Ποιο SVS κι από πού;(Sub βρήκα τελικά.Σπίτι που θα βρω;)

Nelsy

Ιεράπετρα
Μηνύματα
5.204
Reaction score
2.874
Κότα.
Δημήτρη,βλέποντας τον χώρο του και για να γλιτώσει μια και καλή από το περιβόητο άσπρο σύνθετο,πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν το 'James του Zizik'....τι λες;
 






Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.413
Reaction score
74.722
Πολύ θα ήθελα να το ακούσω.

Τώρα το είδα, ένα active και δυο passive. :errwhat:Νοτ λάικ αζ ματς.
 




Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Μήπως να κοιτάξει το νεότερο μοντέλο της James, M213 με τα τρία 21ιντσα (1 ενεργό και 3 παθητικά);

http://www.jamesloudspeaker.com/products/Speakers/subwoofer/13306



Τα καημένα τα Wharfedale μόνο σκέφτομαι πώς θα αντεπεξέλθουν.
Τα wharfedale....last year! Τωρα εχω b&w 683 και το αντιστοιχο κεντρικο. Βεβαια τα πισω ειναι ακομα wharfedale!

Παντως αυτο το James μπαινει ταμαμ πισω απο τον καναπε που αυτη τη στιγμη φυλασσει το καροτσι της μικρης, οποτε ειναι θεμα προτεραιοτήτων!

Μεσα το subwoofer, εξω το καρότσι!
 


Μηνύματα
6.688
Reaction score
5.215
Τα wharfedale....last year! Τωρα εχω b&w 683 και το αντιστοιχο κεντρικο.
Η b&w τι προτείνει για τα 683; Το sealed σαμπάκι 610 βλέπω στη σελίδα της.

Μήπως έχει δίκιο ο Μανώλης, ότι δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τα ηχεία αν το μπάσο είναι υπερβολικό;

Οκ, το πολύ μπάσο γίνεται λίγο, το λίγο δεν γίνεται πολύ. Αλλά μιλάμε για διαμέρισμα και οικογένεια με μικρό παιδί. Δεν ξέρω αν στέκει να μπει το κτήνος PΒ13 ή πολλαπλά σαμπ στον χώρο. Το SB πάω στοίχημα ότι ικανοποιεί κατά το 95% των χρήσεων. Τώρα για τη μισή ώρα που θα λείπει η κυρά και θα τσιτώσεις στην ουσία για χάρη μόνο δοκιμών, δεν ξέρω αν αξίζει. Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να κάνεις ζημιά σε κάποιο από τα ηχεία του συστήματος. Ο Μανώλης σίγουρα θα στο ρύθμισε το σύστημα ώστε να παίζεις με ασφάλεια έως μια δεδομένη στάθμη. Αυτή η στάθμη θα ανέβει με την προσθήκη μεγάλου σαμπ, και μαζί με αυτήν η καταπόνηση των ηχείων. Θα μου πεις δεν θα παίζεις τόσο δυνατά. Τότε όμως ξαναγυρνάμε στο ίδιο σημείο ότι δεν έχει νόημα η αναβάθμιση.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι το SB παίζει καλά σε χαμηλές στάθμες, χωρίς να σε ωθεί να τις αυξήσεις. Το PB θα παίζει πάλι καλά σε χαμηλές στάθμες, αλλά όλο και σε ωθεί να δυναμώσεις.
Η χαρά που προσδοκείς να έχεις με τα αποθέματα μπάσου ενδέχεται να δώσει τη θέση της σε στεναχώρια που δεν θα μπορείς να τα εκμεταλλευτείς στην καθημερινότητά σου.

Ένα καλοστημένο σύστημα με σφιχτό, ελεγχόμενο και failproof μπάσο στο σαλόνι, όπως φαντάζομαι το έχεις τώρα μετά τη ρύθμιση του Μανώλη είναι κρίμα να το χαλάσεις με βάση μόνο μια ιδέα/περιέργεια "πώς θα ήταν αν".
 

stampol

Οι θυσίες...
Μηνύματα
2.306
Reaction score
5.363
βρε συ SurfDrifter αγορι μου....να σε ρωτησω κατι? το βραδυ καταφερνεις και κοιμασαι η ονειρευεσαι..διαφορα?? :p

παρεμπιπτοντως το 13αρι ειναι βαρυ για το χωρο σου...
 

Μηνύματα
1.985
Reaction score
766
συμφωνω και γω με τον cal A' και τον flash...

καλες οι αναβαθμισεις, αλλα αν ο χωρος δεν επιτρεπει να εκμεταλλευτεις τις εξτρα δυνατοτητες απ τα μηχανακια, τοτε μονο χρηματα χαλας, μια για να αποκτησεις ακριβοτερο hardware και μια για ν αντικαθιστας καθε φορα, τον πιο "αδυναμο κρικο" του συστηματος (αν δεν το κανεις αναγκαστικα γιατι απλα "παρεδωσαν πνευμα")...

στη παρουσα φαση, με pb 13, ολα τα υπολοιπα ηχεια ειναι αδυναμος κρικος...ενω ενα ισορροπημενο καλιμπραρισμενο συστημα, σαφως και θα το φχαριστιεσαι, αλλα θα παιζει και σωστα-με ασφαλεια...

μη μπεις στη διαδικασια "αναβαθμιση απλα για αναβαθμιση-καταναλωτισμο"...μη γινουμε, σα κατι τυπους που αναβαθμιζουν "σαξο-ραλα" απλα και μονο για να ειναι αυτοι απο πανω...δεν ειναι διαγωνισμος "ποιος την εχει πιο μεγαλη"...

αν θες να αλλαξεις κατι, αλλαξε 1ον τα ηχεια σου με κατι δυνατοτερο, στη συνεχεια αν θες, παρε και το pb13 να γουσταρεις και ξανα καλιμπραρισμα, για να εχεις ανεβει μια "κλαση πανω" που θες...που για μενα δεν γινεται να την πιασεις, αν δεν διωξεις ολα τα συνθετα-τραπεζακια-σεμε κλπ κλπ και πας σ ενα δωματιο αποκλειστικα για σινεμα :D

τι να το κανεις το pb13 πχ αν πας να το τσιτωσεις και χοροπηδαει μαζι ολο το συνθετο - γυαλικα και στη συνεχεια σε συναντα ο γειτονας απο πανω-κατω-διπλα και σου λεει οτι ενοχλεις και αν μπορεις να το βαζεις πιο σιγα?...

προσωπικη αποψη και φιλικα παντα...
 
Last edited:


Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Σας ευχαριστώ για τα inputs σας! Τωρα είμαι κατασταλαγμένος! (Λέμε τώρα!)
Νομίζω μετά από 27 σελίδες, μπορώ να πώ ότι 3 ειναι τα δεδομένα.

1) Μένω ώς έχω.
2) Παίρνω άλλο ένα SB13U σε βάθος χρόνου.
3) Αντικαθιστώ το SB13 με PB13 για να είμαι futureproof σε μελλοντική μετακόμιση, να μην χρειάζεται να τα ψωνίζω όλα τότε.

Όλα τα σενάρια είναι μια χαρά για μένα, μιας και το 1 έχει το προτέρημα ότι δεν δίνω άλλα λεφτά, το 2 μου φτιάχνει λίγο το μπάσο στον ήδη υπάρχων χώρο, μιας και μετα οποιοδηποτε άλλο μηχανημα θεωρητικά και να έπαιρνα, δεν προσφέρει κάτι.

Ο χώρος μου έιναι κουκουρουκου και θέλει πολλες ακουστικες διορθώσεις, που δεν έχω ουτε την όρεξη να μπω σε τέτοιες αλλαγες (που θα με φέρουν και σε λογικη αντιπαραθεση με την συζυγο), αλλα ουτε θέλω να δώσω χρήματα που θα πάνε στράφι μετα απο 2-3 χρόνια.

Το 3 είναι απλά έχει μια δόση futureproof λογικής και μια δόση συναισθηματικής χαζομάρας, μοιρασμένες σε 60/40 αντίστοιχα. Και πάλι χαμένος δεν βγαίνω.

Αυταααααα.....

ΥΓ: Bonus 4o δεδομένο:
4) Συνεχίζω να ονειρευομαι καρβέλια, να γραφω εδω και να περνάμε καλα, λέγοντας χαζομάρες και να ποστάρω που και που καμια φωτό!
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.411
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top