Most visitors online was 3439 , on 16 Sep 2025
Και πάμε και πιο πέρα - ποιος είναι αυτός που είναι ικανός να αποφανθεί ότι κάποιος άλλος αξίζει ή δεν αξίζει να ζει; Βαριά κουβέντα, άσχετα αν πολύ σωστά διαχωρίζεται από το αν έχει το δικαίωμα να ζει... Ποιος λοιπόν; Εγώ; Εσύ; Όχι βέβαια!!Δεν συμφωνω με τον ορισμο της αναγνωρισης .Δηλαδη αν σε καποιον αναγνωρισω οτι αξιζει να ζει σημαινει απαραιτητα οτι τον αγαπαω ? :137:
Δεν πιστευουμε οτι δεν αξιζει να ζουμε , απλως δεν εχουμε αναλογιστει τις συνεπειες η δεν πιστευουμε οτι θα τυχει κατι σε εμας η οτι οταν τυχει θα ειμαστε μεγαλοι σε ηλικια οποτε τι να λεει κιολας.. :137:Ελπιζω να μην μιλαμε για ψυχικες ασθενειες..:114:Μαρία διάβασε το παράδειγμα για το "αγάπη προς τον εαυτό μας" για να καταλάβεις πως υποσυνείδητα πολλές φορές πιστεύουμε πως και εμείς οι ίδιοι ακόμη δεν αξίζει να ζούμε (κόντρα στα ποιο βαθιά φυσικά ένστικτα) με αποτέλεσμα να αυτοκαταστρεφόμαστε.
:405::405:Μπα... εγώ αγαπάω χωρίς να περιμένω να μου το ανταποδώσουν. :127:
I do, το ορκίζομαι! :137::405::405:
Ποιος μάλωσε; :107: :446:Για να μην μαλώνουμε...
Η προσωπική μου άποψη, μια και ερωτώμαι, σίγουρα δεν είναι τόσο ψαγμένη όσο οι ιδιαίτερα εμπεριστατωμένες απόψεις που γράφτηκαν εδώ... αρκούμαι στο να ακούω την καρδιά μου, κι όταν (αν) το μυαλό κοντράρει για ανθρώπους που μέχρι χτες ήταν άγνωστοι - περιπτώσεις έρωτα και φιλίας -, δίνω και σε κείνο μια ευκαιρία.Τι είναι αγάπη για σένα, τι έρωτας και ποιες οι διαφορές;
κι αφ' ετέρου, αν μιλάμε για πιο προχωρημένες περιπτώσεις αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς εξαιρώντας τις "κρίσεις" μιας δύσκολης εφηβείας - που προφανώς οφείλονται και σε δυσκολία έκφρασης της αγάπης μέσα στην οικογένεια - και τις ψυχικές ασθένειες, (sorry αλλά) δεν μπορώ να ξεχωρίσω την πλήρη έλλειψη αυτοεκτίμησης από την υποβόσκουσα αυταρέσκεια και αλαζονεία... σκεφτείτε λίγο και θα καταλάβετε τι εννοώ.Δεν πιστευουμε οτι δεν αξιζει να ζουμε , απλως δεν εχουμε αναλογιστει τις συνεπειες η δεν πιστευουμε οτι θα τυχει κατι σε εμας η οτι οταν τυχει θα ειμαστε μεγαλοι σε ηλικια οποτε τι να λεει κιολας
:444:Πρώτο, ότι η μόνη αγάπη που ξεχωρίζω από τις άλλες είναι η μητρική, και δεύτερο, ότι δεν θέλω να με νοιάζει τι είναι αυτό που αισθάνομαι, αρκεί να είμαι ελεύθερη να το βιώσω και να το δώσω στον άλλον (χωρίς να είναι πάντα απαραίτητη η αντιπαροχή).
Συνειδητά γνωρίζεις πως αυτοκαταστρέφεσαι με γρήγορους ρυθμούς. Για παράδειγμα δεν αναφέρομαι στις λίγες και γλυκές αταξίες που κάνει ο καθένας, αλλά στις μεγάλες καταχρήσεις. Όταν για παράδειγμα γνωρίζεις πως μερικά πράγματα θα σου μειώσουν αισθητά την ζωή (από 70 χρόνια που έχεις στατιστικά θα σε πάνε σε θάνατο την επόμενη 5ετία) και όμως συνεχίζεις.. γιατί; Επειδή φυσικά δεν πιστεύεις πως αξίζει να ζεις. Η έκφραση σου πέφτει βαριά, έτσι δεν είναι;Δεν πιστευουμε οτι δεν αξιζει να ζουμε , απλως δεν εχουμε αναλογιστει τις συνεπειες η δεν πιστευουμε οτι θα τυχει κατι σε εμας η οτι οταν τυχει θα ειμαστε μεγαλοι σε ηλικια οποτε τι να λεει κιολας.. :137:Ελπιζω να μην μιλαμε για ψυχικες ασθενειες..:114:
Μαρία μου και εγώ μαζί σου είμαι. Μερικές φορές όμως είναι απαραίτητο να ορίσουμε το τι είναι η αγάπη. Όταν θα με ρωτήσει μια κοπέλα "Μωρό μου μ' αγαπάς;", θα της παραθέσω την απάντηση σου. Αν όμως δεν μου κάτσει τι κάνουμε; :138:... δεν θέλω να με νοιάζει τι είναι αυτό που αισθάνομαι, αρκεί να είμαι ελεύθερη να το βιώσω και να το δώσω στον άλλον (χωρίς να είναι πάντα απαραίτητη η αντιπαροχή).
Συνειδητά γνωρίζεις πως αυτοκαταστρέφεσαι με γρήγορους ρυθμούς. Για παράδειγμα δεν αναφέρομαι στις λίγες και γλυκές αταξίες που κάνει ο καθένας, αλλά στις μεγάλες καταχρήσεις. Όταν για παράδειγμα γνωρίζεις πως μερικά πράγματα θα σου μειώσουν αισθητά την ζωή (από 70 χρόνια που έχεις στατιστικά θα σε πάνε σε θάνατο την επόμενη 5ετία) και όμως συνεχίζεις.. γιατί; Επειδή φυσικά δεν πιστεύεις πως αξίζει να ζεις. Η έκφραση σου πέφτει βαριά, έτσι δεν είναι;
Πολύ σωστά έθεσες και το θέμα της αγάπης μας προς τα ζώα!Για μένα ο ορισμός της αγάπης είναι η αναγνώριση σε κάποιον ότι αξίζει να ζει.
Αναφέρω κάποια παραδείγματα για να γίνω κατανοητός:
Αγάπη προς τον εαυτό μας: Μην θεωρείτε δεδομένο πως όλοι οι άνθρωποι νοιώθουν χρήσιμοι και πιστεύουν πως αξίζει να ζουν. Ναι φυσικά υπάρχει το πρωτόγονο αίσθημα της επιβίωσης, αλλά ακόμη και αυτό παραγκωνίζεται όταν κάποιος δεν αγαπάει τον εαυτό του. Τι λέμε όταν κάποιος άμεσα ή έμμεσα αυτοκαταστρέφεται, όταν κάποιος ζημιώνει την συναισθηματική και σωματική του υγεία; Μα φυσικά πως αυτός "δεν αγαπάει τον εαυτό του".
"Αυτός που πιστεύει πως ο καθένας στον κόσμο μας αξίζει να ζει, ο καθένας έχει την θέση του και παίζει το ρόλο του, αυτός αγαπάει όλον τον κόσμο..."
:444:Λυπάμαι μόνο μερικούς εγωκεντρικούς ανθρώπους που δεν την ξέρουν και μπορεί μα μην την βιώσουν ποτέ. Τι κρίμα? Δεν θα βιώσουν ποτέ το πιο ισχυρό συναίσθημα στον κόσμο.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δυστυχώς ξέρω μερικούς .
Πάντως οι άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν συνήθως ξέρουν και να συγχωρούν , μεγάλο πράγμα η συγχώρεση δεν νομίζεις?
Μαρία μου και εγώ μαζί σου είμαι. Μερικές φορές όμως είναι απαραίτητο να ορίσουμε το τι είναι η αγάπη. Όταν θα με ρωτήσει μια κοπέλα "Μωρό μου μ' αγαπάς;", θα της παραθέσω την απάντηση σου. Αν όμως δεν μου κάτσει τι κάνουμε; :138:
Σηκώνεσαι και...φεύγεις. Γιατί για να μην σου κάτσει θα συμβαίνουν οι εξής περιπτώσεις.
α) Δεν σε αγαπάει αλλά θέλει μόνο να ακούει την επιβεβαίωση
β) Μπορεί να πεις το ΝΑΙ (σ'αγαπώ) αλλά στις πράξεις σου να είναι ΟΧΙ
γ) Μπορεί να μην είσαι από την αρχή ειλικρινής
δ) Μπορεί να σε ψευτοαγαπάει
Συνήθως ο άνθρωπος που αγαπά.....''σου κάθεται''... γενικώς...χωρίς χρονικά περιθώρια
ΥΓ. Αυτό το ''Μωρό μου'' ή κάτι άλλα όπως καρδούλα μου ψυχούλα μου και ότι σε..μικρό έχει και μικρή διάρκεια
:138::116:Κάτι μου λέει πως εμείς οι δύο θα συμφωνούμε σε πολλά :121: