Ελληνικο site ????

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικο site ????

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=48674

Ένα μικρό παράδειγμα για το πόσο μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα που υπάρχουν σε αυτό το νήμα και να τα κατανοήσεις.
Εκεί δεν είναι γραμμένα στα αγγλικά? Πόσοι παρόλα αυτά μπορούν να τα παρακολουθήσουν? Όλοι ή μόνο αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται?
Που είναι λοιπόν το κακό όταν γίνεται μια παράθεση link στην αγγλική γλώσσα που εσύ ναι μεν δεν μπορείς να καταλάβεις αλλά ένα σωρό άλλα μέλη καταλαβαίνουν αλλά μπορεί να μην ενδιαφέρονται?
Εδώ τι έχεις να πεις? Δεν βρίσκεσαι σε Ελληνικό site?

ΥΓ. Έβαλα όποιο link βρήκα μπροστά μου χωρίς να υπάρχει καμιά υστεροβουλία για το συγκεκριμένο άρθρο που σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γι'αυτούς που ενδιαφέρονται....
Ισως δεν καταλαβες η δεν διαβασες.

Απαντησα στον Μελετη, οτι υπαρχουν πολλα νηματα, αλλα αυτο που εθεσα, ηταν απλα ενα παραδειγμα.

Φυσικα αυτο που παραθετεις δεν εχει καμια σχεση με τα νηματα που εγω εννοω και τα οποια εχουν κατεβατα απο αγγλικες παραγραφους. Εδω ειναι μονο καποιοι τιτλοι βιβλιογραφιας, οι οποιοι ετσι κι αλλιως δεν μορουν να γραφουν Ελληνικα.

Αληθεια ομως. Εσενα γιατι σε ενοχλησε τοσο;;;

Νομιζω οτι μπορει να υπαρχουν και αλλα ατομα τα οποια ενοχλουνται, απλα δεν το εχουν εξωτερικευσει.

Εσυ πως εισαι τοσο σιγουρη οτι ειμαι ο μονος.

Ξερεις κατι Fedra.

Επειδη ετυχε να γραψω κι εγω ενα κατεβατο στον επαγγελματικο ηχο, το μονο που με ενδιεφερε και ειχα ωσ γνωμονα, ηταν αυτα που εγραφα να ειναι κατανοητα ακομα και στον ποιο αδαη, διοτι με ενδιαφερει αυτος που τα διαβαζει, να τα καταλαβαινει.

Δεν με ενδιεφερε καθολου να κανω επιδειξη πνευματος και γνωσεων.

Πιστευεις οτι δεν θα μπορουσα να το κανω σε τοσο εξειδικευμενα θεματα;;;;

Γιαυτο σου λεω.

Αστο καλιτερα. Αν καποιος εχει τη διαθεση να βοηθησει, προσπαθει να το κανει με τον καλιτερο και απλουστερο τροπο και οχι με τον δυσκολοτερο.

Reaction score
40
Απάντηση: Ελληνικο site ????

Ειδα την προσπαθεια οντως που εκανες στο δευτερο ποστ και μπραβο , οπως και μπραβο για το μεγαλο ποστ που εγραψες πριν λιγο κ αι θα το διαβασω αργοτερα.

Σε καμμια περιπτωση δεν εγινε αντικειμενο σχολιασμου η σατυρας το ιδιο το μελος.Προσωπικα μου αρεσει ιδιαιτερα ο τροπος γραφης του μελους και πραγματικα βρισκω εξαιρετικα τα θεματα που ανοιγει.
Ειναι ομως ενα υπαρκτο προβλημα.Παλιοτερα ειχε γινει κουβεντα , και ειχαμε πει να γινεται απο τον συντακτη ενος θεματος μια μικρη περιληψη οταν το κειμενο του αρχικου ποστ ειναι σε ξενη γλωσσα.Δεν τα λεω εγω,ηταν και θεση της διαχειριστικης ομαδας.
Βεβαια εδω δεν εχουμε την ιδια περιπτωση.Υπηρξαν καποια σχολια και καποιες παραπομπες.Απαραιτητες ισως , η και πιθανοτατα (για να διαμορφωσει ο καθενας την δικη του αποψη )αναγκαιες .Εγω θα επιθυμουσα οπως ειπα βεβαια , και μια περιληψη αυτων .Οπως φαινεται θα διευκολυνε και τα αλλα μελη.Απλως επιθυμια..κακο ειναι που την λεμε (εστω τωρα) ?
Ειναι προτιμοτερο να φαινεται απο κατω οτι εχουν διαβασει ..100 και στην πραγματικοτητα να εχουν ανοιξει τα links ..4.,5..
Oσο για τα αραδα links (σε διαφορα θεματα ) που λες..απλως τα προσπερνανε οι περισσοτεροι.Σε αυτη την περιπτωση λυπηθηκα που επρεπε να το κανω.

Mελέτη συμφωνώ μαζί σου μόνο που το άρθρο που έβαλε το μέλος όποιον τον ενδιέφερε πραγματικά θα μπορούσε να το είχε μεταφράσει σε έναν ωραιότατο κειμενογράφο μεταφραστή:142: και να μην τα περίμενε όλα έτοιμα και στο χέρι:136:.
Όσα δε δεν τα καταλάβαινε θα μπορούσε απλά να ρωτήσει.. τόσο απλά...
Κακώς που προσπερνάτε τα links γιατί μπορείτε να αντλήσετε πολλές πληροφορίες σχετικά με τη μουσική και την ιστορική της εξέλιξη.

Φυσικά και δεν θέλατε να προσβάλετε το μέλος αλλά δε νομίζεις με το να γίνει ολόκληρο ανατολικό ζήτημα για το thread του Μπάμπιτ που το μέλος ανέβασε στο site άρα και τον χαρακτηρίζει ως επιλογή θα φανεί λιγάκι κάπως πρώτα στον ίδιο που θα το διαβάσει από την στιγμή που όπως είπα υπάρχουν αράδα εξειδικευμένα κείμενα στην αγγλική γλώσσα ας πούμε σύμφωνα με το παραπάνω link που έβαλα?

Είμαστε λίγο ψιλοτεμπέληδες ? :142:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ελληνικο site ????

Mελέτη συμφωνώ μαζί σου μόνο που το άρθρο που έβαλε το μέλος όποιον τον ενδιέφερε πραγματικά θα μπορούσε να το είχε μεταφράσει σε έναν ωραιότατο κειμενογράφο μεταφραστή:142: και να μην τα περίμενε όλα έτοιμα και στο χέρι:136:.
Κακώς που προσπερνάτε τα links γιατί μπορείτε να αντλήσετε πολλές πληροφορίες σχετικά με τη μουσική και την ιστορική της εξέλιξη.

Φυσικά και δεν θέλατε να προσβάλετε το μέλος αλλά δε νομίζεις με το να γίνει ολόκληρο ανατολικό ζήτημα για το thread του Μπάμπιτ που το μέλος ανέβασε στο site άρα και τον χαρακτηρίζει ως επιλογή θα φανεί λιγάκι κάπως πρώτα στον ίδιο που θα το διαβάσει από την στιγμή που όπως είπα υπάρχουν αράδα εξειδικευμένα κείμενα στην αγγλική γλώσσα ας πούμε σύμφωνα με το παραπάνω link που έβαλα?

Κόφ' το γιατί είμαι στο τσακ αυτή τη στιγμή!:141:

Reaction score
6
Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει; :105:

Κάτι σε presentation και πως πρέπει αυτή να γίνεται, για να είναι κατανοητή σε μεγαλύτερο αριθμό και άρα αυτή να έχει επιτυχία.

Πάντως αυτό που ψάχνετε είναι κάπου στη μέση.

Συνεχίστε. :116:

Reaction score
1.213

Mελέτη συμφωνώ μαζί σου μόνο που το άρθρο που έβαλε το μέλος όποιον τον ενδιέφερε πραγματικά θα μπορούσε να το είχε μεταφράσει σε έναν ωραιότατο κειμενογράφο μεταφραστή και να μην τα περίμενε όλα έτοιμα και στο χέρι.

Είμαστε λίγο ψιλοτεμπέληδες ?

Οχι δεν ειμαστε ψιλοτεμπεληδες.

Ασε μη σου πω την γνωμη μου για τους ιντερνικους μεταφραστες..:114:

Και φυσικα δεν μπορω να ρωταω'' συγνωμη μου εξηγειται τι λεει σε κεινο το σημειο ? ''.Σε καμμια περιπτωση δεν εγινε ανατολικο ζητημα (δεν ξερω αν γινει στα επομενα ποστ ) .Δεν εχω πραγματικα κανενα φοβο για το πως θα φανει ( και αυτο δεν συνεπαγεται αδιαφορια αλλα..εμπιστοσυνη :137:)

Οσο για τα εξειδικευμενα κειμενα στην αγγλικη (γενικα μιλαμε παντοτε..) , σου ειπα οτι ηταν θεση της διαχειριστικης ομαδας να γινεται μια μικρη περιληψη.Τωρα αν δεν εφαρμοζεται τι θες να σου πω..? Να σου πω για να με πεις..κακο στο τελος ?.Πριτς.....:137:

Reaction score
6
Αν είναι έτσι γιατί να δείχνουμε προτίμηση στην αγγλική γλώσσα και όχι στη γερμανική ας πούμε? Εκεί να δούμε πόσο μερικοί μερικοί θα μπορούσαν να απαντήσουν. Εγώ δε γνωρίζω γερμανικά και ειλικρινά το λέω "θυμώνω" να τα βλέπω γιατί δεν τα καταλαβαίνω.

Η μήπως πρέπει να πληρώσω μεταφραστή για μπορώ κι εγώ να καταλάβω τι λέει το λινκ?

Σχετικά με την τεμπελιά που αναφέρεις κα Φεντρα εδώ δε μαζευόμαστε για να μορφωθούμε απ' την αρχή! Ούτε είναι κανείς υποχρεώμενος να "του φύγει η ούγια" (είδες επιστημονική γραφη? ε?) για να μπορέσει να συνεισφέρει την άποψή του σε κάποιο θέμα. Αντιλαβού?

Και ναι! το σωστό είναι τη στιγμή που μπορεί να υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε κάποια ξένη γλώσσα, να μπαίνει μια περίληψη έστω.

Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο μέλος που ανέβασε το θέμα!!!! (Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις).

Reaction score
8

Ειμαστε ψιλοτεμπεληδες εμεις που δεν περνουμε εναν κ@λ@ιντερνετικο μεταφραστη και οχι οποιος δεν μπαινει στον κοπο να κανει την μεταφραση του κειμενου που επιλεγει να ποσταρει.

Μαλιστα. Αυτο τωρα ειναι λογικη;;;;:126:

Reaction score
6

Οχι δεν ειμαστε ψιλοτεμπεληδες.

Και φυσικα δεν μπορω να ρωταω'' συγνωμη μου εξηγειται τι λεει σε κεινο το σημειο ? ''....

Και φυσικά δε μπορείς και ούτε θα έπρεπε!!!!

Reaction score
8
Αν είναι έτσι γιατί να δείχνουμε προτίμηση στην αγγλική γλώσσα και όχι στη γερμανική ας πούμε? Εκεί να δούμε πόσο μερικοί μερικοί θα μπορούσαν να απαντήσουν. Εγώ δε γνωρίζω γερμανικά και ειλικρινά το λέω "θυμώνω" να τα βλέπω γιατί δεν τα καταλαβαίνω.

Η μήπως πρέπει να πληρώσω μεταφραστή για μπορώ κι εγώ να καταλάβω τι λέει το λινκ?

Σχετικά με την τεμπελιά που αναφέρεις κα Φεντρα εδώ δε μαζευόμαστε για να μορφωθούμε απ' την αρχή! Ούτε είναι κανείς υποχρεώμενος να "του φύγει η ούγια" (είδες επιστημονική γραφη? ε?) για να μπορέσει να συνεισφέρει την άποψή του σε κάποιο θέμα. Αντιλαβού?

Και ναι! το σωστό είναι τη στιγμή που μπορεί να υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε κάποια ξένη γλώσσα, να μπαίνει μια περίληψη έστω.

Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο μέλος που ανέβασε το θέμα!!!! (Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις).
Συμφωνω απολυτα μαζι σου Myrtw και διευκρινιζω οτι δεν μιλαω για καποιο συγκεκριμενο νημα, αλλα για ολα τα νηματα τα οποια εχουν ως πρωταρχικη , την εκαστοτε αλλοδαπη γλωσσα.

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικο site ????

Ισως δεν καταλαβες η δεν διαβασες.

Απαντησα στον Μελετη, οτι υπαρχουν πολλα νηματα, αλλα αυτο που εθεσα, ηταν απλα ενα παραδειγμα.

Ξερεις κατι Fedra.

Επειδη ετυχε να γραψω κι εγω ενα κατεβατο στον επαγγελματικο ηχο, το μονο που με ενδιεφερε και ειχα ωσ γνωμονα, ηταν αυτα που εγραφα να ειναι κατανοητα ακομα και στον ποιο αδαη, διοτι με ενδιαφερει αυτος που τα διαβαζει, να τα καταλαβαινει.

Δεν με ενδιεφερε καθολου να κανω επιδειξη πνευματος και γνωσεων.

Πιστευεις οτι δεν θα μπορουσα να το κανω σε τοσο εξειδικευμενα θεματα;;;;

Γιαυτο σου λεω.

Αστο καλιτερα. Αν καποιος εχει τη διαθεση να βοηθησει, προσπαθει να το κανει με τον καλιτερο και απλουστερο τροπο και οχι με τον δυσκολοτερο.
Κατ'αρχάς γιατί τα παίρνεις βρε Βασίλη?Στα δικά σου κατεβατά αν κάποιος για παράδειγμα δεν γνωρίζει τι είναι το DOLBY NR Το σύστημα SR Dolby (Spectral Recording) (φασματική καταγραφή), dolby c dolby b κλπ και ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα δεν θα τα ψάξει? Ή μήπως φαντάζεσαι πως έχεις κάνει εξονυχιστική εξήγηση σε κάποιους τεχνικούς όρους?
Για ποια επίδειξη πνεύματος μπορούμε να μιλάμε μετά?
Εννοείται ότι δε με πείραξαν τα γραφόμενά σου αλλά οι υπόνοιες που θα μπορούσαν και είναι ελαφρώς μονόπλευρες και φωτογραφίζουν κατά λάθος κάποιο μέλος, ενώ κάλλιστα θα μπορούσες να αναφέρεις ακόμα μερικά παραδείγματα και να μη φιγουράρει αυτό το παράδειγμα που έβαλες μόνο του.

Δεν είναι κακό να πω τη γνώμη μου όπως έκανες φυσικά κι εσύ.
Απλά διαφωνώ στον τρόπο που προσέγγισες το πρόβλημα με την αγγλική γλώσσα και στα θέματα που χρησιμοποιείται σαν κριτήριο ανάγνωσης των άρθρων στην προκειμένη περίπτωση..

Reaction score
3

Νομίζω ότι το ... ''ανοίξαμε'' λίγο το θέμα ...

Είναι εμφανές ότι ο noiz διατύπωσε την άποψή του και έφερε ένα παράδειγμα από άλλα που θα μπορούσε να φέρει.

Δεν φαίνεται να είχε πρόθεση να θίξει κάποιον ...

Όσο για τα αγγλικά κείμενα, άποψή μου είναι να υπάρχει η δυνατότητα κάποιας περιληπτικής αναφοράς στα ελληνικά από τον συγγραφέα του νήματος.

Προσωπικά, δεν με ενοχλούν τα αγγλικά κείμενα και οι παραπομπές.
Με ενοχλούν όμως τα πυκνογραμμένα μεγάλα κείμενα και καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια να διαβάσω μερικά που θεωρώ ενδιαφέροντα.

Μερικά δυστυχώς τα προσπερνώ ''λόγω εμφάνισης'' ... το ομολογώ :110:

Reaction score
33

........

A! ευχαριστώ πολύ! :107:
φαίνεται ότι έχασα λίγα κιλά ε? :142:

Σοβαρά πάντως σε καμία περίπτωση δε θέλαμε να πειράξουμε ούτε να προσβάλλουμε κάποιο μέλος....

Reaction score
6

Ειμαστε ψιλοτεμπεληδες εμεις που δεν περνουμε εναν κ@λ@ιντερνετικο μεταφραστη και οχι οποιος δεν μπαινει στον κοπο να κανει την μεταφραση του κειμενου που επιλεγει να ποσταρει.

Το συγκεκριμένο κείμενο ήταν αρκετά δύσκολο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ προσωπικά δε συστήνω οn-line μεταφραστές γιατί πολύ απλά το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για γέλια.

Reaction score
6
Χμμμμ....

Εξαρτάται και από το πόσο ειδικό είναι ένα θέμα και σε ποια κατηγορία αναρτάται.

Υποθέτω ότι ο επαγγελματικός ήχος είναι πιο ειδικός ως κατηγορία από τα αθλητικά για παράδειγμα.
Οπότε εκεί οι όροι δικαιολογούνται να είναι στα Αγγλικά καθώς πάρα πολλοί θα ήταν αδόκιμοι στα Ελληνικά, αφήστε που οι περισσότεροι τους γνωρίζουν στα Αγγλικά.

Μιλάω ως ένοχος, έχοντας βάλει πολλά link της UEFA λόγω Ευρωπαικής εμπειρίας της ομάδας μου κλπ κλπ. :116:

Reaction score
3

... αλλά βρε noiz, πώς τα καταφέρνεις πάντα να ταράζεις τα ύδατα ( ...λόγω της ημέρας :137:) μετά από κάθε ''εξαφάνισή σου; :116:

Αυτό είναι που θέλει ιδιαίτερη ανάλυση για μένα :142:

Reaction score
60

... αλλά βρε noiz, πώς τα καταφέρνεις πάντα να ταράζεις τα ύδατα ( ...λόγω της ημέρας ) μετά από κάθε ''εξαφάνισή σου;

Αυτό είναι που θέλει ιδιαίτερη ανάλυση για μένα
Εκρηκτικος ο κουμπαρος !!!!! :137:

:205::626:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικο site ????

Βασίλη ούτε εγώ είμαι εξπέρ της αγγλικής γλώσσας γιατί βρίσκω συνεχώς μπροστά μου άγνωστες λέξεις που προσπαθώ να τις μεταφράσω με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ για να μπω στο νόημα των θεμάτων που με ενδιαφέρουν.

Όντως έχεις δίκιο το συγκεκριμένο μέλος δεν μπήκε στον κόπο να κάνει την μετάφραση ή να κάνει ένα ρεζουμέ γενικότερα για να μπουν στο νόημα και άλλα μέλη που θα έβρισκαν δυσκολία στη γλώσσα όπως δεν το κάνουν πάρα πολλά άλλα μέλη επίσης.
Ίσως γιατί αυτά τα μέλη θεωρούν αυτονόητο ότι η αγγλική γλώσσα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και όλοι λίγο πολύ την γνωρίζουμε...
Παρόλα αυτά είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να γίνονται κάποιες διευκρινήσεις από τα μέλη των οποίων τα θέματα που αναρτούν είτε είναι στη γερμανική γλωσσά είτε στην αγγλική είτε σε οποιαδήποτε άλλη εκτός της μητρικής μας γλώσσας έτσι ώστε να υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον ανάγνωσης και κατανόησης των κειμένων τους ή άρθρων τους.

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικο site ????

Το συγκεκριμένο κείμενο ήταν αρκετά δύσκολο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ προσωπικά δε συστήνω οn-line μεταφραστές γιατί πολύ απλά το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για γέλια.
Συμφωνώ αλλά ένας..... κάποιος συνδυασμός βοηθάει αρκετά

Reaction score
40

A! ευχαριστώ πολύ! :107:
φαίνεται ότι έχασα λίγα κιλά ε? :142:

Σοβαρά πάντως σε καμία περίπτωση δε θέλαμε να πειράξουμε ούτε να προσβάλλουμε κάποιο μέλος....
:142: Εννοείται αρκεί να μην υπονοείται κατά λάθος

Reaction score
40

Εκρηκτικος ο κουμπαρος !!!!! :137:
Σύντεκνε κανόνισε να με αναστήσεις για να με τακτοποιήσει ο κουμπάρος:108::142:

Πάλι αδικοχαμένη με βλέπω:412:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.432
Members