LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Reaction score
1.815
Πριν από δυο εβδομάδες, φεύγοντας από γνωστό σουπερμάρκετ του Αμαρουσίου, παρατήρησα με μεγάλη μου έκπληξη, πεταμένο στον κάδο ανακύκλωσης συσκευών, ένα μοναδικό μηχάνημα. Ένα θρύλο που την εποχή του '78 είχε κάνει θραύση μαζί με την ανταγωνιστική Garrard:

Το πικάπ της Lenco L-75!!!

Το συγκεκριμένο πικάπ παρ' ότι το ξύλινο σασσί του, δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, εν τούτοις ήταν άρτιο και πλήρες.
Όπως καταλαβαίνετε δεν έχασα καθόλου χρόνο και βούτηξα μέσα στον κάδο από πλεξιγκλάς να το πάρω!
Δεν περίμενα να είναι τόσο βαρύ μηχάνημα και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω και τα δυο χέρια μου για να το σηκώσω!

Και για του λόγου το αληθές, να σε τι κατάσταση ήταν:

Reaction score
1.815
Όπως παρατηρήτε είναι πλήρες ακόμα και κεφαλή είχε επάνω, τη γνωστή για την εποχή Shure M-91ED, η οποία φυσικά πάσχει από βελόνα.. (λογικό μου φαίνεται με τέτοιο "φούντο" που έφαγε)

Reaction score
1.285
Πολύ χαίρομαι που βρήκες και έσωσες έναν παππού από βέβαιο θάνατο !

Με αυτό τον τρόπο , έχω βρει και εγώ ένα Laptop που μετά από αλλαγή πληκτρολογίου είναι 100% λειτουργικό !

Έχω τα μάτια μου ΠΑΝΤΑ ανοιχτά , καθώς τα σκουπίδια μερικών είναι ο θησαυρός για άλλους ....

Reaction score
1.815
Το πικάπ πέρα από κάποια προσοχή και πολύ αγάπη, δε χρειαζόταν τίποτε άλλο. Δείτε σε τι άθλια κατάσταση ήταν ο βραχίονας και το σασσί του!

Reaction score
1.815
Το μηχάνημα διαθέτει το γνωστό μηχανισμό της Lenco με απ' ευθείας κίνηση μέσω τροχού πάνω στο πλατώ το οποίο ζυγίζει το καθόλου αμελητέο ποσό των ...4 κιλών!
Να σε τι κατάσταση ήταν ο ...ανοξείδωτος τροχός!

Reaction score
1.815
Το πικάπ είχε κομμένα καλώδια ρεύματος καθώς και RCA και δεν είχα ιδέα αν δούλευε ή όχι.
Όπως καταλαβαίνετε η αγωνία μου ήταν μεγάλη και στρώθηκα στη δουλειά!
Πρώτα απ' όλα του έβαλα καλώδια για να ανακαλύψω στη συνέχεια προς μεγάλη μου έκπληξη οτι δούλευε άψογα!!!!

Εδώ βλέπετε την παλιά καλωδίωση των RCA, της μαμάκας του (κάτω από το διαφανές καπάκι):

Κι εδώ τη νέα καλωδίωση με καλώδιο Audison Εvolution 3:

Reaction score
1.815
Εδώ τα καλώδια μαζί με τα γνήσια RCA της ίδιας της Audison:

Δείτε πως μεταμορφώθηκε η τροχαλία κίνησης και το μοτέρ μετά από προσεκτικό καθαρισμό!

Reaction score
1.815
Στο πικάπ λειτουργούσαν τα πάντα άψογα και μετά από εντατικό και προσεκτικό καθαρισμό μεταμορφώθηκαν όλα!
Προσέχτε την ποιότητα κατασκευής του βραχίονα, που παρ' όλη την ταλαιπωρία ετών και ποιός ξέρει τι άλλο(!), μετά από τον καθαρισμό και τη ρύθμιση, έγινε σαν καινούριος!

Μέχρι και το βαρύδι με το νήμα του ήταν επάνω!!!

Reaction score
1.815
Και η τελική του μορφή του μηχανισμού μαζί με αυτό που προορίζεται να κάνει.. έναν υπέροχο δίσκο του Miles Davis έτοιμο για μουσική!

Reaction score
1.815
Μπραβο ρε φιλε, πολυ σε χαρηκα.
Ειχα ενα Lenco L 247 για 20 χρονια περιπου.
Να σαι καλά! Εγώ να δεις πόσο πολύ το χάρηκα όταν το βρήκα!!!!
Ανυπομονώ να το ακούσω!:444:

Reaction score
1.815
Προς το παρόν επειδή δεν υπάρχει βελόνα στην κεφαλή του δεν έχει τεσταριστεί ηχητικά. Έχει παραγγελθεί μέσω internet η γνήσια βελόνα του συγκεκριμένου μοντέλου κεφαλής.

Παρ' όλα αυτά, θα έχω στα χέρια μου την εβδομάδα που μας έρχεται, τη θρυλική κεφαλή της Stanton 881S, η οποία θα ταξιδέψει τη Δευτέρα από συμφορουμίτη.

Όπως καταλαβαίνετε, το μηχάνημα θα πάρει τη θέση που του ανήκει, δίπλα από τον άλλο θρύλο το Technics SL-1200!!

Reaction score
1.815
Έχω αναζητήσει και έχω ήδη στα χέρια μου όλα τα service manual και τις οδηγείες ρύθμισης του πιπάπ!
Νομίζω οτι τα κατάφερα, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη των γνωστών "γκουρού" του AVsite!!!:624:

Reaction score
1.815
Mπραβο να εισαι καλα που εσωσες αυτο το πικ απ!!!
Σ' ευχαριστώ! Τέτοια αριστουργήματα είναι κρίμα να χάνοντε...

Είμαι αυτές τις μέρες σε αναζήτηση μαραγκού, ο οποίος θα έχει το ίδιο μεράκι με μένα, για να ανακατασκευάσει το ξύλινο σασσί, ή να ξαναφτιάξει από την αρχή ένα νεο!

Ωραία πράματα!!!:444:

Reaction score
1.815
Εδώ το plinth του Lenco σε κοινή θέα:

Που είναι οι "δόκτορες" να με διαφωτίσουν για να το σουλουπώσω??? Αντεεεεε:603:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος