Το Καλύτερο Ταυτόχρονα Το Χειρότερο!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το συγκεκριμένο το υπογράφει ο Πάρης Κωτσής.
Πες το από την αρχή...:143:
Να μη μιλάμε για μετρήσεις και double blind testing.
Αυτά είναι ημί-μετρα για όσους δεν έχουν PRaT-όμετρο. ΤέΛος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Αν τα ψηφιακά τους "αναφοράς" είναι τα DVD player δε μου κάνει εντύπωση να παίζει καλύτερα το αναλογικό.

Για τις γνώσεις του Σπίνουλα δεν αμφιβάλλω αλλά τόσα χρόνια που έχουν να κάνουν σοβαρές μετρήσεις θα χρειαστούν μία επανάληψη.. Άσε που θα έχουν αλλάξει τα μοντέλα της Audio Presicion..
Γι'αυτό λέει ο CostasΕΑΡ ότι καλό θα είναι να περάσουν μία βόλτα από τον Σταματάκο.
Δεν νομίζω να τα αξιολόγησαν από DVD αλλά για τα αναλογικά κράτα και μια πισινή.

Μη ξεχνάς πως και ο Δ. Σταματάκος μόλις πρόσφατα προμηθεύτηκε μετρητικό και ακόμα δεν το έχει ολοκληρώσει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Δεν είναι ανάγκη να γίνει αυτό.Το σύστημα MLSA προσομοιάζει τον ανηχοϊκό θάλαμο.
Καταρχάς το μελίσα όπως και όλα πλέον τα μετρητικά κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά και πάλι υπάρχουν μικροδιαφορές.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μη ξεχνάς πως και ο Δ. Σταματάκος μόλις πρόσφατα προμηθεύτηκε μετρητικό και ακόμα δεν το έχει ολοκληρώσει.
Δεν έχει λόγο να βιάζεται ο άνθρωπος.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο μόνος ανταγωνισμός είναι ο εαυτός του (στο κομμάτι των μετρήσεων τουλάχιστον).
Πάντως ετοιμάζει ωραία πράγματα για το μέλλον...

Ποιον να ακούσει ο υποψήφιος αγοραστής?
Πέτρο, ο υποψήφιος αγοραστής δεν είναι ένας, αλλά πολλοί και διαφορετικοί.
Άλλος από εμάς πιστεύει στα ζώδια, άλλος στο φενγκ σούι, άλλος μόνο σε ό,τι μπορεί να μετρηθεί, άλλος..., άλλος..., άλλος...

Μεγάλα παιδιά είμαστε (σχεδόν) όλοι.
Ο καθένας θα αποφασίσει ανάλογα με τις γνώσεις του, την αντίληψή, τις δυνατότητές του, τα κριτήρια του, τις ανάγκες του, τα γούστα του κ.ο.κ. και τελικά θα επιλέξει αυτό που του αξίζει.
Νο doubt about it.

Reaction score
4
Απάντηση: Το Καλύτερο Ταυτόχρονα Το Χειρότερο!!!

Πέτρο, μήπως λέει γιατί δεν του άρεσε ? (περιγραφή)

-ΕντιΤ-

...και πιο "βγάζει" ως καλύτερο ?

Reaction score
10
Κανείς δεν νομίζω να διαφωνεί με τα παραπάνω.
Το θέμα είναι πως για το ίδιο προϊόν έχουμε δυο εντελώς διαφορετικές θέσεις-απόψεις.
Και που θέλω να καταλήξω!

Ποιον να ακούσει ο υποψήφιος αγοραστής?
Τα αυτια του Πετρο μου.
Και μαλιστα το καλυτερο απ ολα ειναι να διαβασει τα τεστ αφου ακουσει τα ηχεια που τον ε\νδιαφερουν, για να μην παει προκατηλημενος για ακροαση.

Εχω ενα πολυ προσφατο παραδειγμα ενος ανθρωπου που ηρθε στο μαγαζι για ηχεια.
Μου ζητησε τα reviews, τα προσπεκτους, τα εβαλε σε μια τσαντα μαζι με αλλα προσπεκτους.
Του λεω οτι τα εχω σε demo να τα ακουσει και μου απαντα οτι θα μελετησει τα χαρτια και θα αγορασει...καγκελο εγω....

Reaction score
1.187

Λίγο παράξενος ο τίτλος θα σκεφτήκατε και θα έχετε κάθε δίκιο...

Και όμως μπορεί να συμβεί και αυτό κάποιες φορές.
Που αναφέρομαι!
Σε δύο συγκριτικά τεστ ηχείων βάσης που έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα.
Το ένα από τη γνωστή σελίδα του AVmentor και μπορείτε να δείτε εδώ και το άλλο από το περιοδικό ήχου HiEnd (δεύτερο τεύχος) που είναι παρακλάδι του Hitech.

Τι έγινε λοιπόν σε αυτές τις δοκιμές:

Στη μία, και συγκεκριμένα αυτή του AVmentor, ως καλύτερο ηχείο ανακηρύχτηκε το ATC SCM19, ενώ στην άλλη, αυτή του HiEnd, το ηχείο αυτό πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία και ανακηρύχτηκε τελευταίο.

Το φάσμα των τιμών των ηχείων ήταν σχεδόν το ίδιο και στη δοκιμή του AVmentor πήραν μέρος 10 ηχεία ενώ σε αυτή του HiEnd 16.

Θα ήταν ενδιαφέρον να αναφέραμε σκέψεις και απόψεις για τις παραπάνω δοκιμές.
To ATC σε κάποιο συγκριτικό του Ηχου (ή του High Fidelity δεν θυμάμαι...) είχε βγει πρώτο με δεύτερο με μικρή διαφορά το Eros της A.S.
Αν το παρακλάδι του Hitech το βγάζει τελευταίο τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα είναι το καλύτερο ηχείο!!! :142:
Και χωρίς να χρειάζεται να το ακούσουμε!

Ετσι αγόρασα CD player Sony το 1997. Το Audio (το θυμάστε; ) το έβγαζε πρώτο, το Hitech το έβγαζε τελευταίο!
Μόλις διάβασα ότι το Hitech το έθαψε πήγα και το πήρα!!! Πολύ καλή αγορά και δεν το μετάνιωσα!

Reaction score
4.250

Δεν χρειαζεται να τα ισοπεδωνουμε ολα. Η αξια του Σταματακου ειναι γνωστη. Το Hitech εκανε μια μεταγραφη για να δυνμαμωσρει το τμημα audio. Πηρε τον Π. Κωτση. Δημοσιογραφος με πολυ εμπειρια στα θεματα του audiio, εγραφε πριν λιγο καιρο στον "ΗΧΟ" και η απουσια του με το που εφυγε ειναι εμφανης. Απο κει και περα οπωσδηποτε προβληματιζει το γεγονος της διχογνωμιας. Ομως δεν ειναι πρωτη φορα που εχουμε διαφορετικες αποψεις.

Gio

Reaction score
185

Οι υψηλές συχνότητες είναι φωτεινές και αποκλίνουν μάλλον προς το στεγνό όντας ελαφρώς πιο γρήγορες στις αποσβέσεις του από όσο θα θέλαμε.

Aυτα εγραψε ο Σταματακος για το Spendor S3/5R.
Εγω εχω τα Spendor S3/5 την προηγουμενη εκδοση δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λεει, εκτος αν αλλαξαν τα πραγματα για τον ηχο της Spendor και δεν το ξερω.
Εχει κανενας προχειρες τις μετρησεις?
Αραγε οι μετρησεις του Spendor επιβεβαιωνουν αυτα που ακουσε ο Σταματακος?

Reaction score
4

Παντως στο τεστ του Σταματακου δεν υπαρχει το ηχειο που ηρθε πρωτο στο τεστ τοι Hitech(Elac) οποτε δεν ξερουμε την καταταξη του αν ειχε συμπεριληφθει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
να περάσουν από τον Σταματάκο επειγόντως για εντατικά σεμινάρια.
Και τι είναι ο Σταματάκος φιλόπτωχος αδελφότης των νέων χαϊεντοριβιούερς;
Δηλαδή... αυτοί θα πάνε, ο Σταματάκος θα τους δεχθεί; Άσε που δεν θα συνεννοηθούν ποτέ.

Το συγκεκριμένο το υπογράφει ο Πάρης Κωτσής.
Ε, πες το και μας έσκασες. :142:

...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Ρε μήπως στο hitech βρήκαν κανένα τρόπο να μετράνε τις χρειές;
Μήπως δηλαδή τα αποτελέσματα τα έβγαλαν από κανένα χρειόμετρο;

Σοβαρά τώρα. Δοκιμή που μετρά την μέγιστη στάθμη και μόνο, δεν είναι δοκιμή, είναι ξεπέτα. Και πόσο μάλλον ο εντόπιος "ειδικός τύπος" έχει βεβαρυμένο παρελθόν. Να μην επαναλάβουμε τις ιστορίες με τα διάφορα συγκριτικά από οπού επέστρεφαν σφραγισμένα ηχεία κλπ κλπ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938

Δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα, (θα το κάνω άλλη ώρα), αλλά αν τη "δοκιμή" του HiEnd την υπογράφει αυτός που υποψιάζομαι, δεν είναι άξιος, όχι δοκιμή να κάνει!, αλλά ούτε να ψήσει καφέ του Σταματάκου. Ούτε καν αυτό.

Reaction score
1.187

Ρε μήπως στο hitech βρήκαν κανένα τρόπο να μετράνε τις χρειές;
Μήπως δηλαδή τα αποτελέσματα τα έβγαλαν από κανένα χρειόμετρο;

Σοβαρά τώρα. Δοκιμή που μετρά την μέγιστη στάθμη και μόνο, δεν είναι δοκιμή, είναι ξεπέτα. Και πόσο μάλλον ο εντόπιος "ειδικός τύπος" έχει βεβαρυμένο παρελθόν. Να μην επαναλάβουμε τις ιστορίες με τα διάφορα συγκριτικά από οπού επέστρεφαν σφραγισμένα ηχεία κλπ κλπ.
Απορία: Μέχρι πού μετράνε την μέγιστη στάθμη; Μέχρι να παραμορφώνει και να τρίζει ολόκληρο έτσι ώστε να μην ακούγεται; Μέχρι να καεί και να σταματήσει να παίζει; :137:
Η μέγιστη στάθμη είναι τελείως άχρηστη μέτρηση (για οικιακή χρήση) και η μοναδική που δεν θα με ενδιέφερε καθόλου.

Reaction score
656

Σε προ κρίσεως εποχής, βέβαια τότε μόνο να διαβάζω μπορούσα,
να μην τα πολυλογώ αγόραζα τα HFC, HFN, HFW, WHF και τον ήχο φυσικά σχεδόν κάθε μήνα...
Ευτυχώς είχα φίλους με HIFI και υπήρχε το audiohall που πήγαινα σχεδόν κάθε μέρα...

Από κεφαλές πχ. με το καλό όταν πήρα pickup, είχα γούστα καρπόν το News και το World Aντίθετες με το Choice και το What...
Βέβαια δεν ήταν το μαύρο άσπρο, χοντρικά ήταν κοντά... η επιμέρους διάταξη άλλαξε λίγο...

οπότε - αν δεν υπάρχουν συμφέροντα - υπάρχει θέμα γούστου και συνοδών...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός