ενεργά diy ηχεία 3 δρόμων

Μηνύματα
56
Reaction score
215
στη θέση ακρόασης οι ψηλές συχνότητες έχουν σκαμπανεβάσματα και λιγότερη στάθμη, ενώ στο 1 μέτρο είναι πολύ καλά. Αυτό αφείλεται στην θέση του μικροφώνου η μάλλον στο δωμάτιο ?
 

zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Για να μπορέσεις να δεις αν το κρος είναι σωστό πρέπει να κάνεις gated μετρήσεις ώστε να δεις τι γίνεται με την φάση.

Με κάθε επιφύλαξη στις NF μετρήσεις φαίνεται πως έχεις δύο θέματα, το μιντ και το tweeter πρέπει να κατέβουν 3-4 db σε σχέσει με το woofer, ενώ έχεις και ένα θέμα μεταξύ 4-6 Khz κάτι που οφείλεται στο overlap που κάνει το μιντ με το tweeter. Ίσως θα πρέπει να μετακινήσεις το κρος του tweeter ψιλότερα.

Στις FF μετρήσεις, έχεις πολλά θέματα <500 hz, με έντονο μπουμάρισμα στα 40 hz.

Για έχεις μια καλύτερη εικόνα, βάλε την εξομάλινση στο 1/6 ή 1/3 και άλλαξε την κλίμακα στα +/-5db.
 

Μηνύματα
56
Reaction score
215
τωρα πρόσεξα ότι δεν είχα χρησιμοποιήσει το αρχείο cal του ecm8000. το πρόβλημα είναι ότι μετά από φορματ του pc μάλλον το έχασα. Το είχα αγοράσει το μικρόφωνο μαζί με αυτό. σε αυτό θα οφείλεται μάλλον το πρόβλημα στις υψιλές συχνότητες.
υπάρχει κάποιος εδώ στην Ελλάδα που να μπορεί να κάνει μια μέτρηση του μικροφώνου μου και να μου δώσει το αρχείο σε λογικό κόστος??
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.971
Reaction score
20.486
Εφόσον είχες αγοράσει το αρχείο μαζί με το μικρόφωνο, δεν μπορείς να το ζητήσεις εκ νέου από την εταιρία, έστω και με αντίτιμο;
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.971
Reaction score
20.486
Πάντως, στη θέση σου, θα επικοινωνούσα με την εταιρία, δεν έχεις να χάσεις κάτι (εκτός από χρόνο, ίσως).
 

Μηνύματα
56
Reaction score
215
γειά σας και πάλι,
λοιπόν μετά από πάρα πολλές μετρήσεις και ξανά μετρήσεις κατάφερα να ρυθμίσω σωστά τις στάθμες του κάθε τμήματος του cross. Από τις αρχικές μετρήσεις έκανα διάφορες δοκιμές και τελικά κατέληξα να κατεbάσω τις στάθμες του mid και του tweeter κατά 3.2db. Ακουστικά το αποτέλεσμα με ικανοποιεί (αν και αργότερα θα κατασκευάσω ηχοπαγίδες ). Σας ανεβάζω τις νέες μετρήσεις. Εκτός απο τις αποκρίσεις στο 1μ στάθμη tweeter με 1/3 και 1/24 smoothing ανεβάζω και gated μετρήσεις του κάθε μεγαφώνου ξεχωριστά καθώς και την τελική απόκρηση του crossover.
 

Attachments



zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
μετρούμενη απόκρηση του crossover και οι gated μετρήσεις τών μεγαφώνων
Μετρούμενη απόκρηση του crossover ---- Πως έγεινε αυτή την μέτρηση?

Ρωτάω γιατί δεν έχει καμία σχέση με την gated μέτρηση. Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποίησες το σωστό gate?
 


zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Γενικά το FR φαίνεται πολύ καλύτερο από πριν, αλλά μπορεί να βελτιωθεί και άλλο.
 

Μηνύματα
56
Reaction score
215
οι gated μετρήσεις έγιναν στο κάθε μεγάφωνο ξεχωριστά (τα άλλα off) από απόσταση 2cm περίπου από το κάντρο του κάθε κώνου και τα miliseconds στα gate ανάλογα με τις ανακλάσεις που έβλεπα στο delay. (μέχρι να δω ότι δεν έχω delays)
οι αποκρίσεις του cross βγήκαν με το ίδιο πρόγραμμα σαν να κάνεις loop. Από την έξοδο της κάρτας ήχου στην είσοδο του cross και μετά η κάθε έξοδος μετρήθηκε ξεχωριστά πάντα με την ίδια στάθμη εισόδου και συνδιάστηκαν οι καμπύλες (χωρίς smoothing ή gating)
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.799
Reaction score
11.042
Γιωργο, εχεις μετρησει το tweeter μονο του στη συγκεκριμενη μπαφλα; Ειναι η μετρηση 'gated 3 drivers'; Αν ναι, κατι δεν παει καλα. Το εχεις μετρησει σε μεγαλυτερη μπαφλα με ακμες; Μπορει να εχεις εντονες περιθλασεις λογω της μικρης κυκλικης μπαφλας του ιδιου του tweeter. Ριξε μια ματια στις σχετικες μετρησεις του linkwitz : http://www.linkwitzlab.com/diffraction.htm
 

Μηνύματα
56
Reaction score
215
καλημέρα,
ναι η gated 3 drivers μέτρηση. σε άλλη μπάφλα δεν το έχω μετρήσει. χωρίς μπάφλα το έχω μετρήσει και είναι το ίδιο. Είναι όμως μέτρηση χωρίς το felt ring που έχω για τα difractions αν και μαζί με το felt που το είχα μετρήσει δεν είχε μεγάλες διαφορές. (η κλίση πάλι υπήρχε) Υποθέτω ότι είναι λόγω του μικροφώνου που δεν είναι calibrated. πώς αλλιώς μπορώ να το επαληθεύσω?
 


dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.799
Reaction score
11.042
Ναι, πρέπει οπωσδήποτε να δεις τι παίζει με το μικρόφωνο. Αν δε θες να αγοράσεις καινούργιο, κάποιος από τα μέλη του φόρουμ μπορούμε να σου δανείσουμε ένα.
 


Μηνύματα
5.283
Reaction score
6.429
Γιωργο, ποιος σου ειπε οτι ειναι ακαλιμπραριστο?
Nα αντιστρεψω το ερωτημα τι συμπερασμα εβγαλες απο τα waterfalls?
 

Μηνύματα
56
Reaction score
215
Den ennoousa auto tis aggelias. :) Einai kalimprarismeno ayto me ta 85euro? Tha to skefto giati exeis dikio den simferei na to stilo ekso gia kalimprarisma. to simperasma pou bgazo ine oti exo polles kathisteriseis stis xamiles xamilomesees kai isos kapos veltiothoun me ixoaporofitika ston xoro. Pano apo aytes tis sixnotites ine giro sta 300ms nomizo apodekto.
 

Μηνύματα
5.283
Reaction score
6.429
Γραφε εαν θες στα ελληνικα, να μη μας βγαινουν τα ματια..
To μικροφωνο ειναι εργαλειο,απο τη στιγμη που θα ασχοληθεις σοβαρα, πρεπει να αγορασεις ενα, τι δανεικο και ιστοριες, ολο το χρονο θα τον φας σε μετρησεις,εδω ειμαστε και θα τα λεμε, μικρο το κοστος μια φορα το περνεις.
Οι καταραχτες εκτοξευονται στο ενα δισεκατομυριο ms και μαχαιρι ποιο ψηλα ειναι μπουνατσα:D
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.297
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top