Nova HD

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Nova HD

Κινδυνεύοντας να γίνω γραφικός....
πόσο δύσκολο τους είναι να μας ενημερώσουν την ήδη υπάρχουσα κάρτα ώστε να ξεκλειδώνει τα κανάλια HD με επιπλέον χρέωση, ή να μας δώσουν καινούρια που να έχει αυτή τη δυνατότητα?
Γιατί πρέπει ντε και καλά να βλέπουμε μόνο Hotbird, ή να έχουμε 2 κάτοπτρα και 2 δέκτες? Και να πληρώσουμε για την αγορά τους κι από πάνω?

Τελικά εγώ είμαι ο γραφικός της υπόθεσης?....:141:
Το πρόβλημα δεν είναι η κάρτα. Αν θέλουν, σου ενεργοποιούν τη δυνατότητα να βλέπεις τα κανάλια. Αλλά δε θέλουν.

Ο λόγος είναι προφανής. Δε θέλουν τα κανάλια να είναι διαθέσιμα στους pay card servers και σε δέκτες με "δωράκια" κτλ. Τώρα αν το επιτύχουν με αυτή την πολιτική τους, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το πρώτο "πάντρεμα" έχει ήδη παραβιαστεί, μένει να δούμε αν το "πάντρεμα" με τον Pace θα είναι ισχυρότερο.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Nova HD

Ναι αλλά έχουν καταφέρει να κλειδώνουν μέχρι 3-4 χρήστες οπότε τι pay card servers μπορούν να σταθούν έτσι;
(Εκτός και αν έχω χασει επεισόδια)

Το πρόβλημα δεν είναι η κάρτα. Αν θέλουν, σου ενεργοποιούν τη δυνατότητα να βλέπεις τα κανάλια. Αλλά δε θέλουν.

Ο λόγος είναι προφανής. Δε θέλουν τα κανάλια να είναι διαθέσιμα στους pay card servers και σε δέκτες με "δωράκια" κτλ. Τώρα αν το επιτύχουν με αυτή την πολιτική τους, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το πρώτο "πάντρεμα" έχει ήδη παραβιαστεί, μένει να δούμε αν το "πάντρεμα" με τον Pace θα είναι ισχυρότερο.

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova HD

Ναι αλλά έχουν καταφέρει να κλειδώνουν μέχρι 3-4 χρήστες οπότε τι pay card servers μπορούν να σταθούν έτσι;
(Εκτός και αν έχω χασει επεισόδια)
Ένας pay server με χιλιάδες χρήστες μπορεί εύκολα να πληρώνει 10-15 συνδρομές. Η προσπάθειά τους με το αποκλειστικό πάντρεμα για τα κανάλια HD είναι να καταφέρουν να μην είναι αυτά τα κανάλια διαθέσιμα πουθενά εκτός των δικών τους δεκτών. Αν το πετύχουν αυτό, θεωρούν πως θα καταφέρουν να πάρουν αρκετές νέες συνδρομές. Μένει να δούμε αν αυτό θα συμβεί.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova HD

15 καρτες Χ 4 χρήστες = 60 pay συνδρομές.
Μάλλον κατι δεν καταλαβαίνω. :103::103::103:

Ένας pay server με χιλιάδες χρήστες μπορεί εύκολα να πληρώνει 10-15 συνδρομές. Η προσπάθειά τους με το αποκλειστικό πάντρεμα για τα κανάλια HD είναι να καταφέρουν να μην είναι αυτά τα κανάλια διαθέσιμα πουθενά εκτός των δικών τους δεκτών. Αν το πετύχουν αυτό, θεωρούν πως θα καταφέρουν να πάρουν αρκετές νέες συνδρομές. Μένει να δούμε αν αυτό θα συμβεί.

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova HD

15 καρτες Χ 4 χρήστες = 60 pay συνδρομές.
Μάλλον κατι δεν καταλαβαίνω. :103::103::103:
Το antisharing επιτρέπει σε 3-4 χρήστες να βλέπουν όλα τα κανάλια ή σε χιλιάδες χρήστες να βλέπουν 3-4 κανάλια. Τα κανάλια της Nova μαζί με τα ραδιόφωνα είναι περίπου 60, οπότε με 15-20 συνδρομές μπορούν χιλιάδες άτομα να βλέπουν όλα τα κανάλια.

Οι μεγάλοι payservers είχαν από καιρό πολλές συνδρομές, για λόγους load balancing. Τώρα απλώς αναγκάστηκαν να αγοράσουν μερικές συνδρομές ακόμα. Δεν έχουν επηρεαστεί ουσιαστικά από το anti-cs. Το anti-cs χτύπησε τους "μικρούς" servers, αυτούς της μίας κάρτας και των 20-30 χρηστών.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova HD

Οπότε ουσιαστηκά δεν καταφέραν και τιποτα.
Αν εγώ δηλαδή είχα μια καρτα και είχα καμια 10 φιλους ή και "φιλους" και πληρώναμε όλοι μαζι, τωρα αυτοί ή και γώ θα πάμε σε αυτά τα μεγάλα μαγαζια.
Τι είχαμε τι χασαμε δηλαδή. Απλά δεν θα δούμε αυτά τα 3 κανάλια;
Ουτοπία...

Το antisharing επιτρέπει σε 3-4 χρήστες να βλέπουν όλα τα κανάλια ή σε χιλιάδες χρήστες να βλέπουν 3-4 κανάλια. Τα κανάλια της Nova μαζί με τα ραδιόφωνα είναι περίπου 60, οπότε με 15-20 συνδρομές μπορούν χιλιάδες άτομα να βλέπουν όλα τα κανάλια.

Οι μεγάλοι payservers είχαν από καιρό πολλές συνδρομές, για λόγους load balancing. Τώρα απλώς αναγκάστηκαν να αγοράσουν μερικές συνδρομές ακόμα. Δεν έχουν επηρεαστεί ουσιαστικά από το anti-cs. Το anti-cs χτύπησε τους "μικρούς" servers, αυτούς της μίας κάρτας και των 20-30 χρηστών.

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova HD

Οπότε ουσιαστηκά δεν καταφέραν και τιποτα.
Αν εγώ δηλαδή είχα μια καρτα και είχα καμια 10 φιλους ή και "φιλους" και πληρώναμε όλοι μαζι, τωρα αυτοί ή και γώ θα πάμε σε αυτά τα μεγάλα μαγαζια.
Τι είχαμε τι χασαμε δηλαδή. Απλά δεν θα δούμε αυτά τα 3 κανάλια;
Ουτοπία...
Έρχονται και αντίμετρα για τα μεγάλα μαγαζιά (digital fingerprinting)

Ουσιαστικά θα μπορεί ο provider αν πάρει client access σε ένα payserver να ανακαλύψει ποιες κάρτες μοιράζουν τα κανάλια (και αυτόματα θα τις κλείνει).

Αυτό που κατάφερε άμεσα η Nova είναι πως οι "παρέες" των 10-20 ατόμων έπαψαν να βλέπουν, ενώ με τα HD και το πάντρεμα ευελπιστεί ότι δε θα μπορεί κανείς μη εξουσιοδοτημένος χρήστης να βλέπει αυτά τα κανάλια. Και μπορεί να είναι μόνο 3 (ουσιαστικά 2, το Eurosport HD μπορείς να το δεις και από άλλα πακέτα) αλλά σίγουρα είναι αρκετοί αυτοί που θα θέλουν να τα δουν, και αν δεν έχουν άλλη εναλλακτική θα σπεύσουν να αγοράσουν τον ιδιοκτησιακό εξοπλισμό και να τα "σκάσουν".

edit: Σε ότι αφορά το antisharing, το άλλο κομμάτι της επιτυχίας της irdeto είναι πως ποιο εύκολα κυνηγάς και κλείνεις 2-3 payservers χιλιάδων χρηστών παρά χιλιάδες servers των 10-20 χρηστών.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.804
Ναι ρε παιδιά, καλά και καταννοητά όλα αυτά,αλλά....
1. Ας δώσει ένα δέκτη που να μπορεί να συνεργαστεί με κινητό κάτοπτρο.
2. Γιατί δεν αναφέρουμε το τίμημα που πρέπει να δώσει ο συνδρομητής για την αγορά του δέκτη? Αφού πρέπει ντε και καλά να τον φεσωθείς αν θέλεις να δεις τα HD κανάλια, ας τον δώσουν δωρεάν ή με συμβολικό τίμημα, αναλογιζόμενοι το όφελος που θα έχουν από την προστασία του card sharing.
3. .... και τελευταίο, κι ας το έχω ξαναπεί: μήπως είμαστε στην πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης? Γιατί με το full package + HD + Pace ξεπερνάμε τα 900 ευρώ το χρόνο!!!
Λίγα??? Δεν νομίζω!!!

Reaction score
35

Ναι ρε παιδιά, καλά και καταννοητά όλα αυτά,αλλά....
1. Ας δώσει ένα δέκτη που να μπορεί να συνεργαστεί με κινητό κάτοπτρο.
2. Γιατί δεν αναφέρουμε το τίμημα που πρέπει να δώσει ο συνδρομητής για την αγορά του δέκτη? Αφού πρέπει ντε και καλά να τον φεσωθείς αν θέλεις να δεις τα HD κανάλια, ας τον δώσουν δωρεάν ή με συμβολικό τίμημα, αναλογιζόμενοι το όφελος που θα έχουν από την προστασία του card sharing.
3. .... και τελευταίο, κι ας το έχω ξαναπεί: μήπως είμαστε στην πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης? Γιατί με το full package + HD + Pace ξεπερνάμε τα 900 ευρώ το χρόνο!!!
Λίγα??? Δεν νομίζω!!!
Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης που είναι πολύ ακριβές, ίσως και οι ακριβότερες στην Ευρώπη. Κάθε μέρα βλέπουμε το ίδιο να συμβαίνει παντού: Βενζίνη, καφές, βασικά είδη διατροφής ...

Κινητό πιάτο έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό των πελατών της Nova. Δεν έχει νόημα για τη Nova να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Απ' όσο ξέρω κανείς ιδιοκτησιακός δέκτης δεν υποστηρίζει κάτι παραπάνω από diseqc 1.0

Reaction score
114

Απ' όσο ξέρω κανείς ιδιοκτησιακός δέκτης δεν υποστηρίζει κάτι παραπάνω από diseqc 1.0

Μονο που το προβλημα εδω ειναι το πως θα συνδιαστει με το connx TV που θα βρισκεται στις 39*Ε , και για να εχεις και τα δυο πακετα, δεν θα μπορεις να τα συνδιασεις με ενα κατοπτρο,τουλαχιστον φυσιολογικου μεγεθους και κεντραρισμενο σε εναν απο τους δυο δορυφορους.

Reaction score
114
Απάντηση: Nova HD

Γενικως η Νοva δεν ειναι μονοδρομος και δεν ειναι κατι που δεν μπορει να αντικατασταθει η' και να μην υπαρξει καν στο 'μενου' καποιου Ελληνα.
Δεν εχω διαμαρτυρηθει ποτε για τη Nova ,ουτε για καποιο αλλο πακετο και δεν προκειται και να το κανω.
Ομως φαινεται οτι απευθυνεται σε ανθρωπους με οικονομικη ευχερεια και σιγουρα αποτελει 'πολυτελεια' .
Τελος,θα ηθελα να πω,οτι και οι ταινιες και τα Ελληνικα καναλια,οσο και το ποδοσφαιρο-μπασκετ μπορουν με καταλληλες εγκαταστασεις και χειρισμους να τα δουν ολοι με μικροτερο κοστος.

Reaction score
35

Μονο που το προβλημα εδω ειναι το πως θα συνδιαστει με το connx TV που θα βρισκεται στις 39*Ε , και για να εχεις και τα δυο πακετα, δεν θα μπορεις να τα συνδιασεις με ενα κατοπτρο,τουλαχιστον φυσιολογικου μεγεθους και κεντραρισμενο σε εναν απο τους δυο δορυφορους.
Μα δε μπορεί να συνδυαστεί με ένα δέκτη, αφού τόσο του conn-x όσο και της nova είναι δέκτες αποκλειστικά για το πακέτο τους.

Η λύση προφανής, δύο πιατάκια, diseqc 1.0 στην καλύτερη, 2 χωριστά καλώδια στη χειρότερη.

Reaction score
114
Απάντηση: Nova HD

Για μενα αυτη ειναι η χειροτερη Δορυφορικη συνδρομητικη εποχη !!!
Οχι μονο για την Ελλαδα αλλα γενικως.
Λυσεις τετοιου ειδους υπαρχουν αλλα σιγουρα δεν ειναι και οι καλυτερες.
Εκτος απο αυτα τα πακετα,ισως καποιος να εχει 'συμπαθεια' και για καποιο αλλο.
Αρα,αν αυτο βρισκεται π.χ. Δυτικα,αρα ενα ακομα πιατο.
Και αλλα μπορουν να γινουν,αλλα οπως ειπα λυσεις 'αναγκης',που σιγουρα φερνουν εξοδα, εκνευρισμους, και οχι μονο.
Οπως κινητο πιατο με positioner που αυτο κινει το πιατο η' αγορα ενος φτηνου απλου δεκτη ,για την κινηση του.
Παντα ομως θα υπαρχουν διαφοροι παραμετροι για τους περισσοτερους.
Σε μπαλκονι που δεν χωραει καλα καλα ενα πιατο,πως θα μπει και δευτερο ?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μόλις μίλησα με το τεχνικό τμήμα της Nova...

Πολύ γέλιο. Τους έλεγα ότι έχω δικό μου hd δέκτη και με ρώταγε η κοπέλα αν έχω hd τηλεόραση!!!! Εντάξει δεν φταίει αυτή αλλά δείχνει το επίπεδο στο οποίο απευθύνονται. Έχουν πουληθεί 2 εκατομμύρια hd τηλεοράσεις στην Ελλάδα...

Τα νέα τώρα:

1. Όσοι έχουμε μόνο κάρτα Nova πρέπει να πάρουμε πακέτο δέκτη και νέα κάρτα η οποία παίζει μόνο στον δικό τους δέκτη. Δηλαδή ξεχνάμε όλους τους άλλους αποκωδικοποιητές που έχουμε.

2. Για 12 μήνες τα 3 αυτά κανάλια θα είναι δωρεάν για τους παλιούς συνδρομητές. Αλλιώς η τιμή είναι περίπου 5 Ευρώ.

3. Για PVR θα περιμένουμε τον νέο αποκωδικοποιητή που θα το υποστηρίζει (αντίστοιχα με το σημερινό pvr της Nova).

Προσωπικά έχω τα εξής διλήμματα:

1. Όταν -και εάν - βγει ο Hellas Sat θα έχει και αυτός τον δικό του δέκτη.

2. Αν δώσω την κάρτα μου τώρα σημαίνει μια για πάντα τέλος η Nova σε οποιονδήποτε άλλο αποκωδικοποιητή.

3. Αυτό που δεν ρώτησα είναι αν ο δέκτης υποστηρίζει πολλούς δορυφόρους (όχι κινητό πιάτο). Από ότι βλέπω πάντως δεν υποστηρίζει επίγεια ψηφιακή τηλεόραση...

4. Με την λογική ότι δεν πετάω τον technomate που έχω, μπορώ να τους χρησιμοποιώ και τους δύο με έξτρα καλώδιο κεραίας από τον δικό μου δέκτη στον νέο της nova και να βλέπω; Πρέπει να έχω ανοιχτό και τον technomate γυρισμένο στον hotbird?

Κάποια καλή ιδέα για όλα αυτά;

Reaction score
114

4. Με την λογική ότι δεν πετάω τον technomate που έχω, μπορώ να τους χρησιμοποιώ και τους δύο με έξτρα καλώδιο κεραίας από τον δικό μου δέκτη στον νέο της nova και να βλέπω; Πρέπει να έχω ανοιχτό και τον technomate γυρισμένο στον hotbird?

Κάποια καλή ιδέα για όλα αυτά;
Το Diseqc 1.0 που αναφερεται, και το εχουν ολοι οι δεκτες, ειναι η επιλογη 1 ως 4 διαφορετικων θεσεων - δορυφορων ( Α-Β-C-D).
Το θεμα που απασχολει ειναι πως μπορει ενα πιατο λογικου μεγεθους να συνδιασει τους 2 αυτους μακρινους δορυφορους.
Και αυτο δεν γινεται.
Αρα θα πρεπει να βαλεις (αν μπορεις) και δευτερο πιατο,και με ενα διακοπτη diseqc, να οδηγησεις το καλωδιο απο το καθε lnb των πιατων στις εισοδους του διακοπτη και απο την εξοδο του το κυριο καλωδιο που κατεβαινει για τον δεκτη σου.

Reaction score
114

Μόλις μίλησα με το τεχνικό τμήμα της Nova...

Πολύ γέλιο. Τους έλεγα ότι έχω δικό μου hd δέκτη και με ρώταγε η κοπέλα αν έχω hd τηλεόραση!!!! Εντάξει δεν φταίει αυτή αλλά δείχνει το επίπεδο στο οποίο απευθύνονται. Έχουν πουληθεί 2 εκατομμύρια hd τηλεοράσεις στην Ελλάδα...
Ε,ενταξει τωρα.
Με 600 Ε τι να κανουνε ?
Να ασχολουνται και μετα το ωραριο τους,για να μαθαινουν πραγματα γυρω απο την Δορυφορικη ?
Για ενημερωση ειναι,οχι για να δινουν λυσεις.
Αμα ηταν να παρουν εμενα,να δινω λυσεις,θα πηγαινα με 600 Ε ? :142:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Nova HD

Το Diseqc 1.0 που αναφερεται, και το εχουν ολοι οι δεκτες, ειναι η επιλογη 1 ως 4 διαφορετικων θεσεων - δορυφορων ( Α-Β-C-D).
Το θεμα που απασχολει ειναι πως μπορει ενα πιατο λογικου μεγεθους να συνδιασει τους 2 αυτους μακρινους δορυφορους.
Και αυτο δεν γινεται.
Αρα θα πρεπει να βαλεις (αν μπορεις) και δευτερο πιατο,και με ενα διακοπτη diseqc, να οδηγησεις το καλωδιο απο το καθε lnb των πιατων στις εισοδους του διακοπτη και απο την εξοδο του το κυριο καλωδιο που κατεβαινει για τον δεκτη σου.
Γινεται ευκολα
Wave Frontier με 10 δορυφόρους με ένα πιάτο. Σταθερή λήψη 10 δορυφόρων επιλογής σας.

Reaction score
114
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova HD

Γινεται ευκολα
Wave Frontier με 10 δορυφόρους με ένα πιάτο. Σταθερή λήψη 10 δορυφόρων επιλογής σας.
Ευκολο δεν ειναι.
Αυτο,ειναι διευκολυνση δικη τους και οχι του καταναλωτη.
Σε μπαλκονι θα βαλουμε wave frontier ?
Χωρια τα εξοδα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos