24/96 vs Vinyl

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Sorry για την παρέμβαση, αλλά εμένα σαν καταναλωτή του προιόντος,ουδόλως με απασχολεί η αιτία για μια υπέρτερη ηχητική ποιότητα...
Δηλαδή αν κάτι ακούγεται καλύτερα...ακούγεται....
Μη φτάσουμε να επισυνάπτουμε μειονεκτήματα σε ένα υπέρτερο ήχο,που έστω κατά τύχη προέκυψε καλύτερος...
Σωστό!Λ.Σ.

Reaction score
4.250
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Παντως η διαμαχη μου φαινεται εκτος πραγματικοτητος.

Για μενα και θελω να πιστευω για τον πολυ κοσμο και τον μεσο ακροατη αυτη η εποχη ειναι η χρυση περιοδος. Κι αυτο γιατι εχουμε προσβαση στην μουσικη με οποιο τροπο αγαπαει ο καθενας και μαλιστα με οποιον οικονομικο τροπο θελει και απο οποιο μεσο θελει.

Φτηνα βινυλια? Βρωμαει ο τοπος.
Ακριβα? Εχει κι απο αυτα ο μπαχτσες

Φτηνα σιντι. Οτι θες απο αντιγραφες και με αριστη ποιοτητα αφου το πισι ειναι εγγυηση για κατι τετοιο. Θελεις ακριβα? Λιγο δυσκολα αλλα βρισκεις

Φλακ? τα απαντα. Θελεις τζαμπα, πανευκολο, θελεις με πληρωμη? Λιγο πιο δυσκολο αλλα ...βρισκεις
24/96? Τα χαριζουν σε πολλες περιπτωσεις οι ιδιες οι εταιριες. Απο φιλους η συλλογη συνεχως αυξανεται. Θελεις να αγορασεις? Νο προμπλεμ.

Η διαφωνιες ειναι για να χαμε να λεμε. Πιο πολυ μοιαζει ο καθενας να ειναι οπαδος καποιας ομαδας που οπωσδηποτε πρεπει να την υποστηριξει.

Αλλα για σκεφτειται, αν παμε λιγα χρονια πιο πισω. Ειδαμε ποτε επι εποχης βινυλιου να χαριζουν οι ιδιες εταιριες βινυλια? Ουτε και επι εποχης σιντι. Τωρα που εσφιξαν τα πραγματα επιτελους ερχεται και η εποχη του ακροατη που τον κανουν τεμεναδεες για να αγορασει. Εχει πλακα το πραγμα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Παντως η διαμαχη μου φαινεται εκτος πραγματικοτητος.
Κάνεις τρομερό λάθος. Ίσα ίσα που αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι εγώ εάν πουλούσα βινύλια των 80€ και 100€, τα ίδια θα έλεγα.

...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Κάνεις τρομερό λάθος. Ίσα ίσα που αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι εγώ εάν πουλούσα βινύλια των 80€ και 100€, τα ίδια θα έλεγα.

...
Νικο στην ελευθερη οικονομια ο καθενας πουλαει οσο θελει. Απο κει και περα αναλαγα με την απηχηση που εχει δικαιωνεται για την οικονομικη πολιτικη που ακολουθησε η οχι.

Με την ευκαιρια να σου πω οτι εχω αγορασει βινυλια με ολες τις τιμες. Απο 2 - 3 ευρω μεχρι και 80. Δεν εχω μετανιωσει για τις αγορες μου. Σε καθε περιπτωση υπαρχει και καποια ιδιαιτεροτητα. Μαλιστα απ αυτα τα πολυ ακριβα (των 80) εχω σκοπο να ξαναπαρω. Θα ηθελα βεβαια να κοστιζαν 3 ευρω, αλλα ισως μετα απο καμμια εικοσαετια:142:.

Εν πασει περιπτωσει ο καθενας κανει τις επιλογες συμφωνα με το γουστο του και την τσεπη του.

Απλα δεν μ αρεσει η απαξιωση καποιου μεσου. Και αν ειμαι απ αυτους που ακουνε βινυλιο, ξερω οτι ειμαι εξαιρεση στον κανονα και δεν με πολυενδιαφερει ποιο παιζει καλυτερα.

Οι ευκολιες που προφερει η ψηφιακη τεχνολογια ειναι σημαντικο πλεονεκτημα και δεν μπορουμε να τις αγνοουμε. Δεν μπορει στα σπιτια μας να εχουμε κλιματιστικα τηλεορασεις συγχρονες, ηλεκτρικες κουζινες (και οχι σομπες η μασινες) ψυγεια (και οχι παγωνιερες) και μονο στον ηχο να υπαρχει απαξιωση της τεχνολογιας.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Το 80 και 100 νομίζω λέγεται καθ' υπερβολήν για μονό βινύλιο 180gr.

Συνήθως είναι 20 - 30 euro

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982

Καλά ρε, δε ντρέπεστε λιγάκι; Πάνω σε πικάπ των 150.000€ βάζετε βινύλια των 30€; Τς τς τς, τί κόζμος Θεέ μου...

Reaction score
4

... Για να δικαιούσαι να έχεις πικάπ πρέπει να ακούς Soul, όχι συμφωνική μουσική. Otis Redding, Donna Summer, Isaac Hayes, De La Soul, Prince, Sylvester, τέτοια πράματα. Από συμφωνίες και κοντσέρτα σε CD έχει πήξει ο τόπος. Άντε να μου βρείτε Soul σε high definition. Άμα βρείτε, εμένα να με χ... :114:
ultra-cool :624:

Προσωπικά αγόρασα πικάπ για 3 λόγους

α) να ακούσω τον Isaac Hayes 'σωστά' αφού στο cd που έχω ακούγεται ακόμα και το 'φύσημα' της ταινίας..
Θεωρώ τις ηχογραφήσεις του κορυφαίες παρόλο που έχω πολύ 'καλύτερο' υλικό στα χέρια μου.
Κάργα στα εφέκτς και είναι 40 ετών... αλλά για μένα είναι άριστο (το έχω πει πολλές φορές..:120:)

β) ο ELVIS :611:
γ) να περάσω τα υπάρχοντα βινύλια που έχω.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Αν δηλαδή το βινύλιο ακούγεται καλύτερο από την ψηφιακή έκδοση αυτό οφείλεται γιατί το βινύλιο είναι πιο *ευφωνικό* όπως λες, ενώ το ψηφιακό που ακούγεται χειρότερα γιατί από τη φύση του δεν είναι *ευφωνικό* θα είναι και πιο κοντά στον αληθινό ήχο. Λογικό.
Επομένως όταν π.χ. ακούμε μια συμφωνική ορχήστρα από την 6 ή 10 σειρά ο ηχος της θα πρέπει να αντανακλά περισσότερο τον μη *ευφωνικό* ήχο της ψηφιακής έκδοσης συγκριτικά με τον *ευφωνικό* ήχο του δίσκου βινυλίου.
Τότε η ακρόαση ζωντανά μιας συμφωνικής μουσικής θα ήταν ένα βάσανο όπως και η ακρόαση κάθε ζωντανού ήχου ακόμη και μιας ανθρώπινης φωνής . Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να υπάρξει ανθρώπινη κοινωνία και αν, ποιο μορφή θα είχε, αν θα υπήρχαν τέχνες και άλλα πολλά.
Δεν τόξερα ότι η αναλογική αναπαραγωγή της μουσικής αλλάζει επίσης και τους χώρους. Αναρωτιέμαι πόσο παραμορφωμένο και αλλαγμένο είναι το Kingsway Hall του Λονδίνου ή τόσες αίθουσες που άκουσα μουσική και έχω ηχογραφημένα έργα σε αυτές!! Φαίνεται ότι θα έχω σωστή εικόνα των χώρων αυτών μόνο ακούγοντας τις ηχογραφήσεις αυτές ψηφιακά! Ευχαριστώ. Λ.Σ.
Βρε Λουκά, γιατί πάλι συγκρίνεις το ζωντανό που ακούς με τα αυτάκια σου σε σχέση με το ηχογραφημένο. Έκανε ίσως τις πιο φιλοτιμες προσπάθειες ο μηχανικός να το κάνει όσο πιο φυσικό γίνεται, αλλά και ο καταληλότερος συνδυασμός καλών μικροφώνων διαφέρει πάρα πολύ από αυτό που ακούμε στην αίθουσα. Διατηρούμε όσο γίνεται τα χαρακτηριστικά ενός καλού χώρου, την διάταξη και το σώμα των οργάνων, αλλά είναι όλα πολύ πιο λεπτομερή και αναλυτικά από το ζωντανό ακρόαμα, γιατί αλλοιώς θα είχαμε μια ηχογράφηση λάσπη.
Άλλο λοιπόν άκουγαν τα αυτιά σου και άλλο τα omni Schoeps MK2S, με υπερυψωμένα ψηλά, του C. Moorfoot της Decca όταν έγραφε στο Kingsway Hall.

Reaction score
2.248

Φτηνή μουσική, τσάμπα μουσική, εύκολη μουσική από την μία.
Διαφορετικά φορμα και υποσχέσεις για τον "αληθινό ήχο" από την άλλη μέχρι την εμφάνιση ενός νέου φορμα. Δεν έχουν λόγο να επενδύσουν στην δισκογραφία αφού η ψηφιακή τεχνολογία είναι διάτρητη και δεν μπορεί να προστατεύσει τους καλλιτέχνες της.

Το κέρδος έρχεται από τα φορμα που αλλάζουν και εσκεμμένα απαξιώνει το νεότερο το παλαιό. Αυτή είναι η τεχνολογία με το σταγονόμετρο που μας δίνουν και θα μας δίνουν και για τα επόμενα χρόνια βγαζοντάς την σιγά σιγά από το συρτάρι τους.
Πειστήκαμε ότι πανάκριβα DAC της περασμένης δεκαετίας δεν ήταν ικανά να αποδώσουν την "αλήθεια" στο ίδιο μέσο, ότι δεν ακούς εάν δεν κάνεις Oversampling, ότι η optical είναι κατώτερη της coaxial και άλλες τόσες μπουρδολογίες για να πουλήσουν μηχανάκια και τεχνολογία που οι ίδιοι θα απαξίωναν την επόμενη μέρα.
Το weiss τάδε που κάνει την ίδια δουλειά με το weiss ταδε ΜΚΙΙ, έχασε το 70% της αξίας του μόνο με την ανακοίνωση της προσελευσής του στην αγορά. Τέρατα δηλαδή και όλα βγαλμένα από την ίδια τεχνολογία.

Προσωπικά σαν αναλογικός ΑΠΕΧΩ συνειδητά από κάθε είδους τεχνολογικού κέρδους στην πλάτη μου στο όνομα (δόλωμα) της φτηνής έως τσάμπα δισκογραφίας και παραμένω εκεί που η τεχνολογία δεν μπορεί να σε κοροιδέψει (εν μέρη) αφού έχει δώσει δείγματα και ποιοτικής δισκογραφίας αλλά και σταθερότητας.

Οπως και με το CD ας ετοιμαστείτε να λαμβάνετε σιγά σιγά την συρταράτη τεχνολογία 24/96 και τα συνακολουθά της.
Γνωρίζετε... φτηνά clocks, το φλακ καλύτερο του wav, ποιοτικό footbar και audiophile intel και mac και τα μυαλά στα κάγγελα

Μην X...sw

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Καλά ρε, δε ντρέπεστε λιγάκι; Πάνω σε πικάπ των 150.000€ βάζετε βινύλια των 30€; Τς τς τς, τί κόζμος Θεέ μου...
Βρε μην υπερβάλετε με τις τιμές βρε!!! Κόψτε κανένα μηδενικό βρε!!! Θα μας καρφωσει η fatsa στο ΣΔΟΥ βρε!!! :143:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

...Τέρατα δηλαδή και όλα βγαλμένα από την ίδια τεχνολογία.

Φυλάξου αγαπητέ, φυλάξου, τα τέρατα διαβρώνουν υπογείως, ακόμη και οι αλεξι-τέρατοι κινδυνεύουν.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Βρε μην υπερβάλετε με τις τιμές βρε!!! Κόψτε κανένα μηδενικό βρε!!! Θα μας καρφωσει η fatsa στο ΣΔΟΥ βρε!!! :143:
Ας έρθουν, εγώ κόβω αποδείξεις. Ας φοβούνται αυτοί που δεν κόβουν!

...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για ψάξτο λίγο. Λ.Σ
Δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα είναι η δουλειά μου.

Εσύ προσπάθησε να καταλάβεις μερικά πράγματα που δεν καταλαβαίνεις πως γίνονται.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα είναι η δουλειά μου.

Εσύ προσπάθησε να καταλάβεις μερικά πράγματα που δεν καταλαβαίνεις πως γίνονται.
Ποια δουλιά και τί δουλιά όταν αγνοούνται βασικα απλά πράγματα ή παρουσιάζεται διαστρεβλωμένα η πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχουν λαμπάτες ηχογραφήσεις και λαμπατη χάραξη!!! Θα είναι μάλλον προϊόν της φαντασίας καταξιωμένων, διεθνώς, ανθρώπων τους οποίους κατασηκοφαντούν τα γραφόμενά σου. Και είσαι και της δουλιάς. Λ.Σ.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Sorry για την παρέμβαση, αλλά εμένα σαν καταναλωτή του προιόντος,ουδόλως με απασχολεί η αιτία για μια υπέρτερη ηχητική ποιότητα...
Δηλαδή αν κάτι ακούγεται καλύτερα...ακούγεται....
Μη φτάσουμε να επισυνάπτουμε μειονεκτήματα σε ένα υπέρτερο ήχο,που έστω κατά τύχη προέκυψε καλύτερος...
Μάλλον μιλάμε για να μιλάμε χωρίς να καταλαβαίνουμε πως παίζεται το παιγνίδι και χωρίς καμμία προσπάθεια για να μάθουμε.

Η μουσική ακρόαση δεν είναι tabula rasa.

Όλα είναι τονική ισσοροπία (κυρίως), χωρική κατανομή και μικροδυναμικές. Σε συνδιασμό με διάφορα είδη αρμονικής παραμόρφωσης, η έλλειψη παραμόρφωσης.

ΑΚΡΙΒΩΣ , ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ.
ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ, ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , ΚΥΡΙΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Απλώς κάποιοι στο χώρο τους αυτό το "καλύτερα " ξέρουν να το δημιουργούν και όχι να το αφήνουν στην τύχη.

Και για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου με μια Metric και το character διαλέγεις αν θέλεις η ηχογράφηση να έχει γεύση απο Mallard ή Telefunken η French military tube στο ίδιο κομμάτι , την ίδια στιγμή. Και κρατάς και στη μνήμη πως θέλεις να ακούγεται κάθε κομμάτι η τι ταιριάζει σε κάθε κομμάτι σύμφωνα με το γούστο σου.

D

deleted user 10898

Guest
αστο Χρηστο ψιλα γραμματα....
οταν λες οτι δεν υπαρχουν λαμπατες ηχογραφησεις αλλα εξοπλισμος που δινει χαρακτηρα και ο αλλος δεν το καταλαβαινει δεν υπαρχει συνεχεια...
τι μετρικ και character να πεις μετα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871

άμα πείσετε το Λουκά να χρησιμοποιεί χαρακτήρες λάμπας από το μέτρικ, θα ασχοληθώ με το πσάρεμα...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

Ποια δουλιά και τί δουλιά όταν αγνοούνται βασικα απλά πράγματα ή παρουσιάζεται διαστρεβλωμένα η πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχουν λαμπάτες ηχογραφήσεις και λαμπατη χάραξη!!! Θα είναι μάλλον προϊόν της φαντασίας καταξιωμένων, διεθνώς, ανθρώπων τους οποίους κατασηκοφαντούν τα γραφόμενά σου. Και είσαι και της δουλιάς. Λ.Σ.
1) ΛΑΜΠΑΤΗ ΧΑΡΑΞΗ

Δεν υπάρχει λαμπάτη χάραξη,Η χάραξη είναι μηχανική διαδικασία δεν έχει σχέση με λάμπες.

Να το ξαναγράψω γιατί τα λές μα δεν καταλαβαίνεις γιατί ακριβώς πρόκειται και πως ακριβώς γίνεται.

"Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι να χρησιμοποιούνται λάμπες σε στάδια προενίσχυσης αναπαραγωγέα (δηλαδή να παίζει μανητόφωνο με ηλεκρονικά λάμπας) η σε επεξεργασία αναλογική με Εq και Compression ( δηλαδή η επεξεργασία να είναι με μηχανήματα λάμπας) "

και τα οποία και χρησιμοποιώ κάθε μέρα.

2) ΛΑΜΠΑΤΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

Δηλαδή έχει γίνει με λαμπάτα μικρόφωνα ? Με λαμπάτη προενίσχυση του αναλογικού εγγραφέα ? Με λαμπάτο A/D μετατροπέα ? με λαμπάτους προενισχυτές ?
Με όλα λαμπάτα , με κάποια λαμπάτα και κάποια solid state ?

Και αν είναι με λαμπάτο προενισχυτή και Weiss AD τότε είναι λαμπάτη η όχι ?

Οι εκφράσεις σου είναι τόσο γενικές που χρησιμοποιούνται μόνο σαν marketing tips.

Πέρα απο αυτό να ξέρεις πως καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς με κάποια προτερήματα της αναλογικής ακρόασης, εξάλλου όπως είπα ακούω αποκλειστικά σχεδόν βινύλιο for pleasure.

Παρόλα αυτά είναι ειδική ακρόαση πλέον.

Το τι είναι πιο κοντά στο φυσικό που αναφέρεις δεν εξαρτάται απο το μέσο.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: MERCURY LIVING PRESENCE

...
Και για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου με μια Metric και το character διαλέγεις αν θέλεις η ηχογράφηση να έχει γεύση απο Mallard ή Telefunken η French military tube στο ίδιο κομμάτι , την ίδια στιγμή. Και κρατάς και στη μνήμη πως θέλεις να ακούγεται κάθε κομμάτι η τι ταιριάζει σε κάθε κομμάτι σύμφωνα με το γούστο σου.
:404:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.858
Members
38.508
Νεότερο μέλος