NAD 315BEE ή Pioneer A6-J help!!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Απάντηση: NAD 315BEE ή Pioneer A6-J help!!

Ευχαριστώ Νίκο για την πρόσθετη πληροφορία! Και θα την χρειαστώ διότι μόλις γύρισα απο το Satyrn απο ακρόαση και έχω να παραθέσω πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις!!!

Σε λίγο θα σας στείλω για να το συζητήσουμε....

Reaction score
658

περιμένουμε νέα, διότι σαν την ακρόαση δεν υπάρχει, αλλά είχες αναφέρει ότι δεν θα μπορέσεις.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Νά μαι... :107:

κρισιμη ερώτηση τι ποιότητα έχουν τα αρχεια μουσικής σου στο pc;

αν ειναι mp3<256, τότε Yamaha,

αν mp3>256 και FLAC τότε Pioneer...

O Pioneer εχει λιγότερο αλλά καλύτερο μπάσο...
και δένει πιο καλά με τα Heco.
Τώρα είδα ειδικά σε χαμηλές προς μεσαίες στάθμες,
πολύ ΟΚ.
ΑΛΛΑ αν εχεις χάλια mp3 θα τα ξεμπροστιάσει...
(και θέλεις να τα ακούς ή δεν μπορείς να τα βρείς καλύτερα...)

Hχεία ότι κι αν πάρεις με 6.5άρι woofer.

Συνοπτικά κι ο δικός μου 100αρης ειναι πολύς για τα Heco,
τον Pioneer θα προτιμούσα.

Ο Υamaha συνχωρεί ότι mp3 κι αν εχεις, επίσης έχει είσοδο
για προ και τελικό, αν χρειαστείς μελλοντικά.
Και γω σε σενα τον Α-Α6 θα προτεινα, απλα σκεψου τι ακους εσυ, και ποιες ειναι οι αναγκες και τα ακουσματα του φιλου που ειναι εντελως διαφορετικα. Επειτα θελει γεματο σε μπασο ηχο απο χαμηλες σταθμες οποτε...

Ο Α-Α6 ειναι ενας πολυ καλος ενισχυτης σε χροια, αναλυση κλπ, αλλα εδω μιλαμε οτι το ειδος μουσικης ειναι beat και dance οποτε χρειαζονται αλλα πραγματα. Καπου ειπε ο φιλος οτι θελει παχυ μπασο απο χαμηλα. Ο Α-Α6 εχει σφικτο ατακαδορικο μπασσο με ταχυτητα αλλα θελει ενα κλικ το ποτενσιομετρο πιο πανω για να το ακουσεις...

Reaction score
658

τον ΥΑΜΑΗΑ δεν το ξερω πολύ καλά.
Αλλά ο Pioneer έστω ενα κλικ πάνω, είναι οκ.
Αλλά πόσος είναι ο χώρος του loudobic;

για μενα το κρισιμο ειναι η ποιοτητα των mp3, αν ειναι κάτω από 256,
δεν το συζητώ YAMAHA, ειναι και προ-τελικός, έχει και δέκτη.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Τελίκα κανόνησα το πρόγραμμα μου για να πάω για ακρόαση! Έδωσα μια μέρα παράταση στην αγορά, αύριο οποσδήποτε θα γίνει, διότι χρειάζομαι το σύστημα το Σάββατο.

Λοιπόν πήγα στο Satyrn να ακούσω τα Heco Vecta 300 και τα Mission 32i, ηχεία που μου πρότεινε ο σύντροφος tyler, και θέλω να τον ευχαριστησω και πάλι που ασχοληθηκε εχθές μαζί μου!!

Στο satyrn δέν βρήκα δυστηχώς τα mission ούτε τα Heco Victa 300 (180 ευρώ), αλλά βρήκα τα Heco Metas 300 (300 ευρώ). Βρήκα τον πωλητή και του ζήτησα να βάλει ( ευγενέστατος!!), τα είχε συνδεμένα με πολυκάναλο Okno τον 800 ευρώ, και του ζήτησα να τα βάλει με τον Yamaha RX-797, αλλά δέν τον είχε στην αίθουσα και τα έβαλε με τον Yamaha RX-497 (2X75W), να τονήσω οτι τα άκουσα και με τον Οkno.

Λοιπόν μόλις τα έβαλε με τον μικρότερο Yamaha έπαθα πλάκα με την διαφορά που είχε (εδώ επιβεβαιώνεται η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ τον δυκάναλων ενισχυτών και ας είναι και κατα 400 φθηνότεροι!!!!!).
Και συνεχίζουμε λοιπόν, το ηχείο ήταν μεστό, δυνατό αλλά μου φάνηκε λίγω θαμπό στις φωνές, με ικανοποιητικά χαμήλα, ίσως το περίμενα να κατεβαίνει λίγο ποιο χαμηλά, αλλα για βάσης ήταν καλα.

Μετέπειτα έπρεπε να δοκιμάσω και άλλα, δεν γινόταν να μην το έκανα έιχε αρκετά ηχεία!! Και σας πληροφορώ το ενδιαφέρον είναι ποίο κάτω!! Σε λίγο θα το συνεχίσω!!

Απλα θα σας πώ ότι άκουσα άλλα 4 ηχεία!! Το ένα μου άρεσε τόσο πολύ που πραγματικά παραλίγο να το πάρω και να φύγω ώστε να έρθω να σας ρωτήσω πάλι για ενισχυτή!

Ερχομαι σε λίγο και με τα υπόλοιπα. Τελικα η εμπειρία της ακρόασης δεν παίζεται απλα....

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Τα ηχεία που άκουσα ήταν τα εξής:

1)Heco Metas 300
2)Klipsch Synergy B3
3) Wharfedale DIAMOND 9.1
4)Dali Ikon Vokal 2
5)Kef IQ10

Το άκουσμα ήταν 2 κομμάτια καθαρά Dance με beat, και 2 Jazz.
Να θυμήσω τα άκουσα με τον δυκάναλο Yamaha RX-497. Επισης θα ξαναπώ ότι ο πωλητής είχε φοβερή υπομονή και ήταν στο control και μου έκανε αλλαγή ηχείου κάθε φορά που του το ζητούσα!!!!

Σύντροφοι πάρα πολύ καλό το Dali πολύ μουσικό, καλό και το Kef και το Wharfedale, το Heco Metas πήρε την χαμηλότερη βαθμολογία στα αυτία μου, ΑΛΛΑΑΑ με αυτό που έπαθα μεγάλη πλάκα και τα συνδύασε όλα στα αυτία μου ήταν το Klipsch. Για να σας περιγράψω το άκουσμα μου αλλιώς είχε την καθαρότητα του Dali στις ψηλές, και το μπάσο του Heco, δεν ξέρω εντυπωσιάστικα!!!

Και δεν τελείωνουμε εδώ, περιμένω σχόλεια, και θα σας πω την εξέλιξη, μου έβαλε τους δύο finalist να τους ακουσω με τον Harman Kardon HK 3490 που εντοπήσαμε συνδεμένο και ήταν παραπλήσιος του Yamaha RX-797 στα Watt είναι 2Χ120, και έχει περίπου 400 ευρώ.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Στο μεταξύ τώρα που το ψάχνω τα Klipsch B3 είναι παλαιότερο μοντέλο απο τα Κlipsch RB-61. Δεν ξέρω περιμένω γνώμες.

Πάντως πλέον η συζήτηση είναι Yamaha RX-797 Harman Kardon HK 3490 vs Pioneer A6-J, δωμάτειο 12 τμ. ακούσματα Dance, electro, και λίγο ROCK (Depech Mode κτλ,).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το Β3 δεν ειναι παλιοτερο μοντελο! ειναι απο τη σειρα Synergy, ενω το αλλο απο τη σειρα Reference.

ενισχυτης για μενα στα 350 ευρω ο 797 ειναι ιδανικος για αυτα που ζητας. Τα ηχεια ειναι δικο σου θεμα. Απλα να ξερεις οτι Klipsch σε δυνατοτερες εντασεις ειναι λιγο πιο κουραστικα με τις μουσικες που ακους.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Οπότε βοηθήστε να μπώ στην μαγική παρέα σας και στον μέγα κόσμο φυσικά του Δυκάναλου Ήχου, πάντα μιλάμε προς το παρόν στην μικρή κατηγορία !!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

O tyler κατοχυρώνει σε εμένα τον Yamaha RX-797, απλά εάν κάποιος άλλους έχει άποψη για τον Harman Kardon HK 3490 και Pioneer A6-J για τα ακούσματα μου.
Και επαναλαμβάνω μου αρέσαν πάρα πολύ τα Klipsch B3 που τα άκουσα με Yamaha RX-497 και Harman Kardon HK 3490.

Reaction score
658

για μένα το κρίσιμο είναι η ποιότητα στα αρχεία σου στο pc,
με τι πηγή τα άκουσες όλα αυτά;

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Κάπου διαβάσα ότι γενικότερα τα Klipsch ή τα λατρεύεις ή τα μισείς.
Και να πώ την αμαρτία μου άρεσε εμφανισιακά ο Harmon και δίαβασα πως έχει ψηφιακές εξόδους, αυτό έχει κάποιο πλεονέκτημα απέναντι στο Yamaha....??

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Νίκο όπως προανέφερα τα άκουσα με Yamaha RX-497 (2X75), και Harman Kardon HK 3490 (2χ120).

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν καταληξεις στο Β3, επιεδη ειναι πολυ ευαισθητο και δεν θελει τοσο ρευμα, μπορεις να κοιταξεις και εναν Yamaha AX-487 με 2χ85W, θα του "καθεται" καλυτερα..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

O tyler κατοχυρώνει σε εμένα τον Yamaha RX-797, απλά εάν κάποιος άλλους έχει άποψη για τον Harman Kardon HK 3490 και Pioneer A6-J για τα ακούσματα μου.
Και επαναλαμβάνω μου αρέσαν πάρα πολύ τα Klipsch B3 που τα άκουσα με Yamaha RX-497 και Harman Kardon HK 3490.
ο Α-Α6 δεν κανει για τα ακουσματα σου. Εσυ θελεις εναν πιο "βαρυ" σε ηχο ενισχυτη σαν τους αλλους 2

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Κάπου διαβάσα ότι γενικότερα τα Klipsch ή τα λατρεύεις ή τα μισείς.
Και να πώ την αμαρτία μου άρεσε εμφανισιακά ο Harmon και δίαβασα πως έχει ψηφιακές εξόδους, αυτό έχει κάποιο πλεονέκτημα απέναντι στο Yamaha....??
αν γουσταρεις Harman παρε τον καινουριο HK980 που εχει και καλυτερο ηχο απο τον 3490

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

για μένα το κρίσιμο είναι η ποιότητα στα αρχεία σου στο pc,
με τι πηγή τα άκουσες όλα αυτά;
dance ακουει ο ανθρωπος... Οχι τιμπρα, πνευστα, strings που "απαιτουν"

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Δηλαδή ο 980 είναι καλύτερος και απο τον Yamaha RX-797. Τους έχεις ακούσει τους Harman???

Εαν είναι καλύτερος ο Yamaha στα ακούσματα μου θα πάω για αυτόν.

Οπότε τι κάνω?? Είμαι κουραστίκος? Παιδια έχω αγωνία, πιστεύω οτι με καταλαβαίνετε.
Tyler δεν πέφτω κάτω απο κατηγορία 2χ100, θέλω κάποια στιγμή να πάρω και ποιό δυνατα ηχεία...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου παιζει ρολο ο συνδυασμος ηχιου ενισχυτη. Κατεληξε σε καποια ηχεια για να σου πω ποιος καθεται καλα σε αυτα τα ηχεια. Ναι εχω ακουσει Harman. O HK980 ειναι καλυτερος απο τους 3390, 3490. Σε πανομοιωτυπη ποιοτητα ειναι ο 797 μονο που ειναι πολυ φθηνοτερος στην Ελλαδα επειδη ο Νακας ειναι μαγκας.
Και 80αρη ενισχυτη να παρεις, τα καλυτερα ηχεια αργοτερα, θα τα παιζει καλα... Ασε τα Watt, ειναι υπεραρκετα , οχι μονο 12τμ αλλα και για 30τμ με τα καταλληλα ηχεια..

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524