Ypsilon phono στο Stereophile

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
τι να σου πω ρε Νικο?
ποσα χρονια το παλευε?
ασε καλυτερα....
Δεν με ενδιαφέρει ρε συ ο χρόνος που το παλεύει. Τι έκανε και πως με ενδιαφέρει. Έχεις data που πρέπει να γνωρίζουμε για να αξιολογήσουμε καλύτερα την προσπάθεια; Όχι ότι θα την αξιολογήσουμε για 25Κ $ (αυτό δεν γίνεται ακόμη κι αν στα ακουστικά tests συμμετείχε ο Άγιος Σπυρίδωνας), αλλά λέμε τώρα. :126:

...

Reaction score
141
εμπάσιπεριπτώση :)138:) το phono απ οτι αααακουσα :118:
οσο για την τιμη,να μην βγαλει κατι και ο εισαγωγεας απο το Αμερικα;:126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
εμπάσιπεριπτώση :)138:) το phono απ οτι αααακουσα :118:
οσο για την τιμη,να μην βγαλει κατι και ο εισαγωγεας απο το Αμερικα;:126:
Ε βέβαια. Είναι λογικότατο να πουλάς ένα phono και να βγάζεις ένα jeep. Να δεις τι βγάζει κανείς με μερικά γραμμάρια κοκαΐνης. :114:

...

Reaction score
141
Ε βέβαια. Είναι λογικότατο να πουλάς ένα phono και να βγάζεις ένα jeep. Να δεις τι βγάζει κανείς με μερικά γραμμάρια κοκαΐνης. :114:

...
βρε μπας και ειναι μεγαλα τα σασι γιατι εχουν και τιποτα αλλο μεσα :427:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Απάντηση: Ypsilon phono στο Stereophile

Ένα κομβικό ερώτημα γιά τους απανταχού...εραστές της Μουσικής...Όποιος δ ε ν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να χτίσει ένα παρεκκλήσι στην κατοικία του,δ ε ν μπορεί να δοξάζει το Μεγαλοδύναμο;

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=911427&postcount=2

Reaction score
0

Επισκέφτηκα ξανά τη σελίδα και διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετά νέα κείμενα. Ενδιαφέρον...
Πρώτα από όλα, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το λόγο ενός τέτοιου διασυρμού. Σχόλια πικρόχολα, ειρωνικά, προσβλητικά για μία προσπάθεια που αν μη τι άλλο, έχει προκαλέσει ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο. Επισκεφτείτε κύριοι τη σελίδα των αντιπροσώπων της Ύψιλον και θα δείτε ότι δεν είναι ένα μαγαζάκι της γειτονιάς ούτε ένας DIYer! Τα γραφόμενά σας δείχνουν στοιχειώδη άγνοια περί τιμολόγησης ενός προϊόντος και αρέσκεστε στο να βγάζετε την πικρία σας, το μένος σας και τον κομπλεξισμό σας με το χειρότερο τρόπο που σε τελική ανάλυση εσάς προσβάλλει και αυτό τον διαδικτυακό τόπο. Σε τελικη ανάλυση οι της Ύψιλον δεν σας έχουν ανάγκη, ουτε εσάς ούτε τον κομπλεξισμό σας!Απορώ για το πώς οι διαχειριστές επιτρέπουν τέτοιου είδους εκφράσεις και σχολιασμούς... Πρωτάκουστο!

Σχετικά με τα γραφόμενα του Κου Κόγια,
"...πρώτον, δεν είναι κορυφαίο - και πάει και τελείωσε, και δεύτερον, δεν απαιτεί, ούτε χρόνια "θυσιών", ούτε χρόνια "δοκιμών", ούτε χρόνια "δαπανών". Άλλο τί χρειάστηκε ο συγκεκριμένος κατασκευαστής για να φτιάξει αυτό το πράγμα, και άλλο τί χρειάζεται. Σιγά μη χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για να φτιάξει κάποιος μια RIAA με δυό - τρεις λάμπες. Τί άλλο δηλαδή!"
με τί κριτήριο Κε Κόγια είστε εσείς ο αρμόδιος να το κρίνετε; Πρώτον, το έχετε ακούσει; Πολύ αμφιβάλλω. Δεύτερον, σε τί συνθήκες το έχετε αξιολογήσει και με τί παραμέτρους; Τρίτον, είστε εντελώς εσφαλμένος όταν αναφέρεστε τόσο ειρωνικά για τα χρόνια δοκιμών και εξελίξεων. Δεν γνωρίζετε την Ύψιλον Κύριε. Ασχολούνται πολλά χρόνια με τον επαγγελματικό ήχο, είναι επιστήμονες και γνωστες - επαγγελματίες, έχουν μετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χρόνια τώρα, συνεπώς ο ισχυρισμός σας είναι ολότελα εσφαλμένος.

Σχετικά με την τιμολόγηση, έχετε μαύρα μεσάνυχτα! Τα προϊόντα της Ύψιλον δεν διατίθενται αποκλειστικά και μόνον στην ελληνική αγορά 'χέρι-χέρι' αλλά στην παγκόσμια. Θα έπρεπε λοιπόν κύριοι πριν ξεστομίσετε τις απαράδεκτες ανοησίες και ανακρίβειέας σας για το πόσο ακριβό είναι, να μάθετε ότι την τιμολογιακή πολιτική δεν την καθορίζει ο κατασκευαστής αλλά ο εμπορικός αντιπρόσωπος! Ο κατασκευαστής καθορίζει το export price και ο distributor καθορίζει το MSRP, κοινώς την προτεινόμενη τιμή λιανικής. Τα προϊόντα της Ύψιλον και της TLA αποτιμώνται από τους αντιπροσώπους και όχι από τους κατασκευαστές. Θα έπρεπε να ξέρετε ότι τα 25 χιλιάρικα του phono είναι κυριολεκτικά ψίχουλα για τα παιδια της Ύψιλον καθώς αυτοί αμφιβάλλω εάν κερδίζουν κάτι άξιο της προσπάθειας και των κόπων τους.
Πήρατε ποτέ τηλέφωνο την Ύψιλον για να ρωτήσετε πόσο θα αγοράσετε εσείς το προϊόν αυτό;
Τα 25 χιλ δολάρια αντιστοιχούν σε 17 χιλιάδες Ευρώ ακριβώς, με την τρέχουσα ισοτιμία των 1.47 δολ/ευρώ. Με μέσο VAT 7% στις ΗΠΑ πάμε στα 15.900 ευρώ. Οι distributors άλλων ηπείρων, εκτός Ευρώπης, που δουλεύουν με δίκτυο λιανεμπόρων σε αυτές τις κατηγορίες χρεώνουν ένα ελάχιστο minimum x2.2 της τιμής αγοράς, συνήθως είναι x2.5 έως και x3. Εγώ θα σας θέσω ένα x2.3 που σημαίνει ότι το προϊόν εξάγεται στα 6.900 ευρώ το μέγιστο, θεωρητικά μιλώντας.
Για το πόσο κοστίζει ένα τέτοιο προϊόν σε υλικά, δε θα προβώ σε εκτίμηση. Άγραφος νόμος σε τέτοιου είδους κατασκευές είναι το ότι εάν το export price δεν είναι τουλάχιστο διπλάσιο του parts cost excluding labour, η προσπάθεια είναι καταδικασμένη εκ των προτέρων σε εμπορική αποτυχια και δεν είναι βιώσιμη. Το σύνηθες είναι ένα x5 έως x8 στο κόστος μονάχα των υλικών, με το 4-5πλάσιο πιο σύνηθες. Για να φανώ λογικός θα σας θέσω ένα x5 δηλαδή το μέσο αναμενόμενο θεωρητικό μεικτό κέρδος για τα παιδιά της Ύψιλον είναι τα 4/5 των 6.900 δηλαδή 5.520 ευρώ. Σε αυτά μπαίνει και ο συνέταιρος το κράτος με ένα φορολογικό συντελεστή της τάξης του 35% στα κέρδη για εταιρίες ΟΕ ή ΕΕ, που σημαίνει ότι πάμε στα 3.590 ευρώ. Αυτό είναι το μέσο αναμενόμενο κέρδος για την Ύψιλον, μέσω του οποίου πρέπει να πληρωθούν οι εργατοώρες των υπαλλήλων (αντε κατι λιγότερο καθώς οι μισθοί μπαίνουν στα έξοδα...), οι συμμετοχές σε εκθεσεις, οι εμπορικές συμφωνίες με αντιπροσώπους για να πάρουν τα μηχανήματα τα περιοδικά και να τα διαβάσετε εσείς, για να εκτονώσετε το μένος σας και την πικρία σας.

Νομίζετε ότι κάτι τέτοιο τιμά εσάς και το site σας;

Σοβαρευτείτε επιτέλους κύριοι. Η ενασχόληση με το DIY είναι θεμιτή, ωστόσο θα πρέπει να μάθετε ότι το business κομμάτι και η διάθεση προϊόντων σε εμπορική βάση είναι άλλη υπόθεση τόσο από τη δοσοληψία χέρι-χέρι όσο και απο το DIYing.

Μετά τιμής,
cleverman

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Πω πω συγκινήθηκα ρε παιδί μου. Τους καημένους τους ύψιλον τους εκμεταλλεύονται οι κακοί distributors που πλουτίζουν σε βάρος του κατασκευαστή...

Κατάρα στον λαδέμπορα!

Reaction score
181
Επειδής επαγγελματικά ανήκω στην συμπαθή... τάξη του εμπορικού κόσμου... -το είχα γράψει και παλιά στον ΚΚ- τα μαγαζά από τις ψωνάρες ζάνε...
Όσο περισσότερες ψωναρες τόσα περισσότερα και ευκολότερα τα κέρδη.
Σαν τις γκόμενες ένα πράμα που αγοράζουνε βιττόν... αβλεπή.
Το δύσκολο όμως είναι να μαντρώσεις τις ψωνάρες ώστε να τις αρμέγεις (κυριολεκτικά) περιοδικώς πλήν όμως αδιαλλείπτως...
Και φυσικά η πιο σωστή συνταγή εις τους αιώνας των αιώνων... είναι οι πανάκριβες τιμές...
Δηλαδής με λίγα λόγια πόσους π.χ ντένον και με ποιά ευκολία θα πουλήσεις σε έναν χρόνο για να πιάσεις τα φράγκα του φόνο?
Ενώ ένα τέτοιο φόνο μέσα στον χρόνο θα το πουλήσεις πιό εύκολα και θα βγάλεις και περισσότερα.

Και για να τελειώνουμε και το θέμα της εθνικής υπερηφάνειας... θα προτιμούσα να φκιάχναμε μάζντα 3,4 και 114 που τα ξέρει ό κόσμος, παρά ακριβές αρλούμπες που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους.
Επίσης μη βιαστεί και πει κανείς ότι αφορίζω αφου δεν το άκουσα.
Με προσβάλλει γιατί ούτε που σκέφτομαι να μπω στον κόπο να δω και να ακούσω κάτι που εμπαίζει με την νοημοσύνη μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ θα έλεγα να σοβαρευτείς εσύ μίστερ cleverman...

Πριν κάτσεις να εξηγήσεις στους "αδαείς" το πως κινείται ένα προϊόν στην αγορά, θα έπρεπε να καταλάβεις ότι κανείς δεν είπε ότι δεν πρόκειται για έξυπνους επιχειρηματίες. Αυτό που είπαν όμως πολλοί είναι ότι με κανέναν, μα ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο δεν δικαιολογούνται οι εξωφρενικές τιμές πώλησης. Ούτε από την έρευνα που χρειάζεται ένα τέτοιο προϊόν για να βγει στην παραγωγή ούτε φυσικά από το ίδιο το προϊόν και όσα αυτό προσφέρει.

Επιπλέον, θεωρείς ότι έχεις το δικαίωμα στην ανώνυμη εξύβριση; Εννοείται ότι την επόμενη φορά που θα κάνεις το ίδιο φάουλ θα υποστείς τις συνέπειες των κανονισμών.

Οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να φτιάξει ότι του κατέβει και να το τιμολογήσει όσο θέλει και ακόμη ακόμη, να ισχυρίζεται ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Παρομοίως, οποιοσδήποτε άλλος όμως έχει το δικαίωμα να κρίνει, τόσο το προϊόν όσο και την τιμή που αυτό κυκλοφορεί στην αγορά.

Τέλος, άσε ήσυχο το site. Πολύ απότομα δεν σε έπιασε το ενδιαφέρον;

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983

Όλοι έχουμε δικαίωμα στο...λάθος.Ν'ανοίγουμε και να ΄΄κλείνουμε΄΄,να μπαίνουμε και να βγαίνουμε,να ερωτευόμαστε και να ξε-ερωτευόμαστε...Αμ πουώς!:612:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Ypsilon phono στο Stereophile

... Ενώ ένα τέτοιο φόνο μέσα στον χρόνο θα το πουλήσεις πιό εύκολα και θα βγάλεις και περισσότερα ...
Μήπως είναι προσφορότερο να κάνεις ένα παραδοσιακό φόνο (καθαριότητα) τη χρονιά; :137: Ξέρει κανένας τις τιμές της αγοράς; :116:
... Τα γραφόμενά σας δείχνουν στοιχειώδη άγνοια περί τιμολόγησης ενός προϊόντος και αρέσκεστε στο να βγάζετε την πικρία σας, το μένος σας και τον κομπλεξισμό σας με το χειρότερο τρόπο που σε τελική ανάλυση εσάς προσβάλλει και αυτό τον διαδικτυακό τόπο ...
Είναι φανερό ποιος προσβάλλει ποιον. Οι φράσεις κομπλεξικοί, πλέοντες μένεα κ.λ.π. δεν συνάδουν με κόσμιους τρόπους.

Όσο για το πως μελετάται και ρυθμίζεται μια κατασκευή σήμερα, με ένα πρόγραμμα υπολογιστή μερικών εκατοντάδων ευρώ, ως επίσης και πόσος χρόνος απαιτείται, άσε να πιστεύουμε πως γνωρίζουμε. Το δε παραδοσιακό επιχείρημα "πως ακούγεται" έχει πλέον φθαρεί αναπανόρθωτα, γιατί οι περισσότεροι έχουν καταλάβει πως η έννοια του μεταφυσικού δεν περικλείεται σε συσκευές τεχνολογίας. Τα πράγματα είναι απλά και γνωστά. Μερικές εκατοντάδες ευρώ υλικών μπορούν και οφείλουν να πουληθούν στη διπλάσια τιμή, άντε στην τριπλάσια γιατί είμεθα large. :119: Οτιδήποτε πέραν τούτου είναι προσπάθεια αφαίμαξης. :141:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938

Τέλος, άσε ήσυχο το site. Πολύ απότομα δεν σε έπιασε το ενδιαφέρον;

...
Σάμπως το ήξερε και χτες το σάιτ; Στο έχω πει ρε Νίκο, στο θέμα λιαιζόν πουμπλίκ χωλαίνουμε. Πρέπει να στείλουμε κανένα δελτίο τύπου στο Ciao και τα μεσημεριανάδικα, τώρα που ξεκίνησε η νέα τηλ. σαιζόν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938

(...)
Σχετικά με τα γραφόμενα του Κου Κόγια,
"...πρώτον, δεν είναι κορυφαίο - και πάει και τελείωσε, και δεύτερον, δεν απαιτεί, ούτε χρόνια "θυσιών", ούτε χρόνια "δοκιμών", ούτε χρόνια "δαπανών". Άλλο τί χρειάστηκε ο συγκεκριμένος κατασκευαστής για να φτιάξει αυτό το πράγμα, και άλλο τί χρειάζεται. Σιγά μη χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για να φτιάξει κάποιος μια RIAA με δυό - τρεις λάμπες. Τί άλλο δηλαδή!"
με τί κριτήριο Κε Κόγια είστε εσείς ο αρμόδιος να το κρίνετε; Πρώτον, το έχετε ακούσει; Πολύ αμφιβάλλω. Δεύτερον, σε τί συνθήκες το έχετε αξιολογήσει και με τί παραμέτρους; Τρίτον, είστε εντελώς εσφαλμένος όταν αναφέρεστε τόσο ειρωνικά για τα χρόνια δοκιμών και εξελίξεων. Δεν γνωρίζετε την Ύψιλον Κύριε. Ασχολούνται πολλά χρόνια με τον επαγγελματικό ήχο, είναι επιστήμονες και γνωστες - επαγγελματίες, έχουν μετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χρόνια τώρα, συνεπώς ο ισχυρισμός σας είναι ολότελα εσφαλμένος.
(...)

Μετά τιμής,
cleverman
Επί τεχνικού επιπέδου ευχαρίστως να το συζητήσω, αλλά μόνον επωνύμως αμφί.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938

Και για να τελειώνουμε και το θέμα της εθνικής υπερηφάνειας... θα προτιμούσα να φκιάχναμε μάζντα 3,4 και 114 που τα ξέρει ό κόσμος, παρά ακριβές αρλούμπες που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους.
Εεεεεεεμ, εμείς είμαστε large. Δε μπορεί να φκιάχνουμε αυτοκίνητα και να είμαστε μέσ' τη μουτζούρα και να σπάμε το μανικιούρ. Έχουμε χρήμα με ουρά κι αγοράζουμε μερσεντέ που τις φκιάχνουν τα κορόιδα οι τούρκοι. Καπίτο; Καπίτο...

D

deleted user 10898

Guest
@cleverman
το avsite δινει την δυνατοτητα εκφρασης σε ολους ανεξαιρετως και δεν μπαναρει/λογοκρινει/κλειδωνει ποστ παρα μονο σε υπερβολικες περιπτωσεις.
παρολα αυτα γινεται κατεξακολουθηση κριτικη σε προιοντα υψηλης κατηγοριας τιμης ανεξαρτητα απο το τελικο ακουστο αποτελεσμα αλλα με βαση τον λογο τιμης προς αποδωσης. για τον "πυρηνα" του σαιτ τα ποιοντα αυτα ειναι υπερβολικα υπερτιμημενα και ειναι συχνη η συγκριση με αυτοκινητα και διαμερισματα.
πας high end βαρβαρος ενα πραγμα, με την τελευταια ταση ο αριστος λογος αποδωσης προς τιμης παει σε εππαγγελματικα προιοντα οπως ενεργα ηχεια και dac ψηφιακους ενισχυτες κλπ.
ετσι μια γενικη περιληψη για να εχεις εικονα.
οποτε....
Νικος

D

deleted user 10898

Guest
Δεν με ενδιαφέρει ρε συ ο χρόνος που το παλεύει. Τι έκανε και πως με ενδιαφέρει. Έχεις data που πρέπει να γνωρίζουμε για να αξιολογήσουμε καλύτερα την προσπάθεια; Όχι ότι θα την αξιολογήσουμε για 25Κ $ (αυτό δεν γίνεται ακόμη κι αν στα ακουστικά tests συμμετείχε ο Άγιος Σπυρίδωνας), αλλά λέμε τώρα. :126:

...
μου ζητας data και μετα μου λες δεν θα τα αξιολογησεις γιατι κανει 25κ!!!
εισαι διαχειριστης ρε Νικο...
ειναι σαν να υπογραφεις αυτο που γραφω παραπανω "πας high end βαρβαρος!"
εαν ειναι ετσι να ανοιξουμε μια κατηγορια "5000 και ανω" και εκει να ποσταρουμε τα επαναλαμβανομενα σχολια για mazda δυαρακι στο παγκρατι κλπ...
το ποσο το συζηταμε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

μεσιέ cleverman, μην θεωρείς ότι δε ξέρουμε πόσα παίρνει το αγαπητό μας κράτος ως φόρο, πόσα είναι τα έξοδα μιας εταιρίας, πόσα παίρνει ο αντιπρόσωπος και πόσα ο λιανικός πωλητής.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις, είναι πως κυκλοφορούν επώνυμα μηχανήματα με πλούσιο εσωτερικό κόσμο σε πολύ χαμηλότερο κοστολόγιο.

Τίμια (για εμάς). Δύσκολα πραγματοποιήσιμα σε αυτό το κοστολόγιο από τη γνωστή οδό της "βιοτεχνικής παραγωγής".

Φυσικά, αν το πάρεις αλλιώς, κι εγώ να ασχοληθώ με κατασκευή phono stage, επειδή γνωρίζω, θα μου πάρει μόνο 5-6 μήνες να καταλήξω σε σχέδιο, να το υλοποιήσω, να το "βελτιώσω", να το πιστοποιήσω, να φτιάξω προσχέδια σασιού και να επιλέξω το τελικό, να βρω υλικά συσκευασίας και να κατασκευάσω μάνιουαλ, να το διαφημίσω και να το προωθήσω.

Οπότε τιμολογιακά, δεδομένου ότι πάνω από 1 τεμάχιο κάθε εξάμηνο δε θα πουλήσω, δεδομένου ότι το κόστος μαζικής παραγωγής (>100 τεμαχίων) έχει τρέχοντα έξοδα (δάνεια, λίζινγκ κλπ), δεδομένου ότι το ενοίκιο τρέχει κι η ΔΕΗ πληρώνεται, ο λογιστής θέλει μισθό όπως κι η γραμματέας, φτάνω στο συμπέρασμα πως αν μου κοστίζει εμένα 600 ευρώ σε υλικά το τεμάχιο, θα πρέπει να το δώσω 12.000 ευρώ στον αντιπρόσωπο (η εφορία θα μου πάρει τα μισά), ο οποίος θα το πάει στα 15.000 στον λιανοπώλη, ο οποίος θα το πουλήσει σε σένα 20 χιλιαρικάκια.

Λογικό, όπως και αναμενόμενο. Εγώ με τα 12.000 καν δε θα καταφέρω να βγάλω το εξάμηνο μέχρι να πουληθεί το επόμενο.
Άρα βουρ για τελικό ενισχυτή. Ένα στα 50 βαττ κι ένα στα 150.
Και εν συνέχεια σε ντακ και λοιπά.

Και ορίστε, σε 15 χρόνια θα έχω μια γκάμα 20 προϊόντων, κι ένα όνομα παγκόσμιο, σα της κρέλ ας πούμε, όχι γιατί φτιάχνω "παπάδες", αλλά γιατί επιβίωσα, και επιβίωσα όχι γιατί είμαι κλέφτης, αλλά γιατί τα "υπολόγισα" σωστά και τα τιμολόγισα έτσι, ώστε να "βγω".

Μη παραπονιέσαι τζάμπα κι άδικα...

Αν έχεις τα ευρώπουλα διαθέσιμα, όρμα και πάρε ένα Ypsilon phono stage, τονώνεις και την Ελληνική αγορά.
Αν πάλι δε τα έχεις διαθέσιμα, βάλε 600 ευρώ και φτιάξε ένα δάκτ...

Τώρα ποιό από αυτά τα δυό θα παίζει καλύτερα, μη με ρωτάς, εγώ ξέρω, αλλά εσύ δε θες να το δεχτείς γιατί "δεν έχω ίδια ακουστική εμπειρία".
παπαριές. (τα α κάντε τα @).

Δις ιζ λάιφ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

Στο παραπάνω φανταστικό σενάριο, συμβατό με τα αγαπητά παιδιά της Ypsilon, κάνε μια σύγκριση με τις "κατασκευές" του αείμνηστου Μιχάλη Σπέρτου, που ήταν κι αυτές τελικά προϊόντα μιας ελληνικής βιοτεχνίας, και δες τα κοστολόγια που είχε ο χριστιανός, και δείξτα στα αγαπητά παιδιά της Ypsilon να κλάψουν.

εγκέν, δις ιζ λάιφ...

(και μη μου πεις ότα τα Ypsilon παίζουν καλύτερα από τα μηχανήματα του Σπέρτου, διότι θα μαλώσουμε και δε το θέλω....)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ypsilon phono στο Stereophile

(και μη μου πεις ότα τα Ypsilon παίζουν καλύτερα από τα μηχανήματα του Σπέρτου, διότι θα μαλώσουμε και δε το θέλω....)

"πας high end βαρβαρος" το νεο μοτο του avsite...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός