Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
29.535
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Και καλοάκουστος ο Αφρικανικός έβενος. :444:
Αυτό τώρα ότι άκουσες διαφορά στον ήχο τι το ήθελες; Γκρέμισες φιλοσοφίες :143: Παλιοχαιεντά :204:

Ε τι να κάνω να μην τα πω?:142:

Reaction score
3.967

Άσε ρε Τζόρτζιο, 3 μέρες του πήρε για να στείλει την παραγγελία, το λάθος σελ παρήγγειλε, 1,5 ώρα με είχε στο ακουστικό να τον καθοδηγώ στο στήσιμο και μου ζητάει 1700!!!(που τόδε?)Ε για να δώσει το δικό μου...

....που μου άκουσε κ διαφορές....

....13 ντάκ, 4 τελικοί, 8 κάρτες ήχου, 2 πρό, 17 καλώδια, 9 πλέγιερ τεστάρησε κ δεν άκουσε διαφορές......

....τώρα άκουσε ....με τον ...έβενο....απ την Αφρική....

....μη σου πω τι χρειάζεται ....απ την Αφρική για να στρώσει!!!

Reaction score
2.248

Ο Γιάννης δεν είναι από τα παιδιά που θα πει άκουσα εκεί που δεν ακούει διαφορές και δεν ακούσα εκεί που του λένε ότι δεν πρέπει να ακούσει διαφορές και σε αυτό τον παραδέχομαι ακόμα και όταν πρόκειται για τα δικά του μηχανάκια. (και το έχει αποδείξει)
Δεν κάνει "χάρες" για να γίνει αρεστός....Και για αυτό τον πάω με 1000. :403:

Reaction score
29.535

Άσε ρε Τζόρτζιο, 3 μέρες του πήρε για να στείλει την παραγγελία, το λάθος σελ παρήγγειλε, 1,5 ώρα με είχε στο ακουστικό να τον καθοδηγώ στο στήσιμο και μου ζητάει 1700!!!(που τόδε?)Ε για να δώσει το δικό μου...

....που μου άκουσε κ διαφορές....

....13 ντάκ, 4 τελικοί, 8 κάρτες ήχου, 2 πρό, 17 καλώδια, 9 πλέγιερ τεστάρησε κ δεν άκουσε διαφορές......

....τώρα άκουσε ....με τον ...έβενο....απ την Αφρική....

....μη σου πω τι χρειάζεται ....απ την Αφρική για να στρώσει!!!

Εσένα παλιοαισχρέ , πόσο σου είπα το σελ? 1700?
Ε καλά ας πάει στα 2400 η τιμή , ετσι ρε παιδί μου επειδή συζητάμε για μεγάλα αφρικάνικα μεγέθη.χιχιχιχι.
Α να μην ξεχάσω και το γρηγορόσημο των 800 , αρα σύνολο 3200 το εβένινο χλιδάτο σελλ που θα λάβεις.Δέχομαι και πιστωτικές .:142::143:

Reaction score
3.967

Kalllla!!

O εννηά ηχοφροντίδας μη σκαλίζει πληγές γιατί το βρωμοπικάπ που μου έδωκε ...δεν του το δίνω πίσω!!

ΥΓ. γειά σου ρε φίλε, βρές μου κ ένα μπλάκ 1200!

Reaction score
11

Kalllla!!

O εννηά ηχοφροντίδας μη σκαλίζει πληγές γιατί το βρωμοπικάπ που μου έδωκε ...δεν του το δίνω πίσω!!

ΥΓ. γειά σου ρε φίλε, βρές μου κ ένα μπλάκ 1200!
Σε ORIGINAL δεν υπάρχει! (Σύντομα θα δεις γιατί θα έπρεπε να προτιμάς τα ORIGINAL προϊόντα!)

:142:

Reaction score
11

Na το δεί ο καραβέλος κ να τοποθετηθεί πάραυτα!!!!:116:
Εγώ θα ξεδιπλωθώ εντός του Σαββατοκύριακου στο αφιέρωμα του ΜΚ1, παρουσιάζοντας, για πρώτη φορά νομίζω, μία καλή προσπάθεια σύγκρισης του ΜΚ1 vs MK2.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68231

Για το συγκεκριμένο στο ebay τον συνέλαβα να ψεύδεται, γιατί ενώ λέει πως έβαλε καινούργια κουμπάκια στα ρυθμιστικά στροφών, στην πραγματικότητα απλώς τα...αφαίρεσε και έχουν μείνει οι βάσεις!

Α! μόλις είδα από κάτω ότι του "την λένε" και το παραδέχεται!

:107:

Reaction score
3.967

Για το συγκεκριμένο στο ebay τον συνέλαβα να ψεύδεται, γιατί ενώ λέει πως έβαλε καινούργια κουμπάκια στα ρυθμιστικά στροφών, στην πραγματικότητα απλώς τα...αφαίρεσε και έχουν μείνει οι βάσεις!

Α! μόλις είδα από κάτω ότι του "την λένε" και το παραδέχεται!

Πσέφτης ο κύργιος?

Έ, δε θα πσονύσουμε!

Θένκς καραβελε!!:107:

Reaction score
29.535

Δεν λέει κουμπάκια ,ποτενσιόμετρα λέει ο άνθρωπος. Pots , γράφει, στραβούλιακα τρελογιατρέ, ναμ .
Εεεσσσι ναιναμ.

Reaction score
11

Δεν λέει κουμπάκια ,ποτενσιόμετρα λέει ο άνθρωπος. Pots , γράφει, στραβούλιακα τρελογιατρέ, ναμ .
Εεεσσσι ναιναμ.
Σωστόοοοος! Εγώ φταίω!:120: (Πως την πάτησα :111:)

Άρα σκέτα του λείπουν τα κουμπάκια χωρίς ψέμα!

Reaction score
7

Πολύ κάτω δεν έπεσε αυτό το thread; Για να ανέβει λίγο :107: ...

Για αρχή Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Η προηγούμενη χρονιά με άφησε με τροποποιήσεις του mk2, ρυθμίσεις και αναζητήσεις για κάτι καλύτερο (το γνωστό μπρίζωμα που τρώς διαβάζοντας Forums). Η καινούρια με βρήκε κατασταλαγμένο (λέμε τώρα...αφού το χόμπυ δεν έχει τελειωμό) από τη στιγμή μου βίδωσα στο Headshell του mk2 την Audio Technica AT440mla.

Λίγα γενικά για τα χαρακτηριστικά της εδώ.

Βασικά με τόσα καλά που διάβαζα στο Internet για την AT440mla (και φυσικά για την DL-160 της Denon σε αυτή την κατηγορία τιμής, άσχετα με το αν δεν θέλω να μπλέξω με HOMC Cartridge)...την είχα απωθημένο να την τοποθετήσω στο mk2.

Το κακό σε αντίθεση με την Denon είναι ότι δεν την βρίσκεις πουθενά εδώ Ελλάδα.

Έτσι τις προάλλες κατέληξα στην Ortofon 2m Blue.... αλλά κάτι με έτρωγε για κάτι καλύτερο και από την άλλη αυτή η Micro Line ακίδα με δελέαζε αρκετά διαβάζοντας τα προτερηματά της.

Λίγο και το πνεύμα των Χριστουγέννων που σε ρίχνουν στην υπερκατανάλωση (και δεν είναι για τέτοια οι καιροί που ζούμε), δεν άντεξα στον πειρασμό και την παρήγγειλα.

Πρίν λίγες μέρες ήρθε στα χέρια μου μετά από μεγάλη αναμονή.

Την έβγαλα από το κουτάκι προσεκτικά κοιτώντας το Cantilever και την ακίδα μήπως -φτού-φτού-φτού- ήταν στραβή σαν την πρώτη μου ortofon...αλλά μετά από πολύ προσπάθεια γιατί Cantilever και tip σε αυτή την κεφαλή είναι πολύ μικροσκοπικά σε αντίθεση με τη Blue, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.

Ξεβιδώνω την 2m και βάζω την 440mla με τα πολύ καλής ποιότητας καλωδιάκια που παρέχει η συσκευασία.

Την βιδώνω με οδηγό το Alignment tool της Technics και μετά από ρυθμίσεις βάρους, VTA, Antiskating κάνω το πρώτο τεστ να δώ αν ακούγεται βόμβος βάζοντας το Volume στο τέρμα... Ουφ! Dead Silent ευτυχώς!

Ήρθε η μεγάλη στιγμή!

Βάζω το Dream-On από Depeche Mode σε βινύλιο Special 180gr με κάτι αυλάκια ΝΑ! σαν τις γράνες σε κάτι παλιόδρομους, και παθαίνω το πρώτο σοκ...

Που πήγε ο θόρυβος επιφάνειας; Που πήγαν τα μισά τσακ τσούκ;
Τα πήρε το εύρηκα!

Τελειώνει το Lead-In και αρχίζει το κομμάτι...

WOW! Τα πρίμα και η ευκρίνεια του ήχου σε άλλο επίπεδο. Είναι λίγο πιο μαζεμένη μεσαία/μεσοχαμηλά από την Blue αλλά με πολύ πιο σφιχτό και ελεγχόμενο χαμηλό.

Μετά έκανα το τεστ του τελευταίου κομματιού... Άκουσα από αρκετούς δίσκους τα τελευταία tracks και εκεί η κεφαλή δίνει ρέστα...

Το tracking στα τελευταία κομμάτια είναι Super... Λιγότερη παραμόρφωση από την 2m και τα πρίμα-πρίμα!

Από τα Specs της κεφαλής (ενδοτικότητα κ.τ.λ.) φαίνεται σαν να μην είναι καλό ταίρι για τον βραχίονα του technics σε αντίθεση με την Blue, αλλά το αποτέλεσμα αρκετά καλύτερο. Βέβαια από ότι διαβάζω πολλοί την ζευγαρώνουν με mk2 και δεν υπάρχει πρόβλημα. Test record δεν έχω βέβαια αλλά τι με νοιάζει αν παίζει σωστά τους δίσκους μου;

Φαντάζομαι πώς θα παίζει με βραχίονα χαμηλού βάρους...

Η 2m πάντως οφείλω να πώ πως είχε λίγο καλύτερο soundstage, αλλά δεν το κρίνω ακόμα γιατί ή 440 είναι ακόμα άστρωτη. Όχι ότι η Blue πρόλαβε να παίξει πολύ αλλά έχει παραπάνω ώρες.

Το περίεργο πάντως είναι ότι δουλεύει καλύτερα με μεγάλο Antiskating. Το έχω σετάρει στο 2,6 ενώ το βάρος ανάγνωσης είναι στο 1,3

Εμπειρικά και ακουστικά βέβαια η ρύθμιση, με μέτρηση στάθμης σε κάθε κανάλι και δίσκο με μεγάλο Lead-Out Groove παρατηρώντας την τάση ολίσθισης του βραχίονα.

Παράκατω λίγες φωτογραφίες από την κακομούτσουνη σε σχέση με την 2m, 440mla:

Εδώ παίζει το Holydiver του Dio :602:

Και μια κοντινή:

Reaction score
1.284
Πολύ όμορφα !

Με τι Phono την έχεις και πάιζει ????

Μου φαίνεται πάω να πάρω 2-3 Headshells να παίζω με τις κεφαλές ! ! !

Reaction score
7

Παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής 3:
  1. Πώς γίνεται η αλλαγή στο πτυσσόμενο λαμπάκι για τα αυλάκια του δίσκου;
    http://farm1.static.flickr.com/36/82873719_c6e7369ce4.jpg
  2. Τι διάρκεια ζωής δίνεται περίπου στο κάθε λυχνιάκι πυρακτώσεως;
  3. Πού βρίσκονται τέτοια ανταλλακτικά (π.χ. πλατεία Κάνιγγος..)
Αν και έχω το Reloop-RP 2000 σε πολλά σημεία έχει σχεδόν ίδια εξαρτήματα με το ΜΚ ΙΙ. Σας ευχαριτώ εκ των προτέρων και καλή χρονιά σε όλα τα μέλη!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.862
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef