Το Καλύτερο Ταυτόχρονα Το Χειρότερο!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Λίγο παράξενος ο τίτλος θα σκεφτήκατε και θα έχετε κάθε δίκιο...

Και όμως μπορεί να συμβεί και αυτό κάποιες φορές.
Που αναφέρομαι!
Σε δύο συγκριτικά τεστ ηχείων βάσης που έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα.
Το ένα από τη γνωστή σελίδα του AVmentor και μπορείτε να δείτε εδώ και το άλλο από το περιοδικό ήχου HiEnd (δεύτερο τεύχος) που είναι παρακλάδι του Hitech.

Τι έγινε λοιπόν σε αυτές τις δοκιμές:

Στη μία, και συγκεκριμένα αυτή του AVmentor, ως καλύτερο ηχείο ανακηρύχτηκε το ATC SCM19, ενώ στην άλλη, αυτή του HiEnd, το ηχείο αυτό πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία και ανακηρύχτηκε τελευταίο.

Το φάσμα των τιμών των ηχείων ήταν σχεδόν το ίδιο και στη δοκιμή του AVmentor πήραν μέρος 10 ηχεία ενώ σε αυτή του HiEnd 16.

Θα ήταν ενδιαφέρον να αναφέραμε σκέψεις και απόψεις για τις παραπάνω δοκιμές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.748
Απάντηση: Το Καλύτερο Ταυτόχρονα Το Χειρότερο!!!

Η μεθοδολογία και οι μετρήσεις του φίλτατου Δ. Σταματάκου είναι μη αμφισβητήσιμες.

Αλήθεια, στο Hi-End τι μετρήσανε?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Το τεστ του περιοδικού δεν το έχω δει.Τουλάχιστον όμως ο Σταματάκος έχει την όρεξη να βγάζει και μετρήσεις.
Ο νοών νοήτο..

Reaction score
200

Οι υψηλές συχνότητες είναι φωτεινές και αποκλίνουν μάλλον προς το στεγνό όντας ελαφρώς πιο γρήγορες στις αποσβέσεις του από όσο θα θέλαμε.

Aυτα εγραψε ο Σταματακος για το Spendor S3/5R.
Εγω εχω τα Spendor S3/5 την προηγουμενη εκδοση δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λεει, εκτος αν αλλαξαν τα πραγματα για τον ηχο της Spendor και δεν το ξερω.

Reaction score
4

Μου φαίνεται ότι σας τρώει πάλι να ανοίξει το θέμα το μετρήσεων και το πόσο σημασία έχουν...:137:

Δεν έχω δει κανένα από τα δύο συγκριτικά αλλά θα με έπειθε αυτό που θα μου έλεγε το "γιατί".
Γιατί είναι κακό ή καλό ή ξερωγώ"Τ"...

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Το Καλύτερο Ταυτόχρονα Το Χειρότερο!!!

Η μεθοδολογία και οι μετρήσεις του φίλτατου Δ. Σταματάκου είναι μη αμφισβητήσιμες.

+1
Να πω τι μετράνε στο hi end? :138:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Το Καλύτερο Ταυτόχρονα Το Χειρότερο!!!

Quoted for truth.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Καλό είναι να μην μπερδεύονται οι μετρήσεις με τα ακουστικά συμπεράσματα και μας προκαταβάλουν, θετικά ή αρνητικά, προς ένα προϊόν.

Γιαυτό το ιδανικό είναι να γίνονται από διαφορετικά άτομα.

Βλέπω πως στο συγκριτικό του Κου Σταματάκου δεν συμφωνούν πάντα τα ακουστικά αποτελέσματα με τις μετρήσεις και αυτό είναι λογικό.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πέτρο, δε μας είπες τι μετρήσανε στο Hi-End...
Γιατί κάτι μου λέει ότι τη δουλειά του Σταματάκου τη βλέπουν με τα κυάλια (κι όχι μόνο στο Hi-End - κι όχι μόνο στο Ελλάντα)...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Κλασσικά το HiEnd όπως και το Hitech δίνει μέτρηση μόνο της μέγιστης στάθμης καθώς και επιμέρους βαθμολογία ανά περιοχή του ηχείου.

Για να μη παρεξηγηθούν κάποια πράγματα, δεν αναφέρονται αρνητικοί χαρακτηρισμοί για το ATC στο HiEnd αλλά η συνολική του βαθμολογία δεν πάει να είναι οι χειρότεροι του συγκριτικού.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.748
Απάντηση: Re: Το Καλύτερο Ταυτόχρονα Το Χειρότερο!!!

Κλασσικά το HiEnd όπως και το Hitech δίνει μέτρηση μόνο της μέγιστης στάθμης
κουκουρούκου τσίου τσίου

να περάσουν από τον Σταματάκο επειγόντως για εντατικά σεμινάρια.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Να θυμήσουμε ότι αναφέρεσαι στο περιοδικό που μία εποχή προσπαθούσε να μας πείσει ότι τα DVD έπαιζαν καλύτερα μουσική από τα CD player..

Πέρα από αυτό, όμως, το internet και ο ειδικός τύπος "βρωμάει" με υποκειμενικές εκτιμήσεις και "απόψεις" για την απόδοση των ηχείων (οι οποίες μπορεί να επηρεάζονται από πολλούς και διάφορους παράγοντες, if you know what I mean).
Το (πολύ) δύσκολο είναι να βρεις αντικειμενική αξιολόγηση με αναλυτικότατες μετρήσεις σαν αυτές που προσφέρει ο Σταματάκος - ακόμα κι αν δεν υπάρχει 100% ταύτιση με την ακουστική αξιολόγηση.

Ας κάνουν κανένα double blind test με ελεγχόμενες συνθήκες αν θέλουν να την "πουν" στον Σταματάκο - στο κομμάτι των ακροάσεων και μόνο γιατί σε αυτό των μετρήσεων θέλουν διάβασμα και χρήμα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Ότι κατά καιρούς έχουν γραφτεί στο Hitech πράγματα που δεν στέκουν, όπως ότι τα ψηφιακά αποδίδουν καλύτερα από τα αναλογικά, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα και στο πρώτο τεύχος τους, χρόνια μετά τη παραπάνω διατύπωση, ασχολήθηκαν με πικάπ!!!

Μην αμφιβάλεις όμως καθόλου πως ο Θ. Σπίνουλας έχει τεράστιες γνώσεις στο αντικείμενο και δεν νομίζω να υπολείπονται σε χρήμα με τις πωλήσεις τευχών που έχουν.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Μην αμφιβάλεις όμως καθόλου πως ο Θ. Σπίνουλας έχει τεράστιες γνώσεις στο αντικείμενο και δεν νομίζω να υπολείπονται σε χρήμα με τις πωλήσεις τευχών που έχουν.
Ο Σπίνουλας κάνει τα τέστ;

Ξέρεις πόσο πουλάνε;

Reaction score
10
Παγια αποψη μου περι ηχειων ειναι οτι η ηχητικη τους αποδοση ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα.
Μπορει το τελευταιο ενος συγκριτικου να μου αρεσει περισσοτερο απο το πρωτο.

Αν εκανα τεστ σε ηχεια, εκτος απο μια λεπτομερη παρουσιαση της καμπινας και των μεγαφωνων, θα τα εβαζα σε ειδικο ανηχοηκο δωματιο και θα μετραγα τα χαρακτηριστικα τους, κατα ποσο πλησιαζουν αυτα που δινει ο κατασκευαστης.
Και παλι το αποτελεσμα εξαρταται απο τις πηγες, τα καλωδια και τα ενισχυτικα που θα χρησιμοποιησω.

Απο κει και περα ο καθενας μπορει να παει και να ακουσει τα ηχεια που τον ενδιαφερουν και να σχηματισει τη δικη του γνωμη.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αν τα ψηφιακά τους "αναφοράς" είναι τα DVD player δε μου κάνει εντύπωση να παίζει καλύτερα το αναλογικό.

Εμείς τώρα σε αυτό το thread και γενικότερα ως καταναλωτές καλούμαστε να προβλέψουμε αν το HiTech είναι στην περίοδο που είναι σωστό και αξιόπιστο ή στην περίοδο που εξυπήρετεί συμφέροντα ή/και γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι;
Και πώς ακριβώς θα το κάνουμε αυτό; Πάει με τις φάσεις της σελήνης;
Μη χρεωθώ άδικα το τηλεφώνημα στη Βίκυ Παγιατάκη...

Για τις γνώσεις του Σπίνουλα δεν αμφιβάλλω αλλά τόσα χρόνια που έχουν να κάνουν σοβαρές μετρήσεις θα χρειαστούν μία επανάληψη.. Άσε που θα έχουν αλλάξει τα μοντέλα της Audio Presicion..
Γι'αυτό λέει ο CostasΕΑΡ ότι καλό θα είναι να περάσουν μία βόλτα από τον Σταματάκο.

Τέλος, σίγουρα έχει αρκετές πωλήσεις το HiTech αλλά αυτές έχουν να κάνουν με τα μπλε δισκάκια και τα άλλα δωράκια που δίνουν και τα άρθρα τους για το home-cinema, 0όχι με τις "εμπεριστατωμένες" δοκιμές ηχείων τους...
Δεν έχουν κανένα λόγο να επενδύσουν τα κέρδη τους σε συσκευές μετρήσεων.
Άσε που, σε κάποιο βαθμό, σε δεσμεύουν οι μετρήσεις για το τι θα γράψεις και πώς θα αξιολογήσεις μία συσκευή... Δεν μπορείς μετά να φέρεις εύκολα τα αποτελέσματα εκεί που τα θέλεις...
Μόνο ένας ανόητος θα πλήρωνε χοντρά για κάτι που θα δυσκολέψει (από πολλές απόψεις) τη δουλειά του.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
θα τα εβαζα σε ειδικο ανηχοηκο δωματιο και θα μετραγα τα χαρακτηριστικα τους, κατα ποσο πλησιαζουν αυτα που δινει ο κατασκευαστης.
Δεν είναι ανάγκη να γίνει αυτό.Το σύστημα MLSA προσομοιάζει τον ανηχοϊκό θάλαμο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Ο Σπίνουλας κάνει τα τέστ;

Ξέρεις πόσο πουλάνε;
Το συγκεκριμένο το υπογράφει ο Πάρης Κωτσής.
Την όλη ευθύνη όμως καθώς και την ιδιοκτησία την έχει ο Σπίνουλας οπότε θεωρώ δεδομένο το να έχει άποψη.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Παγια αποψη μου περι ηχειων ειναι οτι η ηχητικη τους αποδοση ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα.
Μπορει το τελευταιο ενος συγκριτικου να μου αρεσει περισσοτερο απο το πρωτο.

Αν εκανα τεστ σε ηχεια, εκτος απο μια λεπτομερη παρουσιαση της καμπινας και των μεγαφωνων, θα τα εβαζα σε ειδικο ανηχοηκο δωματιο και θα μετραγα τα χαρακτηριστικα τους, κατα ποσο πλησιαζουν αυτα που δινει ο κατασκευαστης.
Και παλι το αποτελεσμα εξαρταται απο τις πηγες, τα καλωδια και τα ενισχυτικα που θα χρησιμοποιησω.

Απο κει και περα ο καθενας μπορει να παει και να ακουσει τα ηχεια που τον ενδιαφερουν και να σχηματισει τη δικη του γνωμη.
Κανείς δεν νομίζω να διαφωνεί με τα παραπάνω.
Το θέμα είναι πως για το ίδιο προϊόν έχουμε δυο εντελώς διαφορετικές θέσεις-απόψεις.
Και που θέλω να καταλήξω!

Ποιον να ακούσει ο υποψήφιος αγοραστής?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.830
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos