Καλη ταινια, καλη εικονα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Splice

Ταινία mixgrill: Επιστημονικής φαντασίας, τρόμου, ερωτική, κουλτουρέ, πατάτα...

Είχα διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις αλλά μιας και δεν είχα κάτι άλλο να δω, το έκανα το πείραμα.

Πρώτο αρνητικό χτύπημα ήταν το cast. Ο Adrien Brody και η Sarah Polley μου είναι αντιπαθείς. Λέω, εντάξει, θα με ανταμείψει το story. Εκεί είναι που γίνεται το "έλα να δεις". Δεν υπάρχει κάτι που να λείπει από την ταινία... Ένα συνονθύλευμα επιστήμης, ηθικής, ψυχολογικών προβλημάτων, σεξ, σκηνών τρόμου, αηδίας κλπ Για όσους ενδιαφέρονται για σεναριακά κενά μπορώ να πω ότι όλη η ταινία είναι μια ..τρύπα.

Όσοι γράφουν διθυράμβους για την ταινία βασίζονται στη διαφορετικότητά της. Προτιμώ να βλέπω τα ίδια σενάρια ξανά και ξανά από τέτοια πειράματα διαφοροποίησης.

Ειλικρινά ούτε που πρόσεξα την ποιότητα της εικόνας ή τον ήχο.

Με λίγα λόγια, το Splice είναι βλακεία για να το πάρεις σοβαρά και κακό για να σε διασκεδάσει.

imdb : 6.5/10

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.272

Splice

Με λίγα λόγια, το Splice είναι βλακεία

Αύριο θα γράψει ο Καφάτος: Αριστούργημα!!! :142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195

Που ξέρεις, μπορεί και να ερωτευτεί το καλαμαροχτάποδο που πρωταγωνιστεί... :137:

Reaction score
383

Splice

Ταινία mixgrill: Επιστημονικής φαντασίας, τρόμου, ερωτική, κουλτουρέ, πατάτα...

Είχα διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις αλλά μιας και δεν είχα κάτι άλλο να δω, το έκανα το πείραμα.

Πρώτο αρνητικό χτύπημα ήταν το cast. Ο Adrien Brody και η Sarah Polley μου είναι αντιπαθείς. Λέω, εντάξει, θα με ανταμείψει το story. Εκεί είναι που γίνεται το "έλα να δεις". Δεν υπάρχει κάτι που να λείπει από την ταινία... Ένα συνονθύλευμα επιστήμης, ηθικής, ψυχολογικών προβλημάτων, σεξ, σκηνών τρόμου, αηδίας κλπ Για όσους ενδιαφέρονται για σεναριακά κενά μπορώ να πω ότι όλη η ταινία είναι μια ..τρύπα.

Όσοι γράφουν διθυράμβους για την ταινία βασίζονται στη διαφορετικότητά της. Προτιμώ να βλέπω τα ίδια σενάρια ξανά και ξανά από τέτοια πειράματα διαφοροποίησης.

Ειλικρινά ούτε που πρόσεξα την ποιότητα της εικόνας ή τον ήχο.

Με λίγα λόγια, το Splice είναι βλακεία για να το πάρεις σοβαρά και κακό για να σε διασκεδάσει.

imdb : 6.5/10

+ σωστος
ε..τωρα στις 10 νεες ταινιες οι 5 ειναι πατατες 4 μετριες και 1 καλουτσικη

.

Reaction score
20

εγώ δεν την έχω δει ακόμα, αλλά δείτε εδώ:
http://www.imdb.com/title/tt1017460/ratings
10,5% στους 8.502 IMDb users που ψήφισαν την βαθμολόγησαν με 10/10!

ενώ στον Νονό http://www.imdb.com/title/tt0068646/ratings
24.489 ή 6,0% στους 404.935 IMDb users που ψήφισαν την βαθμολόγησαν με 1/10!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.195

ε..τωρα στις 10 νεες ταινιες οι 5 ειναι πατατες 4 μετριες και 1 καλουτσικη
Πράγματι υπάρχουν οι "καλές" και οι "πατάτες". Ναι μεν διαφέρουν τα γούστα, αλλά το δικαιότερο για μένα είναι να αξιολογούμε τις ταινίες στην κατηγορία που ανήκουν για να αποφεύγουμε αντιπαραθέσεις που δεν έχουν νόημα.
Το Splice όμως, σε όποια κατηγορία και να το εντάξεις, είναι απαράδεκτο για τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί.

εγώ δεν την έχω δει ακόμα, αλλά δείτε εδώ:
http://www.imdb.com/title/tt1017460/ratings
10,5% στους 8.502 IMDb users που ψήφισαν την βαθμολόγησαν με 10/10!

ενώ στον Νονό http://www.imdb.com/title/tt0068646/ratings
24.489 ή 6,0% στους 404.935 IMDb users που ψήφισαν την βαθμολόγησαν με 1/10!
Με τις βαθμολογίες είμαι πάντα επιφυλακτικός. Αν και είμαι υπέρμαχος των στατιστικών, όταν μπαίνει το υποκειμενικό στοιχείο τα πράγματα μπλέκονται.

Στο imdb επικρατούν συχνά τάσεις φανατισμού. 10 στη ταινία που γουστάρουμε και 1 στην εχθρική. Για δημιουργία εντυπώσεων.

Επίσης, τα blockbusters είναι γνωστά σε όλους, τα πιο κουλτουριάρικα τα ξέρουν κυρίως αυτοί που ασχολούνται με το είδος. Άρα είναι πιθανότερο ο κουλτουριάρης να θάψει τη πολυδιαφημισμένη ταινία, από τον action fan που ούτε καν ξέρει τις περισσότερες κουλτουρέ.

Όταν σε μια βαθμολογία βλέπουμε μια προοδευτική μείωση των ψηφοφόρων, προχωρώντας από το μέγιστο βαθμό προς το ένα, και ξαφνικά υπάρχει peak με δυσανάλογα μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων (όπως στον "Νονό" που ανέφερες), είναι εμφανές ότι πρόκειται για ψήφους από haters.

Και ειδικά με τον Νονό υπάρχει κι ο ρατσιστικός παράγοντας με έδρα τις ΗΠΑ. Είναι μία από τις ταινίες που αποτελούν όνειρο ζωής για πολλούς κατοίκους γκέτο και low-lifes γενικά. Έτσι, έχει χάσει το prestige της από πολλούς που δεν συμπαθούν τις συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων.

Reaction score
5

Περιμενω κριτικη απο τους κ. κ. ΚΑΦΑΤΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ !!!

:137:

Για να κανω κριτικη πρεπει να το δω πρωτα.Και απο οτι βλεπω εισαι διαθετειμενος να με πληρωσεις για να το δω????? :137:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Centurion (2010)

Το 117 μ.Χ. η 9η Ρωμαϊκή Λεγεώνα κατευθύνεται στην Καληδονία (σημερινή Σκωτία) όταν οι Πίκτες (κέλτικη φυλή) τους επιτίθενται και τους αποδεκατίζουν. Όσοι Ρωμαίοι επέζησαν ξεκινούν έναν αγώνα ζωής και θανάτου προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους κυνηγούς τους.

Βρετανική ταινία του Neil Marshall που ενώ χρησιμοποιεί πολλά ιστορικά στοιχεία, περιορίζεται στα πρότυπα μιας κλασικής περιπέτειας (ευτυχώς) με πολύ δυνατές σκηνές μάχης.

Πολύ καλή εικόνα με υπέροχη φωτογραφία που αναδεικνύει τα υπέροχα τοπία της οροσειράς Cairngorms .
Ο ήχος άνω του μετρίου, θα μπορούσε να είναι καλύτερος.

Imdb : 6.7
Εαν δεν ειχα δει τον "Μονομαχο"(μερικες χιλιαδες φορες λογω
demo:141:)
ισως να μου αρεσε περισσοτερο.
Την κατηγοριοποιω στις ταινιες εκεινες που δεν θα θυμαμαι
αυριο μεν, αρκετα δροσερη για θεαση σε μια καυτη Αυγουστιατικη βραδια δε.

Reaction score
1

Μερικές ταινίες ειλικρινά δε ξέρω γιατί ξεκινάω να τις δώ, αφού ξέρω τί με περιμένει.
Μάλλον είναι η περιέργεια, ή μήπως μια ελαφριά δόση μαζοχισμού, ή μάλλον και τα δύο.

Οι περισσότεροι όταν ακούνε για γαλλικό σινεμά στο νού τους έρχονται κοινωνικές ταινίες, έρωτες και κουλτούρα.
Δεν έχουν άδικο αφού πράγματι το κάνουν πολύ καλά αυτό.

Υπάρχουν όμως και παραδείγματα γαλλικών ταινιών ακραίας βίας, πολύ ακραίας όμως,
πολύ disturbing πράγματα, κορυφαία του είδους(και πολλά μόνο σε dvd οπότε δε τα αναφέρω).

Θα γράψω για 2 τέτοια πραδείγματα σήμερα, αφορμή το πρώτο που είδα χτες,
το δεύτερο είναι μάλλον στο top 5 του άκρων άωτων της κατηγορίας και γι αυτό μου ήρθε πάλι στο μυαλό(ανάθεμα η ώρα :111:).

Η ιστορία για το '7 jours du talion' είναι πολύ ξεκάθαρη, όσο και οι πρωταγωνιστές.
Βιαστής-δολοφόνος 8χρονου κοριτσιού και ο πατέρας. 7 ημέρες.

Αλήθεια δεν έχω άλλα να πώ, είναι ξεκάθαρο νομίζω. Η ψυχολογική πίεση πολύ έντονη κατά τη διάρκεια της ταινίας για τον ακροατή,
μια δόση βασανιστηρίου στο σπίτι σας. Δε θα πώ άλλα γιατί ξέρω ότι πολλοί ιντριγκάρονται.

Δε θα την ξανάβλεπα ούτε θα την πρότεινα σε κανένα αγαπημένο μου πρόσωπο.
Τώρα ο καθένας εδω μέσα ξέρει τα κουράγια του και πόση δόση ανωμαλίας κουβαλάει... εγώ είπα πάντως

Εικόνα και ήχος τίποτα το εξαιρετικό...ευτυχώς

imdb:6.8

Reaction score
383

Steamboat Bill, Jr. 1928

Τωρα μιλαμε.Μετα τον "Στρατηγο"αλλο ενα αριστουργημα του Buster Keaton.

Η εικονα λες και το γυρισαν χθες.Ο ηχος εντυπωσιακο το DTS-HD Master Audio αν και ειχα την εντυπωση οτι ακουγα το ιδιο απο ολα τα καναλια.Προτιμοτερο το DD2.0

VIDEO:MPEG-4 AVC Video 29823 kbps 1080p / 23,976 fps
AUDIO:DTS-HD Master Audio 3673 kbps 5.1 / 48 kHz / 3673 kbps / 24-bit
Dolby Digital Audio 320 kbps 2.0

IMDB:7.9

Oικονομου εισαι θεος
δεν το ηξερα, το εψαξα απο απλη περιεργια .....και τι ειδα ?

Πω πω τι φατσες ! τι γκακς ! ασταματητα 1 ωρα και δεκα λεπτα

το απολυτο διαχρονικο αριστουργημα

μολις τελειωσε ηθελα να το ξαναδω

.

Reaction score
1

Νάτη και η δεύτερη. Εδώ πρόκειται για πραγματικά hardcore καταστάσεις. Θρίλερ με τα όλα του, ψυχολογικό. Απ αυτά που θές λίγο για να συνέλθεις.
Δε θεωρώ τον ευατό μου soft θεατή, αλλά εδώ ειλικρινά ήρθα στα οριά μου. Την είδα όμως ώς το τέλος, άβυσος η ψυχή του ανθρώπου τελικά.

Είναι η μοναδική ταινία, εκτός από αυτές που μου είναι τελείως αδιάφορες ή πολύ μάπα, που την εξαφάνισα αμέσως μετά τη θέασή της.
Μάλλον φοβήθηκα ότι μετά από πολλά χρόνια μπορεί να έχω ξεχάσει περί τίνος πρόκειται και να τη ξαναβάλω.

Δε θέλω να μπώ κάν στη διαδικασία να μιλήσω για την ιστορία, ειλικρινά σκεφτείτε το καλά πρίν το δοκιμάσετε, δείτε κανά trailer, πάτε σε κανά γιατρό...
Πολύ ανώμαλα πράγματα, αλλά το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά ή άλλα παρόμοια έχουν γίνει...άς μη το σκέφτομαι καλύτερα.

Σήμερα είπα, δεν προτείνω τί να δείτε, προειδοποιώ κι ελπίζω να μη δείτε.

Εικόνα σε κάδρο 16:9 έτσι για να μη μείνει σημείο στην οθόνη σας που να μη γεμίσει με αίματα.

imdb:7.0

P.S. Κλείνοντας θυμήθηκα κι άλλο ένα γαλλικό του είδους σε HD, 'A l interieur', δυνατό θρίλερ, θα γράψω.

Reaction score
1.213

Eνα 3.5 αρι με το ζορι στο παραπανω..:137:

Αλλα θα δωσω την ευκαιρια στον nerona να ανταποδωσει βλεποντας η βαθμολογοντας αυτο το παλιοτερο γαλλικο 'Haute tension' που μου ηρθε στα γρηγορα :137:

Reaction score
59

Nerona και οι 3 ταινιες που αναφερεις ειναι οντως πολυ gore !!

Διαβαστε εδω κριτικη απο την παρουσιαση τους σε dvd

http://www.avsite.gr/vb/search.php?searchid=1760577

Mπορεις να δεις και το εξισου gore Frontiers

ps

Προταση για τον ΚΑΦΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

βρειτε και τις 3 ταινιες και δειτε τις ολες μαζι σε μια gore βραδια !!!!

περιμενουμε τις εντυπωσεις σας !!!!

Reaction score
1
Tα χω δει παλιότερα το 'A l interieur' και δεν ήταν κακό για το είδος του. Το 'frontier' και το 'haute tension' από την άλλη δε μου πολυάρεσαν(το frontier είναι καλύτερο) Το 'ils' όμως ήταν πολύ δυνατό.

Καλό θα ήταν να ανοίγαμε ξεχωριστά threads που να προτείναμε καλές ταινίες ανά είδος-κατηγορία. Είμαι σίγουρος ότι θα φανεί χρήσιμο σε πολλούς, ειδικά για λιγότερο γνωστές ταινίες.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Η ιστορία για το '7 jours du talion' είναι πολύ ξεκάθαρη, όσο και οι πρωταγωνιστές.
Βιαστής-δολοφόνος 8χρονου κοριτσιού και ο πατέρας. 7 ημέρες.

Αλήθεια δεν έχω άλλα να πώ, είναι ξεκάθαρο νομίζω. Η ψυχολογική πίεση πολύ έντονη κατά τη διάρκεια της ταινίας για τον ακροατή,
μια δόση βασανιστηρίου στο σπίτι σας. Δε θα πώ άλλα γιατί ξέρω ότι πολλοί ιντριγκάρονται.

Δε θα την ξανάβλεπα ούτε θα την πρότεινα σε κανένα αγαπημένο μου πρόσωπο.
Τώρα ο καθένας εδω μέσα ξέρει τα κουράγια του και πόση δόση ανωμαλίας κουβαλάει... εγώ είπα πάντως

Εικόνα και ήχος τίποτα το εξαιρετικό...ευτυχώς

imdb:6.8

Ετσι ακριβως.Επειδη ειμαι και ευαισθητος οσο αφορα το θεμα (θυμαμαι ακομα τι του ειπε του πατερα σε καποια στιγμη και εξοργιζομαι) λεω εδω ειμαστε.Ριξτου του matha f@@@a scorch the lame ba@@@@d.

Και ξαφνικα αρχιζουν τα παραξενα οπως αξιζει η αυτοδικια? αν τον σκοτωσω (αποδεδειγμενα ενοχος) κατεβαινω στο επιπεδο του και αλλα τετοια αδερφιστικα.

What a wuss and what a waste of time αφου με εκνευρισε αφανταστα..:141::141::141:

Reaction score
5

Oικονομου εισαι θεος
δεν το ηξερα, το εψαξα απο απλη περιεργια .....και τι ειδα ?

Πω πω τι φατσες ! τι γκακς ! ασταματητα 1 ωρα και δεκα λεπτα

το απολυτο διαχρονικο αριστουργημα

μολις τελειωσε ηθελα να το ξαναδω

.
Τσεκαρε επισης και αυτο http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=976864&postcount=193
Αλλο ενα αριστουργημα.

Reaction score
5

ps

Προταση για τον ΚΑΦΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

βρειτε και τις 3 ταινιες και δειτε τις ολες μαζι σε μια gore βραδια !!!!

περιμενουμε τις εντυπωσεις σας !!!!
Gore δεν βλεπω.Ειμαι αιμοφοβικος :137:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.786
Members
38.494