Yamaha RX-V465 VS Denon AVR-1610

Reaction score
0
Καλησπέρα
μια ερωτησουλα απλη και γρηγορη
ποιον απο τους δυο θεωρειται καλυτερος ενισχυτης και γιατι?
θα τον συνδιασω με το 5.1 ηχεια της ROISTER σειρα EMPHASIS.
Ξεχωριζετε καποιον απο τους 2 ή ειναι συγκρισιμοι μεταξυ τους?

Reaction score
0
Απάντηση: Yamaha RX-V465 VS Denon AVR-1610

Ευχαριστω για την απαντηση. το καταστημα που μου ειχε προτεινει τον DENON μου τον αφηνε 380€. Τωρα ειδα στον skroutz οτι τον 1709 τον εχουν 370€. οποτε θα παρω αυτον:126:

Reaction score
0

Μια ερωτηση ρε παιδια.ο denon ο 1709 εχει 7ch X 80w.
Εγω που θα εχω 5.1 μπορω τα περισσευουμενα watt να τα μοιρασω στα 5 ηχεια μου ή οχι?
Μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα δεν το γνωριζω
thanks

Reaction score
4

Εγω που θα εχω 5.1 μπορω τα περισσευουμενα watt να τα μοιρασω στα 5 ηχεια μου ή οχι?
thanks
Οχι φυσικά, αλλά.... (πάντα υπάρχει ένα αλλά)....

Ο ενισχυτής έχει ένα τροφοδοτικό για να ταίζει ρεύμα τα τελικά του στάδια. Οπως καταλαβαίνεις, εφόσον κάποια κανάλια δεν τα χρησιμοποιείς, άρα δεν ζητούν ρεύμα απο το τροφοδοτικό, οπότε το τελευταίο ταίζει ακόμα ποιο εύκολα τα υπόλοιπα.
Αρα σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες (βλέπε πολλά μπάσα και φασαρία) τα ρεύματα που θα απαιτηθούν θα δωθούν ποιο άνετα αλλά και ποιό άμεσα....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.841

thanks
Όχι!

Κάποιοι λίγο ακριβότεροι ενισχυτές, μπορούν άμα δεν χρησιμοποιήσεις

τα πίσω κεντρικά ηχεία, να μπουν τα ''ρεύματα τους'' στα δύο μπροστινά ηχεία.

Διενίσχυση ή διπλοενίσχυση δηλαδή.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

thanks
εδώ αναφέρει ότι γίνεται διενίσχυση...

Reaction score
0

thanks για τις απαντησεις.Κατι αλλο τωρα (ολο αποριες ειμαι):138:
Κατ αρχας να πω οτι ειμαι αναμεσα στον yamaha 465 και denon 1709.
Επειδη τα ηχεια που πηρα (roister σειρα emphasis) οι στηλες μποστα ειναι 140w και ο denon εχει 80w/ch, δεν ειναι λιγα αυτα?
σε σχεση με τον yamaha?
και κατι αλλο. τα ηχεια εχουν αντισταση 6ohm και ο denon λεει 8 ohm.
θα μπορουσα να δηλωσω στον denon οτι τα ηχεια μου ειναι 6ohm ετσι ωστε να ανεβουν τα watt ανα καναλι?Παιζει κανενα προβλημα αν γινει αυτη η ρυθμιση?

Ελπιζω να βγαλω ακρη να παω αυριο να τον παραγγειλω:121:

Reaction score
1.187

thanks
Δεν είναι καθόλου χαζή ερώτηση!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα surround back κανάλια σαν διενίσχυση για τα κύρια. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα μπροστινά σου ηχεία έχουν διπλές μπόρνες για διπλοκαλωδίωση (ή για διενίσχυση)

Reaction score
5

Πάντως βλέπω ότι ο 1709 δεν υποστηρίζει Dolby TrueHD and Dolby Digital+ αντίθετα με τον 1610

Reaction score
5

Τελικά καταληξαμε ότι ο Denon είναι ανώτερος? γιατί τον YAMAHA στο pixmania τον δίνουν 326€ και μου κλείνει το μάτι ....:126:
Προσωπικά δεν εχω τις γνώσεις να κρίνω οπότε όποιος ξέρει ας μοιραστεί, γιατί ανάμεσα στους δύο είμαι και εγώ.

Reaction score
0

Τελικά αξίζει ο παλιότερος 1709 από τον νεότερο 1610? Είμαι κ εγώ σε αυτό το δίλλημα...

Reaction score
1.187

Τελικά καταληξαμε ότι ο Denon είναι ανώτερος? γιατί τον YAMAHA στο pixmania τον δίνουν 326€ και μου κλείνει το μάτι ....:126:
Προσωπικά δεν εχω τις γνώσεις να κρίνω οπότε όποιος ξέρει ας μοιραστεί, γιατί ανάμεσα στους δύο είμαι και εγώ.
Οχι δεν καταλήξαμε... Εγώ είμαι υπέρ του Yamaha και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Καλύτερη δυνατότητα οδήγησης σημαντικά χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας με ότι αυτό συνεπάγεται σε αξιοπιστία και μακροζωία υλικών...

Reaction score
5

Τελικά αξίζει ο παλιότερος 1709 από τον νεότερο 1610? Είμαι κ εγώ σε αυτό το δίλλημα...
Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι αφού είναι να πάρεις παλυκάναλο τώρα καλό θα ήταν να έχει αποκωδικοποιητές των πιο τελευταίων φορματ ήχου(True HD κτλ), για να μην λες μετά "τι έκανα". όλα αυτά αν σκοπεύεις να πάρεις blue ray, ps3 κτλ(αν δεν έχεις ήδη).
Οπότε ο 1709 δεν είναι μέσα στη λίστα σου. Κατα τα άλλα μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό μηχάνημα, αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να το κρίνω.

komhst said:
Οχι δεν καταλήξαμε... Εγώ είμαι υπέρ του Yamaha και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Καλύτερη δυνατότητα οδήγησης σημαντικά χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας με ότι αυτό συνεπάγεται σε αξιοπιστία και μακροζωία υλικών...
Ξέρεις αν έχει μενού τηλεόρασης?(οnscreen)
αν όχι, είναι πρόβλημα στο σετάρισμα?
για το YAMAHA μιλάω

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.841

Το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι αφού είναι να πάρεις παλυκάναλο τώρα καλό θα ήταν να έχει αποκωδικοποιητές των πιο τελευταίων φορματ ήχου(True HD κτλ), για να μην λες μετά "τι έκανα".
Πολύ σωστά.

Reaction score
1.187

Πολύ σωστά σού λέει ο φίλος pduke.
Εφόσον αγοράζεις σήμερα AV ενισχυτή πρέπει να υποστηρίζει όλα τα νέα formats ήχου. Γιατί διαφορετικά την πάτησες.
Οι AV είναι κι αυτοί σαν τα computers μετά από κανά χρόνο απαξιώνονται και πας για νέο και για αναβάθμιση.
Σε αντίθεση με τους δικάναλους ενισχυτές όπου ένας κορυφαίος δικάναλος πριν από 10 χρόνια μπορεί να εξακολουθεί να είναι και σήμερα κορυφαίος...

Reaction score
5

Πολύ σωστά σού λέει ο φίλος pduke.
Εφόσον αγοράζεις σήμερα AV ενισχυτή πρέπει να υποστηρίζει όλα τα νέα formats ήχου. Γιατί διαφορετικά την πάτησες.
Οι AV είναι κι αυτοί σαν τα computers μετά από κανά χρόνο απαξιώνονται και πας για νέο και για αναβάθμιση.
Σε αντίθεση με τους δικάναλους ενισχυτές όπου ένας κορυφαίος δικάναλος πριν από 10 χρόνια μπορεί να εξακολουθεί να είναι και σήμερα κορυφαίος...
Μιας και το ανέφερες και για να μείνουμε στους ενισχυτές του τόπικ, το δικάναλό τους(front left right δλδ), συγκρίνεται με έναν δικάναλο ενισχυτή της ίδιας τάξης χρημάτων?
ας πούμε Yamaha RX-797 (με ράδιο) ή AX-397 (μόνο ενισχυτής)

εννοώ σε ποιότητα, δεδομένου ότι όταν ακούς μουσική από τον πολυκάναλο το γυρνάς στο stereo

Reaction score
50
Εν γένει η ποιότητα αμιγώς δικάναλου ενισχυτή είναι σαφώς ανώτερη απ' τη δικάναλη απόδοση αντίστοιχου κόστους πολυκάναλου.

Reaction score
1.187

Μιας και το ανέφερες και για να μείνουμε στους ενισχυτές του τόπικ, το δικάναλό τους(front left right δλδ), συγκρίνεται με έναν δικάναλο ενισχυτή της ίδιας τάξης χρημάτων?
ας πούμε Yamaha RX-797 (με ράδιο) ή AX-397 (μόνο ενισχυτής)

εννοώ σε ποιότητα, δεδομένου ότι όταν ακούς μουσική από τον πολυκάναλο το γυρνάς στο stereo
Για τον RX-797 που τον έχω ακούσει πάρα πολύ και μπορώ να εκφέρω γνώμη σού λέω ότι είναι σαφώς ανώτερος και σε ποιότητα ήχου και σε δυνατότητα οδήγησης από τον αντίστοιχο AV ακόμα κι αν αυτός οδηγεί μόνο τα δύο κανάλια του σε stereo πρόγραμμα.

Staff online

• abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa