Κατακλυσμός έξω.Πόσο ασφαλείς είναι οι συσκευές μας?

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Προτρεπω ολους τους φιλους που εχουν συστηματα ηχου και εικονας να ριξουν μια ματια στο Strikesorb30-DRM της Raycap. O Καυκας (ουτε με αυτον σχετιζομαι) εχει τα 2 μαζι με αντικεραυνικο κεραιας για 185-190 ευρω και για τριφασικο ρευμα θα χρειαστειτε 4.
Αξιζει με το παραπανω και πιστευω πως το προιον αυτο εχει τις προδιαγραφες να γινει ενα
Cult Classic στο χωρο της βελτιωσης συστηματων, ιδιαιτερα μεσαιων και υψηλων προδιαγραφων! Οποιος τα βαλει ας μας ενημερωσει για την εμπειρια του....
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.334
Reaction score
93.989
Αν πω ότι με πείθουν οι παραπάνω διαβεβαιώσεις, θα πω ψέμματα...:whistling:
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.795
Reaction score
83.748
ΛΟΙΠΟΝ οι αλλαγες που φερνει το "εργαλειο" εχουν να κανουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΤΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Οχι, δεν χαμηλωνει αισθητα τον θορυβο (αν υπαρχει) του συστηματος. Δεν σταθεροποιει την ταση, δεν προσφερει αισθητα βελτιωμενη γειωση και δεν δημιουργει ενα ποιο μαυρο και υσηχο φοντο για την μουσικη. Αυτο που κανει (και δεν μου το βγαζετε απο το μυαλο οτι εχει να κανει με την κυματομορφη του ρευματος :) ) ειναι οτι εμπλουτιζει την καθε νοτα και τον καθε ηχο με ενεργεια, τον κανει ποιο πυκνο ποιο τριδιαστατο και ποιο καθορισμενο. Η διαυγεια του συστηματος βελτιωνεται πολυ. Η ηχητικη παρουσιαση μεγαλωνει λιγο σε πλατος αλλα αποκτα ερκετο βαθος μεσα στο οποιο ολοι οι ηχοι ειναι εντελως αναδιοργανωμενοι οσο αφορα το βαθος αλλα και τις σχετικες τους αποστασεις.
Υπαρχει επισης βελτιωση της αναλυσης σε ολο το φασμα με εμφανη βελτιωση του μπασου και της εκτασης των υψηλων συχνοτητων. Στο συστημα μου, ηχοι που πριν δεν υπηρχαν η δεν τους παρατηρουσα εμφανιζονται και στοιχεια της μουσικης που πριν ηταν υποβαθμισμενα παιρνουν ξαφνικα αλλη ρυθμικη και ενεργιακη υποσταση. Μιλαμε για αρκετη αναδιοργανωση της παρουσιασης, χωρις να επηρεαστει η χροια η ο χαρακτηρας του καθε συστηματος! (Συγνωμη αν γραφω σαν Reviewer, δεν ειμαι και δεν θελω να το παιξω εξυπνος σε κανεναν, απλως καποιοι χρειαζονται χειροποιαστα πρεγματα για να πιστουνε και για αυτο αναφερω τις λεξεις μπασο, υψηλα, Soundstaging..... Επισης οι παρατηρησεις μου ειναι περιορισμενες σε 2 συστηματα τα οποια μαλιστα χρησιμοποιουν ενισχυτες ταξης Δ. Προφανως δεν συνεπαγεται- αλλα και δεν εξαιρει- οτι η δραση του Raycap θα ειναι η ιδια σε αλλες τοπολογιες και τεχνολογιες)
Αν κάνει όλα αυτά δεν το θέλω γιατί πρόκειται περί αλλοίωσης του ήχου. 8-)
 



Μηνύματα
6
Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους. Κυριοι δεν χρειαζονταν το κραξιμο, αν και η ημερομηνια ενγραφης μου και ο τροπος που διαφημισα το συγκεκριμενο προιον ηταν οντως υποπτα :) . Ο λογος που γραφτηκα στο AVSITE οπως και στο ΑVCLUB
ειναι ακριβως για να ενημερωσω (εντελως καλοπροαίρετα) φιλους για την υπαρξη και την λειτουργια του προιοντος.
Οχι γιατι σχετιζομαι μαζι του, αλλα γιατι πραγματικα εκανε πολυ καλη δουλεια στο συστημα του φιλου μου και το δικο μου και γιατι ειναι σχετικα προσιτο στην τιμη... Στο μελλον μπορει να με δειτε να επεφημω τους αφυγραντηρες τους ιονιστες, υλικα που μπλοκαρουν τα ραδιοκυματα και μηχανηματα οπως το RR-77 της Acoustic Revive. Τι σ....τα με ολους σχετιζομαι?!
 




Μηνύματα
6
Reaction score
0
Όχι. Για πες...
Τo RR-77 ειναι ενα φανταστικο πραγματακι που κανει ακριβως οτι περιγραφει η εταιρεια που το βγαζει, στο σιτε της.
Την δραση του την εχει εξετασει το σιτε Stereo Times (και πολοι αλλοι) και συνοψιζοντας (μετα απο χρηση 4ων χρονων),
οντως κανει την μουσικη να ακουγεται ποιο οργανικη, ποιο ξεκουραστη και ποιο διαυγη, μεγαλωνει-αισθητα- και πυκνωνει την ηχητικη παρουσιαση ενω παραλληλα αυξανει την δυναμικη του συστηματος δινοντας σου την εντυπωση οτι η μουσικη ρεει αβιαστα. Στο δικο μου συστημα με ηχεια 2 δρομων, με ενισχυτες ταξης Δ και ψηφιακη μουσικη αρκετες φορες χαμηλοτερης ποιοτητας -320 kbps- μεσω Laptop, πραγματικα ειναι αναντικαταστατο. Σαν να εχει βοηθησει το συστημα ακριβως εκει που χρειαζονταν. Τελος πιτευω οτι εχει μια μικρη προτιμηση στις μεσαιες προς χαμηλες συχνοτητες, τις οποιες -στο συστημα μου- βοηθαει να παρουν μια ποιο ευδιακριτη θεση στο συνολικο ηχητικο συμβαν, χωρις να τις υπερτονιζει, χωρις να μειωνει κατι αλλο και χωρις να αλλαζει την γενικοτερη ισορροπια του συστηματος μου.
Αυτο το οποιο κανει το συγκεκριμενο προιον ιδιαιτερο παντως δεν ειναι μονο τα παραπανω, ουτε οτι παραλληλα βελτιώνει ελαφρως την ηχητικη του χωρου σου, ουτε οτι βοηθαει την εικονα σε οπτικα συστηματα.
Αυτο το οποιο εχω βρει πολυ ενδιαφερον ειναι αυτο που κανει ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. Γιατι μπορει να "τρωει" την συχνοτητα Schumann ο χωρος και το συστημα μας, την "τρωμε" ομως και εμεις οι ιδιοι.
Αν υπαρχει ενδιαφερον απο καποιον, θα χαρω να πω τις εμπειριες μου και τις αποψεις μου (καλοπροερετες διαφωνιες και συμπληρωσεις ειναι ευπροσδεκτες) για το πως επιδρα πανω μας, ισως σε αλο φορουμ. Το μονο που μπορω να πω περεταιρω που να εχει σχεση με το αρχικο ποστ για προστασια των ηλεκτρονικων, ειναι οτι δεν θα το εβαζα ποτε στην πριζα χωρις προστασια και οτι με τον σταθεροποιητη τασης που το χρησιμοποιω εμφανιζει ποιο εντονη και καλη λειτουργια.
 

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Α.
Αντικεραυνικά στον πίνακα +2 ξεχωριστές γραμμές για τα audio/video + 2 MCBs + voltage monitoring relay + power relay + εργασία ηλεκτρολόγου: 350- 500 Eur. (για μονοφασικό σύστημα, 5kVA καταναλώσεις.)

+ άριστη προστασία συσκευών
+ καθαρό ημίτονο για τους ενισχυτές.
+ Χρησιμοποιείς την μία γραμμή για τους ενισχυτές, και την άλλη για τις άλλες συσκευές, οπότε έχεις καθαρότερη τροφοδοσία. (Το ίδιο το μήκος των γραμμών αρκεί για απομόνωση, και λειτουργεί επίσης ως εξασθενητής των αρμονικών.)
- Αν έχεις μόνιμη υπόταση / υπέρταση, δεν ακούς μουσική.


Β. Servo AVR + αντικεραυνικά στον πίνακα + δουλειά ηλεκτρολόγου = 250 Eur
+ κατάλληλο για περιοχές με συχνές μόνιμες (λεπτών-ωρών) υποτάσεις / υπερτάσεις (νησιά, και περιοχές με μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές, π.χ. Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας)
- μικρότερη αξιοπιστία από την λύση Α, 1 επιπλέον συσκευή στον χώρο, η αναβάθμιση σε περισσότερα KVA, σημαίνει αγορά πρόσθετων AVR.

Γ. On-line UPS, με έξοδο καθαρού ημιτόνου και μετασχηματιστή απομόνωσης στην έξοδο .= 4000 - 5000 EUR για 5 kVA.

Ενδεικτικά:

GE, LP 11 Series UPS - CE Listed (3 - 10kVA)
Features and Benefits

  • Compact footprint and low noise - Easy to maneuver and install; suitable for installation even next to the user
  • Isolation transformer design - Ensuring no DC on the output; ultimate site safety
  • Matching battery cabinets - Extended runtime for all models
  • Compliance to all safety and EMI standards - CE certified
  • High reliability - >220,000 hours MTBF

http://www.geindustrial.com/product...&pnlid=8&famid=9406&catid=6074&id=UPS_LP11_CE

+ άριστη προστασία συσκευών
+ Και σε προβληματικές περιοχές με μόνιμες υποτάσεις-υπερτάσεις, ακούς μουσική.
-μεγάλο κόστος κτήσης και συντήρησης.
-όγκος



Τα power conditioners δεν προστατεύουν από μη κρουστικές υποτάσεις / υπερτάσεις.



Ο όρος ασφάλειες υπέρτασης δεν υπάρχει. Υπάρχουν αντικεραυνικά (Surge Protectors) για τις κρουστικές υπερτάσεις,
https://en.wikipedia.org/wiki/Surge_protector

και voltage monitoring relays για τις ήπιες, μη κρουστικές υπερτάσεις.

Online UPS χωρίς καθαρό ημίτονο στην έξοδο και μετασχηματιστή απομόνωσης, δεν θα έβαζα. Δεν έχεις γαλβανική απομόνωση των συσκευών απότε σε βλάβη στο κύκλωμα ισχύος του UPS θα πάρεις τις συσκευές στο χέρι.

Online UPS με καθαρό ημίτονο στην έξοδο και μετασχηματιστή απομόνωσης = Μedical Grade UPS
Ευχαριστουμε για την αναρτηση Γιαννη, παρα πολυ χρησιμη! Αν εχεις την καλοσυνη μπορεις να μου πεις ποια απο τις συσκευες στην περιπτωση Α δημιουργει το καθαρο ημιτονο για το συστημα ?
Επισης με δεδομενο οτι υπαρχει προστασια απο κεραυνους και υπερτασεις απο το αντικεραυνικο και την voltage monitoring relay, θα υπεθετα οτι ενας Voltage Regulator με καθαρο ημιτονο θα ηταν υπεραρκετο τουλαχιστον για τις πηγες, για να εχουν προστασια, σταθερη παροχη και καθαρο ρευμα. Ισχυει αυτο? Υπαρχουν τετιοι σταθεροποιητες τασης (χωρις μπαταριες)?
 

Y

Yiannis_B

Guest
Ευχαριστουμε για την αναρτηση Γιαννη, παρα πολυ χρησιμη!

(1) Αν εχεις την καλοσυνη μπορεις να μου πεις ποια απο τις συσκευες στην περιπτωση Α δημιουργει το καθαρο ημιτονο για το συστημα ?

(2) Επισης με δεδομενο οτι υπαρχει προστασια απο κεραυνους και υπερτασεις απο το αντικεραυνικο και την voltage monitoring relay, θα υπεθετα οτι ενας Voltage Regulator με καθαρο ημιτονο θα ηταν υπεραρκετο τουλαχιστον για τις πηγες, για να εχουν προστασια, σταθερη παροχη και καθαρο ρευμα. Ισχυει αυτο? Υπαρχουν τετιοι σταθεροποιητες τασης (χωρις μπαταριες)?
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

(1) Μόνο έμμεσα υπάρχει βελτίωση, γιατί το μήκος της γραμμής από τον πίνακα παροχής μέχρι τις συσκευές, λειτουργεί ως χαμηλοπερατό φίλτρο. Επίσης το ότι μετατοπίζεται το PCC (Point of Common Coupling - check Figure 5 στο .pdf του link), στον πίνακα, και όχι κοντά στις συσκευές, έχει θετικά αποτελέσματα, στην μείωση των αρμονικών τάσης, στην είσοδο των συσκευών.



(2) Το Voltage Regulator, είναι ακριβώς ότι λέει η λέξη, παρέχει σταθερό επίπεδο τάσης στην έξοδο, ανεξάρτητα από το επίπεδο τάσης στην είσοδο. Θα δεις και μία μείωση των αρμονικών της τάσης,στην έξοδο του Voltage Regulator, γιατί ο ίδιος ο μετασχηματιστής που είναι το βασικό δομικό στοιχείο εντός μιας τέτοιας συσκευής, λειτουργεί και αυτός ως χαμηλοπερατό φίλτρο, πάνω από την συχνότητα του δικτύου (50 Hz). Αν χρειάζεται μεγαλύτερη μείωση των αρμονικών, μπορεί να προστεθεί σε σειρά με το Voltage Regulator, ένα φίλτρο αρμονικών. Σε αυτή την περίπτωση, έχει μεγάλη σημασία, το φίλτρο να είναι σωστά διαστασιολογημένο, ώστε να είναι ελάχιστη η (στιγμιαία) πτώση τάσης που προκαλείται στην έξοδό του, την στιγμή που ο ενισχυτής π.χ. ζητά πολλά ρεύματα στην είσοδό του. Για παράδειγμα ένα πηνίο σε σειρά με το φορτίο, αν δεν είναι σωστά διαστασιολογημένο, προκαλεί σημαντική στιγμιαία πτώση τάσης ανάλογη με την στιγμιαία μεταβολή του ρεύματος di/dt. (- check chapter 9 - Reduction of harmonics).

http://sound.westhost.com/lamps/technote3.pdf
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Παίρνοντας μέρος στη συζήτηση, λίγο ετεροχρονισμένα βέβαια και με αφορμή τα ποσταρίσματα κάποιων φίλων, πρέπει να πω ότι η πληροφορία που δίνει ο φίλος (και συνάδελφος) Βαγγέλης - ειδικά για το κόστος των τριφασικών αντικεραυνικών πίνακα - είναι μάλλον λανθασμένη.

Σε ένα τριφασικό πίνακα θέλεις 3 και το κόστος είναι περίπου 400 ευρώ. Ίσως και παραπάνω...
Το τριφασικό αντικεραυνικό SPN 440D της Hager, μου κόστισε γύρω στα 160 ευρώ από το κατάστημα του Καυκά στη γειτονιά μου (Μοσχάτο-Πειραιώς) και καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες αντικεραυνικής προστασίας σε τριφασική εγκατάσταση μέχρι 40Α.



Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τώρα, απαντώντας στη βασική ερώτηση του εκκινητή του νήματος, δηλαδή στο αν πρέπει να παρθούν μέτρα για την προστασία των συσκευών και φυσικά για το αν αξίζει να το κάνουμε, απαντώ συνοπτικά πως ναι, αξίζει. Το πόσο είμαστε διατεθειμένοι να ξοδευτούμε γι αυτό, εξαρτάται από το βαλάντιο (και την τρέλα) του καθενός. Πάντως, ένα αντικεραυνικό, συνοδευόμενο από μια ξεχωριστή γραμμή για τις συσκευές μας, ειδικά τις ενεργοβόρες και ένα αξιοπρεπές AVR είναι κάποια από τα αναγκαία ελάχιστα και με αυτή τη σειρά προτεραιότητας.

Καλημέρα.
-
 

Μηνύματα
300
Reaction score
62
Επομένως, για μονοφασική εγκατάσταση, υποθέτω ότι μιλάμε για κανένα 80άρι Ευρώ , και είναι και Hager.
Τη στιγμή που ένα καλό πολύμπριζο ασφαλείας κοστίζει 25-40 Ευρώ και ένα UPS της πλάκας κοστίζει γύρω στα 80...
Καθόλου άσχημα.
 

Μηνύματα
7.366
Reaction score
2.554
Παίρνοντας μέρος στη συζήτηση, λίγο ετεροχρονισμένα βέβαια και με αφορμή τα ποσταρίσματα κάποιων φίλων, πρέπει να πω ότι η πληροφορία που δίνει ο φίλος (και συνάδελφος) Βαγγέλης - ειδικά για το κόστος των τριφασικών αντικεραυνικών πίνακα - είναι μάλλον λανθασμένη.



Το τριφασικό αντικεραυνικό SPN 440D της Hager, μου κόστισε γύρω στα 160 ευρώ από το κατάστημα του Καυκά στη γειτονιά μου (Μοσχάτο-Πειραιώς) και καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες αντικεραυνικής προστασίας σε τριφασική εγκατάσταση μέχρι 40Α.



Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

...
-
Παναγιώτη με τι κριτήρια επέλεξες το συγκεκριμένο έναντι των άλλων αντικεραυνικών που έχει το φυλλάδιο της Hager (έπηξα στα τεχνικά και δεν καταλαβαίνω).
Πόσο κοστίσουν αυτά τα αντικαθιστώμενα φυσίγγια;
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Παναγιώτη με τι κριτήρια επέλεξες το συγκεκριμένο έναντι των άλλων αντικεραυνικών που έχει το φυλλάδιο της Hager (έπηξα στα τεχνικά και δεν καταλαβαίνω).
Πόσο κοστίσουν αυτά τα αντικαθιστώμενα φυσίγγια;
Βαγγέλη, τα βασικά κριτήρια ήταν δύο:
  • Να είναι τύπου 2, δηλαδή να παρέχει γενική προστασία ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού έναντι κεραυνικού σοκ.
  • Να παρέχει προστασία με max "I" (ένταση) στα 40kA, που είναι υπεραρκετή για μια τυπική εγκατάσταση με ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως θα δεις από το PDF του link που έβαλα, υπάρχουν τρεις τύποι, με βάση το max "I". Αυτό που επέλεξα είναι το μεσαίο.
Για τα αποσπώμενα φυσίγγια δεν έχω ιδέα για την τιμή τους, μπορώ να ρωτήσω όμως. Αλλά, φαντάζομαι ότι δεν θα είναι κάτι το ακριβό.
 

Μηνύματα
7.366
Reaction score
2.554

Μηνύματα
7
Reaction score
10
Από τον Σάκη Πετρόπουλο της Εast Electronics σε παλαιότερο νήμα.

........

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ

---ασφαλιστικα υπερτασης η πολυπριζα ασφαλειας με ασφαλιστικο υπερτασης
προστατευουν απο υπερταση μονιμη η στιγμιαια εντος καποιων λογικων οριων χρονου και παραπανω τασεως οχι απο κατευθειαν κεραυνο δεν "καθαριζουν " το ρευμα και δεν προσφερουν απολυτως τιποτα παραπανω συνηθως δεν επιρεαζουν το ηχητικο αποτελεσμα δουλευουν καλυτερα αν ο χωρος δεν εχει ουδετερογειωση , ενω εαν εχει ουδετερογειωση τα περισσοτερα χαρακτηριστικα του ασφαλιστικου υποβαθμιζονται τουλαχιστον 50% κατω . ( προιον το οποιο ειναι νομοθετημενο )

---Απλα UPS Back up ( πλαισιο , Turbo X κλπ ) δεν ασφαλιζουν καμμια υπερταση και καμμια υποταση , δεν καθαριζουν το ρευμα , εχουν μεσα τους ασφαλιστικα υπερτασης ιδια με αυτα τα οποια εχουν τα πολυπριζα ασφαλειας . Τα ασφαλιστικα τους και αυτα εχουν να κανουν με την ποιοτητα της γειωσης του χωρου . Η χρηση τους ειναι σε περιπτωση διακοπης ρευματος να παρεχουν ταση σε εναν υπολογιστη για λιγο χρονο ωστε να σωσεις την δουλεια σου και να κλεισεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!! ( τα ασφαλιστικα που περιεχουν ειναι νομοθετημενα αλλα τα υπολοιπα οχι )

---Σταθεροποιητες τυπου KEBO
ειναι μετασχηματιστες με πολλαπλες ληψεις που με συνδυασμο τυλιγματων και χρηση ρελεδων προσπαθουν να συμπληρωσουν η να αφαιρεσουν ταση σε σχεση με την ταση αναφορας που εχει οριστει . Ο χρονος μεταγωγης ειναι εξαιρετικα θλιβερος , η συνεχης διακυμανση και προσπαθεια να ακολουθησουν μια δεδομενη ταση καταπονει τις συσκευες και εισαγει θορυβο , δεν μπορει να καθαρισει το ρευμα και μαλλον το βρωμιζει , δεν περιεχει συνηθως μεσα ασφαλιστικο υπερτασης και σημερα δεν εχει απολυτως κανεναν λογο υπαρξης στην αγορα .Το νομικο πλαισιο που υπαρχει για αυτα ειναι μαλλον θολο γιατι ειναι θεσπισμενο παρα πολλα χρονια πριν και σημερα κανονικα θα επρεπε να εχει εγκαταλειφθει . Η χρηση του θα ηταν καταληλη πχ σε ενα χωρο που η ταση εχει καποιο μονιμο προβλημα και καποιες ωρες την ημερα πεφτει χαμηλα μεν αλλα σταθερα δε ...Η χρηση του σε συσκευες που περιεχουν ηλεκτρονικα ειναι συνηθως καταστροφικη . δεν ειμαι και πολυ σιγουρος αλλα νομιζω οτι ολοι αυτοι δεν προσφερουν και πολλα πραγματα στην υπερταση ...μονο στην υποταση

----UPS line Interactive
ΤΑ UPS Αυτα ειναι συνδυασμος ups back up + σταθεροποιητης τασεως ..Επισης αχρηστο για συσκευες οι οποιες περιεχουν ηλεκτρονικα συστηματα μεσα τους .


---Ups ONLINE κρατανε σταθερη ταση χωρις θορυβο η διακυμανσεις , κρατανε σταθερη συχνοτητα χωρις διακυμανσεις , το ρευμα που παρεχουν ειναι ηδη καθαρισμενο απο ηλεκτρομαγνητικους θορυβους παρεχουν πολυ καλη προστασια απο ολα τα φαινομενα και εχουν ασφαλιστικα υπερτασης στην εισοδο τους Γενικα ειναι η πιο σωστη λυση .Μειονεκτημα ειναι η τιμη που ειναι δυσαναλογα ακριβη .

---Σταθεροποιητες τυπου σερβο
σταθερη ταση και μονο, τυπικα σφαλιστικα υπερτασης,κακος χρονος αποκρισης αλλα πολυ πιο ηπια λειτουργια απο πλευρας ηλεκτρομαγνητικων θορυβων γενικα σοβαρο προιον προσφερει μαλλον καθαροτερο ρευμα το οποιο καθαριζει και σε καποιο βαθμο αλλα οχι οσο ενα conditioner Νομοθετημενο πλαισιο λειοτουργιας αλλα και αυτο ειναι θεσπισμενο αιωνες πριν

---Power conditioner
Καθαριζουν το ρευμα απο ολα αυτα που αναφερα παραπανω , συνηθως εχουν και το καλυτερο δυνατο πακετο απο ασφαλιστικα υπερτασης , δεν κανουν απολυτως τιποτα σε υπερταση ( μερικη, για μικρο η μεγαλο διαστημα πχ 255 βολτ για ολη την νυχτα ) αντιστοιχα δεν κανουν απολυτως τιποτα σε υποταση και η δουλεια που κανουν ειναι τοσο καλη που μπορουν να κανουν ενα PC σε μια οποιαδηποτε τραπεζα να μεινει ανοιχτο για 5 χρονια νυχτα μερα χωρις να παθει απολυτως τιποτα το τροφοδοτικο του Τι αλλο μπορει να ζητησει κανεις ....
[DOUBLEPOST=1449565967][/DOUBLEPOST]Eδώ

http://www.avsite.gr/forum/threads/ups.139500/
Από τον Σάκη Πετρόπουλο της Εast Electronics σε παλαιότερο νήμα.

........

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ

---ασφαλιστικα υπερτασης η πολυπριζα ασφαλειας με ασφαλιστικο υπερτασης
προστατευουν απο υπερταση μονιμη η στιγμιαια εντος καποιων λογικων οριων χρονου και παραπανω τασεως οχι απο κατευθειαν κεραυνο δεν "καθαριζουν " το ρευμα και δεν προσφερουν απολυτως τιποτα παραπανω συνηθως δεν επιρεαζουν το ηχητικο αποτελεσμα δουλευουν καλυτερα αν ο χωρος δεν εχει ουδετερογειωση , ενω εαν εχει ουδετερογειωση τα περισσοτερα χαρακτηριστικα του ασφαλιστικου υποβαθμιζονται τουλαχιστον 50% κατω . ( προιον το οποιο ειναι νομοθετημενο )

---Απλα UPS Back up ( πλαισιο , Turbo X κλπ ) δεν ασφαλιζουν καμμια υπερταση και καμμια υποταση , δεν καθαριζουν το ρευμα , εχουν μεσα τους ασφαλιστικα υπερτασης ιδια με αυτα τα οποια εχουν τα πολυπριζα ασφαλειας . Τα ασφαλιστικα τους και αυτα εχουν να κανουν με την ποιοτητα της γειωσης του χωρου . Η χρηση τους ειναι σε περιπτωση διακοπης ρευματος να παρεχουν ταση σε εναν υπολογιστη για λιγο χρονο ωστε να σωσεις την δουλεια σου και να κλεισεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!! ( τα ασφαλιστικα που περιεχουν ειναι νομοθετημενα αλλα τα υπολοιπα οχι )

---Σταθεροποιητες τυπου KEBO
ειναι μετασχηματιστες με πολλαπλες ληψεις που με συνδυασμο τυλιγματων και χρηση ρελεδων προσπαθουν να συμπληρωσουν η να αφαιρεσουν ταση σε σχεση με την ταση αναφορας που εχει οριστει . Ο χρονος μεταγωγης ειναι εξαιρετικα θλιβερος , η συνεχης διακυμανση και προσπαθεια να ακολουθησουν μια δεδομενη ταση καταπονει τις συσκευες και εισαγει θορυβο , δεν μπορει να καθαρισει το ρευμα και μαλλον το βρωμιζει , δεν περιεχει συνηθως μεσα ασφαλιστικο υπερτασης και σημερα δεν εχει απολυτως κανεναν λογο υπαρξης στην αγορα .Το νομικο πλαισιο που υπαρχει για αυτα ειναι μαλλον θολο γιατι ειναι θεσπισμενο παρα πολλα χρονια πριν και σημερα κανονικα θα επρεπε να εχει εγκαταλειφθει . Η χρηση του θα ηταν καταληλη πχ σε ενα χωρο που η ταση εχει καποιο μονιμο προβλημα και καποιες ωρες την ημερα πεφτει χαμηλα μεν αλλα σταθερα δε ...Η χρηση του σε συσκευες που περιεχουν ηλεκτρονικα ειναι συνηθως καταστροφικη . δεν ειμαι και πολυ σιγουρος αλλα νομιζω οτι ολοι αυτοι δεν προσφερουν και πολλα πραγματα στην υπερταση ...μονο στην υποταση

----UPS line Interactive
ΤΑ UPS Αυτα ειναι συνδυασμος ups back up + σταθεροποιητης τασεως ..Επισης αχρηστο για συσκευες οι οποιες περιεχουν ηλεκτρονικα συστηματα μεσα τους .


---Ups ONLINE κρατανε σταθερη ταση χωρις θορυβο η διακυμανσεις , κρατανε σταθερη συχνοτητα χωρις διακυμανσεις , το ρευμα που παρεχουν ειναι ηδη καθαρισμενο απο ηλεκτρομαγνητικους θορυβους παρεχουν πολυ καλη προστασια απο ολα τα φαινομενα και εχουν ασφαλιστικα υπερτασης στην εισοδο τους Γενικα ειναι η πιο σωστη λυση .Μειονεκτημα ειναι η τιμη που ειναι δυσαναλογα ακριβη .

---Σταθεροποιητες τυπου σερβο
σταθερη ταση και μονο, τυπικα σφαλιστικα υπερτασης,κακος χρονος αποκρισης αλλα πολυ πιο ηπια λειτουργια απο πλευρας ηλεκτρομαγνητικων θορυβων γενικα σοβαρο προιον προσφερει μαλλον καθαροτερο ρευμα το οποιο καθαριζει και σε καποιο βαθμο αλλα οχι οσο ενα conditioner Νομοθετημενο πλαισιο λειοτουργιας αλλα και αυτο ειναι θεσπισμενο αιωνες πριν

---Power conditioner
Καθαριζουν το ρευμα απο ολα αυτα που αναφερα παραπανω , συνηθως εχουν και το καλυτερο δυνατο πακετο απο ασφαλιστικα υπερτασης , δεν κανουν απολυτως τιποτα σε υπερταση ( μερικη, για μικρο η μεγαλο διαστημα πχ 255 βολτ για ολη την νυχτα ) αντιστοιχα δεν κανουν απολυτως τιποτα σε υποταση και η δουλεια που κανουν ειναι τοσο καλη που μπορουν να κανουν ενα PC σε μια οποιαδηποτε τραπεζα να μεινει ανοιχτο για 5 χρονια νυχτα μερα χωρις να παθει απολυτως τιποτα το τροφοδοτικο του Τι αλλο μπορει να ζητησει κανεις ....
[DOUBLEPOST=1449565967][/DOUBLEPOST]Eδώ

http://www.avsite.gr/forum/threads/ups.139500/
Αν και το διαβάζω λίγο καθυστερημένα, το κείμενο είναι περιεκτικό και πολύ κατανοητό ιδιαίτερα σε μένα που οι ηλεκτρολογικές γνώσεις μου είναι πολύ περιορισμένες. Καλή δουλειά.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.682
Μηνύματα
2.869.844
Members
37.944
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top