Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
29.536
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Τα εχει πει ο geovaz αλλά εδω το θέμα εχει αλλιώς.
Τον είχα ρωτήσει και μου είχε πει οτι δεν ήξερε πως θα έπαιζε ο συνδυασμός , με το βάρος πλακάκι . Λοιπόν γιώργη μαμάει.όποτε θες εδω είμαι να μετρήσης.

Reaction score
11

Τον είχα ρωτήσει και μου είχε πει οτι δεν ήξερε πως θα έπαιζε ο συνδυασμός , με το βάρος πλακάκι . Λοιπόν γιώργη μαμάει.όποτε θες εδω είμαι να μετρήσης.
Mε την υποσημείωση ότι η DENON μετράει την ενδοτικότητα στα 100 hz και άρα στα 10 hz του πίνακα είναι καλύτερη από την ονομαστική και άρα υπάρχουν διαφορές στα όρια της κλίμακας, ιδού τι λέει η "VINYL ENGINE" για το ταίριασμα της DENON DL-160:

:107:

Reaction score
1

Εχω πάθει την σύφιλλη της αρκούδας .
Εγραφα μισή ώρα και χάθηκαν ολα. γμτ γμτ γμτ.
Ελεγα οτι άλλαξα κεφαλή και έβαλα την 160 , με το πλακάκι του πικάπ και πήρα άλλο ηχο.
Παιδιά επειδή εχω σκυλοτσαντιστεί δοκιμάστε το να δείτε άλλο ηχο.
Η διαφορά είναι τεράστια. Εγω το έβαλλα χτες( το πλακάκι) και έβαλλα΄την κεφαλή πάνω σήμερα , ε, έπαθα σοκ. το πως παίζει αυτή η κεφαλή στο sl με το πλακάκι της technics απλά δεν περιγράφεται.Μιλάμε για μοναδικό ήχο απο το ιδιο πικάπ με μόνη αλλαγή το πλακάκι , στο shell.
Kαι λίγα τεχνικά
Το shell είναι universal technics 7,5 gr.
Η κεφαλή είναι universal denon dl 160 4,8 gr.
Ο βραχίονας δουλεύει με κεφαλές βάρους 6gr -11gr.
ΑΡΑ ΛΟΙΠΌΝ θέλουμε το πλακάκι του sl που αυξάμει το βάρος (ενεργό) του βραχίονα.
Το βάζουμε στο headshell ξαναρυθμίζουμε και voila, έτοιμοι.
Φυσικά λόγω του ύψους του πλακακίου περίπου 1,1mm το βάζουμε και αυτό στον υπολογισμό του ύψους του βραχίονα.
Το δικό μου λοιπόν θέλει 17.6 mm > η κεφαλή 2,5 + 1mm το πλακάκι 3,5 , +1mm το ματ 4,5 και κάτι ψηλά δλδ 4,7 περίπου για την 160 με το πλακάκι της technics και το ματ.
Μετά απο αυτό ξανατσεκάρετε την ρύθμιση της κεφαλής με protractor, και σιγουρευτείτε οτι είναι εντάξει , σας υπόσχομαι πως αυτό που θα ακούσετε να μην εχει καμία σχέση με αυτό που ακούγατε πριν.
Δοκιμάστε το όσοι έχετε dl 160. Θα πάθετε.
Η κεφαλή με αυτόν τον βραχίονα δεν παίζει αλλιώς. Λόγω του ότι είναι βλαμένος ο βραχίονας .
Γιάννη, είμαι πολύ κοντά στο να επιλέξω την dl 160!
Οι ενδοιασμοί μου είναι οι εξής: Το phono stage μου V-LPS M.F έχει ευαισθησία 3,5 μv στις mm και 0,35 μv στις mc κεφαλές και απ' ότι μου έχουν πει δεν ματσάρει σωστά.
Με το πλακάκι της techics δεν αυξάνεται πολύ η ενεργός μάζα του βραχίονα; Αυτό δεν επηρεάζει την όλη λειτουργία του;
.....Η γνώμη σου θα μετρήσει πολύ!

Reaction score
2.248

Καλημέρα παιδιά.
Μπήκαμε στα δύσκολα εεε? Ναι είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ο κατασκευαστής θέλει επιπλέον βάρος στον έναν πόλο της συνεδρίας του βραχίονα σε μικρής μάζας κεφαλές και γιατί θέλει και επιπλέον βάρος στον άλλο πόλο (πίσω από το βαρίδι) σε μεγάλης μάζας κεφαλές.

Ο λόγος και για τις δύο περιπτώσεις είναι ο ίδιος.
Να διατηρήσει το κέντρο βάρους της συνεδρίας του βραχίονα όσο πιο κοντά μπορεί στο σημείο περιστροφής του ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ που διατρέχει τους πόλους.

Αυτό ενώ στην περίπτωση ενός straight shaped βραχίονα είναι έυκολο,ί στην περίπτωση ενός S shaped βραχίονα να επιτευχθεί μόνο έαν το βαρίδι εξισορρόπησης μπορεί να
κάνει "μικροκινήσεις" επί του αξονός του.
Στην περιπτωσή μας για μια μικρής μάζας κεφαλής (dl 160), χωρίς την χρήση του shell weight, θα βρισκόταν πολύ κοντά στο pivot μας για την εφαρμογή του βάρους ανάγνωσης της ακίδας μας, ευνοώντας μεν την αδράνεια του βραχίονα, αλλά θα είχε απόκλιση επί του άξονος.
Σε μια μεγάλης μάζας κεφαλή θα βρισκόταν, χωρίς την χρήση του additional counterweight, σε μεγάλη απόσταση από το pivot μας με αποτέλεσμα την μεγάλη αδράνεια αλλά και την μεγάλη απόκλιση επί του άξονος.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ένας βραχίονας ανεξαρτήτου σχήματος ΟΦΕΙΛΕΙ να συμπεριφέρεται σαν UNIPIVOT (Stevenson περί γεωμετρίας ακτινικών βραχιόνων) και οποιαδήποτε πλευρική στήριξη του στη καθ ύψους κινησή του να λαμβάνεται ώς "βοήθημα"

Οπότε ξεχάστε τα περί συχνότητας ιδιοσυντονισμού. Εξάλου ο κατασκευαστής (technics) δεν γνωρίζει τι ενδοτικότητας θα είναι η χαμηλής μάζας κεφαλή που θέλουμε να βάλουμε. Τον ενδιαφέρει μόνο σε ΠΙΑ ΘΕΣΗ θα βρίσκεται το βαρίδι.

Reaction score
29.536

Γιάννη, είμαι πολύ κοντά στο να επιλέξω την dl 160!
Οι ενδοιασμοί μου είναι οι εξής: Το phono stage μου V-LPS M.F έχει ευαισθησία 3,5 μv στις mm και 0,35 μv στις mc κεφαλές και απ' ότι μου έχουν πει δεν ματσάρει σωστά.
Με το πλακάκι της techics δεν αυξάνεται πολύ η ενεργός μάζα του βραχίονα; Αυτό δεν επηρεάζει την όλη λειτουργία του;
.....Η γνώμη σου θα μετρήσει πολύ!

Τι να σου πω ρε θύμιο, τα έγραψα, δεν θεωρώ οτι υπάρχει πρόβλημα , τουλάχιστον , με την προσθήκη του βάρους σε μένα παίζει μια χαρά.Σκέψου οτι εχω και την 304 , και τις τελευταίες μέρες παίζω με την 160 , οχι γιατί είναι τόοοσο πιο καλή , δεν είναι αλλά για να μην φορτώνω ώρες στην 304. Παρόλα αυτά η 160 παίζει εξαιρετικά , δεν υπάρχει πρόβλημα με την στάθμη που βγάζει.
Και δεν νομίζω να αντιμετοπίσεις πρόβλημα και εσύ.
Για το βάρος πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα , το δίνει η technics για τις πολύ ελαφρές κεφαλές.Αν νομίζεις οτι δεν θα είναι σωστό μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις το πλακάκι που δίνει η denon , μαζί με την 160 , το οποίο είναι πιο ελαφρύ απο αυτό του sl.
Δεν το εχω ζυγίσει για να ξέρω το βάρος του.Ομως. Σίγουρα είναι πιο ελαφρύ.

Reaction score
2.248

John γράψε τις διαφορές μεταξύ 160 και 304. Υπάρχουν σημεία που η 160 υπερέχει της 304; Υπάρχουν είδη μουσικής προτίμησης της μίας από την άλλη;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Η DL 160 προτιμαει τα ελαφρολαϊκα
Η 304 τον Manchione
Και ο Γιαννης τον Χατζιδακη.

Αντε βγαλε συμπερασμα τωρα:422:

Reaction score
2.248

Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιός έλεγε ότι οι κεφαλές στην χαμηλή κατηγορία έχουν προτιμήσεις, στην μεσαία έχουν χαρακτήρα και στην υψηλή τίποτα :142:

Reaction score
1.187

Την Denon DL-160 που βγάζει 1.6 mV έξοδο την βάζουμε στην είσοδο MM του phono; Και απλώς θα χρειάζεται να δυναμώνουμε περισσότερο το volume; Με τις αντιστάσεις τι γίνεται; Ποια θα πρέπει να είναι η αντίσταση του phono;
Η DL-103 (θεωρητικά) είναι καλύτερο μοντέλο στην γκάμα της Denon;

Reaction score
29.536

Χαίρε Τάσσο καρατάσσο , (λογοπαίγνιο) η 160 μπαίνει κανονικά σε είσοδο mm.
Ναι αν δεν φτάνει η στάθμη ανεβάζεις το vol λίγο παραπάνω
για το άλλο θα σου πω.

Reaction score
29.536

Επανέρχομαι Τάσσο η 160 θέλει φορτίο απότι θυμάμαι 47κ , η 103 θεωρητικά είναι καλύτερη , στην πράξη όμως δεν νομίζω. Πάρε μια 160 , που είναι και φθηνή , και παίζει σαν mm και καθάρισες. Αν θες οπωσδήποτε mc κλασσική πάρε dl 304.Απλά εχε υπόψην σου οτι είναι πολύ χαμηλοέξοδη , 18μv, δλδ 0,18mv.Και άρα θα χρειαστείς hasimoto η κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.

Reaction score
1.187

Επανέρχομαι Τάσσο η 160 θέλει φορτίο απότι θυμάμαι 47κ , η 103 θεωρητικά είναι καλύτερη , στην πράξη όμως δεν νομίζω. Πάρε μια 160 , που είναι και φθηνή , και παίζει σαν mm και καθάρισες. Αν θες οπωσδήποτε mc κλασσική πάρε dl 304.Απλά εχε υπόψην σου οτι είναι πολύ χαμηλοέξοδη , 18μv, δλδ 0,18mv.Και άρα θα χρειαστείς hasimoto η κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.
Εντάξει εφόσον θέλει 47kΩhms αντίσταση δεν υπάρχει πρόβλημα με το ταίριασμα της εισόδου του phono.

Προς το παρόν έχω αυτήν
αλλά προσανατολίζομαι σε Denon φυσικά (τι άλλο; ) αλλά δεν ξέρω ακόμα πιο μοντέλο... Αυτό ψάχνω.

Reaction score
29.536

Για κοιτάξτε εδω τι παρέλαβα χθες.Μετά απο προτροπή γνωστού παρήγγειλα αυτό το shell.Εξαίρετο εργαλείο , φοβερή ποιότητα κατασκευής, yamamoto γαρ.
Μπορώ να πω οτι την διαφορά που εχει στον ήχο δεν την περίμενα.

Reaction score
29.536

Βέβαια είναι πιο βαρύ απο το μαμά , και χρειάστηκε να βάλω το μικρό αντίβαρο πίσω απο το κύριο αντίβαρο του βραχίονα αλλά δεν πειράζει.8hz συχνότητα συντονισμού βγαίνει σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιου.Πολύ μου αρέσει.

Reaction score
2.248

Και καλοάκουστος ο Αφρικανικός έβενος. :444:
Αυτό τώρα ότι άκουσες διαφορά στον ήχο τι το ήθελες; Γκρέμισες φιλοσοφίες :143: Παλιοχαιεντά :204:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος