κάδρο 16:9, 16:10, 4:3 κτλ.
Η ΑΤΙ με τους drivers κάνει περίεργα πράγματα, ανάλογα με τη έκδοση drivers που έχεις για να καταφέρεις να στείλεις 1:1 pixel mapping, πρέπει ο scaler της κάρτας, που όπως είπα μπορείς να τον πειράξεις από τους catalyst drivers, άλλες φορές η μπάρα πρέπει να είναι στη μέση και άλλες φορές πρέπει να είναι τέρμα δεξιά.

Αν θυμάμαι καλά στον yamaha πρέπει να πας στο μενού setup-> εικόνα και εκεί θα βρεις τον scaler (είναι το 2ο από τι θυμάμαι).
Εγώ αναλόγως τι σήμα στέλνω στον ενισχυτή το ενεργοποιώ / απενεργοποιώ.

Reaction score
1

Εγώ βλέπω σε μια οθόνη 47άρα LG με επιλογή από το μενού της τηλεόρασης "just scan", φαντάζομαι ο προτζέκτοράς σου έχει ανάλογη επιλογή την οποία πρέπει να έχεις όταν το σήμα που στέλνεις είναι έτοιμο 1080p. Η επιλογή just scan βρίσκεται εκεί που ορίζεις το κάδρο 16:9, 16:10, 4:3 κτλ.
Η ΑΤΙ με τους drivers κάνει περίεργα πράγματα, ανάλογα με τη έκδοση drivers που έχεις για να καταφέρεις να στείλεις 1:1 pixel mapping, πρέπει ο scaler της κάρτας, που όπως είπα μπορείς να τον πειράξεις από τους catalyst drivers, άλλες φορές η μπάρα πρέπει να είναι στη μέση και άλλες φορές πρέπει να είναι τέρμα δεξιά.

Αν θυμάμαι καλά στον yamaha πρέπει να πας στο μενού setup-> εικόνα και εκεί θα βρεις τον scaler (είναι το 2ο από τι θυμάμαι).
Εγώ αναλόγως τι σήμα στέλνω στον ενισχυτή το ενεργοποιώ / απενεργοποιώ.

Ο Sharp 21000 έχει φυσικά επιλογή στα μενού του με την οποία αντιστοιχίζει τα πίξελς ένα προς ένα και την οποία ονομάζει dot by dot, την οποία έχω φυσικά πάντα ενεργοποιημένη, άλλωστε αυτή η ικανότητα του συγκεκριμένου προβολέα αποτέλεσε και ένα από τα βασικά κριτήρια αγοράς για μένα όταν τον επέλεξα, δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να επιλέξω προβολέα ο οποίος δεν πετυχαίνει άριστο 1:1 pixel mapping. Οπότε από τη μεριά του Sharp το ξεχνάμε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα επιπλέον.

Όσον αφορά τη ρύθμιση που αναφέρεις στο μενού του Yamaha και την οποία ονομάζει processing, απλά ξέχνα το, την έχω απενεργοποιημένη στο off (δοκίμασα φυσικά και το on), αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά από το on στο off, ο scaler του Yamaha εξακολουθεί να επεμβαίνει κανονικότατα στο σήμα, μόνο στο stand by απενεργοποιείται ο scaler και το σήμα από το HTPC περνάει αλώβητο.

Τώρα η μόνη διέξοδος που μου απομένει είναι μέσα από τους drivers της κάρτας γραφικών, αλλά αυτό δεν αλλάζει την αρχική πολύ αρνητική εντύπωση όσον αφορά τον scaler του Yamaha που επεμβαίνει εκεί όπου απλά δεν θα έπρεπε να επεμβαίνει... :121:

Reaction score
0

Ο Sharp 21000 έχει φυσικά επιλογή στα μενού του με την οποία αντιστοιχίζει τα πίξελς ένα προς ένα και την οποία ονομάζει dot by dot, την οποία έχω φυσικά πάντα ενεργοποιημένη, άλλωστε αυτή η ικανότητα του συγκεκριμένου προβολέα αποτέλεσε και ένα από τα βασικά κριτήρια αγοράς για μένα όταν τον επέλεξα, δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να επιλέξω προβολέα ο οποίος δεν πετυχαίνει άριστο 1:1 pixel mapping. Οπότε από τη μεριά του Sharp το ξεχνάμε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα επιπλέον.

Όσον αφορά τη ρύθμιση που αναφέρεις στο μενού του Yamaha και την οποία ονομάζει processing, απλά ξέχνα το, την έχω απενεργοποιημένη στο off (δοκίμασα φυσικά και το on), αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά από το on στο off, ο scaler του Yamaha εξακολουθεί να επεμβαίνει κανονικότατα στο σήμα, μόνο στο stand by απενεργοποιείται ο scaler και το σήμα από το HTPC περνάει αλώβητο.

Τώρα η μόνη διέξοδος που μου απομένει είναι μέσα από τους drivers της κάρτας γραφικών, αλλά αυτό δεν αλλάζει την αρχική πολύ αρνητική εντύπωση όσον αφορά τον scaler του Yamaha που επεμβαίνει εκεί όπου απλά δεν θα έπρεπε να επεμβαίνει... :121:
Ναι νομίζω digital processing λέγεται από το μενού του yamaha. Περίεργα πράγματα γίνονται :)
Έχεις δοκιμάσει να του κάνεις update μήπως είναι κάποιο bug που αργότερα φτιάξανε;
Ο δικός μου είναι με την τελευταία version και δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο οπότε τσέκαρε το.

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Μα ποιος ο λογος να δουλευει ο
Scaler αμα περνει σημα 1080p?τι να επεξεργαστει?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Reaction score
1

Επειδή γλυκοκοιτάζω τον 2067 και διαβάζω διθυράμβους στα περιοδικά και στο ίντερνετ τόσο για την ποιότητα κατασκευής του όσο και για το ηχητικό του αποτέλεσμα, και επειδή και η Pioneer με έχει χάσει σαν πελάτη, μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε όταν ο ενισχυτής είναι κλειστός/stand by, περνάει το σήμα από τις HDMI για να έχω σήμα στην τηλεόραση χωρίς να μου τον πειράζουν τα παιδιά και η γυναίκα ;

Ευχαριστώ.

Reaction score
1

Μα ποιος ο λογος να δουλευει ο
Scaler αμα περνει σημα 1080p?τι να επεξεργαστει?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο, το έχουμε δει επανειλημμένα αυτό και σε πολλές τηλεοράσεις αλλά και προβολείς κτλ., το να επεμβαίνει δηλαδή ο scaler εκεί όπου δεν χρειάζεται κάνοντάς τα κυριολεκτικά μαντάρα. Και δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν πάντα με πηγές τα HTPC, επειδή εκεί ο scaler της οποιοδήποτε συσκευής έρχεται αντιμέτωπος με διαφορετικά σήματα και timings από τα τελείως τυποποιημένα σήματα 480i/p, 576i/p, 720p και 1080i/p που κατά κανόνα θα συναντήσει από ένα τυπικό Blu-ray player, έναν δορυφορικό δέκτη υψηλής ευκρίνειας κτλ.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα παρουσιάζει άλλωστε και η Panasonic plasma μου. Τρία διαφορετικά HTPC έχω δοκιμάσει πάνω της, με κανένα δεν κλείδωσε σωστά, με όλα άφηνε περιθώριο γύρω από το κάδρο, αδυνατώντας να το γεμίσει σωστά. :121: Αντίθετα, όπως ακριβώς και με τον Yamaha, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κλειδώσει σωστά με το Dune Prime 3.0, τον Humax κτλ.

Reaction score
1

Επειδή γλυκοκοιτάζω τον 2067 και διαβάζω διθυράμβους στα περιοδικά και στο ίντερνετ τόσο για την ποιότητα κατασκευής του όσο και για το ηχητικό του αποτέλεσμα, και επειδή και η Pioneer με έχει χάσει σαν πελάτη, μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε όταν ο ενισχυτής είναι κλειστός/stand by, περνάει το σήμα από τις HDMI για να έχω σήμα στην τηλεόραση χωρίς να μου τον πειράζουν τα παιδιά και η γυναίκα ;

Ευχαριστώ.

Ναι, το κάνει αυτό, απλά ενεργοποιείς το stand by pass through από τα μενού του, γιατί από default το έχει απενεργοποιημένο... :126:

Reaction score
1

Ναι νομίζω digital processing λέγεται από το μενού του yamaha. Περίεργα πράγματα γίνονται :)
Έχεις δοκιμάσει να του κάνεις update μήπως είναι κάποιο bug που αργότερα φτιάξανε;
Ο δικός μου είναι με την τελευταία version και δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο οπότε τσέκαρε το.

Αν μπορείς, για τσέκαρέ το και πες μου με σιγουριά, γιατί ο δικός μου έχει δύο μόνο συγκεκριμένες επιλογές στο συγκεκριμένο μενού:
α. Analog to analog convertion
β. Processing (σκέτο χωρίς το δηλαδή το digital)

Βρε, μπας κι έχουμε όντως διαφορά στο firmware;! :118:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Τα μπροστινά αριστερά και δεξιά λοιπόν (200W RMS), το YPAO τα έβαλε σαν large με την αποκοπή για το sub στα 40Hz, το μπροστινό (80W RMS) το έβαλε σαν small με την αποκοπή στα 80Hz, ενώ τα surround (50W RMS) τα έβαλε σαν small με την αποκοπή στα 90Hz! :126:
Φίλε Πάνο, το ότι τα ρύθμισε σωστά , δεν είναι θέμα watt , αλλά μεγέθους καμπίνας και woofer.

Reaction score
1

Ναι, το κάνει αυτό, απλά ενεργοποιείς το stand by pass through από τα μενού του, γιατί από default το έχει απενεργοποιημένο... :126:
Ώπα, λάθος, εδώ πρέπει να σου κάνω μια διευκρίνηση. Με κλειστό τον Yamaha (σε stand by mode δηλαδή), δεν περνάει το σήμα από όλες τις HDMI εισόδους του, αλλά μόνο από την είσοδο την οποία είχες επιλεγμένη όταν τον έκλεισες τελευταία φορά.

Αν δηλαδή είχες επιλεγμένη την είσοδο του Blu-ray player π.χ. την AV1 όταν τον έκλεισες, και εσύ περιμένεις να περάσει το σήμα από την AV2 που είναι π.χ. ο δορυφορικός δέκτης, την έκατσες την βάρκα, απλά δεν γίνεται. Θα πρέπει να τον ανοίξεις ξανά, να επιλέξεις AV2 στο input, και να τον κλείσεις ξανά... :126:

Reaction score
1

Φίλε Πάνο, το ότι τα ρύθμισε σωστά , δεν είναι θέμα watt , αλλά μεγέθους καμπίνας και woofer.
Νίκο μου, δεν έχω ιδέα φίλτατε πώς ακριβώς δουλεύει το YPAO και ποιες ακριβώς παραμέτρους λαμβάνει υπόψιν του όταν κάνει τη δουλειά του. :203:

Αυτά τα αφήνω σε εσάς στις νότιες κατηγορίες. :116:

Όπως άλλωστε καταλαβαίνεις, εγώ είμαι απλά... περαστικός σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον ήχο, τώρα μόλις ασχολήθηκα ξανά μετά από πολλά πολλά χρόνια πλήρους απουσίας.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.675
Members
38.591