YaMaHa RXV 1500...Σε αναζητηση ηχειων.

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολα τα παιδια..λατρεις της καλης μουσικης και του οικιακου cinema.
Προσφατα και γω μπηκα στην διαδηκασια δημιουργιας του δικου μου home cinema! :D
Οπως καταλαβενετε ο ενισχυτης επιλεχθει..(Yamaha rxv 1500)
και εχω φαει λιγο κολημα στα ηχεια ...
βασικα θα διαθεσω μεχρι 1500 ευρω για τα ηχεια..
και θα προτημουσα να παρω δορυφορους και οχι κολωνες λογου χωρου
.απο διαφορες πηγες εχω καταλαβει οτι τα tannoy arena kai ta b&w MT20
ειναι απο τα καλυτερα στην κατηγορια..απο την αλλη πολοι ειναι αυτοι που με
συμβουλεβουν να ακουσω πρωτα τα ηχεια και μετα να επιλεξω..αλλα δεν ξερω κανενα μαγαζι που να εχει μεγαλη γκαμα ηχειων για ακουσμα.!
και ενας αλλος "γνωστος" μου λεει να παρω καλυτερα κολωνες και οχι μικρα γιατι δεν εχουν καμια σχεση σε αποδοση..ισχυει κατι τετοιο?
δεκτες ολες οι γνωμες..περιμενω προτασεις..!!

Υ.Γ. το σαλονι μου ειναι παραληλογραμμο καπου στα 25 τετραγωνικα.το μισο σαλονι ειναι ταπεζαρια και το υπολοιπο ειναι το καθηστικο που θα μπει το συστημα! :!:

Reaction score
0
Καταρχήν καλωσήρθες!! Ένα ένα... Ο χώρος σου πόσα τ.μ. είναι?

Αυτό το ρωτάω γιατί αν ο χώρος είναι μικρός, (10-15 τ.μ όσο ένα δωμάτιο π.χ) ισχύει αυτό που σου είπε ο φίλος σου... Όντως οι "κολώνες",-προτιμώ να τα λέω "δαπέδου"- δεν έχουν καμία σχέση με τους δορυφόρους -προτιμώ να τα λέω "βάσης"- αλλά με την πλάστιγγα να γέρνει προς τα μικρά και όχι προς τα μεγάλα..

Σε ένα μικρό χώρο το ηχείο δαπέδου "μπουκώνει" πιο εύκολα, και ανεβάζοντας εντάσεις μπορεί να γίνει προβληματικός ο ήχος του και να "μπουμάρει"..

Τώρα για προτάσεις... Δες τη σειρά Radius της Monitor Audio, δες τα αντίστοιχα Kef, επίσης πολύ καλά λόγια έχω ακούσει για τη σειρά Compact της Castle! Κοίτα αυτά για αρχή, και εδώ είμαστε...

Reaction score
0
Χμμμ θέλω και εγω να μάθω ποια ηχεία να πάρω μιας που με το που βγει ο Yamaha 2600 πάω να τον πάρω.
Επίσης τι καλώδια σύνδεσης προτείνετε παιδιά?
Monstercable?

Reaction score
7
Monster...Price....

Η % διαφορα τιμης απο ενα "απλο" καλωδιο δεν ειναι αντιστοιχη και ισως ουτε να ειναι ακουστη, οποτε θα σου προτεινα ενα καλωδιο οχι κατω απο 3mm διατομη και γυρω στα 2Ε/μετρο... Μην ξεχναμε οτι τα 2Ε ειναι περιπου 700δρχ... δεν ειναι λιγα...

Reaction score
0
Χρησιμοποιώ τον rxv 1500 με τα bose acoustimass 15 σε λίγο μεγαλύτερο χώρο (35m2).

Γιατί να τα προτιμήσεις:
1. Για το μέγεθός τους
2. Για το βαθυ - εντυπωσιακό - χαμηλό τους.
3. Για τις επιδόσεις τους στις ταινίες (τηρουμένων πάντα των αναλογιών)

Γιατι να μην τα προτιμήσεις:
1. Για τις επιδόσεις τους σε δικάναλο πρόγραμμα (δεν ακούω τα μεσαια)
2. Για την τιμή τους (γύρω στα δυο χιλιάρικα)

Έχω επίσης ακούσει τον rxv1500 με ηχεία τα mission cyrus 780 (δεκαετίας) και έπεξε κλάσεις καλύτερα από τα bose σε μουσική.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas