Technics SL-1200G εναντίον Continuum Caliburn - SAT Arm

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Έλα ρε, στο TAS ήταν ο Μιχάλης, μην είσαι αυστηρός μαζί του..
Το...πρακτορείον (θολόν και κρύον);;; :tongue:

Ουδεμία έκπληξις για όσους είχαν συλλάβει τη διορατικότητα του spoiler από τον Ιούνιο 2016...
http://www.avsite.gr/forum/threads/Μόναχο-κατόπιν-εορτής.145390/page-12#post-2077753
Είμαι ο μόνος που απο αυτό το τέστ βγάζω το συμπέρασμα οτι "κοίταξε να δείς η τέκνικς με μόλις 2000 ευρώ έφτιαξε ένα απο τα καλύτερα πικάπ στον κόσμο"? Και το ακούω και απο το στόμα του κλασικού τύπου που αγαπάει τον βαρύ αναλογικό ήχο?
Είναι φανερό οτι το βινύλιο πλέον αποκτά οπαδούς. Καθημερινά βλέπω στο facebook πικάπ μικρά, μεγάλα, με bluetooth, ασύρματα. Καινούργια πικάπ.
Το ψηφιακό φορμά φυσικά είναι πανταχού παρόν είτε σε φθηνό είτε σε ακριβό επίπεδο. Όμως δέν δίνει χρήμα στην audio αγορά. Διάφορα φορμά όπως το DSD και το MQA απλά ξαναζεσταίνουν τη σούπα για τους 5-6 χαιεντάδες που θα αγοράσουν ντάκ για να ακούσουν (πάλι) τη δισκογραφία των beatles και των doors.
Είναι επίσης σίγουρο οτι εξαιτίας του μεγέθους της η τέκνικς έχει πολλαπλάσια επίδραση στο stereophile απο όποια μικρο χαιεντο βιοτεχνία που στην έκθεση του Μονάχου στέλνει τα δύο άτομα που έχει ως προσωπικό για να γεμίσει ένα μικρό δωμάτιο.

Με λίγα λόγια πιο πολύ παιχνίδι μάρκετινγκ μεταξύ τέκνικς - φρέμερ μου φαίνεται παρά για κάτι σοβαρό το οποίο έχει κάποια επιστημονική ή τεχνική εξήγηση...
Είναι αναμενόμενη η επιταγή της μόδας για βινυλιακή ανάνηψη,αφού η συλλογική ένδεια φαντασίας έχει οδηγήσει την πρώτη να νεκρανασταίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοφιλείς τάσεις περασμένων δεκαετιών.

Η τεχνολογική πρόοδος από την άλλη πλευρά φροντίζει ούτως ώστε ο ΄΄αχυρώνας΄΄ της υψηλής πιστότητας να φαντάζει ολοένα και πιο ΄΄ξένος΄΄ απέναντι στους...΄΄γαϊδάρους΄΄ των βινυλιομηχανών.:sneaky:
 
Last edited:

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Όχι βέβαια! ;)

Ήμουν απολύτως σαφής ότι αυτό αποτέλεσε πραγματικά unexpected επιτυχία για τον Μιχάλη:

Προφανώς δεν ήταν στις προθέσεις του Μιχάλη, αλλά ανέδειξε με απόλυτη σαφήνεια ότι ένα 1200 είναι αρκετό για τους δίσκους βινυλίου σου, τα υπόλοιπα είναι απλώς φύκια! ;)

Και μην ακούσω για τις τεράστιες διαφορές του νέου 1200 με το παλιό, γιατί θα με πιάσουν τα γέλια! :p:D

Άλλωστε στο βίντεο της "ανάλυσης" του μπομπ του μάστορα, ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν άκουσε διαφορές (όπως και πολλοί άλλοι γνωστοί) και εξατμίζει (και δικαίως) τις διαφορές του νέου 1200 με το παλιό, ιδίως στο βραχίονα (έλα μωρέ, ο ίδιος είναι απλά από άλλο τσίγκο τον φτιάξανε).:p

Η δε σύγκριση με τον βραχίονα του ακριβού πικάπ του Μιχάλη, έχει ακόμα περισσότερο γέλιο, όπως και τα (προφανώς πιο ακριβά λιτζ) καλώδια του ακριβού βραχίονα (που είναι και μηχανολογικό αριστούργημα κατασκευαστικά) σε σχέση με τα απλά καλώδια της τεκνικς και τον ταπεινό της βραχίονα που στήνεται σε ντε τε.:D:p

Ναι φίλε μου, ο Μιχαλάκης, χωρίς να το θέλει, απέδειξε ότι το 1200 αρκεί. 8-)

Τα ρέστα, φύκια.:fuckyou:

Μένει λοιπόν να ανεβάσει κάποιος ανάλογος "Μιχάλης" δύο ριπαρισμενα αρχεία από κεφαλή των 7.000 αμέρικαν νταλαρς και μία φτηνή, να πέσει κι αυτό το "κάστρο".;)

(Δεν υπονοώ ότι όλες οι φτηνές είναι τέλειες, ούτε ότι δεν έχουν μεταξύ τους ακροάσιμες διαφορές, αλλά είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολύ οικονομική επιλογή σε κεφαλή που αδυνατεί οποιοσδήποτε να τη διακρίνει από την πανάκριβη, εφόσον στηθεί και οδηγηθεί σωστά, by the book - και κατ'εμέ να ισοσταθμιστούν κιόλας :p)
Όχι, όχι μάλλον δέν ήμουν σαφής εγώ.

Ο Μιχαλάκης έριξε ένα τυράκι και εσύ είσαι ένας απο αυτούς που το τσίμπησες.
Και η αλήθεια είναι οτι δέν το περίμενα, τουλάχιστον απο εσένα.

Ο Μιχαλάκης λοιπόν μας είπε, εμμέσως πλήν σαφώς, οτι το μκ2 συγκρούεται με άνεση με ένα κορυφαίο πικάπ.

WIN WIN και για εσένα και για τους χαιεντάδες.
Ξέρεις γιατί?

Γιατί ο αγοραστής του μκ2 θα πεί οτι με 2000 ευρώ πήρε κάτι άριστο. Ο χαιεντάς πάλι θα πεί οτι ναι μεν το μκ2 το καινούργιο σπέρνει αλλα απο την άλλη μεριά "είναι πολύ καλό αλλα όχι τόσο καλό ετσι ώστε να μήν υπάρχει κάτι παραπάνω" το οποίο φυσικά είναι για λίγους και εκλεκτούς.

Εγώ αυτό κατάλαβα απο το άρθρο. Οτι με 2000 ευρώ έχεις κατακτήσει το 95% του τέλειου πικάπ και για το υπόλοιπο 5% πρέπει να τα ακουμπήσεις.
Αν ήθελε να το πάει σοβαρά θα έβαζε σοβαρές μετρήσεις. Αν ήθελε να είναι ο κλασικός Μιχαλάκης θα έγραφε ένα κείμενο για βαρύ ήχο, υγρές μεσαίες και τα λοιπά που μας έχουν τα περιοδικά συνηθίσει.

Τσίμπησες λοιπόν το τυράκι εσύ, έμεινε ευχαριστημένος και ο χαιεντάς. Μένει ευχαριστημένη η technics που θα βάλει το μκ2 σε καλά σαλόνια έμεινε και ο χαιεντάς μιας και "πώς να το κάνουμε ότι πληρώνεις παίρνεις, αλλα πράγματι για 2000 είναι κελεπούρι".

Ποιός είναι απο πίσω φυσικά? Ο αθώος Μιχαλάκης. Πίσω απο το Μιχαλάκη? Η Technics που αν δεν κάνω λάθος είναι της panasonic. Πόσα άτομα απασχολεί η panasonic. 249.520 μεροκάματα.

Απίστευτο μάρκετινγκ. Που δέν το προσεγγίζουμε ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε τα μικρομάγαζα των πέντε ανθρώπων.

Όλοι είναι ευχαριστημένοι λοιπόν. Δέν βλέπω και κάποιον να μήν είναι... Φοβερή κίνηση στο μάρκετινγκ απο την τέκνικς.... το είπα ε?
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.684
Reaction score
28.020
Βιομηχανία είναι παιδιά με αρκετά κεφάλια, και το ένα κεφάλι υποστηρίζει το άλλο, για να έχουν και οι δύο δουλειά. Απλά είναι τα πράγματα.
Και δεν πιστεύω ότι οι reviewers ότι μηχάνημα έχουν σπίτι τους το έχουν πληρώσει. Αν έχουν δώσει κάτι αυτό είναι πιο κάτω και απο την τιμή χονδρικής.
Ακόμα και να έχουν χρήματα στη μπάνκα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.410
Reaction score
125.598
Ο Μιχαλάκης έριξε ένα τυράκι και εσύ είσαι ένας απο αυτούς που το τσίμπησες.
Και η αλήθεια είναι οτι δέν το περίμενα, τουλάχιστον απο εσένα.
Είμαι απλός άνθρωπος.
Βλέπω βυζγιά, πατάω λαϊκ. ;)

Τον Μιχαλάκη τον έχω άρρηκτα συνδεδεμένο με TAS, δηλαδή τον έχω γειωμένο. Μηδέν εις το πηλίκο. :p

Το δήθεν τωρινό συμπέρασμα περί 1200, το λέω εδώ και έτη, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, όπως και με τους κλας ντε που δεν έχουν μουσικότητα. Δατς λαιφ. 8-)

Συμφωνώ με όσα λες, εκτός από αυτό το ποσοστό:
Εγώ αυτό κατάλαβα απο το άρθρο. Οτι με 2000 ευρώ έχεις κατακτήσει το 95% του τέλειου πικάπ και για το υπόλοιπο 5% πρέπει να τα ακουμπήσεις.
ΙΜΗΟ το ποσοστό είναι 100% με το 1200, και τα ρέστα ξεκάθαρα φύκια. Ξεκάθαρα. ;)
 
Last edited:

Μηνύματα
4.219
Reaction score
2.247
Μέσα από την γκρι μεταφορά ενός εγχρώμου μουσικού περιεχομένου που κάνει ο ADC, ορισμένοι έχουν ανακαλύψει και τις ηχητικές διαφορές της συνέργειας κεφαλής με διαφορετικούς βραχίονες, όπως και αυτές του πλατό και φυσικά κρίνουν ως προς το αρεστό.
+1 για τα ADC

Αύριο θα βρεθούν οι νεοκάτοχοι των τεκνικς των 2000 με κεφαλές των 200 και stage των 300 και θα μιλάνε για τα giant killers πικάπ τους που ουδεμία διαφορά έχουν από το κάθε πικάπ των 100000 (και με την σφραγίδα του Μιχαλάκη) με τις κεφαλές των 7000 υπό τα παραμετροποιήσιμα stages.
+1 για Panasonic

Ενώ το θεόφραστο του απόλυτου και κατά εικόνα και ομοίωση ADC (ελάτε να ακούσετε τις διαφορές που δεν υπάρχουν) καλά κρατεί και θα συγκρίνει στο άμεσο μέλλον για τους απανταχού reviewers του διαδικτύου τις "ικανότητες" της Lyra με αυτήν της ΧΧ για να αποφασίσουν μετά δια βοής στα φόρα ότι η ΧΧ είναι υπεραρκετή και όλες οι άλλες είναι ΦΥΚΙΑ, την στιγμή που το μόνο αναλογικό που έχουν ακούσει έως τώρα είναι αυτό που βλέπουν να γυρνά στο youtube από το βιντεάκι του Μιχαλάκη, ενώ αμέσως καλύτερο την αναλογικοψηφιακή μετατροπή από τα σούπερ ντούπερ DAC τους, ενός δίσκου παιγμένου στο Stanton με τον ίσιο βραχίονα και της Χ στραβοτοποθετημένης κεφαλής με το κουκουρούκο συμβατότητας stage.

:drinks:
 

Μηνύματα
380
Reaction score
330
Πάντα το ίδιο . Τα προηγούμενα 40 χρόνια ΜΚ2 αναντίον μικτής σκορ 1-0 . Για τα επόμενα τουλαχιστον 40 χρόνια προβλέπω το ίδιο σκόρ επίσης ( στο παιχνίδι δεν κερδίζει ο < καλυτερότερος > ....... ειδικά όταν το παιχνίδι περιλαμβάνει και άλλα...... Η technics έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε ( και το είχε προλαλήσει και στο διαφημηστικό ) λανσάρησε το ίδιο προιόν με < βελτιώσεις > του τύπου πάρτε ότι θέλετε να σας το πουλήσουμε όσο θέλουμε ( και πάντως φτηνότερα από άλλα ... ) . Πηγαδάκι κενούργιο ( που δεν είχε προβλήματα άλλωστε ) ; ... πάρτε . Μοτέρ ποιό τέλειο ( που μερικοί το θεωρούσαν προβληματικό ) ; ..... πάρτε και από αυτό . Πλατό που δεν σας αρέσει ; του κολλάμε και μια πλακα χαλκού να δούμε τι θα λέτε ...... πάρτε και αυτό ( σιγά τη τεχνολογία ... ) . Να γιαλύσουμε ή να ματάρουμε και το σωλήνα στο βραχίωνα και είμαστε οκ . Η technics το ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι και το παίζει άριστα και καλά κάνει ...... έτσι πρέπει για εκει που απευθύνεται ( όλοι κατά βάση προσπαθούν αλλά οι πωλήσεις τουλάχιστον του ΜΚ2 μέχρι στιγμής ιστορικά μας βοηθούν για τα συμπεράσματα .... ) . Για να μη υπάρχει και παρεξήγηση δεν κρίνω κανένα πικάπ ώς μηχάνημα μια που ο καθένας έχει τις απόψεις του , αλλά δεν είναι και τα θαύματα τις τεχνολογίας ή τεχνογνωσίας είναι μηχανές της < πλάκας > που η κάθε μία κρίνεται στο επίπεδο ποιότητας και ανοχών των υλικών τους ( και κυρίως των περιφεριακών τους βραχίονας - ποδαράκια - βάσεις - και άλλα εξωτικά ..... ή ξωτικά ) . Όλα είναι καλά ή καλύτερα από κάποια με αποτέλεσμα όμως που εξαρτάται από τις δυνατότητες του < υπόλοιπου ακουστικού συστήματος > ( το έθιξε και κάπου ποιό πάνω ο χειμαρρώδης EAR και είχε δίκιο ) . Η ατυχής μεθοδολογία σύγκρισης πάντως των πηγών με κάνει να αναρωτιέμαι για τη σοβαρότητα όχι αυτού που προτείνει μια τέτοια είδους διαδικαία , αλλά τον υπολοίπων που την αποδέχονται τη στιγμή που αντικειμενικά μπάζει από την αρχή ώς το τέλος . Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι είναι συγκρίσημο το ακουστικό αποτέλεσμα ( αναφέρομαι στη μέθοδο μόνο - και η λογική ότι είναι και για τα δύο πικάπ ίδια έχω εξηγήσει και παραπάνω γιατί δεν έχει πάντα την ίδια αξία ) ........ τέλος πάντων ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει . Πάντως θα έβαζα στη συλλογή οποσδήποτε ένα G αλλά λόγο γούστου και μόνο . !!!!

Για τα ορθογραφικά δεν έχω κουράγιο να το ξαναδιαβάσω ...... κουράστηκα .
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.410
Reaction score
125.598
Πάντως θα έβαζα στη συλλογή οποσδήποτε ένα G αλλά λόγο γούστου και μόνο . !!!!
Και γω!

Άμα έχω λεφτά για πέταμα, δε θα πάρω ενκορ, θα πάρω ένα G. ;)

Έτσι, για το γούστο! :)
 



Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
μια μαντινάδα κάτεχα
κι όλο κινιά θα λέω..

έτσι λένε στην Κρήτη.. έτσι και με τα ncore και τον φίλο μας τον Βruno.. ανακαλύψαμε τη σελήνη και μόλις την ανακαλύψαμε η σελήνη εξαφανίστηκε.. τον πούλο τα nc1200, ήθελα και να 'ξερα πως θα φτιάχνουν τώρα τα Κιι.. θα βάλουμε άλλο μόντουλο.. τουλάχιστον πιστεύω η Theta σαν σοβαρή εταιρία να έχει κάποιο stock για τους Promitheus.. ακόμα ο περίφημος controler να κυκλοφορήσει για να παίξουν όσοι αγόρασαν τα Κιι..

τον πούλο και τα grimm, παραπεταμένα σε μια γωνιά στην έκθεση στατικά.. τα λυπήθηκα τα καημένα τα πορτατίφ.. καμιά φορά σκέφτομαι ότι αυτός ο τύπος ο Μπρούνος θέλει μερικές κλωτσιές να στρώσει.. mola-mola, grimm, Kii, και τώρα πάμε αλλού.. το κόνσεπτ είναι να βγάζει μια χαριτωμενιά στο εμπόριο κάθε χρόνο, να πουσάρεται από κάποια παιδιά στην πιάτσα, να τσιμπάνε να δίνουν ένα κάρο λεφτά να την αγοράζουν 2-3 και μετά πάμε αλλού.. κλωτσιές.. δυστυχώς η παράσταση με τα υπερτιμημένα-πιο-πολύ-και-από-πραγματικές-hiend-μηχανές hypex δεν θα έχει e_ncore!!
 






Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.613
smcaltechAligned.jpg


Θέλοντας να εξακριβώσω τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ των δύο πικάπ, περιέκοψα το ένα κομμάτι ώστε αμφότερα να εκκινούν συγχρόνως και μετά τα παρκάρισα σε multi track session. Το ταυτόχρονο της έναρξής τους είναι ακριβείας εκατοστού του δευτερολέπτου. Μετά χρονικό διάστημα 128", όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, τα δύο κομμάτια παρουσιάζουν διαφορά 0,275" (27,5 εκατοστά του δευτερολέπτου), με το Caliburn να γυρίζει πιο γρήγορα από το Tech. Φυσικά, δεδομένου ότι το Tech είναι εργαλείο ακριβείας σ' αυτό ττο θέμα, το σφάλμα περιστροφής το έχει το Caliburn, αλλά είναι μάλλον μικρό.

Όσοι έχετε την όρεξη, κατεβάστε και το mixdown να το ακούσετε. Όπως θα παρατηρήσετε, συν τω χρόνω, η διαφορά στην ταχύτητα γίνεται αντιληπτή από τα καμπανάκια, και ελάχιστα από το πιάνο που ακούγεται κάπως τραχύ, ενώ το μεγάλο τύμπανο ακούγεται καθαρά, αφού το συχνοτικό του περιεχόμενο χαρακτηρίζεται από μεγάλη περίοδο (σχετικά).
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.410
Reaction score
125.598
Φυσικά, δεδομένου ότι το Tech είναι εργαλείο ακριβείας σ' αυτό ττο θέμα, το σφάλμα περιστροφής το έχει το Caliburn
Αυτή ήταν εξ'αρχης και η δική μου σκέψη. :)

Μπορεί να είναι φτηνό το τεκνικς, αλλά στις στροφές δε χάνει ούτε βιάζεται. :p

Όμως θεωρώ ότι το τόσο μικρό σφάλμα ταχύτητας περιστροφής (του ακριβού πικάπ), δεν μπορεί να το ακούσει άνθρωπος.. ;)

Πέραν τούτου, δε μπορούμε να ξέρουμε ποιο αρχείο ανήκει σε ποιο πικάπ, ώστε να πούμε ότι το ακριβό πικάπ γύριζε πιο γρήγορα (θα μπορούσε να γυρίζει πιο αργά) γιατί ο Μιχάλης είναι μεγάλη σουπιά! :D

Αν το ίδιο κομμάτι κυκλοφορεί σε CD, τότε το αρχείο που χρονικά συμπίπτει με το CD, ανήκει στο τεκνικς. :)
 
Last edited:

Μηνύματα
380
Reaction score
330
Από ότι βλέπω τα αρχεία έχουν διαφορά φάσης 180 ( αντίθετες φάσεις ) υπάρχει κάποιος λόγος ; ( έτσι από περιέργια ....... αν και κάτι φαντάζομαι ) . Και προφανώς αν παιχτούν ταυτόχρονα βοηθάει σε συμπεράσματα . Σε πολλαπλάσιο χρόνο από αυτόν που μέτρησε ο Κώστας , μετά από 0.1 sec θα είναι εμφανής η διαφορά .
 
Last edited:

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Καταλαβαίνω την "επίκληση στην αυθεντία" που επικαλείστε όταν αναφέρετε το όνομα technics αλλα δέν καταλαβαίνω την λογική του τύπου "αν κάτι κάνει λάθος τότε αυτό θα είναι σίγουρα το άλλο και όχι το technics".

Στην τελική η technics είναι που πουλάει το προιόν της χωρίς να αναφέρει και πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι η άλλη που λέει δύο τρία λόγια, έστω και λίγο πετσοκομένα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.410
Reaction score
125.598
δέν καταλαβαίνω την λογική του τύπου "αν κάτι κάνει λάθος τότε αυτό θα είναι σίγουρα το άλλο και όχι το technics".
Όσον αφορά την ταχύτητα περιστροφής, αυτό δεν είναι διαπραγματευσιμο.

Το τεκνικς έχει πάνω στο πλατό στροβοσκόπιο, που δείχνει με απόλυτη ακρίβεια την διατήρηση των στροφών, κι αυτό δεν είναι διαπραγματευσιμο.

Αν παρατηρήσεις το πλατό στο τεκνικς και κοιτάς το στροβοσκόπιο, 3 μέρες κάτσε να το κοιτάς, δε θα κουνηθεί ούτε χιλιοστό. ;)
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.283
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top