NAD 315BEE ή Pioneer A6-J help!!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος στην παρέα σας.

Βρίσκομαι σε ένα μεγάλο δήλημα και χρειάζομαι την πολύτιμη έμπειρη γνώμη σας.

Θέλω να φτιάξω ένα συστηματάκι στο δωμάτιο μου (12 τμ.), θα το βάλω στο γραφέιο μου, όπου και έχω το PC, θέλω να πετάξω τα ηχεία PC, και να ακούσω επιτέλους κάπως ποιοτικά την μουσική μου!!
Μετά απο πολύ ψάξιμο κατέλειξα στους δύο παραπάνω ενισχυτές, NAD 315BEE(2x40 W) & Pioneer A6-J (2x60 W). Τους έχω βρεί και σε πολύ καλές τιμές.

Να σας δώσω την πληροφορία ακούω ποιό πολύ Dance, electronic μουσική μου αρέσει το σφικτό μπάσο.

Σκέφτομαι για ηχεία τα Mordant Short 902i ή Boston Acoustic C526 ή Roth Oli 2.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με, δέν έχω τον χρόνο να γυρίσω τα μαγαζιά να ακούσω κάτι!!!

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Απάντηση: NAD 315BEE ή Pioneer A6-J help!!

Παιδιά καμμία γνώμη?? Είναι επέιγον την Παρασκευή πρέπει να έχω αποκτήσει το σύστημα!!

Θα είμουν ευγνώμον για να με οδηγήσετε στην σωστή επιλογή!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου ο Pioneer στην αγγλια ειναι απο τα καλυτερα μηχανηματα στην κατηγορια των 350 λιρων. Ο Nad παλι ειναι απο τα καλυτερα μηχανηματα στην κατηγορια των 150 λιρων, τοσο κοστιζει. Εδω λογω διαφορετικης τιμολογειακης πολιτικης των αντιπροσωπειων, εχουν τιμες περιπου στο ιδιο επιπεδο. Στην πραγματικοτητα η διαφορα κλασης ειναι χαωδης. Βουρ για Pioneer, ανεξαρτητως ηχειων απο αυτα που εχεις πει. Για τα ακουσματα σου Heco Victa 300 στα 170 ευρω που εχουν και 6.5αρι μεγαφωνο (τα αλλα εχουν 5.25 ιντσων) για να ευχαριστηθεις και μπασσο.

Αν σε ενδιαφερει η αποδοση σε αυτο το ειδος μουσικης και οχι η αναλυση που απαιτειται για τζαζ ή instrumental πχ, τοτε ιδανικος και με μεγαλυτερη ισχυ και ογκο ειναι ο Yamaha AX-397 στα 230 ευρω. Δεν χρειαζεται να ξοδεψεις τοσα χρηματα για να ακους beats..
Καλες ακροασεις και αγορες

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Ευχαριστώ κατάρχας για την άμεση απάντηση. Επειδή είμαι καινούργιος στο άθλημα ότι πείτε θα το ακολουθήσω απολύτως ΤΥΦΛΑ!!

Οπότε πάμε για Pioneer A6-J σίγουρα, τον έχω βρεί σε φοβερή τιμή (270 Ε), και ο NAD (245). Αλλά κάτι τελευταίο!!

Για ηχεία μπορώ να δώσω μέχρι 300 Ε. Αάν είναι ακόμα κάτι καλύτερο για αυτή τη μουσική πές μου το !!

Σευχαριστώ και πάλι. ** Έαν έχεις και κάτι απο ενισχυτή μέχρι 400 που μου ξεφέγει επίσης κάνε ένα κόπο να το πείς. (ο μόνος που είδα σε οριακά για μένα λεφτά έιναι ο Audiolab 8000SE), αλλά πιστεύω ο Pioneer A6-J είναι ότι πρέπει για το δωμάτιο, απλά ακουστικά δέν ξέρω για το είδος της μουσικής (electro) που προανέφερα ??

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

ΟΚ δέν ακούω αποκλειστικά Dance, γενικώς ακούω πολλές ώρες στο δωμάτιο και άλλα ήδη πολλές φορές. Οπότε γιαυτό θέλω να ανεβάσω την ποιότητα. Μήπως ο Yamaha δεν με καλύψη??

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

για το χωρο σου ο Pioneer ειναι μια χαρα. Υπαρχουν και τα Mission m33i που ειναι μανουλες σε αυτες τις μουσικες με 300 και κατι ευρα, και ειναι και δαπεδου που σημαινει δεν χρειαζεσαι βασεις. Εγω αυτα θα κοιτουσα σαν πρωτη υποψηφια επιλογη. Για ολα τα αλλα χρειαζεσαι βασεις για να παιξουν σωστα. Καλο θα ηταν να ακουσεις ομως κιολας για να συμφωνησουν και τα αυτια σου με αυτα που θα σου προταθουν εδω.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Δυστηχώς θα μπούνε σε ράφη τα ηχεία & δεν προλαβαίνω να πάω να ακούσω!! Θα κάνω παραγγελία μέσω Internet!!!

Οπότε πάω και χτυπάω Pioneer αντί για NAD και Pioneer, αποκλύω τον Audiolab 8000se (400 ευρώ) και πέρνω και τα Heco και ειμαι κομπλέ ???

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα Heco βαρανε καλα. Ο Audiolab ειναι περισσοτερο για ποιοτητα.. Υπαρχει και ενας ραδιοενισχυτης Yamaha με πολυ δυναμη και 2χ100W ο RX-797 στα 350 ευρω. Καλη περιπτωση αν ειναι συμβατος με watt των ηχειων που δεν θυμαμαι ποσα ειναι

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Με κολάζεις τώρα.

Ξερά Pioneer A6-J vs Yamaha RX797 .

Αλλά κάπου έχω διαβάσει ότι ο Pioneer είναι ποιό μουσικός. Εχώ θέλω πειχτό μπάσω με την όσο δυνατόν χαμηλότερη στάθμη, μην φάω και έξωση, καταλαβαίνεις. Ποίος απότους δύο θα μου το δώσει με τα Heco?? Μήπως παίζει μπάλα και ο NAD σε αυτή την περίπτωση?

Sorry εαν κουράζω δεν έχω την δυνατότητα να ψωνίζω συνέχεια ενισχυτές.

Τα Heco είναι
80 / 140 Watts
4-8 Ohms
34-38000 Hz

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οχι ο Nad δεν ειναι για τη δουλεια που τον θες, ειναι για αλλες μουσκιες και αλλες συνθηκες ακροασης. Ο Pioneer ειναι αρκετα μουσικος αλλα απο το τελευταιο που εγραψες τη δουλεια θα στην κανει 100% καλυτερα ο Yamaha. Πιο "γεματος" ηχος σε χαμηλοτερες σταθμες. + ραδιακι να γουσταρεις. Ο φιλος nikosxeng εχει κατοσταρη ενισχυτη με αυτα τα ηχεια, ρωτα τον σε pm να σου πει εντυπωσεις μιας και εχει ιδιαν εμπειρια. Ε Νικολα, δυο κουβεντες για το φιλο μας εδω??

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Για να δούμε τη θα πεί και ο Νίκος. Απ'οτι διαβάζω και ο Yamaha είναι πού δυνατο μηχανάκι για τα λεφτα του! Αλλά και ο Pioneer είναι περιπτωσάρα 270 ευρώ, λόγο που βγήκε ο ΜΚ ΙΙ (μαυρο χρώμα δηλαδή, που κατα τα άλλα είναι ολόιδιοι...), και έπεσε η τίμη τόσο πολυ στον γκρι A6-J.

Φφφφφ... μπερδέυτικα!!

Το θέμα έχει αλλάξει πλέον!! Pioneer A6-J (μόνο 270 Ε !!! πλέον, είχε περίπου στα 380 Ε) , και Yamaha RX 797... ιδού το ερώτημα ???

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Για να δούμε τη θα πεί και ο Νίκος. Απ'οτι διαβάζω και ο Yamaha είναι πού δυνατο μηχανάκι για τα λεφτα του! Αλλά και ο Pioneer είναι περιπτωσάρα 270 ευρώ, λόγο που βγήκε ο ΜΚ ΙΙ (μαυρο χρώμα δηλαδή, που κατα τα άλλα είναι ολόιδιοι...), και έπεσε η τίμη τόσο πολυ στον γκρι A6-J.

Φφφφφ... μπερδέυτικα!!

Το θέμα έχει αλλάξει πλέον!! Pioneer A6-J (μόνο 270 Ε !!! πλέον, είχε περίπου στα 380 Ε) , και Yamaha RX 797... ιδού το ερώτημα ???
ο Pioneer ειναι περιπου 50 πραγματικα watt. Για να ακουσεις "γεματα" θα πρεπει να ανεβαζεις λιγο σταθμη.. Ο 797 για αυτο που θες ειναι ακριβως οτι πρεπει. Κι αν μετα πας σε μεγαλυτερο χωρο ο ενιχυτης θα σου μεινει και αν μπεις σε διαδικασια να αλλαξεις κατι θα ναι μονο τα ηχεια:126:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Σας ευχαριστώ παιδιά θα σας εμπιστευτώ θα απορίψω τον Pioneer A6-J, και θα πάω για τον Yamaha RX-797 kai ηχεία τα Heco Victa 300.

Θα τα πάρω αύριο και θα σας πω εντυπώσεις !!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Και απ'οτι διαβάζω ο Yamaha δεν παίζεται σε συνδεσιμότητα σε σχέσει με τον Pioneer. Μπορώ να βάλω και ένα sub επάνω κάποια στιγμή, νομίζω ο Pioneer δεν παίρνει.

Και κάτι άλλο που διάβασα έιναι οτι μπορώ κάποια στιγμή να τον χρησιμοποιήσω και σαν προ-ενισχυτη! Ή κάνω κάποιο λάθος?

Και γενικώς βλέπω είναι πολύ δυνατός, έχει οδηγήσει ικανοποιητικά και ηχεία μεγαλύτερης κατηγορίας.

Αυτά είναι τα comment για την πρόταση σας....

Και πάλι ευχαριστώ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

....ο αλλος παιζει τα Monitor Audio RS8 με τον 797. Ηχεια 1000+ ευρω.

Να μπορεις να τα κανεις ολα αυτα με τον 797.

Reaction score
655

Νά μαι... :107:

κρισιμη ερώτηση τι ποιότητα έχουν τα αρχεια μουσικής σου στο pc;

αν ειναι mp3<256, τότε Yamaha,

αν mp3>256 και FLAC τότε Pioneer...

O Pioneer εχει λιγότερο αλλά καλύτερο μπάσο...
και δένει πιο καλά με τα Heco.
Τώρα είδα ειδικά σε χαμηλές προς μεσαίες στάθμες,
πολύ ΟΚ.
ΑΛΛΑ αν εχεις χάλια mp3 θα τα ξεμπροστιάσει...
(και θέλεις να τα ακούς ή δεν μπορείς να τα βρείς καλύτερα...)

Hχεία ότι κι αν πάρεις με 6.5άρι woofer.

Συνοπτικά κι ο δικός μου 100αρης ειναι πολύς για τα Heco,
τον Pioneer θα προτιμούσα.
Ο Υamaha συνχωρεί ότι mp3 κι αν εχεις, επίσης έχει είσοδο
για προ και τελικό, αν χρειαστείς μελλοντικά.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.625
Members
38.471