YPAO (RSC) Vs Audyssey multeq xt(32) (part 2)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Δείτε το βίντεο και εξηγείστε το συμπέρασμα, δεν είναι πολύ καλά τα Αγγλικά μου, δηλαδή μας προτείνει κάποιες διορθώσεις?

Λέει σωστά, όπως για το αιώνιο λάθος του Audyssey (και όχι μόνο) της αυτόματης ρύθμισης του crossover στα 40Hz, που όταν το έβαλε στα 60Hz φυσικά βελτιώθηκε ο ήχος. Λέει και λάθη, όπως για την προτίμηση φωτεινότερων και λαμπερών! ρυθμίσεων που τον οδήγησε στην απενεργοποίηση της ισοστάθμισης.

Ακούτε πολλά πρίμα στα σινεμά; :p

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Και κάτι πολύ σημαντικό για όσους παρακολουθούν videos στο YouTube.

Αν κάποιος ξεκινάει το "review" του με "What's up YouTube?" και μετά κουνάει τα χεράκια όπως αυτός, σκεφτείτε πολύ πριν ακολουθήσετε τις συμβουλές του. :D:D Right bros;

Reaction score
7.890
Και κάτι πολύ σημαντικό για όσους παρακολουθούν videos στο YouTube.

Αν κάποιος ξεκινάει το "review" του με "What's up YouTube?" και μετά κουνάει τα χεράκια όπως αυτός, σκεφτείτε πολύ πριν ακολουθήσετε τις συμβουλές του. :D:D Right bros;
ο youthman τον οποίο έχω και φίλο στο fb είναι ένας τύπος με χρήματα που δεν έχει τι να κάνει και παρουσιάζει τα συστήματα που αλλάζει κάθε εβδομάδα. από ότι έχω καταλάβει ακούγοντάς τον εγώ σίγουρα ξέρω περισσότερα από αυτόν.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.420
Το κακό είναι ότι τα πάντα είναι στα Αγγλικά, Ακόμη και ο Κυριακάκης δεν αναφέρει τίποτα στα Ελληνικά. Για εμάς που δεν κατέχουμε την Αγγλική εκτός από τα βασικά, είναι Γολγοθάς όλοι αυτοί οι τεχνικοί όροι.

Reaction score
2.852
Δεν άντεξα κι από περιέργεια έβαλα να ακούσω μερικές ταινίες με το Audyssey off, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ΜΠΛΙΑΧ!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.420
Δεν άντεξα κι από περιέργεια έβαλα να ακούσω μερικές ταινίες με το Audyssey off, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ΜΠΛΙΑΧ!

Πήγα να πω να αλλάξεις μηχανήματα... αλλά αμέσως έκανα πίσω! Denon, Rotel, B&W, SVS!!!! Όλα Κορυφή!!!!

Άρα γούστα είναι αυτά, και μάλλον τα γούστα μου πάνε κόντρα στο κατεστημένο!

Πάντως τώρα με τις αλλαγές, θα παίξω και με τις ρυθμίσεις που προτείνετε ΟΛΟΙ σας!

Reaction score
7.890
Πήγα να πω να αλλάξεις μηχανήματα... αλλά αμέσως έκανα πίσω! Denon, Rotel, B&W, SVS!!!! Όλα Κορυφή!!!!

Άρα γούστα είναι αυτά, και μάλλον τα γούστα μου πάνε κόντρα στο κατεστημένο!

Πάντως τώρα με τις αλλαγές, θα παίξω και με τις ρυθμίσεις που προτείνετε ΟΛΟΙ σας!
Συμφωνώ μαζί σου Ιάκωβε. Ας το ρυθμίσουμε σύμφωνα με audyssey και αν δε μας κάνει υπάρχει πάντα η επιλογή του off

Reaction score
2.852
Παιδιά υποκειμενικά είναι όλα, κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν πως θα ακούσει, αλοίμονο! Μπορεί στον χώρο του ενός το Audyssey να κάνει παπάδες και στον άλλον να μην τον πάει, μη ξεχνάμε ότι ακούμε χώρους κι όχι συστήματα, απολαύστε τις ταινίες σας και τις μουσικές σας όπως σας γουστάρει και πειραματιστείτε αν μπορείτε να το κάνετε καλύτερο, αυτό έχει σημασία.

Reaction score
15.548
Παιδιά υποκειμενικά είναι όλα, κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν πως θα ακούσει, αλοίμονο! Μπορεί στον χώρο του ενός το Audyssey να κάνει παπάδες και στον άλλον να μην τον πάει, μη ξεχνάμε ότι ακούμε χώρους κι όχι συστήματα, απολαύστε τις ταινίες σας και τις μουσικές σας όπως σας γουστάρει και πειραματιστείτε αν μπορείτε να το κάνετε καλύτερο, αυτό έχει σημασία.
σε ολους τους χωρους χρειαζεται η ισοσταθμιση, εκτος και αν ακους στο 1 - 1.5 μετρο που και εκει παιζει....ακομα και στα ακουστικα :D

οποτε αν καποιος δεν κανει υπαρχει καπου θεμα

Reaction score
7.890
και οι δυο τους εχουν +15 db χαμηλα :D
H αλήθεια είναι ότι τα klipsch μπορεί να μη κατεβαίνουν 20hz όπως ένα sub αλλά σίγουρα για τα χρήματά τους και και μη τα ξαναλέμε...... έχουν τρελό χαμηλό. Για μουσική σίγουρα αν τα έχεις (κολώνες) το sub είναι περιττό.

Reaction score
2.852
σε ολους τους χωρους χρειαζεται η ισοσταθμιση, εκτος και αν ακους στο 1 - 1.5 μετρο που και εκει παιζει....ακομα και στα ακουστικα :D

οποτε αν καποιος δεν κανει υπαρχει καπου θεμα
Δεν διαφωνώ, εγώ είμαι υπέρ της ισοστάθμισης και μάλιστα σε έκδοση που δεν μπορώ να επέμβω και πάλι είμαι υπερευχαριστημένος. Βέβαια στη μουσική προτιμώ το pure direct όταν ακούω σε μεγάλες εντάσεις, σε μικρότερες εντάσεις προτιμώ το stereo σε audyssey mode, μέχρι το -20 και με ενεργοποιημένα το Dynamic eq & Dynamic volume στο light κάνει παπάδες, πάνω απ το -20 αρχίζει κι αγριεύει ο ήχος (μάλλον λόγω μικρού χώρου και αντηχήσεων αν μπορούσα να υποθέσω) οπότε σ αυτές τις εντάσεις το direct είναι μονόδρομος, σε ταινίες αν κι έχω δοκιμάσει σε στάθμη κοντά στο 0 δεν ενοχλεί αντιθέτως όλα είναι ξεκάθαρα και ξεκούραστα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ακουμε και σσυτηματα γιατι καθε συστημα παιζει αλλιως στον ιδιο χωρο.....
οσο πιο κουλος ο χωρος τοσο περισοτερη βελτιωση μπορει να προσφερει μια ισοσταθμιση.....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.420
Καταλήγουμε ρε παιδιά, τελικά στο ίδιο συμπέρασμα όλοι.
Σε θέαση κινηματογραφικού υλικού, το σωστό είναι να χρησιμοποιούμε τις προδιαγραφές που ορίζει το όντισι.
Σε ακρόαση μουσικής, είτε σε direct mode, για πιο φυσικό αποτέλεσμα και αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε (στούμε) σε όντισι και εκεί, mode μουσικής.

Reaction score
2.852
ακουμε και σσυτηματα γιατι καθε συστημα παιζει αλλιως στον ιδιο χωρο.....
οσο πιο κουλος ο χωρος τοσο περισοτερη βελτιωση μπορει να προσφερει μια ισοσταθμιση.....
Εννοείται δεν το αμφισβητώ αλλά περισσότερο πιστεύω ακούμε χώρο, απ την άλλη διαβάζω εδώ στο φόρουμ ότι όσο πιο αφρόντιστος είναι ο χώρος και φορτώνουμε την ισοστάθμιση με επεξεργαστική ισχύ τόσο δύσκολο είναι να έρθει ηχητικά σε ικανοποιητικό επίπεδο έτσι δεν είναι;
[DOUBLEPOST=1534585827][/DOUBLEPOST]
Καταλήγουμε ρε παιδιά, τελικά στο ίδιο συμπέρασμα όλοι.
Σε θέαση κινηματογραφικού υλικού, το σωστό είναι να χρησιμοποιούμε τις προδιαγραφές που ορίζει το όντισι.
Σε ακρόαση μουσικής, είτε σε direct mode, για πιο φυσικό αποτέλεσμα και αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε (στούμε) σε όντισι και εκεί, mode μουσικής.
Για τη μουσική η ψευδαίσθηση της εντύπωσης τελειώνει στα 15 λεπτά περίπου που αρχίζει και γίνεται κουραστικός ο ήχος, ξανά λέω ότι για στάθμη απ το -20 και κάτω είναι σούπερ, πιο πάνω κουράζει το τσίκι τσίκι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
o χωρος οποιος και αν ειναι συγκινειται πιο πολυ απο τον τυπο ηχειων (κορνες πανελ - οτι ναναι)
και απο τις σταθμες με τις οποιες οσο τις τσιτωνουμε τοσο ξυπναμε τα τερατακια του χωρου.....
εκει ψηλα (οσο και αν ειναι) ακουμε τις παραξενιες του χωρου μας.....
Αλλα οπως ειναι γνωστο αλλες σταθμες σηκωνει μια κορνα και αλλες , ενα 88db.......
Mε ιδια βατ παντα.....

Reaction score
2.852
o χωρος οποιος και αν ειναι συγκινειται πιο πολυ απο τον τυπο ηχειων (κορνες πανελ - οτι ναναι)
και απο τις σταθμες με τις οποιες οσο τις τσιτωνουμε τοσο ξυπναμε τα τερατακια του χωρου.....
εκει ψηλα (οσο και αν ειναι) ακουμε τις παραξενιες του χωρου μας.....
Αλλα οπως ειναι γνωστο αλλες σταθμες σηκωνει μια κορνα και αλλες , ενα 88db.......
Mε ιδια βατ παντα.....
Μα μετά την ισοστάθμιση τα ηχητικά χαρακτηριστικά του ηχείου πάνε περίπατο, είτε έχεις klipsch είτε έχεις ηχείο με 85db ευαισθησίας, όταν βάλουν κι οι δύο το master volume του ενισχυτή στο 0 τα ίδια db θ ακούσουν, απλά στα ευαίσθητα ηχεία θα παίξει με λιγότερο φορτίο ο ενισχυτής, εμείς εδώ συζητάμε με την ένταση αναφοράς που δίνει το Audyssey κι αυτή είναι κοινή για όλους.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
παλευοντας ο σωτηρης να κανει αυτο που λες εκαψε τα διαμαντια του πριν χρονια....
και ηταν ακριβα τα τουιτερακια των αδαμαντινων bw

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo