LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!

Άντε και σε μοντιφιές τώρααα!!!!
Να το χαίρεσαι φίλε delamostre! Πολύ ωραίο!

Kάποια εποχή, (δεκαετία 70), ήταν το καλό λαϊκό pickup.

Στην δουλειά τώρα:

1)To κομμάτι του βραχίονα με το βαρίδι δείχνει λίγο στραβό προς τα κάτω.

2)Ο βραχίονας δείχνει να μην ταιριάζει με την 881s. Ίσως κάνω λάθος.

3)Από "ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΑ 77" αντιγράφω:L 75S
(Ελπίζω το "S" να μην μας το χαλάσει!).

"W&F: 0,06%

RUMBLE: -62db (DIN 45539)

Πλατώ διαμέτρου 31,2 cm, βάρους 4 kgr.

Bραχίονας S με ρύθμιση βάρους 0-5gr

Προσφέρεται με κεφαλή SHURE, βάση, πλαστικό κάλυμμα.

Διαστάσεις: 44x35,5x16 cm

Bάρος 11,5 kgr."

:107:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Να το χαίρεσαι φίλε delamostre! Πολύ ωραίο!

Kάποια εποχή, (δεκαετία 70), ήταν το καλό λαϊκό pickup.

Στην δουλειά τώρα:

1)To κομμάτι του βραχίονα με το βαρίδι δείχνει λίγο στραβό προς τα κάτω.

2)Ο βραχίονας δείχνει να μην ταιριάζει με την 881s. Ίσως κάνω λάθος.

3)Από "ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΑ 77" αντιγράφω:L 75S
(Ελπίζω το "S" να μην μας το χαλάσει!).

"W&F: 0,06%

RUMBLE: -62db (DIN 45539)

Πλατώ διαμέτρου 31,2 cm, βάρους 4 kgr.

Bραχίονας S με ρύθμιση βάρους 0-5gr

Προσφέρεται με κεφαλή SHURE, βάση, πλαστικό κάλυμμα.

Διαστάσεις: 44x35,5x16 cm

Bάρος 11,5 kgr."

Καλησπέρα Αρχοντα!
Το L-75S είναι με S βραχίονα και προφανώς αυτή θα είναι και η βασική διαφορά από το σκέτο που έχει ίσιο βραχίονα.

Το παρατήρησες οτι είναι λίγο προς τα κάτω ο βραχίονας εε? Ο συγκεκριμένος βραχίονας αποτελείται από δυο μέρη και λόγω του βαριδιού στο πίσω μέρος, γέρνει λίγο προς τα κάτω! Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή λάθος αυτό. Δεν υπάρχει κάποια βίδα πάντως να το σφίγγει και να έρθει στην ευθεία...
Έχεις κάτι στο νου??

Reaction score
11
Απάντηση: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Πικάντικη λεπτομέρεια: το επόμενο μοντέλο της LENCO, το L-833 DD, ήταν το TECHNICS ORIGINAL SL-1200 με άλλο "καβούκι"!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Καλησπέρα Αρχοντα!
Το L-75S είναι με S βραχίονα και προφανώς αυτή θα είναι και η βασική διαφορά από το σκέτο που έχει ίσιο βραχίονα.

Το παρατήρησες οτι είναι λίγο προς τα κάτω ο βραχίονας εε? Ο συγκεκριμένος βραχίονας αποτελείται από δυο μέρη και λόγω του βαριδιού στο πίσω μέρος, γέρνει λίγο προς τα κάτω! Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό ή λάθος αυτό. Δεν υπάρχει κάποια βίδα πάντως να το σφίγγει και να έρθει στην ευθεία...
Έχεις κάτι στο νου??
Kαλησπέρα αντιάρχοντα! :142:

Μοιάζει να έχει χτυπηθεί λίγο. Ισιώνει με πίεση αντίθετης φοράς. Μην το κάνεις μήπως σπάσει!

Μεγιά και η 881!

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Kαλησπέρα αντιάρχοντα! :142:

Μοιάζει να έχει χτυπηθεί λίγο. Ισιώνει με πίεση αντίθετης φοράς. Μην το κάνεις μήπως σπάσει!

Μεγιά και η 881!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις "μεγιές"!!!

Ο βραχίονας δεν ισιώνει γιατί έχει τζόγο στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν είναι σπασμένος, δεδομένου οτι είναι έτσι κατασκευαστικά... Κάπου πρέπει να βιδώνει αυτό το μαραφέτι αλλά δεν υπάρχει βίδα..

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Πρέπει να έχει χαλαρώσει ο πλαστικός/ελαστικός σύνδεσμος. Δεν νομίζω να μπαίνει βίδα, γιατί ο στόχος είναι η απόζευξη στελέχους-βαριδιού.

:117:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα - κι ακόμα ένα πιο μεγάλο μπράβο για την τύχη σου. Εμένα μόνο κάτι τοστιέρες μου τυχαίνουν. :105:

Τα μέταλλα είναι σε άριστη κατάσταση, οπότε δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω. Χρειάζεσαι όμως ένα λαστιχένιο ματ για το πλατό. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις κάπου νεοπρέν, και να στο κόψουν στη διάσταση του έσω χείλους του πλατώ, εκεί που αρχίζει το φάλτσο.

Ο καπλαμάς της κάσας είναι ταλαιπωρημένος, καθώς έχει βαθειές γρατσουνιές, οπότε, ακόμα κι αν τον σκουρήνεις με κάποιο βερνίκι, αυτές θα φαίνονται. Αφού ξεκολλήσεις την πλάκα με το λογότυπο, "κόβοντας" την κόλλα με μια λεπτή και κοφτερή σπάτουλα (για να μη σπάσει ή στραβώσει, αν είναι αλουμινένια - κι αν στραβώσει δεν έρχεται με τίποτα), μια καλή λύση είναι να βάψεις την κάσα μαύρη, με κάποια ματ μπογιά, δυό τρία χέρια, και μετά να τη λουστράρεις και να τη γυαλίσεις. Μη στοκάρεις τις γρατσουνιές, καλύτερα γέμισέ τες με λούστρο και τρίψτον, να έρθει "πρόσωπο". Μετά πέρασε την κάσα με λούστρο μπάλας και γυάλισέ τη με κετσέ, (θα χρειαστείς δράπανο με το κατάλληλο μαξιλάρι). Αν το περάσεις πολλά χέρια, πέντε έξι, γυαλίζοντας κάθε φορά, θα γίνει σαν καθρέπτης, κάνοντας εξαιρετική αντίθεση με τα μεταλλικά μέρη.

Φυσικά, η κίνηση με την τροχαλία θα κάνει θόρυβο, αλλά αυτό είναι κάτι που χαρακτήριζε το πικάπ και καινούργιο, οπότε δέχεσαι αυτόν τον περιορισμό. Δεν ξέρω αν μπορεί να αφαιρεθεί η ελαστική περίμετρος της τροχαλίας, και να αντικατασταθεί με κάποιο δαχτυλίδι από μαλακότερο ελαστομερές, ώστε να μειωθεί ο θόρυβος. Αλλά και έτσι, μια χαρά είναι. Αν βρεις - που μάλλον θα βρεις, αντικατάστησε τα ελαστικά στόπερ του υποσασί με πιο μαλακά, βρες άλλα, φιταγμένα από σορμποθάν.

Και καλορίζικο!

:444: :444:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα - κι ακόμα ένα πιο μεγάλο μπράβο για την τύχη σου. Εμένα μόνο κάτι τοστιέρες μου τυχαίνουν. :105:

Τα μέταλλα είναι σε άριστη κατάσταση, οπότε δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω. Χρειάζεσαι όμως ένα λαστιχένιο ματ για το πλατό. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις κάπου νεοπρέν, και να στο κόψουν στη διάσταση του έσω χείλους του πλατώ, εκεί που αρχίζει το φάλτσο.

Ο καπλαμάς της κάσας είναι ταλαιπωρημένος, καθώς έχει βαθειές γρατσουνιές, οπότε, ακόμα κι αν τον σκουρήνεις με κάποιο βερνίκι, αυτές θα φαίνονται. Αφού ξεκολλήσεις την πλάκα με το λογότυπο, "κόβοντας" την κόλλα με μια λεπτή και κοφτερή σπάτουλα (για να μη σπάσει ή στραγώσει, αν είναι αλουμινένια - κι αν στραβώσει δεν έρχεται με τίποτα), μια καλή λύση είναι να βάψεις την κάσα μαύρη, με κάποια ματ μπογιά, δυό τρία χέρια, και μετά να τη λουστράρεις και να τη γυαλίσεις. Μη στοκάρεις τις γρατσουνιές, καλύτερα γέμισέ τες με λούστρο και τρίψτον, να έρθει "πρόσωπο". Μετά πέρασε την κάσα με λούστρο μπάλας και γυάλισέ τη με κετσέ, (θα χρειαστείς δράπανο με το κατάλληλο μαξιλάρι). Αν το περάσεις πολλά χέρια, πέντε έξι, γυαλίζοντας κάθε φορά, θα γίνει σαν καθρέπτης, κάνοντας εξαιρετική αντίθεση με τα μεταλλικά μέρη.

Φυσικά, η κίνηση με την τροχαλία θα κάνει θόρυβο, αλλά αυτό είναι κάτι που χαρακτήριζε το πικάπ και καινούργιο, οπότε δέχεσαι αυτόν τον περιορισμό. Δεν ξέρω αν μπορεί να αφαιρεθεί η ελαστική περίμετρος της τροχαλίας, και να αντικατασταθεί με κάποιο δαχτυλίδι από μαλακότερο ελαστομερές, ώστε να μειωθεί ο θόρυβος. Αλλά και έτσι, μια χαρά είναι. Αν βρεις - που μάλλον θα βρεις, αντικατάστησε τα ελαστικά στόπερ του υποσασί με πιο μαλακά, βρες άλλα, φιταγμένα από σορμποθάν.

Και καλορίζικο!

:444: :444:
Φίλε Κώστα σ' ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου!!!

Εαν δε βρώ άκρη με μαραγκό για καινούριο ξύλινο plynth στις ίδιες διαστάσεις και σχεδίαση, θα εφαρμόσω όλα αυτά που μου προτείνεις!!!:444:

Reaction score
1.815
Πρέπει να έχει χαλαρώσει ο πλαστικός/ελαστικός σύνδεσμος. Δεν νομίζω να μπαίνει βίδα, γιατί ο στόχος είναι η απόζευξη στελέχους-βαριδιού.

Εδώ θα δεις το βραχίονα με τα δυο μέρη του:

1. Headshell/Plug-in head
2. Headshell locking collar
3. Armtube
4. VTF outrider
5. VTF weight/Stylus pressure weight
6. Antiskate notched guide rod/Adjusting spindle
7. Counterweight
8. Counterweight Stub
9. Arm Pillar
10. Arm Mounting collar M30/1,5(inner Ø 26,2mm)
11. Antiskate corkscrew/Leading arm
12. Antiskate weight (note there are 2 different weights - 1gm and 4gm)
13. Arm mounting nut/Nut M30/1,5
14. Cap
15. Locking screw and half round washer
16. Bayonet mounting

Reaction score
2.237
Για ρίξε μια ματιά στις ιδιοκατασκευές των "δίπλα", ένας τύπος μετά από μεγάλο ψάξιμο στο ιντερνετ για garrard και "τουμπάνιασμά" του, κατέληξε στο πικαπ που βρήκες και του παρήγγειλε ένα plinth από το μηδέν. Ισχυρίζεται ότι το πικαπ του έτσι, χτυπάει στα ίσα σύγχρονα πλατό πολύ μεγάλης αξίας. Από όσο μπορώ να κρίνω εγώ, τουλάχιστον οπτικά είναι εκπληκτική η μεταμόρφωσή του, και έχει δεκτεί και πολλές θετικές κριτικές για τον ήχο του. Εφόσον δεν είναι πρωταρχικής σημασίας η αναπαλαίωσή του με δεδομένα αντίκας, με σκοπό το να το κάνεις σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο, όπως το έβγαζε η μαμά εταιρία πριν από 35 χρόνια, σκέψου το!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018

... επίσης, δεν ξέρω αν αποκαλύπτεται το πηγάδι. Καθάρισέ το με βενζίνη και ανανέωσε το λιπαντικό, είτε με λεπτό λάδι ραπτομηχανής, είτε με βαλβολίνη. Επίσης, βρες από κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών πλυντηριο-ραδιο-βιντεο-πικαπογράσσο, και γράσαρε όλες τις επαφές των κινουμένων μερών, αφού τις καθαρίσεις πρώτα, όσο γίνεται.

Reaction score
65

μπράβο τέλεια δουλειά.....συγχαρητήρια για το μεράκι που έδειξες και πάντα τέτοια ευρήματα.....

Reaction score
11
Απάντηση: Re: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Εδώ θα δεις το βραχίονα με τα δυο μέρη του:
1. Headshell/Plug-in head
2. Headshell locking collar
3. Armtube
4. VTF outrider
5. VTF weight/Stylus pressure weight
6. Antiskate notched guide rod/Adjusting spindle
7. Counterweight
8. Counterweight Stub
9. Arm Pillar
10. Arm Mounting collar M30/1,5(inner Ø 26,2mm)
11. Antiskate corkscrew/Leading arm
12. Antiskate weight (note there are 2 different weights - 1gm and 4gm)
13. Arm mounting nut/Nut M30/1,5
14. Cap
15. Locking screw and half round washer
16. Bayonet mounting

Mοιάζει να είναι το # 10.

Reaction score
29.564

Μπράβο μάναμ , πολύ τυχερός .Το λάστιχο που ενώνει το πίσω μέρος,που εδράζεται το αντίβαρο με τον βραχίονα μην σε ανησυχεί.
Η ιδέα του κόγια είναι πολύ έξυπνη και εφαρμόσιμη.Αν θες ξυλουργό με μεράκι , ο Μάνος58 , είναι οτι πρέπει, για να ασχοληθεί με το plinth, και μάλλον θα μπορέσει να το φέρει , αν το θες να είναι opriginal. Οσο αφορά στο shel που εχει δεν νομίζω να μπορέσεις να προσαρμόσεις την 881, χρειάζεσαι άλλο shell, ακόμα και απο sl μπορεί να κάνει, απο οτι βλέπω είναι universal.
Aκυρο για το shell μόλις το είδα , προσαρμόζεις όποια κεφαλή θες.

Reaction score
11

Μπράβο μάναμ , πολύ τυχερός .Το λάστιχο που ενώνει το πίσω μέρος,που εδράζεται το αντίβαρο με τον βραχίονα μην σε ανησυχεί.
Η ιδέα του κόγια είναι πολύ έξυπνη και εφαρμόσιμη.Αν θες ξυλουργό με μεράκι , ο Μάνος58 , είναι οτι πρέπει, για να ασχοληθεί με το plinth, και μάλλον θα μπορέσει να το φέρει , αν το θες να είναι opriginal. Οσο αφορά στο shel που εχει δεν νομίζω να μπορέσεις να προσαρμόσεις την 881, χρειάζεσαι άλλο shell, ακόμα και απο sl μπορεί να κάνει, απο οτι βλέπω είναι universal.
Aκυρο για το shell μόλις το είδα , προσαρμόζεις όποια κεφαλή θες.
Η τέλεια ιδέα είναι, νομίζω, η αναπαλαίωση του υπάρχοντος πλαισίου και όχι κάτι άλλο σε καινούργιο.

Θα είναι σπουδαίο να γίνει καινούργιο, όπως ήταν το πρωτότυπο!

(Όταν λέω πως ίσως δεν ταιριάζει ο βραχίονας με την STANTON, εννοώ από την άποψη ταιριάσματος με την ενεργή μάζα του βραχίονα.).

Reaction score
29.564

ΜΑΝΟ58 ακούς? για σένα χτυπάει η κουδούνα η κουδούνα .

Reaction score
1.815
Λέω να ξεκινήσω σιγά σιγά αυτήν την εβδομάδα, να κάνω μια προεργασία στο ξύλινο σασσί.
Αφού το τρίψω να φύγουν τα περιττά, με διαλυτικό ειδικό για ξύλα, μετά θα το στοκάρω με το ίδιο χρώμα ξυλόστοκου και έπειτα θα το περάσω σίλερ για να κλείσουν οι πόροι (αφού βέβαια τριφτεί και λειανθεί απολύτως).
Αφού φάει 2-3 χέρια σίλερ με τριψίματα εννοείται, μετά θα το περάσω δυο χέρια βερνίκι άχρωμο σατινέ και θα είναι έτοιμο!

Το πολύ πολύ να βγει αφηρημένη τέχνη δεν είμαι και ο Βαράγκης!!!
Αν δεν τα καταφέρω θα πάω σε μαραγκό να μου κάνει το τελάρο από καρυδιά ή οξιά μασίφ και να τελειώνει το "θέμα":105:

Χμμμμμ Manos58 τι λες??? Θα γίνω επιπλοποιός???

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: LENCO L-75 Vintage Turntable. Ο Θρύλος!!

Η τέλεια ιδέα είναι, νομίζω, η αναπαλαίωση του υπάρχοντος πλαισίου και όχι κάτι άλλο σε καινούργιο.

Θα είναι σπουδαίο να γίνει καινούργιο, όπως ήταν το πρωτότυπο!

Μαζί σου είμαι άρχοντα, όπως και με το Γιάννη το Μάρκου!
Συμφωνώ απολύτως!
Η αξία του μηχανήματος είναι, να γίνει όπως ακριβώς το είχε η μανουλίτσα του, από τα γεννητούρια του!:126:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ειλικρινά χίλια μπράβο για το μεράκι και το κέφι σου να κάνεις κάτι τέτοιο.
Αν και ο τρόπος μετάδοσης της κίνησης είναι περιοριστικός για τον ήχο του πλατό ο βραχίονας δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Σίγουρα σαν ενασχόληση είναι πολύ δημιουργική η αποκατάσταση του πικάπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis