music servers γιατι?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Απάντηση: Re: Απάντηση: music servers γιατι?

γι'αυτο τον λογο πολλοι αναγκαζωνται και <φτιαχνουν> συναρμολογουν θα ελεγα διαφορα πι-σι σε σαλονατα κουτια home theater pc η μισο χομ θεατερ και αλλα διαφορα!!!
παντως νομιζω οτι εαν καποιος ανελαμβανε να συναρμολογησει διαφορα τετοια σερβερ-πι σι ετοιμα για χρηση θα τα μοσχοπουλαγε!!!
Αρκεί να πλήρωνε την εκάστωτε άδεια για εμπορική χρήση του προγράμματος που θα αναλάμβανε την διαχείρηση των αρχείων(πχ itunes ή οιοδήποτε άλλο software)και να προσαρμοζόταν στους όποιος περιορισμούς θα του επέβαλαν.Αλλιώς θα πρέπει να φτιάξει δικό του πρόγραμμα και να προσφέρει και την ανάλογη υποστήριξη.Και αυτό κοστίζει πολύ περισσότερο απ το να κατασκευάσει ίδιο το μηχάνημα.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: music servers γιατι?

Αρκεί να πλήρωνε την εκάστωτε άδεια για εμπορική χρήση του προγράμματος που θα αναλάμβανε την διαχείρηση των αρχείων(πχ itunes ή οιοδήποτε άλλο software)και να προσαρμοζόταν στους όποιος περιορισμούς θα του επέβαλαν.Αλλιώς θα πρέπει να φτιάξει δικό του πρόγραμμα και να προσφέρει και την ανάλογη υποστήριξη.Και αυτό κοστίζει πολύ περισσότερο απ το να κατασκευάσει ίδιο το μηχάνημα.
ναι σωστα ετσι ειναι ,ομως απο την αλλη πλευρα πολλοι γνωστοι και φιλοι εχουν μπει στην διαδικασια να φτιαξουν μονοι τους τετοιες κατασκευες !αρκετες απο αυτες ομως υποφερουν απο διαφορες <παιδικες>ασθενειες θ'αλεγα -διαφορες ασυμβατοτητες με αρχεια -κακη συνεργασια μεταξυ του hardware -software κτλ.
πραγμα το οποιο σε αποθαρρυνει απο το να ξεκινησεις κατι τετοιο!

στην ουσια προκειται για συναρμολογηση καποιου ειδους πι-σι σε συσκευασια σαλονατου κουτιου που ομως δεν ξεφευγει απο τα πλαισια του ερασιτεχνισμου!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Απάντηση: music servers γιατι?

Υπαρχουν και τα Λινουξοειδη.Ολα τζαμπα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Απάντηση: Re: Απάντηση: music servers γιατι?

Γουελ.... μπέιζικλυ.... δεν χρειάζεται PC γιατί δικτυώνονται και σε συνεργασία π.χ. με ένα μουσικό κατάστημα (επί πληρωμή) μπορείς να κατεβάσεις τραγούδια και να τα αποθηκεύσεις στον σκληρό του δίσκο (εσωτερικό ή εξωτερικό).
Νομίζω ότι μόνο η Linn το προσφέρει αυτό(τουλάχιστον απ τα μηχανήματα που έρχονται στην Ευρώπη).Εσύ θα ξέμενες ποτέ μόνο με την μουσική που έχει η Linn στο καταστημά της;Βρε δεν το ρίχνω στο ψάρεμα καλύτερα..:138:
Το PC όμως δεν το γλυτώνεις γιατί...
1. Ποιος δεν έχει PC σήμερα?
2. γιατί είναι πολύ πιο ευέλικτο και...
3. πολύ πιο οικονομικό. Δηλαδή αν κάποιος φανταστεί ένα PC με μερικά media players στο δίκτυο του σπιτιού, τότε είναι ακαταμάχητος ο συνδυασμός.

Οι music servers στοχεύουν στο ρακ των συσκευών μας. Είναι όμως πανάκριβοι κατά τη γνώμη μου για αυτά που προσφέρουν. :144:
Λεώ ξέρεις πολύ καλά ότι είναι πανάκριβοι γιατί είναι πουλ-μουρ.Ούτε καν την υποτιθέμενη ευκολία δεν έχουν.Και δεν πρόκειτε να την αποκτησουν αν δεν πληρωσουν αδρά είτε για να την μάθουν είτε για να την αγοράσουν.Μαγκίές του κακώς εννοούμενου hi end δεν τους πέρνει να κάνουν σε αυτ'ον τον τομέα.Ούτε να πουλάνε ιδεολογία και άποψη στην ευχρηστια.Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες εκτός χώρου που κανουν θαύματα με τα media player και αυτό τους έχει χαλάσει την πιάτσα.Φαντάζεσαι να έχεις πάρει έναν πανάκριβο ''Ηeaven Music Server''(φανταστική εταιρία,αλλά τώρα που το σκέφτομαι λέω να κατοχυρώσω το όνομα:116:) και να μην παιζει τα μισά αρχεία που κυκλοφορούν και να έρθει ο πιτσιρικάς με το ''China Music Server και να στο κάνει φυτίλια;

Reaction score
28

Νομίζω ότι μόνο η Linn το προσφέρει αυτό(τουλάχιστον απ τα μηχανήματα που έρχονται στην Ευρώπη).Εσύ θα ξέμενες ποτέ μόνο με την μουσική που έχει η Linn στο καταστημά της;Βρε δεν το ρίχνω στο ψάρεμα καλύτερα..:138:

Λεώ ξέρεις πολύ καλά ότι είναι πανάκριβοι γιατί είναι πουλ-μουρ.Ούτε καν την υποτιθέμενη ευκολία δεν έχουν.Και δεν πρόκειτε να την αποκτησουν αν δεν πληρωσουν αδρά είτε για να την μάθουν είτε για να την αγοράσουν.Μαγκίές του κακώς εννοούμενου hi end δεν τους πέρνει να κάνουν σε αυτ'ον τον τομέα.Ούτε να πουλάνε ιδεολογία και άποψη στην ευχρηστια.Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες εκτός χώρου που κανουν θαύματα με τα media player και αυτό τους έχει χαλάσει την πιάτσα.Φαντάζεσαι να έχεις πάρει έναν πανάκριβο ''Ηeaven Music Server''(φανταστική εταιρία,αλλά τώρα που το σκέφτομαι λέω να κατοχυρώσω το όνομα:116:) και να μην παιζει τα μισά αρχεία που κυκλοφορούν και να έρθει ο πιτσιρικάς με το ''China Music Server και να στο κάνει φυτίλια;
ετσι ακριβως!!!χα χα χα

γι'αυτο και εγω απεφασισα και εβαλα ενα λαπ-τοπ στο σαλονι μου και παλευω με foobar και με v-dac -m2tech για οσον το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα και οτι κατσει!!

τουλαχιστον εχω μεγαλη οθονη και βλεπω τι κανω !και εχω και ενα δικτυακο ραδιοφωνο μουρλια!!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: music servers γιατι?

ναι σωστα ετσι ειναι ,ομως απο την αλλη πλευρα πολλοι γνωστοι και φιλοι εχουν μπει στην διαδικασια να φτιαξουν μονοι τους τετοιες κατασκευες !αρκετες απο αυτες ομως υποφερουν απο διαφορες <παιδικες>ασθενειες θ'αλεγα -διαφορες ασυμβατοτητες με αρχεια -κακη συνεργασια μεταξυ του hardware -software κτλ.
πραγμα το οποιο σε αποθαρρυνει απο το να ξεκινησεις κατι τετοιο!

στην ουσια προκειται για συναρμολογηση καποιου ειδους πι-σι σε συσκευασια σαλονατου κουτιου που ομως δεν ξεφευγει απο τα πλαισια του ερασιτεχνισμου!!
Σορρυ που θα στο πώ ωμά αλλά υποφέρει απ την άγνοια τους περί υπολογιστών.Αν δεν διαβάσεις δεν πρόκειτε να μάθεις.Ε τώρα αν προτιμά κάποιος να διαθεσει χιλιάρικά αντί να διαβάσει 5 πράγματα τότε ..
Γιατί κακά τα ψέμματα αλλά είναι μια πεθαμένη αγορά όταν μιλάμε για εταιρίες που παίζουν με νούμερα πολλών εκατομυρίων ή προύπολογισμούς κρατών.Χέστηκαν για τα 1000 ή 2000 κομμάτια παγκοσμίως που θα δώσουν.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

λοιπον .θα παρουμε Κινεζο,κουτι απο Ιταλια(τον γνωστο modu....),θα βαλουμε Petermeni να φτιαξει τροφοδοτικο με 18.000.000 μF τροφοδοσια(για να παιζει ανετα)Κογιας και EAR θα κανουν το Fine Tuning και θα το πουλαμε σαν AVorum(το χρυσαφι του AV)
Tα εσοδα θα τα διαχειριζεται ο Μελιδης που θα διοργανωνει τις μασαμπουκοεσπεριδες
Και θα γινουμε ολοι 130 κιλα............

Reaction score
28
Re: Απάντηση: music servers γιατι?

λοιπον .θα παρουμε Κινεζο,κουτι απο Ιταλια(τον γνωστο modu....),θα βαλουμε Petermeni να φτιαξει τροφοδοτικο με 18.000.000 μF τροφοδοσια(για να παιζει ανετα)Κογιας και EAR θα κανουν το Fine Tuning και θα το πουλαμε σαν AVorum(το χρυσαφι του AV)
Tα εσοδα θα τα διαχειριζεται ο Μελιδης που θα διοργανωνει τις μασαμπουκοεσπεριδες
Και θα γινουμε ολοι 130 κιλα............
πες το ψεματα !κατι πρεπει να κανουμε εμεις οι μουρλοι !ισως να τα πουμε στην επομενη εκθεση χαι-ενδ και να βρουμε μια λυση μεταξυ μας!!

Reaction score
6

Υπάρχουν music servers που συνεργάζονται π.χ. με την gracenote. Αλλά δεν φτάνει. :144:

Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Έχουν μεγάλο ανταγωνισμό, ο οποίος είναι πιο ευέλικτος και σαφώς πιο οικονομικός. Άλλο ένα χιλιάρικο που κάνει τα πάντα, άλλο 5 χιλιάρικα που κάνει τα μισά (στη μουσική γιατί αν βάλουμε και την εικόνα.... άντε γεια!!!! :121:).

Η ευκολία βέβαια είναι κάτι που ζητάνε όλοι. Αλλά όχι και να ζητάνε τα 5απλάσια!!!!! Τέτοιες λογικές είναι χρεωκοπημένες τη σήμερον.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: music servers γιατι?

γι'αυτο και εγω απεφασισα και εβαλα ενα λαπ-τοπ στο σαλονι μου και παλευω με foobar και με v-dac -m2tech για οσον το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα και οτι κατσει!!
Και να κάτσεις εκεί που είσαι.Καλύτερο τρανσπορτ απ τον συνδυσμό αυτό δεν πρόκειτε να βρείς σε καταναλωτικό επίπεδο.Μόνο το ντακ θα σου δώσει καλυτερα αποτελέσματα.Αλλιώς μπαίνεις σε επαγγελματικά χωράφια με ρολόγια ακριβείας και καρτες ήχου τύπου lynx,ξεχωριστή οδήγηση σε ψηφιακό επίπεδο ανα κανάλι κτλ..

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: music servers γιατι?

Και να κάτσεις εκεί που είσαι.Καλύτερο τρανσπορτ απ τον συνδυσμό αυτό δεν πρόκειτε να βρείς σε καταναλωτικό επίπεδο.Μόνο το ντακ θα σου δώσει καλυτερα αποτελέσματα.Αλλιώς μπαίνεις σε επαγγελματικά χωράφια με ρολόγια ακριβείας και καρτες ήχου τύπου lynx,ξεχωριστή οδήγηση σε ψηφιακό επίπεδο ανα κανάλι κτλ..

σα να'χεις δικιο μου φαινεται φιλε μου!!

Reaction score
830
Μήπως υποτιμούμε μια πολύ μεγάλη μερίδα χρηστών; Δεν νομίζω ότι ο μέσος χρήστης σήμερα στην Ελλάδα μέχρι και ηλικία 60 ετών υπολείπεται σε γνώσεις (και αντε επειδή έβαλά 60 ετών είτε ο γυιός του είτε ο εγγονός θα τον βοηθήσουν) ώστε να μην μπορεί να χειριστεί ένα pc σαν music server.
Τα προβλήματα εγώ τα εντοπίζω σε δύο κατευθύνσεις.
1. Ο τρόπος σκέψης (αντιμετώπισης), διαχείρησης πλέον του υλικού που επιβάλει η νέα τάξη πραγμάτων. Μέχρι πριν 2-3 χρόνια ο μέσος χρήστης είχε το cd player και το πικαπ, για να ακούει μουσική και το dvd player και το home theatre για τις ταινίες του και φυσικά την tv. Σήμερα όλα αυτά είναι ένας σκληρός δίσκος και ένα medea player ή ένα pc.
2. To software είναι γενικά πολύ παραμετροποιήσιμο, γεγονός απο μόνο του που οδηγεί την χρήση μόνο απο ειδικούς ή απο power users. Η παραμετρικότητα βέβαια δεν είναι πρόβλημα, μην τρελαθούμε τελείως, αλλά δυναμη στα χέρια του ενσυνείδητου χομπίστα.
Υπάρχουν όμως και κάποια γεγονότα που πρέπει να επισημάνουμε. Σε 5-6 χρόνια το τοπίο των χρηστών θα είναι εντελώς διαφορετικό. Δηλαδή θα εισέλθει μεγάλο μεριδιο νεολαίας που είναι πλήρως εξοικειωμένοι με το pc γενικά σαν μεσο και φυσικά με τα σημερινά κινητά που είναι pc.
Ο χώρος που θα καταλαμβάνουν τα μηχανήματα αναπαραγωγής (ένας τοίχος και 5-6 τετραγωνικά) θα μας είναι υπερπολύτιμα και πανάκριβα. Οπότε η σύγκλιση τεχνολογιών θα είνα θείο δώρο.
Η νέα πραγματικότητα μάλλον δείχνει τον δρόμο δλδ η on line-real time ιντερνετική παρουσίαση των συναυλιών της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και των άλλων αιθουσών που σιγά σιγά μπαίνουν στο παιχνίδι που σε λίγο θα μπουν και τα μεγάλα μπαρ της jazz, rock events κλπ θα αλλάξει όλο το τοπίο. Δεν ξέρω ακόμη πόσο χρήσιμο θα είναι να συλλέγεις μουσική, ότι χρειάζεσαι θα το νοικιάζεις και θα τελειώνεις (σε κάποια στιγμή πρέπει να ανοιχθεί ένα θέμα με την χρησιμότητα, εκτός απο συλλεκτικούς σκοπούς, μια μεγάλης δισκοθήκης, ειδικά απο εμας τους παλιούς που έχουμε δίσκους απο το πάλαι ποτέ) σε όποια έκδοση θέλεις και με όποιες χροιές θέλεις λαμπάτες, αναλογικές, ψηφιακές κλπ ότι τραβάει η ψυχή σου και η κουλτούρα σου. Το τί πλούτο έχει το youtube δεν λέγεται.
Εν τέλει λοιπόν θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος υποκατάστασης του pc ή του δυνατού κινητού. Απλά επειδή υπάρχει πολύ ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων λογισμικό πρέπει να δημιουργηθεί ένας οδηγός-μπούσουλας χρήσης και αξιοποίησης(παραμετροποίησης). Και για να μην αδικούμε δουλειές ανθρώπων που έγιναν και σαυτό το site αλλά και σε άλλα υπάρχουν πολύ καλές δουλειές για να βοηθήσουν και τον πιό nooba. ΙΜΗΟ

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Αυτο το μελλον που περιγραφεις ειναι μαλλον το μελλον που θα ζησουμε
Αλλα...δεν γουσταρω να ξερει ο καθε δικτυακος ρουφιανος τι ακουω ποτε το ακουω απο που το ακουω και να πληρωνω και απο πανω.
Εχω μαθει να βαζω στο πικαπ η στο cd μου η και στο δισκο μου οτι γουσταρω οποτε γουσταρω και το μαθαινει μονο ο γειτονας μου (γιατι γουσταρω και ακουω δυνατουτσικα)
Εχω μια συλλογη 1000+ τιτλων,μου φτανει να ακουω μεχρι να πεθανω.Μεχρι να κλειδωσουν τα πορτοπαραθυρα του Διαδικτυου μεσω Rapidshare ελπιζω να την εμπλουτισω ακομη περισσοτερο τη συλλογη μου.
Αλλα να δηλωνω καθε στιγμη τι,πως, ποτε ...εγω..... thanks but no thanks.
Αφηνω την χαρα αυτη στους νεωτερους.

Reaction score
28

Αυτο το μελλον που περιγραφεις ειναι μαλλον το μελλον που θα ζησουμε
Αλλα...δεν γουσταρω να ξερει ο καθε δικτυακος ρουφιανος τι ακουω ποτε το ακουω απο που το ακουω και να πληρωνω και απο πανω.
Εχω μαθει να βαζω στο πικαπ η στο cd μου η και στο δισκο μου οτι γουσταρω οποτε γουσταρω και το μαθαινει μονο ο γειτονας μου (γιατι γουσταρω και ακουω δυνατουτσικα)
Εχω μια συλλογη 1000+ τιτλων,μου φτανει να ακουω μεχρι να πεθανω.Μεχρι να κλειδωσουν τα πορτοπαραθυρα του Διαδικτυου μεσω Rapidshare ελπιζω να την εμπλουτισω ακομη περισσοτερο τη συλλογη μου.
Αλλα να δηλωνω καθε στιγμη τι,πως, ποτε ...εγω..... thanks but no thanks.
Αφηνω την χαρα αυτη στους νεωτερους.
συμφωνω απολυτως ,να κατεβαζω απο το διαδυκτιο ναι,να συμμετεχω σε διαδικτυακες βιβλιοθηκες μουσικης με αντιστοιχο κοστος ναι αλλα να με ελεγχουν ανα πασα στιγμη και να μπορει ο οπιοσδηποτε να <βλεπει> τι ακουω ,ποτε το ακουω ,πως το ακουω δεν νομιζω οτι θα με βρει ποτε συμφωνο ,τωρα για τα παιδια μας δυστυχως αυτο θα ειναι μια μαυρη πραγματικοτητα και μαλλον θα ειναι και ενας ανασταλτικος παραγων στην ελευθερη εκφραση και δημιουργια ,ευνοητον ειναι οτι οταν αρχισει ο ελεγχος του τι ακουει ο καθενας και η καταγραφη !!!!!τοτε!!!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Βλεπω οτι οι 50 + εδω μεσα συμφωνουμε σε μερικα πραγματα
Ειμαστε συντηρητικοι , η εχουμε μαθει απο παλιοτερες εποχες σε μια καποια αλλη ελευθερια

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Σηκώνω χέρια-ποδια ψηλά.
Απ τις κορυφαίες δικαιολογίες-αρνήσεις που έχω ακούσει ever:114:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Μήπως υποτιμούμε μια πολύ μεγάλη μερίδα χρηστών; Δεν νομίζω ότι ο μέσος χρήστης σήμερα στην Ελλάδα μέχρι και ηλικία 60 ετών υπολείπεται σε γνώσεις (και αντε επειδή έβαλά 60 ετών είτε ο γυιός του είτε ο εγγονός θα τον βοηθήσουν) ώστε να μην μπορεί να χειριστεί ένα pc σαν music server.
Mα η δυσκολία δεν είναι στον χειρισμό αλλά στο σωστό στήσιμο.Και εκεί οι περισσότεροι έχουν μεσάνυχτα,ανεξαρτήτως ηλικίας.
Αν ψάξετε στο φορουμ ή και γενικότερα στο ιντερνέτ θα δείτε πάρα πολλά θέματα για το πως παίζει σωστά ο foobar(ένα απλό παράδειγμα) από ανθρώπους όλων των ηλικιών.Που δλδ να μιλήσουμε και για το πώς να στήσουν ένα μηχανάκι εκ του μηδενός.

Reaction score
28

Σηκώνω χέρια-ποδια ψηλά.
υπαρχουν <μουσικες> και μουσικες ,υπαρχουν <εκφρασεις> και εκφρασεις η δυνατοτητα του να ξερει καποιος καπου το τι συμβαινει
οποιαδηποτε στιγμη μεσα στο σπιτι σου εστω και εαν αυτο φαινομενικα αφορα το <αθωον> χομπυ της μουσικης απολαυσης σημαινει πολλα τουλαχιστον για μενα, θα ηθελα την απολαυση αυτη να συνεχισω να την εχω σαν αποκλειστικο δικαιωμα με ποιον και ποτε να την μοιραζομαι οποτε μαλλον η διατηρηση μεσων αναπαραγωγης της μουσικης σε προσωπικο επιπεδο να παραμεινει δικαιωμα μου χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι αρνηση της τεχνολογικης εξελιξης και σε μενα αρεσει πολυ η ιδεα της συμμετοχης σε μια διαδυκτιακη δισκοθηκη και οι απειρες δυνατοτητες που αυτη προσφερει ,αλλωστε και τωρα με την αγορα του λαπ-τοπ και την τοποθετηση του στο ρακ μου αυτο ακριβως (τηρουμενων των αναλογιων) κανω

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Σηκώνω χέρια-ποδια ψηλά.
Που αναφερεσαι?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens