Gebreselassie
Μαύρος!
- Reaction score
- 3.896
Ρε συ Μπλατσάρα μπορώ να έχω το ονοματάκι από το κελεπούρι; :116:
...
...
Το (ν) με το (γ) σε τι διαφέρουν?Ας δούμε τώρα κάποια παραδείγματα τέτοιων αποκρίσεων και ας ελέγξουμε τι πληροφορίες μπορεί να μας δώσει το καθένα από αυτά.
![]()
Ρε χαμένε δεν παίζει ρόλο το ποιο είναι το κελεπούρι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι τελικά, ότι μπορεί να μετρηθεί παίζει ρόλο και στο τι ακούμε.Ρε συ Μπλατσάρα μπορώ να έχω το ονοματάκι από το κελεπούρι; :116:
...
Ένας σωστός ενισχυτής θα πρέπει να ανταποκρίνεται σωστά σε οποιαδήποτε συχνότητα. Στην πράξη όμως γίνονται δύο μετρήσεις η συνήθως μία στο 1KΗz και η άλλη στα 10ΚΗz. Θεωρώ ότι αυτή στα 10KΗz είναι πιο αποκαλυπτική μιας που σε αυτήν, οι όποιες διακυμάνσεις είναι πιο εμφανείς.H θεμελιώδης συχνότητα της χρησιμοποιούμενης τετραγωνικής παλμοσειράς δεν παίζει ρόλο? Το φορτίο?
Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα...Το (ν) με το (γ) σε τι διαφέρουν?
Κανένα πρόβλημα. Είσαι ένας ευτυχισμένος πελάτης με ένα προβληματικό ενισχυτή. Απλά αν αύριο μεθαύριο βάλεις κανένα περίεργο ηχείο στον ενισχυτή, έχε πρόχειρο το τηλέφωνο του service.Και άμα μας αρέσει αυτό που ακούμε τι να κάνουμε?
Αυτουποβολή και να λέμε..... "δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει, δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει, δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει...." μέχρι να πιστούμε ότι "ότι δεν μετρά καλά δεν επιτρέπετε να μας αρέσει?"
Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν χαλάμε καρδιές. Έτσι κι άλλιώς το έχουμε ξαναπεί. Άλλοι τα τρώνε στα χαρτιά, άλλοι στα ναρκωτικά, άλλοι στις πουτ@νες και άλλοι στο HiFi.Εδώ κοιτάνε να βρωμίσουν τον αψεγάδιαστο ψηφιακό ήχο με αναλογικές βρωμίες (βλέπε analog warmth) επειδή είναι κλινικά στείρος και να γίνει αρεστός..... όλο και κάτι θα ξέρουν.
Ο Νελσον Πας λέει.... "Μετρά καλα αλλά δεν ακούγετε καλα" Κάτι θα ξέρει... δεν μπορεί
Είπαμε ότι έχω κάνει αμαρτίες αλλά όχι κι έτσι ρε. :142:Διάβασε το καινούριο stereophile.
Αν τυχόν ήσουν μελετηρός (που απ' ότι βλέπω δεν είσαι) θα είχες διαβάσει αυτό το θέμα. Θα απομυθοποιούσε μέσα σου την ψευδαίσθηση ότι το αυτί είναι ο απόλυτος κριτής. Μετά μπορείς να συνεχίσεις με αυτό κι αυτό.Σαν καταναλωτής γνωρίζω ότι το Hi-Fi απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό και για να είμαι ακριβής στα αυτιά του υποψήφιου αγοραστή, επειδή τα αυτιά του θα αποφασίσουν τελικά την αγορά και όχι τα χαρτιά.
Το καταναλωτικό κοινό είναι μία μάζα που ακούει από άθλια μηχανήματα και που ακούει για hi-end και γελάει. Πιο πολύ ρόλο παίζει το χρώμα του ηχοσυστήματος παρά το "αυτί".Αλλιώς θα κοιτάγαμε specs από intrenet, θα βλέπεμε τι μετρά καλά, paypal ή visa και στο σπίτι μας.
Θα συμφωνούσα μαζί σου εάν το καταναλωτικό κοινό ήταν ένας παλμογράφος :102: η κάτι άψυχο
Παίζει μουσική όμως τι να κάνουμε?
Επιμένω πως θέλει ...Σαμπάκι δεν έχει και δεν θέλει :105:
Να το βάλεις να παίζει σαν να μην υπάρχει... Στο εντελώς ανεπαίσθητο! Να τα δίνει μόνο όταν όντως υπάρχει πληροφορία χαμηλά.Φίλε caravelle αυτή είναι και η διαφωνία μου με τον φίλο Σπύρο.
Οι μετρήσεις λένε ότι θέλει sub, το αυτί όμως το απόρριψε ότι μπήκε στην αλυσίδα.
Τι να κάνω?
Φιλε Geovaz, ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις κανει καμμια πολυτως μετρηση στον χωρο σου.Φίλε caravelle αυτή είναι και η διαφωνία μου με τον φίλο Σπύρο.
Οι μετρήσεις λένε ότι θέλει sub, το αυτί όμως το απόρριψε ότι μπήκε στην αλυσίδα.
Τι να κάνω?
Μια χαρα ακους και απο το ριαδιοφωνακι!Φυσικά και δεν έχω κάνει μετρήσεις στον χώρο. Δεν είπα ότι έχω κάνει.
Οταν λέω μετρήσεις εννοώ εργαστηριακές :102: σαν αυτές που περιγράφει ο Σπύρος. Μετρήσεις μηχανημάτων δηλαδή.
Θέλω να μου πει η επιστήμη το εξής....
Ακούω σωστά τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες των δεκαετιών 60-70-80 ?
Εσύ τι λες?