YPAO (RSC) Vs Audyssey multeq xt(32) (part 2)

Reaction score
15.548
κατάλαβα..:roflmao:

κάνε ανάλυση Κωστή...
πως παιζ στου ζιζικ? :D
τα γνωστα ...απογοητευση σε auto ....θελει manual
....φερνει συχνοτητες σε spl αναλογα το προβλημα....π.χ. το δικο σου θεμα στα χαμηλα δεν το φερνει
και χρησιμοποιει iir φιλτρα με ολα τα προβληματα αυτου ....
....μην πω σε λεπτομερειες γιατι θαχουμε θεμα :D
αν ακουσεις τα αλλα δεν γυρνας πισω !!!!....αν σου λεει κατι αυτο.;)

κανε ενα googlαρισμα και δες την διαφορα φιλτρων FIR vs IIR

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.289
απ έξω τα μαθα εκείνη την χρυσή εποχή του καλιμπραρίσματος:p:roflmao:
[DOUBLEPOST=1534441490][/DOUBLEPOST]
....φερνει συχνοτητες σε spl αναλογα το προβλημα....π.χ. το δικο σου θεμα στα χαμηλα δεν το φερνει

μετά το auto δεν μπορείς να επέμβεις μάνουαλ όπως το app?
ή τα βγάζει εντελώς ότι να ναι οπότε το φέρνεις μόνο με μάνουαλ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
λοιπον πριν 10 στρογγυλα αγοραζα τον 8 70 κατι της ονκυο
απο γερμανια.....εννοηται πως στον πανω χωρο αν και φροντισμενος απο auralex (φουλ)
μπηκα στην διαδικασια απλα να κανω οτι μου επιτρεπει το τοτε οντισι του ονκιακου
Σε ενα χωρο προβληματικο σε διαστασεις (ισο υψος πλατος)
απο την μια τοιχο τοιχο και απο την αλλη τοιχο πορτα....(αν θελετε διαγραματα εχω απο τον ηχοβολισμο που μου ειχε κανει ο μαρκουλης το 05)
Βουτοντας στο υπογειο λοιπον ιδιος ενισχυτης οντισι μοναδα στο οφ,
και απλα περνοντας το οντισι στον ονκιο (ο χωρος εσκεμενα αφροντιστος)
απλα σωστο golder ratio σε διαστασεις χωρου κατα καρντας ευαγγελιο (και οχι μονο)
O ονκιακος (για το οντισι του τοτε) τα πηγε συμπαθητικα .....μιλαω παντα για τον χωρο μου και παντα ρυθμισμενο απο μενα.
καπου εκει στον 11 ? του 09 αγορασα τον προ της ονκιο (τον πηρε ο σωτηρης αρχη 10)
με καλυτερο οντισι ., τα πηγε καλυτερα.....
Το οτι το οντισι μετρα σε καποιους καλα (και σε καποιους ασχημα)
μαλλον καποιοι δεν κανουν κατι καλα......ή καποιοι ειναι τυχεροι
(θα ελεγε και για τις μετρησεις στο συστημα του Βακη) αλλα ειναι οφ τοπικ (οι μετρησεις δεν εγιναν με το αυτι...)
(ακομα δεν εχω καταφερει να συνδεσω av με τα αυτια μου)....ακομα βεβαια.......

Reaction score
15.548
Οχι.Crystal audio thx t3 για κεντρικα και bipolar της ιδιας εταιριας για 7.2 ( front wide) με marantz sr7008.
ωραιο σετακι ...!!!!

αν θες μπορεις να μας ανεβασεις το eq του καθε ηχειου να δουμε τι εχει κανει ;

Reaction score
20
Για όλα τα ηχεια το ιδιο αποτελεσμα έχει......αλλα μπορει να ειχα βάλει κι εγω το χεράκι στην αρχη που πειραμτιζόμουν λιγακι....
ειναι λογικο να εινια το ίδιο για ολα τα ηχεία?
20180816_221639_HDR.jpg

Reaction score
1.391
Για όλα τα ηχεια το ιδιο αποτελεσμα έχει......αλλα μπορει να ειχα βάλει κι εγω το χεράκι στην αρχη που πειραμτιζόμουν λιγακι....
View attachment 103029
Ναι έχει επιλογή. .
Όλα μαζί το ίδιο.. Η ξεχωριστά...

Reaction score
20
Μαλλον τα ειχα πειραξει παντως απο οτι θυμαμαι (εχουν περασει κ 3 χρονια) αλλα παρολα αυτα δεν χρησιμοποιω την επιλογη Graphic eq αλλα την Audyssey δηλ τις δικες του ρυθμισεις....

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Δείτε το βίντεο και εξηγείστε το συμπέρασμα, δεν είναι πολύ καλά τα Αγγλικά μου, δηλαδή μας προτείνει κάποιες διορθώσεις?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
...............οπως εχω ξαναπει ολα ειναι θεμα πρεφερενς....ολα ΟΛΑ
αν μαζευαμε 3 καλιμπρειτορς (χαρτια στον πολυκαναλο δεν υπαρχουν-προδιαφραφες σαν την εικονα)....(παει αυτο ).
Και ρυθμιζαν οποως οι ιδιοι καταλαβαιναν 2-3 ενισχυτες οντισι ιπαο....αντε και mcacc
και το ακουγαν 10 ακροατες ενα ειναι σιγουρο , δεν θα αρεσαν και οι 3 ρυθμισεις τι ιδιο σε ολους.
Μετα απο αυτο οπως εχω μεταφερει ο ηχος στο hc ειναι πλαστος ..ολα ειναι προιοντα κονσολας
και οι σταθμες ανα καναλι ειναι επιλογη μιαξαδορου.
παει και αυτο
Αν τωρα παμε (πηγαμε-παμε -θα παμε ) γουοτεβερ...στον αποστολη..και βαλουμε οτι τραβαει η ψυχη μας σε ταινια
θα δουμε στα καναλια των ada οτι η πληροφορια των πλαινων αφενως ειναι λιγοτερη αφετερου ειναι χαμηλοτερη.....
καπου εκει καμποσοι προτιμουν να τσιμπισουν (τελικα) τα πλαινα τους ηχεια....οπως και πιθανο να τσιμπησουν το κεντρικο.
Λεγε με πρεφερενς, απο εκει και μετα ο καθενας κανει οτι θελει στο συστημα του γιατι απλα ειναι δικο του.
Αν δεν φερνει τον ηχο στα μετρα του .....απλα ζει.....
Ειναι σαν να πηγαινεις σε ενα ραφτη να σου φτιαχνει το τοπ κουστουμι και να στο επιβαλει να το φορας.....
Αν το φορας για να ικανοποιησεις τα γουστα του ραφτη εισαι εντος προδιαγραφων........αν το φερεις στα δικα σου γουστα
απλα φορας αυτο που θες...
Εχουμε ζησει ταινιες με κομενο κεντρικο (uw2) και εχουμε ζησει ταινιες με κεντρικο να δαγκωνει......(ριντικ )κ.α
Οποτε οπως λεγαμε με τον αντρεα καποτε.ή βλεπουμε μαι ταινια και μετα ρυθμιζουμε το συστημα μας πανω της ,
η τα φερνουμε στα μετρα μας για ολες τις ταινιες.....
Αν δουμε το red cliff στην 2δισκη εκδοση , θα δουμε οτι καθε μπαντα dts -dolby -pcm παιζουν αλλου για αλλου η καθε μια.
Οι πρωτες σταθμες και μετρησεις (απο καθε οντισι) ειναι ενας καλος μπουσουλας (αν μετραμε σωστα)
απο εκει και μετα καποιοι πειραζουν τον ηχο ..κατα βουληση ......
Δυστυχως δεν υπαρχουν προδιαγραφες (το thx τα εχει παρατησει πανω απο 16 χρονια) (που ειναι το thx ultra 3 ? 4 ?
Oποτε προιοντα τα οποια δεν εχουν καποια πιστοποιηση απο καποιο οικο οτι πληρουν καποιες προδιαγραφες στο ηχο δεν υπαρχουν.
Καποια στιγμη καλο θα ηταν να βλεπαμε σε κοινο τι κανει στην πραξη το καθε συστημα ισοσταθμισης , απο καποιους που γνωριζουν
ωστε να δουμε ποιο ειναι πιο καλο στην πραξη.....οχι ακουμπησαμε ενα μικροφωνακι καπου πατησαμε start και καναμε οτι μας κοβει.

Reaction score
6.596

Eχοντας το παλαιοτερο xt και συγκρινοντας με εφαρμογη peq (behringer fbq) στην "ευαισθητη"μπαντα του κεντρικου και παρολο που στην αποκριση συχνοτητας το ειχα φερει καλυτερα , ως αποτελεσμα ηταν χειροτερο επειδη σαφεστατα στο πεδιο χρονου ηταν εκτος.... χαμηλα παντως το παλαιοτερο δεν εκανε τιποτε ισως λογω της μικροτερης επεξεργαστικης ισχυος σε σχεση με το xt32.
Πλεον στο τρεξιμο του θετω εκτος το σαμπ, δεινοντας καλυτερο αποτελεσμα στα υπολοιπα ηχεια ισως γιατι δεν του βαζω στην επεξεργασια και τις χαμηλες , ελαφρωνοντας το στους υπολογισμους.
Εκει χαμηλα το χειροκινητο -peq κανει μια χαρα τη δουλεια του ......

Reaction score
2.852
Εγώ δεν τον παίρνω σοβαρά γιατί είπε ότι έχει κρυσταλλιέρα.:p
Σοβαρά τώρα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ με το Audyssey off, τον Οκτώβρη κι αν ακόμα είμαι σ αυτό το σπίτι, (εκκρεμεί συζήτηση με το σπιτονοικοκύρη γιατί κάτι έλεγε να το πουλήσει και καλοκαίρι το σύστημα μένει κλειστό) θα δοκιμάσω κι εγώ να δω τι παίζει που θα έχω και το δεύτερο υπογούφερ.

Reaction score
15.548
View attachment 103029
αυτο ειναι manual οπως ολων των αλλων AV και με σταθερο Q

να τρεξεις το audyssey

Reaction score
15.548
δεν μου ειπες Ιακωβε ....το καλιμπρεισον εγινε με αυτι ?
και αυτος στο βιντεακι με το αυτι Ιακωβε !!

εχει φτιαξει εναν ωραιο χωρο και δεν ξερει τα βασικα για να ακουσει !!!!!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.418
Προσωπικά πάντως είμαι πλέον πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση και των δύο επιλογών μου.
Όπως και να έχει, ο μάραντζ έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπέστατο ακουστικά σύνολο.
Αρχίζουν πλέον οι av να χτυπάνε στα ίσια δικάναλα μηχανήματα παρόμοιου κόστους!

Όσον δε αφορά την άρνησή μου στις παραμετροποιήσεις, ίσως είναι και ψυχολογικό το θέμα. Επηρεάζομαι μάλλον από τις παλιές συνήθειες που ήθελαν οποιαδήποτε επέμβαση στον ήχο, είναι ιεροσυλία....
[DOUBLEPOST=1534501103][/DOUBLEPOST]Την δευτέρα δε με το καλό, θα κάνω νέα μέτρηση με τα νέα μου ηχεία, και κατόπιν θα ανεβάσω και εγώ (στο αντίστοιχο θέμα της marantz) τους σχετικούς πίνακες των ηχείων μου.

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo