Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

Υπάρχει κάποιο που πλεονεκτεί και γιατί?
Εξαρτάτε πιό virtual reality σου αρέσει. Εμενα πχ μου αρέσει το oversampling και γιαυτό ψωνίζω από την θετα ντιτζιταλ :135:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο.
δε θα μπορούσα να συμφωνήσω σε τίποτα απολύτως.
θα μπορούσα να γράψω ακριβώς τα αντίθετα, αλλά ...τα ευκόλως ..., παραλείπονται.

μου φαίνεται σαν να είσαι από τον άρη ένα πράμα..
ωραία βρε!!!κάτσε να το αλλάξουμε όπως το πιστεύεις εσύ.

ώρα τα χουμε πεί...το ψηφιακό έχει πολλές παραμορφώσεις.το οτι έχει πολλές παραμορφώσεις του δίνει το εξής προτέρημα.κάθε πράμα που πειράζεις πάνω του ακούγεται.είτε ως προς το καλύτερο αν κάνεις κάτι σωστό είτε ως προς το χειρότερο.
αντιθέτως στα αναλογικά με ένα πικάπ του πλαισίου είσαι σχεδόν πλήρης.το ξέρω οτι δέν το χωνεύετε σε αυτό το σάιτ αλλα τί να κάνουμε.τα αναλογικά δέν έχουν πολύ ψωμί ως προς την ακουστική τους βελτίωση.
αυτή είναι η μαγεία του ψηφιακού στο χάι έντ.η προσωπικότητα που λείπει απο την ισοπεδωτική ακουστική τεχνολογία των αναλογικών.

οκ?φχαριστημένος?
απλά μάλλον δέν έχεις ακούσει κακό πικάπ.ή έχεις ακούσει μόνο κακά πικάπ...σκέτος θόρυβος...

Reaction score
968
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ποιότητα του βινυλίου που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν είχε μεγάλη διαφοροποίηση. Ενώ αρχικά χρησιμοποιούσαν παρθένο βινύλιο (κάτι όπως λέμε παρθένο ελαιόλαδο!!!), όμως η πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970 οδήγησε στην ευρεία υιοθέτηση χρήσης ανακυκλωμένου βινυλίου, γεγονός το οποίο προκαλούσε σχετικά ενοχλητικό θόρυβο επιφανείας. Επίσης, η υπερβολική μείωση του πάχους του δίσκου που μερικές φορές έφθασε και τα 90 gram, τους καθιστούσε περισσότερο ευάλωττους στη στρέβλωση και στη φυσική φθορά. Οι σημερινές εκδόσεις βινυλίου ακολουθούν το Ιαπωνικό πρότυπο των 160, 180 ή 200 grams και πάλι με παρθένο ελαιόλαδο .... συγνώμη βινύλιο ήθελα να πω!

Reaction score
2.248
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τo 180 gram audiophile grade vinyl?

.....τώρα το τι θα πιστεύεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, είναι θέμα.... θρησκείας. :143::135::138: φιλ φρι ένα πράμα!....
Κε Κώστα, δεν είναι θέμα το τι πιστεύω εγώ.... Είναι θέμα του τι πιστεύουν οι κρατούντες.
Μάλιστα αυτοί περνάνε ψηφιακρυα την αναλογική ζεστασία στις ηχογραφήσεις τους
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77835

Πολλοί ακόμα που δεν την έχουν λάβει κατά την ηχογράφηση προσπαθούν να την λάβουν κατά την αναπαραγωγή... είτε σαν plugin σε περίπτωση που ακούν από PC είτε σε επίπεδο hi-end με όμορφα λαμπάτα CDP όπως αυτό

Οι ποιό πτωχοί αρκούντε σε λαμπάτα buffers....

Βέβαια αυτοί που γνωρίζουν μας τα λένε. Τι λένε;

Από την στιγμή που το ψηφιακό σήμα είναι μια μαθηματική προσέγγιση του αναλογικού, όσο τέλεια και αν είναι παραμένει προσέγγιση,
Andy Duffield (Owner PMC)

http://www.avmentor.gr/features/interview_pmc_andy_duffield_1.htm

Οσοι θέλουν ακούν... Οι υπόλοιποι και τον Jesus σε plugin να κατεβάσουν κωφεύουν :105:

Reaction score
249

αυτο το Κε Κωστα σκοτωνει :137:

D

deleted user 10898

Guest

Βέβαια αυτοί που γνωρίζουν μας τα λένε. Τι λένε;

Από την στιγμή που το ψηφιακό σήμα είναι μια μαθηματική προσέγγιση του αναλογικού, όσο τέλεια και αν είναι παραμένει προσέγγιση,
Andy Duffield (Owner PMC)
σωστα. το "ζουμι" ειναι ομως οτι αποτελει ποιο προχωρημενη και τελικα ποιο κοντινη προσεγγιση στο αρχικο αναλογικο γεγονος απο οτι η αναλογικη προσπαθεια καταγραφης και αναπαραγωγης του απο βινυλιο.
την καταλαβαινεις την συγκεκριμενη τοποθετηση?

D

deleted user 10898

Guest

αυτή είναι η μαγεία του ψηφιακού στο χάι έντ.η προσωπικότητα που λείπει απο την ισοπεδωτική ακουστική τεχνολογία των αναλογικών.
εχεις καιρο να ακουσεις καινουργια πικαπ-φονο ε?
τρελη βελτιωση σε σχεση και με τα προ 3ετιας.
επειδη 3χρονια ψαχνω πικαπ, ακουμε λιγακι...

Reaction score
968

... για πες τι σε έχει εντυπωσιάσει!

Reaction score
2.248

Δεν νομίζω ότι αξίζει να ξανα-ξανανοίξουμε θέμα περί αρμονικών (περιττών και μη), ηχοχρώματος (που πολλοί δεν πιστεύουν) ροής κτλ κτλ.

Οι κατασκευαστές προχωράνε με αυτόν τον τρόπο που προείπα ως κοντινότερη προσέγγιση του αναλογικού. Εγώ ποιός είμαι να τους αμφισβητήσω;

Εαν δεν προιπήρχαν δήγματα της αναλογικής απόδοσης του μουσικού περιεχομένου και ξεκινάγαμε σήμερα να την ανακαλύψουμε θα έλεγα ότι ΝΑΙ η ψηφιακή αποδοσή του είναι ότι πιο κοντινό στο πραγματικό....
Αλλά όμως υπάρχει δείγμα αναλογικό και δεν μπορώ. Ισως σε μερικά χρόνια με την τεχνολογία να τα καταφέρουν. Σήμερα όμως είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Αυτά

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το εχω πει και παλιοτερα.Ενα cd 2000 € παιζει καλυτερα απο ενα σετ(πικαπ-βραχιονας-κεφαλη)αναλογικο.Και ας με συγχωρησουν οι φαν του Technics &Denon.
Οποτε για καποιον με συγκεκριμμενο budget το ψηφιακο συμφερει και υπερεχει και σε αποδοση και σε αγορα υλικου(δισκοι η cd)
Αν βγαλουμε το κοστος απο την μεση πιστευω οτι το αναλογικο ειναι ακομα μετρο αναφορας.Δεν το πιστευω ομως σαν δογμα και μακαρι στην Εκθεση να ακουσω καποια ψηφιακη εκδοχη που να με μαγεψει οσο της Clearaudio που ακουω στον Ορφεα Κορινθου.

Reaction score
968

Το εχω πει και παλιοτερα.Ενα cd 2000 € παιζει καλυτερα απο ενα σετ(πικαπ-βραχιονας-κεφαλη)αναλογικο.Και ας με συγχωρησουν οι φαν του Technics &Denon.
Οποτε για καποιον με συγκεκριμμενο budget το ψηφιακο συμφερει και υπερεχει και σε αποδοση και σε αγορα υλικου(δισκοι η cd)
Αν βγαλουμε το κοστος απο την μεση πιστευω οτι το αναλογικο ειναι ακομα μετρο αναφορας.Δεν το πιστευω ομως σαν δογμα και μακαρι στην Εκθεση να ακουσω καποια ψηφιακη εκδοχη που να με μαγεψει οσο της Clearaudio που ακουω στον Ορφεα Κορινθου.
Αυτό το καλύτερα είναι το θέμα. Ο καθένας εννοεί διαφορετικά πράγματα.

Reaction score
777

μάλιστα...έχω καιρό να ακούσω καινούργιο φόνο...οκ...αφού το λές εσύ...

άρα συμφωνείς και εσύ με τον ίαρ.οτι τα αναλογικά συγκλίνουν αρκετά γρήγορα σε κάποιο ποσό/ ακουστικά ενώ τα ψηφιακά διαφέρουν κατα πολύ.
διαφέρουν τόσο πολύ που αν ακούσεις ένα πικάπ του πλαισίου θα είναι το ίδιο ή έστω παραπλήσιο με ένα καλό πικάπ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Συμφωνω 100%

D

deleted user 10898

Guest

... για πες τι σε έχει εντυπωσιάσει!
τα πλατο του χιλιαρικου τα σημερινα σε σχεση με τα προ 3ετιας.
ενα πλατο 60κιλων ελληνα μηχανικου (εχει φτιαξει 2) και ενα phono με παθητικη ριαα και ενα προγραμμα ψηφιακης ριαα.

D

deleted user 10898

Guest

μάλιστα...έχω καιρό να ακούσω καινούργιο φόνο...οκ...αφού το λές εσύ...

άρα συμφωνείς και εσύ με τον ίαρ.οτι τα αναλογικά συγκλίνουν αρκετά γρήγορα σε κάποιο ποσό/ τεχνολογία ενώ τα ψηφιακά διαφέρουν κατα πολύ.
διαφέρουν τόσο πολύ που αν ακούσεις ένα πικάπ του πλαισίου θα είναι το ίδιο ή έστω παραπλήσιο με ένα καλό πικάπ...
τι λες?

καμια συγκλιση. ισα ισα τρομερη διαφορα στις ακριβες υλοποιησεις σε σχεση με φτηνες. αμα βρεις ευκαιρια να ακουσεις τα >20000 πλατο γραψε σε παρακαλω εντυπωσεις.
αυτη ειναι και η μεγαλη διαφορα με το ψηφιακο για εμενα.
το dac μου (5ετιας και βαλε) παιζει καλυτερα απο ΟΛΟΥΣ τους συνδυασμους πικαπ-φονο ως τα 6000 ευρα.
απο εκει και πανω.... δεν εχω τοσα...

Reaction score
968
Γνώμη μου είναι, ότι εφ'οσον κάποιος επιθυμεί να εξάγει το μέγιστο από τις πηγές (ότι αυτή περιέχει):

- Για τις ψηφιακές πηγές δεν απαιτείται να επενδύσει μεγάλα ποσά. Το βασικό πρόβλημα των ψηφιακών είναι η καταπολέμηση του jitter (από διάφορες αιτίες) και σήμερα υπάρχουν εξαιρετικές τεχνικές που το κατεβάζουν κάτω από τα ανθρωπίνως αντιληπτά επίπεδα, με σχετικά χαμηλό κόστος (<1000 ευρώ).

- Για τις αναλογικές πηγές δεν υπάρχει άνω όριο κόστους. Για κάθε ευρώ παραπάνω κερδίζεις σε αποτέλεσμα κάτι περισσότερο (και εδώ μέχρι κάποιου λογικού ορίου βέβαια).

Reaction score
777
Γνώμη μου είναι, ότι εφ'οσον κάποιος επιθυμεί να εξάγει το μέγιστο από τις πηγές (ότι αυτή περιέχει):

- Για τις ψηφιακές πηγές δεν απαιτείται να επενδύσει μεγάλα ποσά. Το βασικό πρόβλημα των ψηφιακών είναι η καταπολέμηση του jitter (από διάφορες αιτίες) και σήμερα υπάρχουν εξαιρετικές τεχνικές που το κατεβάζουν κάτω από τα ανθρωπίνως αντιληπτά επίπεδα, με σχετικά χαμηλό κόστος (<1000 ευρώ).

- Για τις αναλογικές πηγές δεν υπάρχει άνω όριο κόστους. Για κάθε ευρώ παραπάνω κερδίζεις σε αποτέλεσμα κάτι περισσότερο (και εδώ μέχρι κάποιου λογικού ορίου βέβαια).
έτσι ακριβώς...:137:

Reaction score
968
....
Nα διευκρινίσω το άνω όριο είναι αυτό που οι ξένοι λένε "point of diminishing returns", δηλαδή αυξάνεται δυσανάλογα το κόστος ως προς την αντιληπτή απόδοση που παίρνεις ανταποδοτικά.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

το κατεβάζουν κάτω από τα ανθρωπίνως αντιληπτά επίπεδα, με σχετικά χαμηλό κόστος (<1000 ευρώ).
Για δωσε κανα παραδειγμα με ονοματεπωνυμο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.805
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός