Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Το μόνο αρνητικό σημείο στα δισκάκια της Traxdata είναι η ελαφρώς κιτρινίζουσα απόχρωση που έχει η εκτυπώσιμη περιοχή τους. Παρόλο που η ποιότητα εκτύπωσης είναι εξαιρετική, το μαύρο δεν τυπώνεται σαν βαθύ μαύρο, αλλά περισσότερο σαν σκούρο γκρι.

Σας έχω πει πολλές φορές ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά, κι αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά! Δείτε την παρακάτω φωτό:

Έχω σβήσει φυσικά τους τίτλους των ταινιών για ευνόητους λόγους, και να θυμίσουμε ότι κάνουμε αντίγραφα μόνο των Blu-ray ταινιών που κατέχουμε νόμιμα. :137:

Νομίζω ότι στην φωτό αποτυπώνεται ανάγλυφα το επίπεδο του μαύρου, άρα και της συνολικής αντίθεσης και στις τρεις περιπτώσεις.

Πάνω διακρίνετε ένα Blu-ray εξώφυλλο τυπωμένο σε απλό ταπεινό χαρτί Α4 πριν περίπου ενάμιση χρόνο. Όπως βλέπετε, μόνο βαθύ μαύρο δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι διαθέτει.

Κάτω βλέπετε μια σημερινή εκτύπωση ενός εξώφυλλου τυπωμένου σε ματ χαρτί της Mirror, βάρους 190 γραμμαρίων. Δεν πιάνει ακριβώς την ποιότητα εκτύπωσης του φωτογραφικού χαρτιού, αλλά την προσεγγίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα είναι απείρως φθηνότερο. Ένας ιδανικός χρυσός συμβιβασμός για να τυπώνετε τα Blu-ray εξώφυλλά σας, κατά την άποψή μου.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το κουφό όμως παιδιά, είναι αυτό το επίπεδο μαύρου που βλέπετε στο εκτυπωμένο Blu-ray δισκάκι 25GB της Traxdata! Τυπώθηκε πριν ενάμιση χρόνο, και όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε, ξεσκίζει με άνεση το μαύρο του απλού χαρτιού Α4, ενώ είναι στο ίδιο επίπεδο οπτικά, για να μην σας πω ότι είναι ένα μικρό κλικ βαθύτερο και από το μαύρο του ματ χαρτιού της Mirror!!!

Όταν το είδα, κόντεψα να χάσω όλα μου τα μαλλιά! Το ίδιο δισκάκι πριν ενάμιση χρόνο είχε σχεδόν αστείο επίπεδο του μαύρου, όπως ακριβώς σας είχα περιγράψει. Σήμερα όμως το μαύρο του δείχνει πολύ βαθύτερο, αγγίζοντας με άνεση το επίπεδο του μαύρου ενός πολύ καλού ματ χαρτιού!!! :111:

Έχει διαπιστώσει κανένας άλλος κάτι αντίστοιχο; Να βελτιώνεται δηλαδή από μόνη της η ποιότητα εκτύπωσης στα Blu-ray δισκάκια με το πέρασμα του χρόνου;! :118:

Reaction score
11.864
Δηλαδή το ίδιο το δισκάκι, αυτό που είχες τυπώσει πριν 1,5 χρόνο, μαύρισε μόνο του, απλά καθήμενο στη θήκη του;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.304

Δεν κάνεις κανένα ευχέλαιο στο σπίτι Πάνο; :142:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Κι όμως ναι!...

Δηλαδή το ίδιο το δισκάκι, αυτό που είχες τυπώσει πριν 1,5 χρόνο, μαύρισε μόνο του, απλά καθήμενο στη θήκη του;

Ναι, ακριβώς αυτό λέω Πέτρο, κι όσο τρελό κι αν ακούγεται, φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που συνέβη!!! :111:

Έχω τυπώσει μέχρι στιγμής σε: Infome και Traxdata στα 25GB, και σε Sony 2x και 4x, καθώς και JVC Victor (από εργοστάσιο παραγωγής της TDK) στα 50GB. Σε όλα ανεξαιρέτως τα δισκάκια, το επίπεδο του μαύρου ήταν απλά αστείο, δεν ήταν βέβαια ακριβώς τόσο ξεφτίλα όσο το μαύρο του απλού χαρτιού Α4, αλλά δεν είχε βέβαια και καμία απολύτως σχέση με το μαύρο ενός καλού ματ χαρτιού 190 γραμμαρίων, όπως αυτό της Mirror, ήταν πολύ πολύ πιο γκρίζο και φωτεινό! :137:

Και σας έβαλα το συγκεκριμένο δισκάκι, μια και είναι σχεδόν όλο μαύρο σε όλη του την επιφάνεια, όταν το είχα πρωτοτυπώσει κόντεψα να κατουρηθώ από τα γέλια από το πόσο ξεθωριασμένο φαινόταν το μαύρο του! Έμεινε στη θήκη του αχρησιμοποίητο ενάμιση ολόκληρο χρόνο, και προχτές το έβγαλα απλά γιατί χρειαζόμουν τη Blu-ray θήκη του, για να βάλω μέσα άλλο δισκάκι. Όταν άνοιξα τη θήκη του, κόντεψα να καραφλιάσω εντελώς!!! :111:

JL_

Reaction score
19
To Home και το άλλο ντοκυμαντέρ, δεν έχουν σκουρύνει καθόλου πάντως, Παναγιώτη... :138:

Ήταν κανένα από αυτά τα δισκάκια, Traxdata;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

To Home και το άλλο ντοκυμαντέρ, δεν έχουν σκουρύνει καθόλου πάντως, Παναγιώτη... :138:

Ήταν κανένα από αυτά τα δισκάκια, Traxdata;

Ναι Γιάννη, το Home ήταν σε δισκάκι της Traxdata, και το «ντοκυμαντέρ» σε δισκάκι της Sony 50GB, ταχύτητας 2x.

Αλήθεια Γιάννη, μπορείς να κάνεις μια οπτική σύγκριση του μαύρου του Home με αυτό που βλέπεις στη φωτό; Και στο λέω γιατί και στα δύο δισκάκια που έχουν μεγάλη επιφάνεια από μαύρο, μέσα στο Photoshop το μαύρο τους ήταν στο «μη περαιτέρω», μια και έδειχνε RGB 0 και στα τρία χρώματα... :126:

JL_

Reaction score
19
Αυτό έκανα μόλις είδα το ποστ σου, Παναγιώτη...

Το Home παραμένει όπως ήταν, δηλαδή το τυπωμένο μαύρο πάνω στον δίσκο είναι περίπου σαν το πάνω από τα δύο εξώφυλλα που δείχνεις στη φωτό. Και οι Κρατικές Υποθέσεις, μια απ' τα ίδια...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Το Home παραμένει όπως ήταν, δηλαδή το τυπωμένο μαύρο πάνω στον δίσκο είναι περίπου σαν το πάνω από τα δύο εξώφυλλα που δείχνεις στη φωτό.
Και εμένα το ίδιο.Έκδοση για το ps3(αν θυμάσαι τί είχε γίνει).

Reaction score
1

Το Home παραμένει όπως ήταν, δηλαδή το τυπωμένο μαύρο πάνω στον δίσκο είναι περίπου σαν το πάνω από τα δύο εξώφυλλα που δείχνεις στη φωτό. Και οι Κρατικές Υποθέσεις, μια απ' τα ίδια...

Γιάννη, έχεις δίκιο φίλε μου, δεν πρόκειται τελικά για τα δισκάκια της Traxdata, αλλά για τα πάμφθηνα της Infome που είχα αγοράσει! :137:

Τώρα μόλις θυμήθηκα ότι είχα κάπου δύο Home τυπωμένα σε δισκάκια της Traxdata, πήγα και τα βρήκα και τα συνέκρινα με το Death Sentence της φωτό! Καμία απολύτως σχέση, το Death Sentence με βαθύ μαύρο, ενώ τα δύο Home ξεθωριασμένα! :141:

Τα τσεκάρισα και από την πίσω πλευρά τους και βεβαιώθηκα, το Death Sentence είναι τυπωμένο σε δισκάκι της Infome! Και πώς διάβολο μεταμορφώθηκε έτσι το μαύρο του;! Ή μήπως δεν θυμάμαι εγώ καλά κι έχω μπερδέψει τα μπούτια μου;! :137:

Λοιπόν, θα τυπώσω αργότερα ένα άλλο δισκάκι της Infome και θα σιγουρευτούμε. Αλλά τότε προκύπτει άλλο ερώτημα: Τι διάβολο, πώς είναι δυνατόν τα πάμφθηνα δισκάκια της Infome, από τα φθηνότερα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, να έχουν τόσο καλή επιφάνεια εκτύπωσης και πετυχαίνουν τόσο βαθύ μαύρο, ενώ ΟΛΑ τα άλλα δισκάκια, Traxdata, Sony, JVC κτλ., δείχνουν εντελώς ξεθωριασμένα;! :118:

Reaction score
1.213
Eμενα το home εχει μαυρισει :111:
απο το κακο του που δεν εχει παρεα και το αλλο ντοκυμαντερ :137:

Στην τελευταια ερωτηση, πονταρω στο υλικο επιστρωσης :138:.Να γινει εργαστηριακος ελεγχος και αναλυση αυτου :143:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Γράψτε λάθος παιδιά...

Αλλά τότε προκύπτει άλλο ερώτημα: Τι διάβολο, πώς είναι δυνατόν τα πάμφθηνα δισκάκια της Infome, από τα φθηνότερα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, να έχουν τόσο καλή επιφάνεια εκτύπωσης και πετυχαίνουν τόσο βαθύ μαύρο, ενώ ΟΛΑ τα άλλα δισκάκια, Traxdata, Sony, JVC κτλ., δείχνουν εντελώς ξεθωριασμένα;!

Άκυρα όλα παιδιά, δικό μου το λάθος και θα έπρεπε να το έχω ψάξει εκτενέστερα. :120:

Με έφαγε η σιγουριά μου, μια και το Death Sentence βρισκόταν στην υπόλοιπη συλλογή μου με τα Blu-ray, και μάλιστα μέσα σε Blu-ray θήκη. Και με μπέρδεψε μάλιστα και δεύτερη φορά και το πέρασα για δισκάκι της Infome, μια και έχει το ίδιο ακριβώς λευκό δαχτυλίδι στο πίσω μέρος του, όπως ακριβώς δηλαδή και τα δισκάκια της Infome. Αυτό το λευκό δαχτυλίδι δεν υπάρχει σε κανένα άλλο δισκάκι Blu-ray που έχω κάψει εγώ, παρά μόνο στα Infome.

Λοιπόν, το Death Sentence ήταν το μοναδικό δισκάκι της Blu-ray συλλογής μου που είχε την ταινία σε ματρόσκα 1080p, καμμένη σε printable dual layer dvd δισκάκι της Ricoh!!! :623:

Πρόκειται για αυτά εδώ τα δισκάκια κύριοι, τα τελευταία κάτω κάτω. Αν θυμάμαι καλά, τα πουλούσε το e-shop, πανάκριβα φυσικά, νομίζω περίπου 4 ευρώ το ένα!

Η ποιότητα εκτύπωσής τους είναι απλά εκπληκτική, πετυχαίνοντας εξαιρετικό και πολύ βαθύ μαύρο και τρισδιάστατη και κοντραστάτη απεικόνιση, κάνοντας απλά σκόνη στην ποιότητα εκτύπωσης, ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα εκτυπώσιμα Blu-ray δισκάκια που έχω κάψει μέχρι σήμερα! :137:

Άρα, δυστυχώς, ξαναγυρνάμε στο αρχικό μας συμπέρασμα: δεν έχουμε ή δεν τα έχω ανακαλύψει εγώ τουλάχιστον μέχρι σήμερα, εκτυπώσιμα Blu-ray δισκάκια που να πετυχαίνουν έστω αξιοπρεπές επίπεδο μαύρου κατά την εκτύπωση, είναι όλα τους για κλοτσιές... :135:

Reaction score
1

Eμενα το home εχει μαυρισει :111:
απο το κακο του που δεν εχει παρεα και το αλλο ντοκυμαντερ :137:

Εσύ κάτι πρέπει να ξέρεις, μου φαίνεται! :137:

Μήπως γνωρίζεις κιόλας, πόσο άρτιο τεχνικά και με πόσο κορυφαία ποιότητα εικόνας, ήταν το «ντοκυμαντέρ» Εσωτερικές υποθέσεις, που έστειλα στον Γιάννη;! :142:

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Εσύ κάτι πρέπει να ξέρεις, μου φαίνεται! :137:

Μήπως γνωρίζεις κιόλας, πόσο άρτιο τεχνικά και με πόσο κορυφαία ποιότητα εικόνας, ήταν το «ντοκυμαντέρ» Εσωτερικές υποθέσεις, που έστειλα στον Γιάννη;! :142:
Eιμαι στη φαση που κανω απλως υποθεσεις :142:
Ειμαι ομως ετοιμος να δεχθω και την γνωση , δασκαλε :137:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Παναγιώτη, πάρε και την απάντηση που μου έστειλαν για τα δισκάκια με διαφορετικό ID

Dear iliasboulgaris,

Hello dear customer. We don't decide MID codes
because we are just resellers and we have knowledge that these green label TDK has Ritek MID
code however the discs are sold by TDK and content
the TDK hard coat technology.
MID codes info are not disclosed and the package
and not advertising by MID code nad thats why dont
include that info in our description because
makers are always changing MID codes.

You can buy the sealed packs and you will receive
the same discs with same MID codes.
Kind regards.
- u-japan

Reaction score
1
Απάντηση: Πολύ προσοχή στις πιθανές ασυμβατότητες...

Παιδιά, θα ήθελα να σας εφιστήσω την προσοχή σε κάτι πολύ σημαντικό, γιατί μπορούμε κάποιοι να τραβάμε κυριολεκτικά τα μαλλιά μας! :623:

Στο συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL85, είχα φέρει κάμποσα δισκάκια Blu-ray για να παίξουμε αποσπάσματα. Να θυμίσω ότι σαν πηγή χρησιμοποιούσαμε το Blu-ray player LX91 της Pioneer της PSA.

Συγκεκριμένα ήταν τα: «The International» και «The Return of the King», καμμένα σε 50άρια δισκάκια της JVC (κατασκευή TDK), το «9» καμμένο σε 25άρι δισκάκι της Traxdata, και το «Kill Bill vol. 2» καμμένο σε 50άρι δισκάκι διπλής ταχύτητας εγγραφής της Sony.

Τα τρία πρώτα δισκάκια, δηλαδή τα δύο της JVC και το Traxdata έπαιξαν άψογα στο Pioneer, κανένα απολύτως πρόβλημα. Το «Kill Bill vol. 2» όμως, στο δισκάκι της Sony, μάς δημιούργησε πολύ χοντρά προβλήματα στο Pioneer, και τελικά δεν το παίξαμε καθόλου. Συγκεκριμένα, η ταινία ξεκινούσε κανονικά, αλλά εμφάνιζε κάτι τεράστιες οριζόντιες λουρίδες από πιξελιάσματα, κάνοντας κυριολεκτικά αδύνατη την παρακολούθηση της ταινίας. Βγάλαμε το δισκάκι, το ξαναβάλαμε, κλείσαμε και ξανανοίξαμε το Pioneer, τίποτα, με κανέναν τρόπο δεν ήθελε να παίξει σωστά το δισκάκι. :141:

Εδώ να σημειώσω ότι το ίδιο δισκάκι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και παίζει άψογα τόσα στα δύο HTPC μου, όσο και στο Dune Prime 3.0+. Άρα εδώ λοιπόν, φαίνεται να έχουμε ένα γνήσιο πρόβλημα ασυμβατότητας ανάμεσα στο δισκάκι της Sony και το Blu-ray player της Pioneer. Διευκρινίζω και πάλι ότι μιλάω για τα 50άρια δισκάκια διπλής ταχύτητας εγγραφής της Sony, γιατί υπάρχουν και τα τετραπλής ταχύτητας, από τα οποία όμως δεν είχα κάποιο μαζί μου για να δοκιμάσω στο Pioneer.

Προσέξτε πολύ, λοιπόν: αν ανήκετε σε αυτούς με συλλογές από εκατοντάδες Blu-ray δισκάκια και έχετε ένα Blu-ray player που τα παίζει όλα χωρίς προβλήματα, θα σας συμβούλευα να προσέξετε πολύ στην περίπτωση που θελήσετε να αλλάξετε την πηγή σας για τον οποιοδήποτε λόγο. Καλού κακού, πάρτε μαζί και από ένα δείγμα από όλες τις διαφορετικές μάρκες από Blu-ray δισκάκια που έχετε κάψει, για να τα δοκιμάσετε στο κατάστημα, προτού αγοράσετε ένα καινούριο Blu-ray player.

Διαφορετικά, μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις... :111:

Reaction score
5.621
Re: Απάντηση: Πολύ προσοχή στις πιθανές ασυμβατότητες...

... κάτι πολύ σημαντικό ...
Το 91 είναι κοκόνα. Αλλά πάντα έτσι δεν ήταν με τα ακριβά players;

Απλά έχεις κι ένα dune από δίπλα για τα δύσκολα δισκάκια και όσα έχουν άλλο region, οπως και για τις ματρόσκες από σκληρό.

Οπότε δεν είναι δα και κάτι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζεις.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολύ προσοχή στις πιθανές ασυμβατότητες...

1. Το 91 είναι κοκόνα. Αλλά πάντα έτσι δεν ήταν με τα ακριβά players;

2. Απλά έχεις κι ένα dune από δίπλα για τα δύσκολα δισκάκια και όσα έχουν άλλο region, οπως και για τις ματρόσκες από σκληρό.

3. Οπότε δεν είναι δα και κάτι τόσο τραγικό όσο το παρουσιάζεις.

1. Δυστυχώς είχα κάνει λάθος φίλε μου, με είχε προδώσει η μνήμη μου για μία ακόμα φορά. :120: Η PSA δεν έχει το LX91, αλλά το LX71, που είναι αρκετά φτηνότερο.

2. Συμφωνώ απολύτως, αλλά δεν μπορούν να διαθέσουν όλοι τα παραπανίσια χρήματα για να αγοράσουν δύο Blu-ray players.

3. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπει κανένας. Αν αγόραζα εγώ ένα Blu-ray player, το οποίο δεν θα ήταν σε θέση να παίξει σωστά ένα μεγάλο μέρος από τα Blu-ray δισκάκια της συλλογής μου, και τα οποία βεβαίως θα τα είχα σβήσει πλέον από τους σκληρούς δίσκους, θα... τραβούσα κυριολεκτικά τα μαλλιά μου!... :623:

Reaction score
1

Παναγιώτη μην ψωνίσεις από εδώ γιατί μου την έκανε!!!

japan-export2008
Takashige Kaji, [email protected]

Λοιπόν Ηλία μου, δεν μπορώ να ξέρω φυσικά γιατί αντιμετώπισες πρόβλημα με τον συγκεκριμένο πωλητή του e-bay, θέλω απλά να πιστεύω ότι ήταν κάποιο τυχαίο γεγονός.

Εγώ αγόρασα από τον ίδιο πωλητή τα 50άρια δισκάκια της TDK, στις 3/11 και σήμερα προυνό προυνό τα είχα ήδη στο σπίτι μου! :126:

Τα δέκα δισκάκια ήταν άψογα συσκευασμένα, όπως μπορείτε να δείτε, σε τέσσερις μαλακές, διπλές θήκες, καθώς και σε δύο μονές σκληρές...

Τα printable δισκάκια των 50GB της TDK έχουν όμορφο, ζωντανό λευκό χρώμα στην επιφάνεια εκτύπωσης, και όχι ελαφρά κιτρινίζον όπως π.χ., τα δισκάκια της Traxdata, ενώ έχουν ανάγλυφα τυπωμένο στην επιφάνειά τους τον τύπο του δίσκου και την ταχύτητα εγγραφής...

Το πρώτο δισκάκι που μπήκε στο LG GGW-H20L, τερμάτισε με άνεση τα «γκάζια στην εγγραφή» όπως μπορείτε να δείτε, με καθαρή ταχύτητα εγγραφής 4,1x...

Στην εκτύπωση βέβαια, δυστυχώς, είχαμε... μία από τα ίδια. Όπως ακριβώς και με όλα ανεξαιρέτως τα printable Blu-ray δισκάκια που έχω κάψει μέχρι σήμερα, δηλαδή Traxdata, Infome, Sony και JVC, έτσι και τα TDK δεν πετυχαίνουν καθόλου, μα καθόλου καλό και βαθύ μαύρο στην εκτύπωσή τους. :141:

Θεωρώ παιδιά, ότι ο πρώτος κατασκευαστής που θα καταφέρει να παράγει printable Blu-ray δισκάκια που θα πετυχαίνουν βαθύ μαύρο στην εκτύπωση, όπως π.χ. το εξαιρετικό μαύρο που πετυχαίνουν τα printable dual layer dvd της Ricoh, θα πάρει κυριολεκτικά τα σώβρακα των υπόλοιπων στις πωλήσεις... :137:

Στην τιμή τώρα, τα 50άρια δισκάκια της TDK είναι... κυριολεκτικά ασυναγώνιστα, τα δέκα δισκάκια κόστισαν 43 ευρώ, κομπλέ με δωρεάν μεταφορικά μάλιστα από την Ιαπωνία! :111:

Μπορεί να κάνω λάθος φυσικά, δεν μπορώ να συγκρίνω όλες τις τιμές του πλανήτη αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ ότι αυτή η τιμή είναι απολύτως σίγουρα μία από τις χαμηλότερες που παίζουν σε ολόκληρο τον πλανήτη αυτή τη στιγμή!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75