Υψηλή πιστότης...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Απάντηση: Υψηλή πιστότης...

εσύ δε ξέρεις από μάτσινγκ....

Reaction score
968
H θεμελιώδης συχνότητα της χρησιμοποιούμενης τετραγωνικής παλμοσειράς δεν παίζει ρόλο? Το φορτίο?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Ρε συ Μπλατσάρα μπορώ να έχω το ονοματάκι από το κελεπούρι; :116:

...
Ρε χαμένε δεν παίζει ρόλο το ποιο είναι το κελεπούρι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι τελικά, ότι μπορεί να μετρηθεί παίζει ρόλο και στο τι ακούμε.

Επειδή είσαι καλό παιδί θα σου δώσω όμως ένα στοιχείο. Διάβασε το καινούριο stereophile.

H θεμελιώδης συχνότητα της χρησιμοποιούμενης τετραγωνικής παλμοσειράς δεν παίζει ρόλο? Το φορτίο?
Ένας σωστός ενισχυτής θα πρέπει να ανταποκρίνεται σωστά σε οποιαδήποτε συχνότητα. Στην πράξη όμως γίνονται δύο μετρήσεις η συνήθως μία στο 1KΗz και η άλλη στα 10ΚΗz. Θεωρώ ότι αυτή στα 10KΗz είναι πιο αποκαλυπτική μιας που σε αυτήν, οι όποιες διακυμάνσεις είναι πιο εμφανείς.
Το φορτίο φυσικά και παίζει ρόλο. Οι μετρήσεις γίνονται με ωμικό φορτίο 8Ohm. Φυσικά αν στην θέση του ωμικού φορτίου μπει ένα πραγματικό ή έστω μία προσομοίωση πραγματικού φορτίου σε κάποιες περιπτώσεις θα γελούσε κι ο κάθε πικραμένος.

Το (ν) με το (γ) σε τι διαφέρουν?
Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα...

Reaction score
2.248

Και άμα μας αρέσει αυτό που ακούμε τι να κάνουμε?
Αυτουποβολή και να λέμε..... "δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει, δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει, δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει...." μέχρι να πιστούμε ότι "ότι δεν μετρά καλά δεν επιτρέπετε να μας αρέσει?"

Εδώ κοιτάνε να βρωμίσουν τον αψεγάδιαστο ψηφιακό ήχο με αναλογικές βρωμίες (βλέπε analog warmth) επειδή είναι κλινικά στείρος και να γίνει αρεστός..... όλο και κάτι θα ξέρουν.

Ο Νελσον Πας λέει.... "Μετρά καλα αλλά δεν ακούγετε καλα" Κάτι θα ξέρει... δεν μπορεί

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Και άμα μας αρέσει αυτό που ακούμε τι να κάνουμε?
Αυτουποβολή και να λέμε..... "δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει, δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει, δεν μετρά καλά δεν πρέπει να σου αρέσει...." μέχρι να πιστούμε ότι "ότι δεν μετρά καλά δεν επιτρέπετε να μας αρέσει?"
Κανένα πρόβλημα. Είσαι ένας ευτυχισμένος πελάτης με ένα προβληματικό ενισχυτή. Απλά αν αύριο μεθαύριο βάλεις κανένα περίεργο ηχείο στον ενισχυτή, έχε πρόχειρο το τηλέφωνο του service.

Εδώ κοιτάνε να βρωμίσουν τον αψεγάδιαστο ψηφιακό ήχο με αναλογικές βρωμίες (βλέπε analog warmth) επειδή είναι κλινικά στείρος και να γίνει αρεστός..... όλο και κάτι θα ξέρουν.

Ο Νελσον Πας λέει.... "Μετρά καλα αλλά δεν ακούγετε καλα" Κάτι θα ξέρει... δεν μπορεί
Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν χαλάμε καρδιές. Έτσι κι άλλιώς το έχουμε ξαναπεί. Άλλοι τα τρώνε στα χαρτιά, άλλοι στα ναρκωτικά, άλλοι στις πουτ@νες και άλλοι στο HiFi.

Απλά ας μην προσπαθεί ο καθένας την αδυναμία του να την κάνει θέση...

Reaction score
2.248

Σαν καταναλωτής γνωρίζω ότι το Hi-Fi απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό και για να είμαι ακριβής στα αυτιά του υποψήφιου αγοραστή, επειδή τα αυτιά του θα αποφασίσουν τελικά την αγορά και όχι τα χαρτιά.
Αλλιώς θα κοιτάγαμε specs από intrenet, θα βλέπεμε τι μετρά καλά, paypal ή visa και στο σπίτι μας.

Θα συμφωνούσα μαζί σου εάν το καταναλωτικό κοινό ήταν ένας παλμογράφος :102: η κάτι άψυχο

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Σαν καταναλωτής γνωρίζω ότι το Hi-Fi απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό και για να είμαι ακριβής στα αυτιά του υποψήφιου αγοραστή, επειδή τα αυτιά του θα αποφασίσουν τελικά την αγορά και όχι τα χαρτιά.
Αν τυχόν ήσουν μελετηρός (που απ' ότι βλέπω δεν είσαι) θα είχες διαβάσει αυτό το θέμα. Θα απομυθοποιούσε μέσα σου την ψευδαίσθηση ότι το αυτί είναι ο απόλυτος κριτής. Μετά μπορείς να συνεχίσεις με αυτό κι αυτό.

Φυσικά μάλλον δεν θα διαβάσεις τίποτε από αυτά. Έτσι κι αλλιώς δεν σε ενδιαφέρει η γνώση. Σε ενδιαφέρει το αυτί...

Αλλιώς θα κοιτάγαμε specs από intrenet, θα βλέπεμε τι μετρά καλά, paypal ή visa και στο σπίτι μας.

Θα συμφωνούσα μαζί σου εάν το καταναλωτικό κοινό ήταν ένας παλμογράφος :102: η κάτι άψυχο
Το καταναλωτικό κοινό είναι μία μάζα που ακούει από άθλια μηχανήματα και που ακούει για hi-end και γελάει. Πιο πολύ ρόλο παίζει το χρώμα του ηχοσυστήματος παρά το "αυτί".

Reaction score
2.248

Ενα σύστημα με όλα τα κακά που περιγράφεις, που άμα το μετρήσεις έχει όλη την αλφάβητο των αποκρίσεων ως ανωτέρω.

Παίζει μουσική όμως τι να κάνουμε?

Αμα αγοράσω home-cίnema να είσαι σίγουρος ότι θα δώσω βάση στα specs :102:

PS: Είμαι μελετηρός και διαβάζω τα ενδιαφέροντα posts. Δεν μου έχουν διαφύγει τα αναφερόμενα.

Reaction score
2.248

Φίλε caravelle αυτή είναι και η διαφωνία μου με τον φίλο Σπύρο.
Οι μετρήσεις λένε ότι θέλει sub, το αυτί όμως το απόρριψε ότι μπήκε στην αλυσίδα.
Τι να κάνω?

Reaction score
4.249

Σταυρε ωραια μας τα λες. Δωρεαν σεμιναρια.

Δηλαδη με λιγα λογια αν ειχε ο καθενας ενα σχεδιαγραμμα παρομοιο του ενισχυτη του, τοτε θα ειχαμε και μια εικονα των δυνατοτητων του καθε ενισχυτη. Τουλαχιστον στα specs.

Με την ιδια λογικη, αν ο ενδιαφερομενος για μια μελλοντικη αγορα ενισχυτη, παρουσιαζε και ενα αντιστοιχο διαγραμμα στο φορουμ, θα ηξερε αν μη τι αλλο, οτι στα χαρτια ο ενισχυτης του "λεει" η "δεν λεει".

Νομιζω μαλιστα, αν καποιος προτιθεται να δωσει καποιο αξιολογο ποσο, θα ηθελε να ειναι κατ αρχην στα specs αριστος. Απο κει και περα, θα κοιτουσε και τις αλλες παραμετρους (αισθητικη, χρωμα ηχου, γουστο κλπ)

Επειδη ο ηχος (οπως και η εικονα) ειναι επιστημη και φυσικα γνωση, ενας αδαης που ακουει δυο ενισχυτες διαφορετικης φιλοσοφιας δεν μπορει να εκτιμησει σωστα αυτο που ακουει . Απλα ακουει ενα τραγουδι με μια ορχηστρα απο πισω και λεει ετσι απλα "μου αρεσει" η "δεν μ αρεσει". Ενας γνωστης ομως των πραγματων, θα προσεξει πολλες λεπτομερειες και θα κανει αναλυση σ ενα σωρο διαφορετικους παραμετρους για να πει τελικα το "μου αρεσει" η "δεν μ αρεσει".

Reaction score
11

Οι μετρήσεις λένε ότι θέλει sub, το αυτί όμως το απόρριψε ότι μπήκε στην αλυσίδα.
Τι να κάνω?
Να το βάλεις να παίζει σαν να μην υπάρχει... Στο εντελώς ανεπαίσθητο! Να τα δίνει μόνο όταν όντως υπάρχει πληροφορία χαμηλά.

:203:

Reaction score
4.249

Τι να κάνω?
Φιλε Geovaz, ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις κανει καμμια πολυτως μετρηση στον χωρο σου.

Πιθανον αν εχεις πολυ μικρο χωρο, να μην απαραιτητο το σαμπ. Οι μετρησεις στον χωρο πιθανον να οδηγουσαν σ αυτο το συμπερασμα στο οποιο οδηγηθηκες κι εσυ.

Μην αποριπτεις ομως την επιστημη. Γιατι αλλα πραγμα ειναι να μην ξερεις κατι επειδη δεν μπορει να τα γνωριζουμε ολα και αλλα πραγμα ειναι να μην γνωριζουμε και να το παιζουμε επιστημονες. Το δευτερο δεν μας τιμα!

Reaction score
2.248

Φυσικά και δεν έχω κάνει μετρήσεις στον χώρο. Δεν είπα ότι έχω κάνει.
Οταν λέω μετρήσεις εννοώ εργαστηριακές :102: σαν αυτές που περιγράφει ο Σπύρος. Μετρήσεις μηχανημάτων δηλαδή.

Θέλω να μου πει η επιστήμη το εξής....
Ακούω σωστά τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες των δεκαετιών 60-70-80 ?
Εσύ τι λες?

Reaction score
4.249

Φυσικά και δεν έχω κάνει μετρήσεις στον χώρο. Δεν είπα ότι έχω κάνει.
Οταν λέω μετρήσεις εννοώ εργαστηριακές :102: σαν αυτές που περιγράφει ο Σπύρος. Μετρήσεις μηχανημάτων δηλαδή.

Θέλω να μου πει η επιστήμη το εξής....
Ακούω σωστά τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες των δεκαετιών 60-70-80 ?
Εσύ τι λες?
Μια χαρα ακους και απο το ριαδιοφωνακι!
Αλλα αν μιλαμε ομως για επιστημη του ηχου και μηχανηματα που επιδιωκουν να αποδωσουν υψηλη πιστοτητα του αναπαραγωμενου εργου, υπαρχουν ενα σωρο παραγοντες που ειναι συνδεμενοι με μετρησεις και πολυχρονη εμπειρια, με ανθρωπους που δουλευουν επαγγελματικα μ αυτον τον τομεα ετσι ωστε να μην αρκετο να πεις απλα "μ αρεσει!"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo