Western Digital TV HD Media Player

Reaction score
0
Μία αποριούλα και από εμένα: Έχω μια panasonic 42'' plasma HD READY και βάζοντας την ανάλυση του WD στο auto μου βγάζει ανάλυση 720p (φυσιολογικό). Μπορώ όμως να την αλλάξω σε 1080i και 1080p. Ουσιαστική διαφορά όπως είναι φυσικό δεν αντιλαμβάνομαι. Θεωρητικά όμως ποιά επιλογή είναι καλύτερη; (έστω και στις λεπτομέρειες)

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Μία αποριούλα και από εμένα: Έχω μια panasonic 42'' plasma HD READY και βάζοντας την ανάλυση του WD στο auto μου βγάζει ανάλυση 720p (φυσιολογικό). Μπορώ όμως να την αλλάξω σε 1080i και 1080p. Ουσιαστική διαφορά όπως είναι φυσικό δεν αντιλαμβάνομαι. Θεωρητικά όμως ποιά επιλογή είναι καλύτερη; (έστω και στις λεπτομέρειες)
Καλύτερη επιλογή είναι η native ανάλυση της οθόνης σου, αν πχ η τηλεόραση έχει ανάλυση 1280x720, καλύτερη είναι η 720p στο WD, αν η τηλεόραση έχει ανάλυση 1366x768 , τότε πιθανότερα η 720p θα σου δείξει καλύτερα (δοκίμασε όμως και 1080i &1080p)...
Για να καταλάβεις, σε μια philips 1366x768 που είχα, είχε καλύτερη εικόνα (πιο λεπτομερή), όταν το WD έστελνε 1080i παρά όταν έστελνε 720p (άσε που στα 720p λόγω bug στον scaler της τηλεόρασης μου έδειχνε με μαύρο γύρω-γύρω (Η τηλεόραση δεν δεχόταν 1080p!) !!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Καλύτερη επιλογή είναι η native ανάλυση της οθόνης σου, αν πχ η τηλεόραση έχει ανάλυση 1280x720, καλύτερη είναι η 720p στο WD, αν η τηλεόραση έχει ανάλυση 1366x768 , τότε πιθανότερα η 720p θα σου δείξει καλύτερα (δοκίμασε όμως και 1080i &1080p)...
Για να καταλάβεις, σε μια philips 1366x768 που είχα, είχε καλύτερη εικόνα (πιο λεπτομερή), όταν το WD έστελνε 1080i παρά όταν έστελνε 720p (άσε που στα 720p λόγω bug στον scaler της τηλεόρασης μου έδειχνε με μαύρο γύρω-γύρω (Η τηλεόραση δεν δεχόταν 1080p!) !!!
Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Η τηλεόρασή μου είναι η Panasonic 42px8e και έχει native ανάλυση 1024x768. Διαφορές ουσιαστικές δεν κατάφερα να δω... Οπότε να το αφήσω στο auto καλύτερα φαντάζομαι (720p); Έχεις κανένα tip πως μπορώ να δω καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες που μου διαφεύγουν;:111:

JL_

Reaction score
19
Επειδή ο επεξεργαστής εικόνας της ΡΧ8 ανεβάζει όλα τα εισερχόμενα σήματα σε 1080p για την επεξεργασία και στο τέλος κάνει downscale σε 1024x768 για την τελική προβολή, καλύτερα να δώσεις 1080p για να γλυτώσεις ένα επιπλέον στάδιο μετατροπής. Επίσης, για ταινίες, δοκίμασε 1080p 24Hz, θα δεις σημαντική βελτίωση στην κίνηση...

Reaction score
0
Επειδή ο επεξεργαστής εικόνας της ΡΧ8 ανεβάζει όλα τα εισερχόμενα σήματα σε 1080p για την επεξεργασία και στο τέλος κάνει downscale σε 1024x768 για την τελική προβολή, καλύτερα να δώσεις 1080p για να γλυτώσεις ένα επιπλέον στάδιο μετατροπής. Επίσης, για ταινίες, δοκίμασε 1080p 24Hz, θα δεις σημαντική βελτίωση στην κίνηση...
Τι διάολο, τεχνικοί είστε; :116:
Arigato!!! :126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.601

Επειδή ο επεξεργαστής εικόνας της ΡΧ8 ανεβάζει όλα τα εισερχόμενα σήματα σε 1080p για την επεξεργασία και στο τέλος κάνει downscale σε 1024x768

Και γιατί το κάνει αυτό; :121:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.601

Τι διάολο, τεχνικοί είστε; :116:

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ο φίλος JL_, αλλά με τις γνώσεις του έχει βοηθήσει πολύ κόσμο!

Αυτή τη πληροφορία που έδωσε, δεν τη ξέρει ούτε η αντιπροσωπεία και πάω και στοίχημα!

JL_

Reaction score
19

Και γιατί το κάνει αυτό; :121:
Oυσιασικά, για οικονομία κλίμακας. Από τη στιγμή που μία τηλεόραση δέχεται σήμα 1080p στις εισόδους της, οφείλει και να μπορεί να το επεξεργαστεί, ανεξαρτήτως της εγγενούς ανάλυσης του πάνελ. Άρα, αντί να έχεις τσιπάκια με πολλαπλά στάδια επεξεργασίας ή πολλά διαφορετικά τσιπ, ένα για κάθε ανάλυση, κατασκευάζεις ένα, που επεξεργάζεται τα πάντα στο ανώτερο επίπεδο και βάζεις το ίδιο σε όλη τη γκάμα σου...

Τότε, βέβαια, το διαφήμιζαν ως 1080p mastering... :138::135:

JL_

Reaction score
19

Τι διάολο, τεχνικοί είστε;
Arigato!!!
Mπα, απλώς βλαμμένοι... :136:

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι ο φίλος JL_, αλλά με τις γνώσεις του έχει βοηθήσει πολύ κόσμο!

Αυτή τη πληροφορία που έδωσε, δεν τη ξέρει ούτε η αντιπροσωπεία και πάω και στοίχημα!
Να 'σαι καλά αβγδ... :605:

Λογικά, οφείλουν να το γνωρίζουν. Αναγράφεται σαφώς σε technical guide της εταιρείας... :126:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.601
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD Media Player

Oυσιασικά, για οικονομία κλίμακας. Από τη στιγμή που μία τηλεόραση δέχεται σήμα 1080p στις εισόδους της, οφείλει και να μπορεί να το επεξεργαστεί, ανεξαρτήτως της εγγενούς ανάλυσης του πάνελ. Άρα, αντί να έχεις τσιπάκια με πολλαπλά στάδια επεξεργασίας ή πολλά διαφορετικά τσιπ, ένα για κάθε ανάλυση, κατασκευάζεις ένα, που επεξεργάζεται τα πάντα στο ανώτερο επίπεδο και βάζεις το ίδιο σε όλη τη γκάμα σου...

Φανταστική απάντηση, απόλυτα κατανοητή!:444:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τότε, βέβαια, το διαφήμιζαν ως 1080p mastering... :138::135:
Όπως και στην px80..
(1080p mastering :143:,που το θυμήθηκες βρε θηρίο..)

Reaction score
0

Όπως και στην px80..
(1080p mastering :143:,που το θυμήθηκες βρε θηρίο..)
Ας είμαι καλά εγώ με την αρχαιολογία μου:138:
(2 χρονών τηλεόραση αν είναι δυνατόν...:134:)
ΥΓ) RE$PECT...

Reaction score
0
Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

μια απορια παρακαλω αν συνδεσω το w digital live τελευταιας γεννιας μεσω hdmi με ενισχυτη συγχρονο θα δω στο προβολεα τισ ματροσκες απροσκοπτα η στην προσπαθεια να στειλει ασυμπιεστο ηχο θα εχω κολληματα και θα ειναι καλλυτερα να στειλω τον ηχο μεσω optical kai να ακουω απλο d d kai dts; αν συμβει το δευτερο θα πρεπει να κανω τη συνδεση απευθειασ στο μεσο προβολης,

Reaction score
0

Παιδια καλησπερα,

εχω ενα περιεργο προβλημα το οποιο εχει δημιουργηθει απο προχτες ξαφνικα και δυστυχως εχει επηρεασει τη λειτουργια του σκληρου μου σε συνδυασμο με το WD TV Live που εχω..

Με τα πολλα, πηγα προχτες να κατεβασω μια ταινια . Την βρηκα σε release απο ενα και μονο συγκεκριμενο team. Την κατεβασα, την αποσυμπιεσα, καταληξη avi, ολα κανονικα.. και μολις παω να την παιξω με τον GOM Player, μου βγαζει μηνυμα λαθους για codec και να παω λεει να την αν ανοιξω με τον Windows Media Player. Το κανω κι εκει μου βγαζει το ιδιο λαθος και μου ανοιγει απο μονο του τον firefox, οπου με βγαζει σε μια σελιδα η οποια αναφερει , και καλα, μηνυμα του συγκεκριμενου TEAM, οτι για διαφορους λογους τα releases τους πλεον θα παιζουν στον Custom Player της εταιριας-σπονσορα τους. (Υ.Γ. δοκιμασα να το περασω απευθειας σε DVD μεσω ConvertX αλλα κι εκει εβγαζε προβλημα..)

Μπορουμε λεει να τον κατεβασουμε αφοβα, ειναι δωρεαν, παιζει τα παντα κλπ κλπ. Προτου σε αφησει να τον κατεβασεις, θελει να συμπληρωσεις λεει ενα survey. Παω να το κανω αλλα λιγο πριν το τελος ηθελε λεφτα (συνδρομη με sms μυνηματα) οποτε του ριχνω τις καταλληλες ευχες και το κλεινω...

Το θεμα πιο ειναι.. Προτου εξαντλησω ολα τα περιθωρια με το site, περασα και το αρχειο στον 500ρι σκληρο μου που χω ολες τις ταινιες για να δω αν θα παιξει στο WD TV Live. Δεν επαιξε, μου εβγαλε μηνυμα λαθους. Κατευθειαν το εβγαλα απο το σκληρο και τελος.

Τωρα ομως τι μου κανει, και το κανει μονο στον σκληρο στο οποιο ειχα περασει το καταραμενο αρχειο..Σε ολα μεσα τα κανονικα μενου, η περιεηγηση γινεται κανονικα με κανονικη ταχυτητα οπως παταω τα κουμπια κι αλλαζω επιλογες κλπ. Με το που θα παω να ξεκινησω την οποιαδηποτε ταινια/επεισοδιο, κολλαει στο στρογγυλο που κανει κανει load, μου βγαζει μαυρη οθονη και ξεκιναει την ταινια με 40 δευτερα - 1 λεπτο καθυστερηση. Και απο κει και περα ΟΛΕΣ οι επιλογες που θα κανω, θα εχουν καθυστερηση (pause, unpause, stop, play, rewind, FFWD), τα παντα.

Ειναι τελειως εκνευριστικο..

Εχει συναντησει κανεις παρομοιο προβλημα; δοκιμαζοντας αλλους σκληρους με ιδιες ταινιες κλπ, το μηχανημα τις παιζεις κανονικα...το καταραμενο αρχειο κατι εκανε στο σκληρο μου και γινεται αυτο το πραγμα... Η λειτουργια του στο PC δεν εχει αλλαξει καθολου, και μετα απο σκαναρισμα, ιο δε βρηκα...

Help!!.........
Ψάξε το σκληρό σου με ένα καλό antivirus

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD Media Player

μια απορια παρακαλω αν συνδεσω το w digital live τελευταιας γεννιας μεσω hdmi με ενισχυτη συγχρονο θα δω στο προβολεα τισ ματροσκες απροσκοπτα η στην προσπαθεια να στειλει ασυμπιεστο ηχο θα εχω κολληματα και θα ειναι καλλυτερα να στειλω τον ηχο μεσω optical kai να ακουω απλο d d kai dts; αν συμβει το δευτερο θα πρεπει να κανω τη συνδεση απευθειασ στο μεσο προβολης,
Η hdmi μπορεί να περάσει δεδομένα blu ray οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα.Αν σε κάποιο αρχείο κολλήσει τότε είναι πρόβλημα που έχει σχέση με την επεξεργαστική ισχύ του wd οπότε είτε μέσω hdmi είτε μέσω οπτικής πάλι θα σκαλώνει.

Reaction score
0
Καλημέρα σας

Μόλις αγόρασα το WD TV Live (P/N: WDBAAP0000NBK-01) από το mediamarkt. Δεν το έχω συνδέσει ακόμη στην τηλεόραση μου απλά ήθελα να σας ρωτήσω ποιο πιστεύετε ότι είναι το ποιο «σταθερό» επίσημο firmware ώστε να το φορτώσω με την πρώτη ευκαιρία.

Σας ευχαριστώ

Staff online

• abcd
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος