sonus faber + copland

Reaction score
0
Καλημέρα σε ολους και καλως σας βρήκα!!!
Θα ηθελα τα φώτα σας για αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτη και
ηχείων δαπέδου.Εχω κολήσει με τα sonus faber toy tower και με τον copland cta 405(μεταχειρισμένο για λογο κόστους)

Reaction score
0
Απάντηση: sonus faber + copland

Mηπως τα εχει ακουσει καποιος;Σαν συνδιασμός τι σας λεει;
Σας ρωτω γιατι δεν εχω την αμεση δυνατοτητα να τα ακουσω ο ιδιος σε καποιο καταστημα, μενω εκτος Αθηνων

Reaction score
372

Καλημέρα σε ολους και καλως σας βρήκα!!!
Θα ηθελα τα φώτα σας για αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτη και
ηχείων δαπέδου.Εχω κολήσει με τα sonus faber toy tower και με τον copland cta 405(μεταχειρισμένο για λογο κόστους)
Τα Sonus Faber γενικά δεν θεωρούνται από τα πιο εύκολα ηχεία και θέλουν watt.
Δεν έχω ακούσει τα toy tower αλλά η εμπειρία μου με άλλα Sonus Faber μου λέει ότι ο Copland μπορεί να είναι λίγο οριακός, ιδιαίτερα αν ο χώρος σου είναι μεγάλος.
Το ιδανικό θα ήταν να ζητήσεις από τον αντιπρόσωπο να τα ακούσεις με κάποιον αντίστοιχο ενισχυτή, αφού έχει αρκετούς.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

Δεν τα έχω ακούσει, αλλά όσα Sonus Faber έχω ακούσει, παίζουν σωστά στο πλαίσιο του όγκου τους, πράγμα που καταμαρτυρεί πως οι ιταλοί ξέρουν να στήνουν σωστά τα μεγάφωνα των ηχείων τους. Αναφορικά με τον ενισχυτή, δυο τρεις Copland που έχω ακούσει, είναι φανερά στρογγυλοί ψηλά, μάλλον λόγω του ΜΤΣ εξόδου. Γενικά, αυτός ο ενισχυτής θα σε ικανοποιήσει, αλλά θα έλεγα να πάρεις κάτι τρανζιστοράτο. Πάντως, αφού έχεις φάει κόλλημα και με τα δύο, βουρ! Θα σε αφήσουν ικανοποιημένο, ειδικά τα ηχεία. Αν δεν θέλεις σώνει και καλά να μπλέξεις με λάμπες, πάρε αυτό (μεταχειρισμένο), ή αυτό (καινούργιο).

Reaction score
2.248

Εμένα μου αρέσουν τα φωνητικά, και τα ακούσματα σε χαμηλές στάθμές. Επειδή ακούω και βινύλιο θα προτιμούσα τον Copland από κάποιον άλλο που δεν έχει phono stage ή δεν είναι τόσο καλό όσο αυτού.....
Αμα δε τον έβρισκα σε καλή τιμή και δεν έβαζα και το χέρι στην τσέπη για να αλλάξω λάμπες (έχει και ένα σκασμό) θα τον αγόραζα.

Θα έβρισκα και τα ATC SCM19 βάσης και θα άκουγα ήρεμα και μια χαρά....

Τώρα εάν άκουγα hip-hop και ήθελα να ακούει και ο γείτονας μαζί μου ή είχα σαλόνι 7χ7δεν θα τον αγόραζα.... αλλά ούτε και τα ATC θα αγόραζα.

Πιό πολύ δεν θα αγόραζα κάτι που δεν θα το άκουγα ο ίδιος.... :102:

Ελπίζω να σε βοήθησα

Reaction score
0

Eυχαριστω για τις απαντησεις σας!Ο χωρος ακροασης ειναι το καθιστικο μου που εχει διαστασεις 4χ6.Εως τωρα ακουω με εναν sony 10ετιας τα b&w 602 και πηγη ενα cd player pioneer.Θελω να πιστευω πως μετα την αναβαθμιση που θελω να κανω ο ηχος που ακουω θα αλλαξει δραματικα...Ακουω jazz , rock και εντεχνο ελλην.

Reaction score
0

Ενας ακομη προβληματισμος μου ειναι μηπως αν αγορασω μεταχειρισμενο ενισχυτη μου παρουσιασει κανενα προβλημα και κατα ποσο μπορεις να εμπιστευτεις τον πωλητη του μεταχειρισμενου...

Reaction score
2.248

Ενας ακομη προβληματισμος μου ειναι μηπως αν αγορασω μεταχειρισμενο ενισχυτη μου παρουσιασει κανενα προβλημα και κατα ποσο μπορεις να εμπιστευτεις τον πωλητη του μεταχειρισμενου...
Εάν ο πωλητής του μεταχειρισμένου ή demo είναι κατάστημα λογικά θα σου έχει και κάποια εγγύηση....
Εάν είναι ιδιώτης, επειδή μιλάμε για λάμπες έχει να κάνει με τις ώρες λειτουργίας. Μία μέτρηση τους από έναν ιδικό θα σε ενημερώσει....

Reaction score
372

Δεν τα έχω ακούσει, αλλά όσα Sonus Faber έχω ακούσει, παίζουν σωστά στο πλαίσιο του όγκου τους, πράγμα που καταμαρτυρεί πως οι ιταλοί ξέρουν να στήνουν σωστά τα μεγάφωνα των ηχείων τους. Αναφορικά με τον ενισχυτή, δυο τρεις Copland που έχω ακούσει, είναι φανερά στρογγυλοί ψηλά, μάλλον λόγω του ΜΤΣ εξόδου. Γενικά, αυτός ο ενισχυτής θα σε ικανοποιήσει, αλλά θα έλεγα να πάρεις κάτι τρανζιστοράτο. Πάντως, αφού έχεις φάει κόλλημα και με τα δύο, βουρ! Θα σε αφήσουν ικανοποιημένο, ειδικά τα ηχεία. Αν δεν θέλεις σώνει και καλά να μπλέξεις με λάμπες, πάρε αυτό (μεταχειρισμένο), ή αυτό (καινούργιο).
Φίλε Κώστα, για τα Sonus θα συμφωνήσω.
Για τους Copland όμως, η άποψη μου είναι ότι δεν είναι με τίποτα στρογγυλοί ψηλά. Απλά έχουν το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα της λάμπας. Τώρα αν αυτό δεν σου αρέσει είναι άλλο θέμα. Εμένα παραδείγματος δεν μου αρέσουν καθόλου οι ενισχυτές που πρότεινες (ναι τους είχα και τους 2 στο παρελθόν) και θεωρώ ότι ο Copland είναι μακράν καλύτερος αν συνδυαστεί με τα κατάλληλα ηχεία και χώρο. Απλά δεν είμαι σίγουρος για τον συνδυασμό Copland/Sonus από άποψη οδήγησης και όχι ηχητικού αποτελέσματος.

Reaction score
372

Να συμπληρώσω ότι πιστεύω ο Copland με κάποιο μικρότερο Sonus δεν θα έχει πρόβλημα να καλύψει μικρούς σχετικά χώρους (μέχρι 20τ.μ.)

Reaction score
2.248

Το Τoy Τower που θέλει να αγοράσει ο φίλος έχει κοντά στα 1500 και έρχεται από την σειρά ΤΟΥ της SONUS για home cinema....... δεν ξέρω.....

Enclosure type: Three-way rear-ported reflex
Components: Tweeter – 25mm ring radiator; mid – 110mm coated cellulose; bass – 180mm nomex cone
Frequency Response: 45Hz-25kHz
Sensitivity: 89dB
Impedance: 8 Ohms nominal
Recommended Power Handling: 35-200w
Dimensions: 950 x 270 x 295mm (H/W/D)
Weight:36.5kg per pair

Reaction score
10
Αν ακούς ολιγομελή σχήματα σε εντάσεις maximum 90-95db θα σε καλύψει, αλλιώς δεν νομίζω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929

Mηπως τα εχει ακουσει καποιος;Σαν συνδιασμός τι σας λεει;
Σας ρωτω γιατι δεν εχω την αμεση δυνατοτητα να τα ακουσω ο ιδιος σε καποιο καταστημα, μενω εκτος Αθηνων
πέραν του θέματος οδήγησης, που ως τεχνικό θέμα μπορεί βάσει προδιαγραφών να απαντηθεί με ελάχιστο περιθώριο σφάλματος, οτιδήποτε άλλο είναι στη σφαίρα της δημιουργικής φαντασίας (κατά το "δημιουργικής λογιστικής" που είναι και της μοδός).

και εξηγούμαι:

πιάνοντας ένα ένα τα αντικείμενα, σου δίνω μια ακόμη άποψη:

Ναι, κι εμένα μου αρέσουν γενικά μιλώντας τα ιταλικά κοσμήματα με την δερμάτινη επένδυση.

Όχι, ποτέ δε μου άρεσαν οι κόπλαντ.

Τι συμπέρασμα βγάζεις για το καθένα ξεχωριστά?

Τι συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις για το πως θα παίξουν και τα δυο μαζί στο χώρο σου και βάσει των προσωπικών σου προτιμήσεων στον ήχο?

Μήπως είναι πιο εύκολο να προβλέψεις (από όσα σου λέμε) ποιος αριθμός θα κληρωθεί στο λόττο? :143::138::135:

Να σε βοηθήσω με μερικές σκέψεις:

1) Ξέρεις τι μου αρέσει στον "ήχο" γενικά? (Ξέρεις αν προτιμώ να ακούω πολλά πρίμα ή πολλά μπάσσα ή αν θέλω μόνο μεσαία ή αν είναι τα αυτιά μου σε κακή κατάσταση με ένα ακουόγραμμα για μπάτσες?)

2) ξέρεις τι μουσική ακούω και σε τί στάθμες? (τέκνο τρανς και ντεθ μέταλ ή μόνο λαικά άσματα με τέρμα τα γκάζια ή μόνο ντουέτα έως κουαρτέτα κλασσικής σε στάθμες ιδανικές για μεταμεσονύκτια ακρόαση μουσικής σε πολυκατοικία χωρίς ίχνος ηχομόνωσης;)

3) Δεν είναι δεδομένο ότι δε μας αρέσει το ίδιο στον ήχο? (αν ήταν δεδομένο, τότε σε κάθε κοστολόγιο όλοι θα ήταν κάτοχοι του ίδιου ηχοσυστήματος)

4) δεν είναι δεδομένο ότι κάποιο ηχοσύστημα που σε ένα χώρο ακρόασης μπορεί να σου αρέσει ιδιαίτερα πολύ, σε ένα άλλο χώρο ακρόασης να μη σου αρέσει καθόλου? (ξέρεις ποιο είναι το ποσοστό του ήχου που παίρνεις από αντανακλάσεις στο χώρο σου σε σχέση με την άμεση εκπομπή που παίρνεις από το ηχείο? αν δε ξέρεις, είναι 70-80% από το χώρο, άρα γίνεται αντιληπτό ότι κατά βάση ακούς το χώρο σου κι όχι το ηχείο, ή έστω ακούς πως δονείται και πως αντιδρά ο χώρος σου από το εκάστοτε ηχείο.)

5) δε γνωρίζεις ότι ηχοσυστήματα πολύ υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και πιστότητας έχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς; (για άλλους παίζουν παπάδες και για άλλους δε παίζουν μουσική καθόλου, είναι άχρηστα τελείως)

κλπ κλπ κλπ

Οπότε, αντιλαμβάνεσαι ποια είναι η άποψή μου (και γιατί) για την σημασία της άποψης...

Reaction score
0

Στα τεχ.χαρακτηρ του sonus toy tower γραφουν για ευαισθησια 89db στα 8ωμ
Ο αντιπροσωπος των sonus μου προτεινε εναν ολοκληρωμενο της synthesis με το αντιστοιχο player set στα 2200 euro.(τον εχει και το hi-fidelity best of 2009)

Reaction score
2.248

Στα τεχ.χαρακτηρ του sonus toy tower γραφουν για ευαισθησια 89db στα 8ωμ
Ο αντιπροσωπος των sonus μου προτεινε εναν ολοκληρωμενο της synthesis με το αντιστοιχο player set στα 2200 euro.(τον εχει και το hi-fidelity best of 2009)
Επίσης γράφουν "Recommended Power Handling: 35-200w" :133:

Reaction score
0

Για ενισχυτη μπορω να διαθέσω εως 1500 ευρω.Αν ξεχασω τον copland με τι αλλο θα μπορουσε να παιξει καλα;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος