- Reaction score
- 9
Απάντηση: Αντιστασεις non inductive
Kαλημερα!
Τι λες το συνεχιζουμε;
Kαλημερα!
Τι λες το συνεχιζουμε;
Η R33 καμία σχέση με το σήμα.Επισης η R33 και ο C15 που ειναι στην ρυθμιση του ρευματος ηρεμιας, δεν ειναι στην διελευση του σηματος;
Καλημέρα,Καλησπερα σε ολους!
Ξερει κανεις που μπορουμε να βρουμε αντιστασεις μηδενικης αυτεπαγωγης;
Θελω να αλλαξω τις αντιστασεις εκπομπου των τρανζιστορ εξοδου στον τελικο μου.
Το σχεδιο ειναι εδω: http://s607.photobucket.com/albums/tt157/crazycamber/POWER AMP/?action=view¤t=cf9a84ce.jpg
Οταν τον ειχα φτιαξει δεν βρηκα 0,27R και εβαλα 0,22R στα 5W.
Aλλα επειδη αυτο μαλλον επηρεαζει το ρευμα ηρεμιας, και την αναδραση ρευματος, θελω να βαλω τις σωστες.
Kαλη σου μερα,Καλημέρα,
Από το σχέδιο βλέπω ότι πρόκειται για τον ενισχυτή μέσης ισχύος που είχε δημοσιευθεί στα τεύχη Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 1990 του περιοδικού ελέκτορ.
Στο τεύχος ΔΕΚ90, αναφέρει ότι οι εν λόγω αντιστάσεις δεν είναι απαραίτητο να είναι μηδενικης αυτεπαγωγης και μπορεί να χρησιμοποιηθούν κοινές αντιστάσεις με 1 παράλληλο πυκνωτή 100nF όπως φαίνεται στην φωτογραφία 3, σελίδα 41.
Στην σελίδα 56 του ίδιου τεύχους υπάρχουν οδηγίες για την ρύθμιση του ρεύματος ηρεμίας (100mA).
Απ' ότι θυμάμαι (έχουν περάσει και 20 χρόνια από τότε), η ακριβής ρύθμιση είχε κάποια δυσκολία.
Mηπως το εχεις σε ηλεκτρονικη μορφη;Καλημέρα,
Από το σχέδιο βλέπω ότι πρόκειται για τον ενισχυτή μέσης ισχύος που είχε δημοσιευθεί στα τεύχη Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 1990 του περιοδικού ελέκτορ.
Φαίνεται ότι κάτι πάει στραβά, θα έπρεπε η πτωσης τασης 9mV να σου έδινε κάτι κοντα στα 100mA.Kαλη σου μερα,
Οντως για αυτον προκειται, εγω για να μπορεσω να κατεβασω το ρευμα ηρεμιας, χρειαστηκε να ανεβασω την τιμη του τριμμερ απο 2Κ στα 20Κ.
Επιπροσθετα προτεινει μετρηση πτωσης τασης πανω σε μια αντισταση εκπομπου, 9mV.
αυτο ομως αντιστοιχει σε ενα ρευμα της ταξης των 40mA.
Οταν προσπαθησα να το παω στα 22mV (η αντιστοιχια με τις 0,22Ω που εχω βαλει), μου εδωσε τα τρανζιστορ του ενος καναλιου στο χερι.
Οι τασεις ειναι παντου σωστες, και δεν εχει καπου λαθος υλικο...
Καλησπέρα,Mηπως το εχεις σε ηλεκτρονικη μορφη;
Σε ευχαριστω το εχω σε φωτοτυπια, μην παιδευτεις.Καλησπέρα,
Δεν τα έχω σε ηλεκτρονική μορφή, το τεύχος ΔΕΚ90 το βρήκα και μπορώ να σου δώσω φωτοτυπίες ή να ανεβάσω scan.
Το τεύχος ΝΟΕ90 σίγουρα υπάρχει αλλά δεν το βρίσκω, μπορώ να ψάξω το Σ-Κ
0,009V:0.22R βγαινει γυρω στα 40mAΦαίνεται ότι κάτι πάει στραβά, θα έπρεπε η πτωσης τασης 9mV να σου έδινε κάτι κοντα στα 100mA.