Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
1.187
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Άκουσα για γράσσο PTFT πως είναι καλύτερο για μειωμένες τριβές.

Επίσης σε δοκιμή που έκανα με λάδι σιλικόνης, στιγμιαία αμέσως μετά την έγχυση αυξάνονταν οι στροφές, αλλά μετά από λίγα λεπτά επανερχόντουσαν στο κανονικό.

Άρα υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των τριβών, και έτσι του rumble, σε σχέση με το standard λάδι, και το ψάχνω!

Θα ενημερώσω αν βγάλω άκρη.

:107:
Να επισημάνω κάτι περίεργο;

Γιατί το δικό μου το Sansui SR-929 (direct drive φυσικά) γράφει μέσα στο manual επί λέξη:
Lubrication: Your unit requires no lubrication whatsoever. Note that application of oil to the unit's platter shaft or platter bearing may cause turntable breakdown.

Φυσικά παίζει 34 χρόνια τώρα χωρίς ίχνος προβλήματος (και χωρίς φυσικά να του βάλω ποτέ λαδάκι) και έχει σκοπό να συνεχίσει να παίζει άλλα τόσα χρόνια ...τουλάχιστον!

Reaction score
11

Να επισημάνω κάτι περίεργο;

Γιατί το δικό μου το Sansui SR-929 (direct drive φυσικά) γράφει μέσα στο manual επί λέξη:
Lubrication: Your unit requires no lubrication whatsoever. Note that application of oil to the unit's platter shaft or platter bearing may cause turntable breakdown.

Φυσικά παίζει 34 χρόνια τώρα χωρίς ίχνος προβλήματος (και χωρίς φυσικά να του βάλω ποτέ λαδάκι) και έχει σκοπό να συνεχίσει να παίζει άλλα τόσα χρόνια ...τουλάχιστον!
Θα άξιζε ένα ερώτημα στην SANSUI...

Mήπως δεν το περίμεναν ότι θα λατρευόταν για...34 + 34, (τουλάχιστον), χρόνια;

:111:

Reaction score
11

http://www.thomann.de/gb/technics_schmieroel_sfw0010.htm
Και εδω το δειχνει οτι ειναι γεματο το φιαλιδιο.
Aυτοί εδώ, που είναι οι top στον κόσμο, (νομίζω), για το 1200, με πλήρη σειρά ανταλλακτικών και βελτιώσεων, το έχουν μισογεμάτο...

http://www.kabusa.com/frameset.htm?/m1200.htm

Reaction score
1.187

Γιατί αν βάλεις πολύ θα το καταστρέψεις, οπότε για να σε προστατέψουν σού δίνουν μόνο μία δόση οπότε και να ήθελες δεν μπορείς να βάλεις παραπάνω... :146:

Reaction score
11

Πάντως αυτό εδώ

που είχε το ORIGINAL, στην ειδική υποδοχή του σασί, όταν το αγόρασα το 1976, ήταν γεμάτο μέχρι απάνω!

Αυτό λέει ότι, ίσως, έτσι θα έπρεπε να παραδίδεται και τώρα...

Πάντως ένα λάδι SAE 20 είναι... Μην τρελαινόμαστε...

Με την ποιότητα του Ιαπωνικού μετάλλου και τις ελάχιστες στροφές που παίρνει ο άξονας στις 33 και 45 στροφές, προορίζεται να διαρκέσει πολύ παραπάνω από εμάς τους κατόχους!

Μην το συγχέουμε με τα μοτεράκια των 200 στροφών και τα μπρούτζινα κουζινέτα που κάποτε φθείρονται ακόμα και με προσεγμένη λίπανση...

Μιλάμε για την παλαιοσύγχρονη τεχνολογία DIRECT DRIVE! (Όλε...)

:109:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εγω θα χρησιμοποιουσα τετοιο λιπαντικο

για πιο μεστα σωματα

Reaction score
5.879

Τελος παντων!
Το θεμα ειναι μπορουμε να βαλουμε καποιο αλλο λαδακι? Και αν ποιο?
Το λαδακι της ραπτομηχανης,ειναι ενταξει,και η ποσοτητα που θα βαλουμε οταν χρειαστει πια ειναι?

Reaction score
11

Τελος παντων!
Το θεμα ειναι μπορουμε να βαλουμε καποιο αλλο λαδακι? Και αν ποιο?
Το λαδακι της ραπτομηχανης,ειναι ενταξει,και η ποσοτητα που θα βαλουμε οταν χρειαστει πια ειναι?
1)Δουλεύει και με το αρχικό λάδι γιατί έχει ελάχιστες ανάγκες λίπανσης, (εξ' ου και αυτό που λέει η SANSUI).

2)Kαλό συνθετικό λαδάκι SAE 20 θέλει. (Της ραπτομηχανής νομίζω είναι SAE 10;).

3)Η ποσότητα είναι αυτό που λέει, στο ORIGINAL τουλάχιστον λέει, δύο σταγόνες.

4)Στο μισογεμάτο μπουκαλάκι περιέχεται αρκετή ποσότητα για τα επόμενα...50 χρόνια!

Reaction score
29.536

Στο μάνιουαλ λέει σαφώς 2 -3 σταγόνες κάθε 2000 ώρες λειτουργίας.
Εγω έβαλα στο δικό μου χθες τρείς σταγόνες γιατί δεν το είχα λιπάνει ποτέ. Απο το 91 που το αγόρασα.

Reaction score
7

:626:

Η αναμονή τελείωσε....

Η συσκευασία του Thomann άψογη.... το πακέτο ήταν γεμάτο με αυτά τα φουσκωμένα σακουλάκια...

Και μέσα από αυτή το κουτί του SL-1200MK2

Reaction score
7

Αφού το ξεπακέταρα και βίδωσα κεφαλή, αλφάδιασα το πικάπ, ρύθμισα το βραχίονα κ.τ.λ. το έβαλα να παίξει...

Reaction score
7

.....και WOW! Παρόλο που ακόμα δεν έχω το V-LPS και παίζει με ένα φτηνιάρικο Phono Stage Behringer των 30€ ...έπαθα πλάκα!
Δεν περίμενα ότι ένα πικάπ παίζει έτσι!

Για αρχή ακούω στερεοφωνικά :142: ... το παλιό πικάπ έπαιζε λες και ήταν μονοφωνικό.
Το χαμηλό είναι ΣΦΙΧΤΟ! Τα τελευταία κομμάτια του δίσκου παίζουν ΤΕΛΕΙΑ! Πίστευα παλιά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις τελευταίο κομμάτι δίσκου χωρίς ενοχλητική παραμόρφωση...

Τα πρίμα είναι πολύ καθαρά με λεπτομέρεια που πριν απλά δεν υπήρχε... Στο Fade Out των tracks τώρα ακούω και την παραμικρή διαμόρφωση στο αυλάκι...

Όταν άκουσα για πρώτη φορά πως πάιζει ένα καλό πικάπ το παρακάτω

μου'ρθε να το πετάξω από το παράθυρο.

Reaction score
7

Και εδώ όλο το σύστημα:

Το βράδυ θα κάτσω να λιώσω τα παρακάτω βινύλια από το αγαπημένο μου συγκρότημα

Άντε να έρθει και το V-LPS να δώ τι άλλο θα ακούσω :)

Reaction score
777
μπράβο φίλε πραγματικά χαίρομαι!!!!!

το βινύλιο για έναν ανεξήγητο λόγο σε ωθεί στο να ακούσεις μουσική...
έχω αγοράσει ντάκ, σκληρούς με τέρα και κομπιούτερς αλλα ποτέ δεν κατάφερα να ζήσω την ώθηση που δημιουργεί το βινύλιο στο να ανακαλύψω μουσικές...:138:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Mπράβο Τάσο!!
Τώρα είσαι ένας από μας!:126:

Περιμένουμε test απ αυτά , τα καλά, που ξέρεις.:116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ