AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Αν κάνουμε ένα μπλάηντ τεστ για το "Αυτό που ακούς τώρα...είναι μπιτ τρανσπάρεντ ή όχι", πόσοι νομίζεται ότι θα το βρείτε...?? :616:
Εξετάζεται κατά περίπτωση.
Αν πάντως όλα τα υπόλοιπα είναι υπέρ του "εξεταζόμενου" (γνωστό σύστημα, γνωστό κομμάτι με ποιοτική ηχογράφηση, άμεση Α/Β σύγκριση κλπ), ναι, ακούγεται.

Π.χ. οι drivers του Musiland (το είχα πριν το M2Tech) πότε-πότε κολλούσαν και δεν άλλαζε η δειγματοληψία με αποτέλεσμα εσύ να παίζεις ένα 24/96 κομμάτι κι αυτό να στέλνει 16/44.1 στο DAC. Σε γνωστά μου κομμάτια που τα άκουγα κάθε μέρα έκανε "μπαμ" η διαφορά (και είχα τα Quad 21L τότε, όχι τα ATC).

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

συγνωμη φιλε δεν θες να καταλαβεις.
ιδιο πισι καρτα software bit perfect και αλλο αποτελεσμα εαν χρησιμοποιουμε εξωτερικο ρολοι να συγχρονιζει την καρτα με το dac η οχι.
το δεχεσε αυτο?
ειναι η δεν ειναι τα ιδια τα ρημαδια τα ΟΛΟΙΔΙΑ bit απο την καρτα στο dac?
ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ?
Φίλε μου εδώ εξακολουθείς να αναμιγνύεις στην εξίσωση και μία επιπλέον παράμετρο: Το διαφορετικό hardware. Δεν συζητάμε για αυτή την περίπτωση. Συζητάμε για ίδιο hardware και διαφορετικό software. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε αυτό;
Σε λίγο θα μάς πεις ότι αν αλλάξουμε και ηχεία θα ακούγεται διαφορετικά! Προφανώς και θα ακούγεται διαφορετικά!

Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν μιλάμε για bit transparent σύστημα σημαίνει πως αν το αρχείο μας έχει αυτά τα bits: 0010100101101010 θα πρέπει αυτά τα bits 0010100101101010 φτάσουν και στην κάρτα ή στο DAC.
Αν φτάσουν αυτά 0010100101101011 ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές τότε ΔΕΝ είναι bit transparent.
Μπορεί εσένα να σού αρέσει περισσότερο αυτό: 0010100101101011 ΟΚ αποδεκτόν, αλλά δεν είναι αυτό που συζητάμε εδώ.

Θα πρέπει να καταλάβεις ότι το bit transparent σήμα είναι ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ, αυτό: 0010100101101010 που υπήρχε στο αρχείο.
Κανένα απολύτως άλλο!

Από 'κει και πέρα ένα καλά χρονισμένο bit transparent σήμα (άρα με μικρότερο jitter) σε σχέση με ένα όχι τόσο καλά χρονισμένο (άρα περισσότερο jitter) θα μπορούσε ενδεχομένως να ακούγεται καλύτερα παρόλο που περιέχουν και τα δύο τα ίδια bits: 0010100101101010 Αυτή είναι η περίπτωση στην οποία αναφέρεσαι με το εξωτερικό ρολόϊ.

Για να ξεμπερδεύουμε λίγο τα πράγματα...

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

λοιπόν έκανα το πείραμα με το amarra μή υποστηριζόμενης δειγματοληψίας.
το αποτέλεσμα ήταν να παίξει το κομμάτι αλλα σαν καρτούν.σαν να πηγαίνω ας πούμε γρήγορα την κασέτα.
τι λέτε?
Για πες λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για να βγάλουμε κάποια άκρη...
Τι hardware έχεις; DAC, σύνδεση κλπ.

Τι δειγματοληψίας αρχείο προσπάθησες να παίξεις;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Φίλε μου εδώ εξακολουθείς να αναμιγνύεις στην εξίσωση και μία επιπλέον παράμετρο: Το διαφορετικό hardware. Δεν συζητάμε για αυτή την περίπτωση. Συζητάμε για ίδιο hardware και διαφορετικό software. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε αυτό;
Σε λίγο θα μάς πεις ότι αν αλλάξουμε και ηχεία θα ακούγεται διαφορετικά! Προφανώς και θα ακούγεται διαφορετικά!

Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι όταν μιλάμε για bit transparent σύστημα σημαίνει πως αν το αρχείο μας έχει αυτά τα bits: 0010100101101010 θα πρέπει αυτά τα bits 0010100101101010 φτάσουν και στην κάρτα ή στο DAC.
Αν φτάσουν αυτά 0010100101101011 ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές τότε ΔΕΝ είναι bit transparent.
Μπορεί εσένα να σού αρέσει περισσότερο αυτό: 0010100101101011 ΟΚ αποδεκτόν, αλλά δεν είναι αυτό που συζητάμε εδώ.

Θα πρέπει να καταλάβεις ότι το bit transparent σήμα είναι ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ, αυτό: 0010100101101010 που υπήρχε στο αρχείο.
Κανένα απολύτως άλλο!

Από 'κει και πέρα ένα καλά χρονισμένο bit transparent σήμα (άρα με μικρότερο jitter) σε σχέση με ένα όχι τόσο καλά χρονισμένο (άρα περισσότερο jitter) θα μπορούσε ενδεχομένως να ακούγεται καλύτερα παρόλο που περιέχουν και τα δύο τα ίδια bits: 0010100101101010 Αυτή είναι η περίπτωση στην οποία αναφέρεσαι με το εξωτερικό ρολόϊ.

Για να ξεμπερδεύουμε λίγο τα πράγματα...
συγνωμη αλλα με υποτιμας τωρα...
με εχεις σκασει. τελευταια προσπαθεια. σου λεω εγω τωρα. λεμε τωρα ετσι? το α προγραμμα πχ το αμαρρα παρακαμπτει το core audio και χρονιζει το σημα βασισμενο στα δεδομενα μεσω firewire (ασυγχρονο πρωτοκολο) με βαση το ρολοι του weiss. το β προγραμμα πχ το itunes χρονιζει το σημα με το ρολοι του υπολογιστη. σε αυτη την περιπτωση το weiss βαζει τα 2 pll του να επαναχρονισουν το σημα οσο ποιο κοντα στο αρχικο γινεται. θα ακουσεις διαφορες αναμεσα στα δυο bit perfect προγραματα?

D

deleted user 10898

Guest
και η απαντηση απο τον Weiss. δεν θα επρεπε να ακους αλλα εαν εχεις dac που δεν εχει καλο μηχανισμο μειωσης του jitter ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.

If a bit transparent player seems to sound different to another bit transparent player, then it is time to check that with a blind test and/or check the DAC for jitter sensitivity. I.e. if a DAC is sensitive to jitter and/or EMI (Electro Magnetic Interference) from the computer, then it may well be that different players sound different. But if that is the case then any other applications running concurrently on the computer can make a difference. Moving target.

Reaction score
34
Re: Απάντηση: Re: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Ρε άσχετε παπάρα; Έχεις ακούσει foobar με Pentium Pro; Αφού δεν έχεις ακούσει, τί μιλάς;
Υπάρχει και vintage software???? :143: :143: :143:

Έχω κάτι δισκέτες DOS 3.1 (το καλύτερο ever) για πιουρίστες!
Τιμή συζητήσιμη! :138:

Reaction score
777
πάντως εγώ ακόμα δέν κατάλαβα γιατί δέν μπορώ να στήσω ένα τέλειο computer-transport με itunes.:126:
όχι amarra.itunes σκέτο...

Reaction score
1.864

πάντως εγώ ακόμα δέν κατάλαβα γιατί δέν μπορώ να στήσω ένα τέλειο computer-transport με itunes.:126:
μπορείς.

αλλά με το αμάρα θα είναι τελειοτερότερο :139:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
200 φορές τα έχουμε πει. Κάνε επανάληψη. :136:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

Reaction score
777
200 φορές τα έχουμε πει. Κάνε επανάληψη. :136:
α ναι παρένθεση.mac os x + itunes.όχι windows + itunes.

το μόνο κατά του itunes ήταν οτι δέν έπαιζε 24/96.επίσης το δεύτερο κατά του ήταν το volume.
αν όμως ένας ακούει μόνο cd και έχει το volume στο τέρμα τότε με το itunes έχει bitperfect.κοινώς δέν χρειάζεται το amarra.
το μεγάλο του ατού είναι η οργάνωση που μπορεί κάποιος να κάνει στη συλλογή του.μάλιστα σήμερα εύκολα κανείς βρίσκει έτοιμες συλλογές για itunes.:137:
αυτά...
τώρα για τις διαφορές που λέμε...είναι άλλο θέμα...σε πρώτη φάση όμως το itunes+mac αποτελεί ένα απο τα κορυφαία transport.απλά χρειάζεται να θέσουμε τις παραπάνω παραδοχές...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
α ναι παρένθεση.mac os x + itunes.όχι windows + itunes.

το μόνο κατά του itunes ήταν οτι δέν έπαιζε 24/96.επίσης το δεύτερο κατά του ήταν το volume.
Άντε βγάλε το volume εκτός...
Και μόνο το ότι δεν αλλάζει αυτόματα η δειγματοληψία το κάνει άχρηστο για κάποιον που έχει μία σοβαρή σκληρο-δισκοθήκη (ΤΜ).

Reaction score
2.248
Απάντηση: AMARA, Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

Υπερβολές κύριοι.
Οποιο κάνει bolt τα μηδένα είναι χαι-εντ 0010100101101010

Τώρα κάνω μερικούς πειραματισμούς με διαφορετικά fonts για να δω διαφορές. Τείνω να συμφωνήσω με το κον Κόγια ότι ο pentium είναι μουσικότερος :410:

D

deleted user 10898

Guest

Δεν - έχει - ιδέα - για - τί - πράγμα - μιλάει.-
:135::135:
ετσι με φανηκε αλλα δεν ειχα ωρα για λεφτομερη ελεγχο...

Reaction score
777
Και μόνο το ότι δεν αλλάζει αυτόματα η δειγματοληψία το κάνει άχρηστο για κάποιον που έχει μία σοβαρή σκληρο-δισκοθήκη (ΤΜ).
παίζει 24/96 το itunes ή απλά δέν αλλάζει αυτόματα δειγματοληψία?

το μεγάλο ατού του apple-itunes είναι η ευχρηστία και η ταχύτητα.μία οργανωμένη συλλογή σε itunes δέν συγκρίνεται σε τίποτα με τα φακελάκια των windows.
είναι όπως το λέω με το iphone.έχω βαρεθεί άτομα να θάβουν τα apple την ίδια ώρα που βρίσκουν στο iphone το απόλυτο εργαλείο:126:

Reaction score
777
καλά ας μήν συζητήσουμε και για την απάτη 24/96.τα πιο πολλά είναι vinyl rip...

το format του cd ζεί και βασιλεύει και στο pc audio.

Reaction score
685

ναι οντως...

εγω που εχω ας πουμε πανω απο 7000 αλμπουμ σε Apple Lossless δεν εχω σοβαρη σκληρο-δισκοθηκη...

Για αυτο μαλλον μου κανει τη δουλεια μου μια χαρα το Itunes στο Mac Mini....

για τα καμπανακια που κυκλοφορουν σε 24/96 και κατι τελειωμενα Vinyl Rips που εχω κατεβασει και παιζουν χειροτερα απο τα συμβατικα CD, ενταξει θα παιδευτω και θα αλλαξω την συχνοτητα δειγματοληψιας με το χερι.... Αλλα επειδη δε τα ακουω ποτε (οπως και ολοι οσοι ξερω με τοσα πολλα αλμπουμ) μαλλον δεν ειναι και πολυ φλεγον το ζητημα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.962

και κατι που θα ηθελα να μου πει καποιος εαν ειναι π@π@ριες ή εχει αξια...

http://www.cicsmemoryplayer.com/index.php?n=CPlay.SoftwareInducedJitter
αν και π@π@ριές, έχουν κάποια αξία. :126:

το κακό είναι ότι η ημιμάθεια, φαίνεται. θα σου πρότεινα να μην ασχολείσαι πολύ με όσους μιλάνε για το τζίτερ, σα να είναι ένα πράμα.

να ασχολείσαι μόνο με αυτούς που αναλύουν μόνο συγκεκριμένο είδος τζίτερ, πολύ εξειδικευμένα δηλαδή. οποιαδήποτε γενίκευση, όσο απλή κι αθώα κι αν φαίνεται, είναι χαρακτηριστική ανεπάρκειας γνώσεων.

για να στο πω πιο απλά, με τζιτεροπαράδειγμα σε αναλογική αναπαραγωγή: το wow είναι άλλο πράμα από το flutter. μη τα μπερδεύεις. αν τα μπερδεύεις, αυτά που γράφεις είναι ουσιαστικά άχρηστες γενικεύσεις. αλλιώς ακούγεται το wow, αλλιώς ακούγεται το flutter. και σε ποια συχνότητα? σε τι υλικό? σε τί χώρο? ξέρεις τι διαβαθμίσεις υπάρχουν στην αντιληπτότητα του flutter ανάλογα με το χώρο - χρόνους αντήχησης; (κάτι που δεν ισχύει δηλαδή για το wow). αν θες να εμβαθύνεις, θα πρέπει να μάθεις και τα είδη του flutter, πχ το υψηλής συχνότητας flutter από που προέρχεται? είδες τι σου λέω? ή μαθαίνεις σωστά, με λεπτομέρειες, ώστε να μπορείς να βγάλεις άκρη, ή άστα να παν στο διάλο ρε παιδί μου...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

για τα καμπανακια που κυκλοφορουν σε 24/96 και κατι τελειωμενα Vinyl Rips που εχω κατεβασει και παιζουν χειροτερα απο τα συμβατικα CD, ενταξει θα παιδευτω και θα αλλαξω την συχνοτητα δειγματοληψιας με το χερι.... Αλλα επειδη δε τα ακουω ποτε (οπως και ολοι οσοι ξερω με τοσα πολλα αλμπουμ) μαλλον δεν ειναι και πολυ φλεγον το ζητημα...
Μάλλον πρέπει να επεκτείνεις τις πηγές σου σε υλικό. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.687
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis