ASUS XONAR ESSENCE

Reaction score
8
Απάντηση: ASUS XONAR ESSENCE

δοκιμασε την να οδηγησει κατευθειαν τους εμπρος τελικους απο το ΗTPC. Την ενταση εγω την ρυθμιζω απο το DINOVO MINI

Reaction score
8

H Essence δεν υποστηρίζει DTS HD,Dolby true HD και τα σχετικά...

Αν θέλεις τα παραπάνω πας για XONAR HDAV 1.3.

Αλήθεια ρε παιδιά τι το καλύτερο έχει η STX από την HDAV 1.3?
Από ότι βλέπω τα ίδια πράγματα κάνει συν το ότι είναι κορυφή για οποιαδήποτε υλοποίηση HTPC.

--------------------------------------------------------------------------------
Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη.
Το μόνο πράγμα που μου λέιπει είναι ότι δεν μπορώ να παίξω multichannel flacs (24bit/96Khz) μέσω αναλογικών εξόδων

Γιατι αυτο ??
γιατι η καρτα ειναι καθαρα για δικαναλο ηχο. Ειναι σαν να ρωταμε γιατι να παρω εναν δικαναλο ενισχυτη, αφου υπαρχουν οι AV.

Γι αυτον τον λογο εχει μονον δυο αναλογικες εξοδους.

Reaction score
150
Να την βάλω λες απ'ευθείας??? Δεν πιστεύω να πάρω τίποτα tweeter στο χέρι με τους NEMO από τα 800D και δεν θέλω ούτε να ρωτήσω ποσο έχουν εδώ.

Μπορώ βέβαια να δοκιμάσω πρώτα με κάτι Warfadale που έχω και έναν Crown 2x500W @8ohm και το πολύ πολύ να σκάσουνε με κανένα ποπ ή κλικ.

Να σε ρωτήσω και κάτι...ειναί ιδέα μου ή μετά από καμιά 10αρια ώρες που την έπαιξα έχουν αυξηθεί τα μπάσα? Εκτός κι αν φταίει το ότι πρόσθεσα αλλον ένα καναπέ στο χώρο.

Reaction score
8

οχι, τελειως περιεργως απο το κουτι ηταν πολυ λεπτοηχη, γι αυτο λεω περιμενετε λιγο ακομα για ακουστικες εντυπωσεις.

Πριν την συνδεσεις χαμηλωσε την ενταση απο τον υπολογοστη

Reaction score
150
Μωρέ τι λεπτόηχη τα νιώθω στον καναπέ και το sub δεν το χρησιμοποιώ για μουσική. Θα δείξει πάντως την X-Meridian δεν την πουλάω για καλό και για κακό.

meletov

η συγκεκριμένη βγάζει μόνο Stereo αναλογικά και έχει και το SPDIF το οποίο όμως δεν σηκώνει 5.1 24bit/96Khz. H X-Meridian που έχω βγάζει 7.1 αναλογικές εξόδους καθώς και η άλλες XONAR.

Όπως είπα όμως περνάει μέσω HDMI της ATI 4850 που έχω και παίζει άψογα (ή έτσι νομίζω προς το παρόν).

Reaction score
150
Δέκα μέρες αργότερα και μπορώ να πω πως είμαι πολύ πολύ ικανοποιημένος από την κάρτα σε σημείο που δεν το πιστεύω.

Την τελευταία εβδομάδα έτυχε και πέρασα στη ψηφιακή μου μουσικοβιβλιοθήκη πολλά από τα αγαπημένου μου CD που μέχρι σήμερα είχα ακούσει μόνο από το Advance Acoustic (203) και ειλικρινά προτιμώ τον ήχο της Asus μακραν! Τα τραγούδια τα έχω περάσει σε wav.

Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι οι LME49720NA opamps της National Semiconductors που τόσο ευγενικά μου έστειλαν ως δείγμα για τις μεγάλες μου έρευνες (τρομάρα μου!)..

Από τι στιγμή που κάποιος δεν θέλει να παίζει Blu Rays δισκάκια από το PC νομίζω ότι η Essence είναι μια άψογη και πολύ φθηνή λύση για το πως παίζει.

Έτσι μου 'ρχεται να πάρω παραμάσχαλα το PC με το J.River Media Center και να πηγαίνω για Demo στα μαγαζιά με αυτό ως μέτρο σύγκρισης πηγών!

Reaction score
150
Όχι αλλά θυμάμαι κάπου ότι είχα διαβάσει για την XONAR DX (χειρότερη) ότι το DAC της από Cirus Logic εχει χαμηλή ευαισθησία στο Jitter οπότε υποθέτω πως αυτή θα είναι ακόμα καλύτερη αφού προορίζεται για μουσική.

Reaction score
150
Αμάν τι τιμή Opamp είναι αυτή ????? 250$ ο ένας?

Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο αν αξίζει?

Reaction score
8

oχι, αλλα αφου εισαι τοσο ευχαριστημενος οπως κι εγω, γιατι να την πειραξεις;
Σιγουρα θα αλλαξει ο ηχος της και δεν ειναι σιγουρο οτι θα αλλαξει προς το καλυτερο.
Παντως κατα κοινη ομολογια οσων την εχουν παρει, ειναι μακραν η καλυτερη καρτα υπολογιστη για δικαναλο ηχο.

Reaction score
150
Έχεις δίκιο και 500$ και να τα κλαίς δε λέει άσε που δεν είναι μόνο τα opamps που βγάζουν τον ήχο.

Πάντως δεν το περίμενα να παιζει τόσο και αυτό έχει σημασία ότι μου αρέσει.

Reaction score
1.213

οχι, τελειως περιεργως απο το κουτι ηταν πολυ λεπτοηχη, γι αυτο λεω περιμενετε λιγο ακομα για ακουστικες εντυπωσεις.

Πριν την συνδεσεις χαμηλωσε την ενταση απο τον υπολογοστη

θαναση για δες και πες μου αν μπορεις αν ζεσταινεται ιδιαιτερα..

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

Χρησιμοποιητε τους drivers που εχει η ASUS στο site ή καποιους αλλους?

Φίλε μου, αν ρωτάς εμένα, μόλις χθες εγκατέστησα την ST (PCI) τελικά, γιατί απ' ότι είδα στο STEREOPHILE, (και με την ευκαιρία αυτή να διορθώσω αυτά που γράφω παραπάνω), το jitter της STX είναι μόλις 180 ps, (περίπου), και της ST, (αφού λέει ο κατασκευαστής 30 % λιγότερο), πρέπει να είναι 125 ps !!!

Όσο για τους drivers, χρησιμοποιώ αυτούς που έχει το CD που συνοδεύει την κάρτα.

:107:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Με βάση το review του Stereophile και τις μετρήσεις του Atkinson, η STX είναι αρκετά καλύτερη από την ST.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ASUS XONAR ESSENCE

οχι ρε Κωστα, το πληγωσες το παληκαρι...
τωρα?

Tώρα την πατήσατε! Θα αναγκαστώ να παραθέσω στοιχεία που αντικρούουν αυτά που λέει ο Atkinson o οποίος, παρεπιπτόντως,

1)δεν παραθέτει τίποτα!
2)λέει ότι ίσως λόγω κακκού εσωτερικού περιβάλλοντος στο pc είχε κάποια προβλήματα!

Are you ready for this?

:142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani