ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
30.270
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Γιάννη το έχω στο 0. Η κεφαλή είναι στα 15,5 ύψος. Έχεις δυο επιλογές για να είναι παράλληλος ο βραχίονας. Ή βάζεις το πλακίδιο στο shell του βραχίονα, οπότε κερδίζει περίπου 2mm αλλά αλλάζει το βάρος που ασκείται στο δίσκο, ή βάζεις και το τσόχινο ματ οπότε ανεβαίνει ο δίσκος και είναι παράλληλος ο βραχίονας!
Εγώ έτσι το έχω βάλει με την κεφαλή απ' ευθείας στο shell, το λαστιχέχιο και το τσόχινο ματ στο πλατώ και ρύθμιση 0 στο ύψος του βραχίονα.:126:
To πλακίδιο στο shell το ξεχνάς γιατί αυξάνει την μετακινούμενη , όπως και την μη αναρτώμενη μάζα.Το πλακίδιο το εχει σαν λύση η technics για πολύ ελαφρές κεφαλές , που δεν μπορούν να ζυγιστούν έτσι .Νομίζω κάτω απο 4,5 gr βάρος κεφαλής.
Σωστό το υψος της 304 είναι 15,5 , άρα θέλει κάτω απο το 0 , στην κλίμακα του ύψους βραχίονα, με βάση αυτά που λέει η technics.Εγω το είχα στο 2,5 και πήγα στο 1 και πάλι παράλληλο φαίνεται.Μαζί με το slip mat.
Τώρα για το αντισκέιτινγκ έκανα πάλι μετρήσεις και βγαίνει πάλι κάτι μεταξύ 2,0-2,1 σε δίσκο χωρίς αυλάκια.Ατύπωτο.
Δεν ξέρω εχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια για πρώτη φορά στην ζωή μου.

Reaction score
30.270
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPE

Γιάννη καλημέρα!
Το σασσί έχει τρύπες, το θέμα είναι οτι δεν έχει το καπάκι...

Το καπάκι δεν χρειάζεται να εχει τρύπες , γιατί οι βίδες απλά κοντράρουν στο καπάκι , δεν είναι περαστές , αν εννοείς τι εννοώ,

Reaction score
30.270
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPE

Χμμμ είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος όλοι μας εδώ!
Η όλη διαδικασία είναι τέλεια και την έχω καταβρεί με το μηχάνημα αλλά και τη μουσική! Το "μεμπτό" του θέματος είναι οτι αρχίζω να τα "σκάω" κανονικά και χωρίς οίκτο στην τσέπη μου για δίσκους! Ήδη χθές μου φυγαν ουκ ολίγα γιούρια, αλλά θα το κάνω γιατί γουστάρω με τρέλλα το σπορ! Είχα ξενερώσει με τα ιντερνέτια και τις αηδίες και στο τέλος μουσική δεν άκουγα!
Τώρα ακούω επιτέλους μουσική, αλλά και κάνω το φετίχ μου! Όλε όλε!!:142:

Ετσι , τα διάφορα Mp3 και λοιπές παπαριές ουδεμία σχέση με μουσική έχουν ...Ευγε.:141:

Reaction score
1.789
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Tελικα τι ειναι αυτο που μας μαγευει στον ηχο ενος καλου πικ-απ;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Η αεναη επιθυμια μας να το αναβαθμισουμε

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

Το καπάκι δεν χρειάζεται να εχει τρύπες , γιατί οι βίδες απλά κοντράρουν στο καπάκι , δεν είναι περαστές , αν εννοείς τι εννοώ,
Τη Δευτέρα Γιάννη θα κάνω ένα τελεφωνάριο στην Intertek_α για μου δλωσει λύση και να μου λυθούν οι απορίες. Πάντως έτσι δε λέει το "στόρυ" γιατί μια αδέξια κίνηση με ακουμπισμένο το καπάκι στο πλατώ και το πικαπ μένει ακέφαλο!

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

Ετσι , τα διάφορα Mp3 και λοιπές παπαριές ουδεμία σχέση με μουσική έχουν ...Ευγε.:141:
Μα τώρα ρε φίλε θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε??? Αμα δεν πας στο δισκάδικο να αγοράσεις τη δισκούμπα που γουστάρεις, να ικανοποιηθείς στο ταμείο που πήρες κάτι και "κατανάλωσες", να πας με επιθυμία στο σπίτι να ανοίξεις το καινούριο σου απόκτημα, να το βάλεις στο πλατώ και να απολαύσεις τη διαδικασία και τη μουσική, τότε πιο το νόημα του Hi-Fi???
Εγώ θέλω να ρωτήξω βρε παίδες δυο - τρείς χαιεντάδες να μου πούνε πόσα δισκάκια αγοράζουν πλέον και ακούνε στο CD τους και πόσο γουστάρουν την κίνηση απ' το πορτάκι του μηχανήματος όταν εξαφανίζεται ο δίσκος και ακούν μουσική, αλλάζοντας τα κομμάτια από ένα κουμπί, καθίμενοι στον καναπέ??
Όλοι θα μου πουν οτι κατεβάζουν flac και μέλιστα θα εκθιάσουν τον αλγόρυθμο!!!!!!!! Συμπίεση και πάλι συμπίεσηηηηη!!!!! Δεν είμαστε με τα καλά μας!!!!
Ευτυχώς που η DENON το πήρε χαμπάρι και στα 100 της, έβγαλε ξανά την πικαπιά!
Τελικά τώρα καταλαβαίνω τι έχανα που δεν είχα πλατώ....:126:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

To πλακίδιο στο shell το ξεχνάς γιατί αυξάνει την μετακινούμενη , όπως και την μη αναρτώμενη μάζα.Το πλακίδιο το εχει σαν λύση η technics για πολύ ελαφρές κεφαλές , που δεν μπορούν να ζυγιστούν έτσι .Νομίζω κάτω απο 4,5 gr βάρος κεφαλής.
Σωστό το υψος της 304 είναι 15,5 , άρα θέλει κάτω απο το 0 , στην κλίμακα του ύψους βραχίονα, με βάση αυτά που λέει η technics.Εγω το είχα στο 2,5 και πήγα στο 1 και πάλι παράλληλο φαίνεται.Μαζί με το slip mat.
Τώρα για το αντισκέιτινγκ έκανα πάλι μετρήσεις και βγαίνει πάλι κάτι μεταξύ 2,0-2,1 σε δίσκο χωρίς αυλάκια.Ατύπωτο.
Δεν ξέρω εχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια για πρώτη φορά στην ζωή μου.
Γιάννη στο 0 που το έχω το βλέπω παράλληλα με το δίσκο... Βρε λες να βάλω γυαλιά?? Ου γαρ....
Το αντισκέιτινγκ μπορεί και να μην είναι σωστό μετρώντας το σε επιφάνεια χωρίς τριβές. Με το αυλάκι έχει άλλη συμπεριφορά. Πάντως το manual μέσα γράφει οτι θα πρέπει να έχει την ίδια τιμή με το βάρος της κεφαλής.

Reaction score
5.936
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει τα μαύρα στηρίγματα στο καπάκι να είναι κούφια από μέσα ώστε να συρταρώνει ο μεντεσές που θα είναι βιδωμένος στο σασσί, αλλά τρύπα ...δεν υπάρχει! Τα χάπια μου....:141:
http://www.artsound.gr/catalog/prod...16978&osCsid=5240eab513c71ca06586bbe58ac6f15d

Αυτος ειναι ο μεντεσες.

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Γιάννη θα πάρω τη Δευτέρα να ρωτήσω! Με ξενέρωσε λίγο η έλλειψη αυτή. Τόσο πρόβλημα΄ήταν να βάλουν δυο μεντεσέδες και να ανεβάσουν 2-3 γιούρια (γιατί τόσο κάνει), την τιμή???
Ρε παιδια.... ο Καράβελλας που είναι??? Εξαφανίστηκε!!! Αρχονταααα χάθηκες!!!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Γιάννη θα πάρω τη Δευτέρα να ρωτήσω! Με ξενέρωσε λίγο η έλλειψη αυτή. Τόσο πρόβλημα΄ήταν να βάλουν δυο μεντεσέδες και να ανεβάσουν 2-3 γιούρια (γιατί τόσο κάνει), την τιμή???
Σπέραααα! Ήμουν στα ψηφιακά! (Σχιζοφρένεια!).

Τώρα που το λες θυμήθηκα και άλλους στο internet που είχαν παρατηρήσει την έλλειψη που υπάρχει μόνο στο MK 5.

Ίσως η εξήγηση να είναι πως όταν παίζει το pickup πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρείται το καπάκι;

:111:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE

Σπέραααα! Ήμουν στα ψηφιακά! (Σχιζοφρένεια!).

Τώρα που το λες θυμήθηκα και άλλους στο internet που είχαν παρατηρήσει την έλλειψη που υπάρχει μόνο στο MK 5.

Ίσως η εξήγηση να είναι πως όταν παίζει το pickup πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρείται το καπάκι;

:111:
Καλησπέρα άρχοντα! Σου έχω βάλει πολλές μέρες απουσία, τι καθεσαι και ασχολείσαι με "σκουπιδαριό"?? Πες τους οτι τα WAV είναι οκ και καθάρισες! Αστους να νομίζουν οτι τα flac είναι για να ακούν μουσική....
Το καπάκι σίγουρα θα πρέπει να βγαίνει για να παίζει το μηχάνημα. Το θέμα είναι μια τέτοια κατασκευή, γιατί να έχει τόσο πρόχειρη λύση στο θέμα στήριξης του cover? Τόσο πρόβλημα είναι να βάλουν και δυο μεντεσέδες να κλείνει όταν δε χρησιμοποιείται??
Μωρέ καλά λέω εγω... τους έφαγε όλους η λιτότητα! Όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά....:141:

(τα χω πάρει άσχημα, τη Δευτέρα αν δεν τους τα χώσω στην Technics για τους μεντεσέδες, δε θα ησυχάσω!)

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

Όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά....:141:
A μπράβο!

Σου το είπα ότι την δεκαετία του ... '70, η, (και δική σου πλέον), μαμά TECHNICS, μας φρόντιζε περισσότερο! :)142:).

Είδες για να υπάρχει συνέχεια δεκαετιών πως μπορούμε και αναφερόμαστε...

:107:

Reaction score
11

Όσο για την κόντρα ψηφιακού-αναλογικού, δυστυχώς, τα πράγματα είναι 50%-50%!

Θα παίξει καλύτερα το μέσον που έχει καλύτερη εγγραφή!

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJ

A μπράβο!

Σου το είπα ότι την δεκαετία του ... '70, η, (και δική σου πλέον), μαμά TECHNICS, μας φρόντιζε περισσότερο! :)142:).

Είδες για να υπάρχει συνέχεια δεκαετιών πως μπορούμε και αναφερόμαστε...

Λες να έχει το πικάπ μου κανένα βύσμα για άμεση μετατροπή του δίσκου σε αρχεία mp3?? Θα πεσει φωτιά να με κάψει, αλλά μας τα χαλάνε οι μαρκετίστες των εταιριών! Από τότενες που μπήκαν αυτοί οι χαρτογιακάδες στα γραφεία τους, εσκάρτεψε το πράμα....

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Όσο για την κόντρα ψηφιακού-αναλογικού, δυστυχώς, τα πράγματα είναι 50%-50%!

Θα παίξει καλύτερα το μέσον που έχει καλύτερη εγγραφή!

Σωστά! Αυτό δηλαδή που θα έχει το καλύτερο dac στη μετατροπή Analog to digital. Μωρέ σανίδα θέλουμε όλοι μας!!! Αναλογικό και πάλι αναλογικό! Να ακούμε και καμιά αρμονική εεε???

Reaction score
5.936
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Για μενα παντως μην μπεις στο εξοδο αυτο. Το δικο μου που εχει μεντεσεδες δεν το εχω κουμπωσει ποτε.Απλα ακουμπαω το καπακι πανω στο πικαπ οταν δεν ακουω.

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE

Για μενα παντως μην μπεις στο εξοδο αυτο. Το δικο μου που εχει μεντεσεδες δεν το εχω κουμπωσει ποτε.Απλα ακουμπαω το καπακι πανω στο πικαπ οταν δεν ακουω.
Φίλε Γιάννη κι εγώ θα βγάζω το καπάκι ούτως ή άλλως. Έχω όμως τρία μπομπιράκια και είναι θέμα ημερών (μη σου πω και ωρών) να ακουμπήσουν το καπάκι για να το περιεργαστούν. Και το λιγότερο που θα κάνουν είναι να το πετάξουν κάτω, να κάνει ζημιά στο ξύλινο πάτωμα και να σπάσει. Αν καταστραφεί και η κεφαλή, μετά πες μου που θα πάνε να κρυφτούνε!!!!!!!!!!! (αστειεύομαι:126:)
Έφαγα κόλλημα με το κλείσιμο. Θεωρώ οτι ήρθε από service ...άφτιαχτο!!! Ημαρτον δηλαδη!!!! Μεγάλο σπάσιμο.........

Reaction score
11

Πάντως ότι εξυπηρετούν οι μεντεσέδες είναι γεγονός, ακόμα και για νωχελικό και αδιάφορο παίξιμο, όπου μπορείς απλά να κλείσεις το καπάκι και να παίζει χωρίς πρόβλημα και με προστασία από σκόνες κ.τ.λπ..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.059
Members
38.641
Νεότερο μέλος
roque