Ypsilon phono στο Stereophile

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ypsilon phono στο Stereophile

"πας high end βαρβαρος" το νεο μοτο του avsite...
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά δε θα διαφωνούσες με αυτό που είπα για τα μηχανήματα του Σπέρτου, αν τα πουλούσε όλα περισσότερο από 30.000 ευρώ.

ιζ δις χάι έντ ντίαρ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
εισαι διαχειριστης ρε Νικο...
Αυτό τι σημαίνει ακριβώς; Ότι δεν δικαιούμαι να έχω άποψη ή ότι πρέπει να απαγορεύσω σε όσους θεωρούν αδικαιολογήτως και εξωφρενικά ακριβό ένα τέτοιο προϊόν (και μάλιστα μπορούνε να το δικαιολογήσουν) να λένε την δική τους;
ειναι σαν να υπογραφεις αυτο που γραφω παραπανω "πας high end βαρβαρος!"
Άλλο το high end και άλλο η ηλιθιότητα. Εσύ είσαι χαϊεντάς;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ypsilon phono στο Stereophile

Λυπάμαι που στο λέω, αλλά δε θα διαφωνούσες με αυτό που είπα για τα μηχανήματα του Σπέρτου, αν τα πουλούσε όλα περισσότερο από 30.000 ευρώ. ιζ δις χάι έντ ντίαρ?
Με τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις και καλύτερα κουτιά, θα μπορούσε να τα πουλάει και 50.000€. Τότε θα ήταν κι αυτός high end.

...

D

deleted user 10898

Guest

Λυπάμαι που στο λέω, αλλά δε θα διαφωνούσες με αυτό που είπα για τα μηχανήματα του Σπέρτου, αν τα πουλούσε όλα περισσότερο από 30.000 ευρώ.

ιζ δις χάι έντ ντίαρ?
εχω δει πολλα ακριβα μηχανηματα να μην αξιζουν τα χρηματα τους.
θεωρω απαραδεκτο ομως αυτο που γινεται στο σαιτ μας συστηματικα, τα μηχανακια να κρινονται με βαση μονο την τιμη τους, η μαλλον ουτε καν να κρινονται οπως γραφει ο ΝικοςΤ.

D

deleted user 10898

Guest
Άλλο το high end και άλλο η ηλιθιότητα. Εσύ είσαι χαϊεντάς;

...
εγω τα εχω ξεπερασει προ πολλου αυτα. ειμαι στο ανωτερο οικονομικο οριο της αγορας σε καποια μηχανηματα και στο χαμηλο σε αλλα (δεν εχω κοληματα).
κριμα να εχεις εσυ η ο καθε ενας που δεν θελει να κρινει κατι επειδη κανει 25κ. κριμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Ypsilon phono στο Stereophile

θεωρω απαραδεκτο ομως αυτο που γινεται στο σαιτ μας συστηματικα, τα μηχανακια να κρινονται με βαση μονο την τιμη τους, η μαλλον ουτε καν να κρινονται οπως γραφει ο ΝικοςΤ.

εδώ είναι που κάνεις το μεγαλύτερο λάθος.

εδώ τα μηχανάκια ΔΕ κρίνονται με βάση μόνο την τιμή τους.

Αν αυτό ενοχλεί κάποιους, ε.... να μας αποφεύγουν!

D

deleted user 10898

Guest

Με τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις και καλύτερα κουτιά, θα μπορούσε να τα πουλάει και 50.000€. Τότε θα ήταν κι αυτός high end.

...
και αμα η γιαγια μου ειχε καρουλια θα ηταν σιδηροδρομος.
(και φυσικα με καθε σεβασμο στον Μιχαλη που ηξερα προσωπικα)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ypsilon phono στο Stereophile

εδώ είναι που κάνεις το μεγαλύτερο λάθος.

εδώ τα μηχανάκια ΔΕ κρίνονται με βάση μόνο την τιμή τους.

Αν αυτό ενοχλεί κάποιους, ε.... να μας αποφεύγουν!
εκτος απο τον κογια σε αυτο το θρεντ δεν ειδα κανενα να μιλησει για τα τεχνικα. ασε που δεν ειπε κανεις..."ρε παιδια μηπως να το ακουσουμε?" λεω γω τωρα...μηπως?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Διότι αν κρίναμε ΜΟΝΟ με βάση την τιμή τους, όλα τα ακριβά θα ήταν υπέροχα κι όλα τα φτηνά μάπες ή μετριότητες.

Αντίθετα, το κάθε μηχάνημα το κρίνουμε σα μηχάνημα (ανεξαρτήτως τιμής), και στην τελική υπάρχει και κριτική για την τιμή του μηχανήματος, οπότε αν συμβαδίζει το πράμα, όλα καλώς.

Αν είναι χαμηλά τιμολογημένο για αυτά που προσφέρει, κρίνεται ως ευκαιρία, κι ας κοστίζει και 100 χιλιάρικα. Αν όμως κοστίζει πολύ περισσότερο από αυτά που μπορεί να προσφέρει, θα κατηγορηθεί για αυτό.

Για αυτό το λόγο τα Κ+Η είναι ευκαιρία ηχεία, κι ας κοστίζουν μίνιμουμ 8 χιλιάρικα, ή 16 χιλιάρικα με τα σαμπάκια ή 24 χιλιάρικα το μεγάλο μοντελάκι με τα σαμπάκια του. Είναι ευκαιρία. Κι ας είναι μακριά από τη δική μας τσέπη. Αυτό δε λέει τίποτα.

Τα κόμπλεξ προσπαθούμε να τα πετάξουμε.

D

deleted user 10898

Guest
αρχιζω να μοιαζω με μαρκετινκ ντιρεκτορ της ypsilon.
τα γραφω μονο επειδη πιστευω οτι ειναι ενα μερος του σαιτ που θα μπορουσε να βελτιωθει.
τελος απο εμενα.
Νικος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

ασε που δεν ειπε κανεις..."ρε παιδια μηπως να το ακουσουμε?" λεω γω τωρα...μηπως?
Τι να ακούσουμε βρε? το φόνο? αχ.... δε διαβάζεις αρκετά όσα γράφουμε εδώ πέρα....:141::141::141:

η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοποίηση
δες κι αυτά τα θρεντς:

Από τι μας αξίζει να ακούμε ;
Τί είναι επιτέλους το "ξεκούραστο σύστημα";
Μετρήσεις και ηχητική απόδοση συσκευών ήχου
«Καθένας λέει τα δικά του…»
Blind vs. Sighted listening tests - loudspeaker experiment
Για να ορίσουμε ένα σύστημα ως hi-fi...

και άλλα πολλά, και τα ξαναλέμε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

εκτος απο τον κογια σε αυτο το θρεντ δεν ειδα κανενα να μιλησει για τα τεχνικα.
Δεν είδες ή δε θες να δεις? για ξαναδές τι γράφτηκε στο θρεντ αυτό...

και στο κάτω κάτω της γραφής, ποσώς σε ενδιαφέρουν τα "τεχνικά", αφού αν δε το ακούσεις δεν έχεις άποψη...

Άρα να λέμε και να ξαναλέμε για το δακτ ή για την ακαταλληλότητα των λυχνιών σε φόνο ή για μπάλανσντ συνδέσεις και μετασχηματιστές, τι νόημα έχει?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
εγω τα εχω ξεπερασει προ πολλου αυτα. ειμαι στο ανωτερο οικονομικο οριο της αγορας σε καποια μηχανηματα και στο χαμηλο σε αλλα (δεν εχω κοληματα).
κριμα να εχεις εσυ η ο καθε ενας που δεν θελει να κρινει κατι επειδη κανει 25κ. κριμα.
Δεν αντιλαμβάνομαι. Είσαι ή δεν είσαι χαϊεντάς ρε παιδί μου; Έχεις στην κατοχή σου κάτι εξωφρενικά ακριβό ή όχι;

Τι εννοείς "κρίμα"; Κρίμα είναι να υπάρχουν τόσα πρόβατα εκεί έξω έτσι ώστε να έχουν τύχη υπερεκτιμημένα προϊόντα κάθε τομέα. Κρίμα είναι αυτοί που δέχονται ότι ένα προϊόν παίζει καλά, μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβό.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Γιά καλωσόρισμα,προτείνω το εξής φ α ν τ α σ τ ι κ ό flac:
http://extratorrent.com/torrent/211...ERS+-+dig+your+own+hole+FLAC+1997+Knurft.html
:612:
όντως, καταπληκτικό!

ιδίως το 7ο τράκ, είναι άψογο!@ (όλα άψογα είναι, αλλά...λέμε τώρα...)

It Doesn't Matter
It Doesn't Matter
It Doesn't Matter
κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

Reaction score
4

....
....

Μετά τιμής,
cleverman
Καλά γαmo έτσι ; !!! :137:

Είστε κομπλεξικοί, σας τρέχουν τα σάλια,
σιγά μην είσαι σαν τον κύριο Τάδε που το αγόρασε,
σιγά μην καταλάβεις εσύ-εμάς,
κανονικά...είναι σα να μας κλέβετε (πολύ χαμηλή τιμή),
χρόνια προσπάθειας, ξενύχτια ατελείωτα, κτλ.

...και στο τέλος "Μετά τιμής" !

Πσσσσ....! ! ! ! ! ! ! !
Ποια τιμή ?

@ cleverman -> Καλές πωλήσεις

@ Φορουμ -> Παρακαλώ σεβασμό στην επιστήμη ! :614:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.925
Απάντηση: Re: Ypsilon phono στο Stereophile

Λοιπόν, για χάρη σου, θα βγάλω μηχανές με λιανική 50 και 60 και 100 χιλιάρικα. Αλλά με μια διαφορά. Θα το κάνω για λόγους γοήτρου (μεταξύ μας, μούρης), και για τίποτα άλλο. Και δεν θα το παίζω με ύφος 15 καρδιναλίων του στυλ "ποιος είσαι εσύ που θα μιλήσεις για το δικό μου το μηχάνημα, πτωχέ που σου τρέχουν τα σάλια". Ούτε θα διατείνομαι πως το έβγαλα μετά από τόνους "έρευνας" και "κόπων" και "χρόνων" και δεν ξέρω τί άλλο. Και η τιμή θα είναι ενιαία για όλους. Όχι, "πάρε με τηλ. να σου κάνω καλή τιμή για σένα" και άλλα τέτοια. Και η τιμή θα είναι αυτή, γιατί δεν θα το έχει κανένας άλλος στον πλανήτη. Άκρες να βρω και σταθερή ποιότητα, και να είμαστε καλά βέβαια.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.925

(...)

Τα 25 χιλ δολάρια αντιστοιχούν σε 17 χιλιάδες Ευρώ ακριβώς, με την τρέχουσα ισοτιμία των 1.47 δολ/ευρώ. Με μέσο VAT 7% στις ΗΠΑ πάμε στα 15.900 ευρώ. Οι distributors άλλων ηπείρων, εκτός Ευρώπης, που δουλεύουν με δίκτυο λιανεμπόρων σε αυτές τις κατηγορίες χρεώνουν ένα ελάχιστο minimum x2.2 της τιμής αγοράς, συνήθως είναι x2.5 έως και x3. Εγώ θα σας θέσω ένα x2.3 που σημαίνει ότι το προϊόν εξάγεται στα 6.900 ευρώ το μέγιστο, θεωρητικά μιλώντας.
Για το πόσο κοστίζει ένα τέτοιο προϊόν σε υλικά, δε θα προβώ σε εκτίμηση. Άγραφος νόμος σε τέτοιου είδους κατασκευές είναι το ότι εάν το export price δεν είναι τουλάχιστο διπλάσιο του parts cost excluding labour, η προσπάθεια είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων σε εμπορική αποτυχια και δεν είναι βιώσιμη. Το σύνηθες είναι ένα x5 έως x8 στο κόστος μονάχα των υλικών, με το 4-5πλάσιο πιο σύνηθες. Για να φανώ λογικός θα σας θέσω ένα x5 δηλαδή το μέσο αναμενόμενο θεωρητικό μεικτό κέρδος για τα παιδιά της Ύψιλον είναι τα 4/5 των 6.900 δηλαδή 5.520 ευρώ. Σε αυτά μπαίνει και ο συνέταιρος το κράτος με ένα φορολογικό συντελεστή της τάξης του 35% στα κέρδη για εταιρίες ΟΕ ή ΕΕ, που σημαίνει ότι πάμε στα 3.590 ευρώ. Αυτό είναι το μέσο αναμενόμενο κέρδος για την Ύψιλον, μέσω του οποίου πρέπει να πληρωθούν οι εργατοώρες των υπαλλήλων (αντε κατι λιγότερο καθώς οι μισθοί μπαίνουν στα έξοδα...), οι συμμετοχές σε εκθεσεις, οι εμπορικές συμφωνίες με αντιπροσώπους για να πάρουν τα μηχανήματα τα περιοδικά και να τα διαβάσετε εσείς, για να εκτονώσετε το μένος σας και την πικρία σας.

(...)

Πάρε και τους "κόπους" και "έρευνας" χρόνων. Vet, για σένα το λέω. Που θα βγει τώρα ο cleverman και ο κάθε cleverman, να μας μάθει άμεση κοστολόγηση. Έλα παππού να σου δείξω τ' αμπελοχώραφά σου. Άιντε κυριακάτικα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.925

εκτος απο τον κογια σε αυτο το θρεντ δεν ειδα κανενα να μιλησει για τα τεχνικα. ασε που δεν ειπε κανεις..."ρε παιδια μηπως να το ακουσουμε?" λεω γω τωρα...μηπως?
Πολύ ευχαρίστως! Τυφλά! Αυτό το phono της Yspilon το πωστολέν, κόντρα στο phono του Σκαλούμπακα, που είναι - δεν είναι δυό πιστωτικές κάρτες χωρίς το τροφοδοτικό. Άντε να δεις πόσα απίδια βάνει ο σάκκος. Άντε να δεις.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983

"πας high end βαρβαρος" το νεο μοτο του avsite...
Στις προσωπικές απόψεις,εγείρεται αυτόματα και το αντίστροφο ερώτημα,δηλαδή..."πας μ η hi end ,τ ί ακριβώς;"
[youtube]trSZJFBc2Us[/youtube]

Τους hi endάδες και τους χαιενδόκριτους,το ΄΄θυμωμένο΄΄ μη χαιεντά δε θα συναντήσεις,αν δεν τους κουβαλάς μες στην ψυχή σου,αν η ψυχή σου δε τους στήνει εμπρός σου...(συγνώμη γιά την παράφραση Κωνσταντίνε...)
http://www.kefaloniainfo.com/ithacaisland/kavafis/index.html

Πιστεύεις ότι η Ψυχοακουστική σχετίζεται με τεχνικά θέματα,ή όχι;:612:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός