24/96 vs Vinyl

Reaction score
59
Είναι λυπηρό που δεν έγινε το συγκριτικό. Έχω στο παρελθόν καλέσει κάποιους να το κάνουμε στον χώρο μου αλλά ακόμη κάνουν γαργάρες. Έπρεπε μόνο να φέρουν όποιο ψηφιακό μέσο ήθελαν.
Μάλλον σταματώ κι'εγώ εδώ, δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο όταν έχει κανείς την συγκεκριμένη αντιμετώπιση και μάλιστα από Διαχειριστές του avsite. Πρόκειται περί αθλιότητας στην οποία δεν επιθυμώ να συμμετάσχω.Ευχαριστώ που ανεχθήκατε έναν άσχετο ... ο οποίος δεν πρόσφερε τίποτε στον διάλογο. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σιγά μην ερχόταν ο κόσμος σπίτι σου. Τι να κάνει εκεί πέρα; :114:
Τις γαργάρες εσύ τις έκανες αγαπητέ. Και όχι μια, πολλάκις. :126:

...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

With the grove being cut straight into a metal foil, this removed a number of plating stages in the manufacturing process. This gave rise to more upper frequency levels and less surface noise. This alternative manufacturing process along with the altogether different mechanical resonance behaviour of media the groove is cut into because it is copper, a hard metal, not soft plastic, acetate, endowed DMM vinyl LP with a very different tonality to traditionally manufactured vinyl LP pressings.

The virtually universal tonality of all DMM LP pressings is often described as a harshness or forwardness in the upper frequencies.

-----------------------------

Μην τρελαινόσαστε με marketing tips ......

Reaction score
877
Είναι λυπηρό που δεν έγινε το συγκριτικό. Έχω στο παρελθόν καλέσει κάποιους να το κάνουμε στον χώρο μου αλλά ακόμη κάνουν γαργάρες. Έπρεπε μόνο να φέρουν όποιο ψηφιακό μέσο ήθελαν....Λ.Σ.
καλά... δεν χάλασε και ο κόσμος...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αυτό το ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ πράγματι είναι πολύ σημαντικό! Εκεί ξεχωρίζουν οι καλλιτέχνες από τα σκουπίδια... :126:

Μην λέτε χαζομάρες και γενικότητες και για καλλιτέχνες και ηχογραφήσεις τώρα.

Σε όλες τις audiophile ηχογραφήσεις ακούγονται ώς επι το πλείστον
μέτριοι καλλιτέχνες η απλώς οκ

Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Εκτός αν ακούτε μόνο μηχανήματα και όχι εκτελέσεις έργων.

Επειδή θα μοντάρεις 10 ατυχήματα σε ένα κονσέρτο είναι ο καλλιτέχνης σκουπίδι ?

Για να σοβαρευτούμε λίγο.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Οσο και να εξεγείρεσαι (και λίγο περισσότερο εντονα απ 'οτι πρέπει θα έλεγα...) αγαπητέ μου ηχολήπτα, η φθήνεια και η ευκολία βασιλεύει και στον τομέα της μουσικής αναπαραγωγής...

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Θα ηχογραφήσουμε όπως παλιά με 2 λαμπάτα Studer C-37 [μάλιστα έχω δύο]. Ποιο το πρόβλημα!
Ο γνωστός Tony Faulkner έχει επιστρέψει στην αναλογική ηχογράφηση. Φυσικά με την ψηφιακή ηχογράφηση κόβεις και ράβεις όπως θες.
Ύπάρχει όμως και το μία κι' έξω, τι ποιο καλύτερο από αυτό! Έτσι καταλαβαίνεις την ερμηνεία ενός μουσικού έργου, εκεί υπάρχει ψυχή και όχι στην ακραία περίπτωση που κάποιος βιολιστής παίζει νότες που τις *ράβει* ο 'ψηφιακός' ηχολήπτης. Εκεί συνήθως χάνεται η μουσική. Λ.Σ.
Ναί χάνεις και την ερμηνεία και την ψυχή του Glenn Gould που ήταν control freak με ηχογράφηση και μοντάζ.

Ας αφήσουμε την μουσική απέξω γιατί οι γενικότητες σε αυτό το forum "σκοτώνουν".

Αν γράψεις στα λαμπάτα C37 θα γελάς καμμιά βδομάδα. Έχεις περίπου 50% πληροφορία. Καλύτερα θα ακουστεί σε MP3 στα 320.

Αν πληρώσεις 20000 € το μηχανάκι και αλλάξει όλα τα ηλεκτρονικά ο Paravicini τότε θάχει τουλάχιστον πλάκα το λίπος φώκιας που θα ακούγεται. ( αυτό δεν το λέω ειρωνικά).

Reaction score
70
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

η φθήνεια και η ευκολία βασιλεύει και στον τομέα της μουσικής αναπαραγωγής...
Δηλαδή που αλλού βασιλεύει????

Υ.Γ Ίσα ίσα το μια και έξω είναι φθήνια και ευκολία. Το να κάνεις διορθώσεις σημαίνει ότι σέβεσαι την δουλεία του καλλιτέχνη και τα αυτιά του ακροατή...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Τα δύο Studer, 24 καναλιών στο Studio ηχογραφήσεων του ΜΕΓΑΡΟΥ Μουσικής Αθηνών:

Βελισσάριος Γεωργιάδης και Νίκος Καμβύσης ποζάρουν ευτυχείς... :126:

Reaction score
70
Re: Full Orchestra goes Direct to Disc...

Γίνονται σήμερα εργα σαν κι αυτά κοι ηχολήπτες ?
Τι σχέση έχει αυτό με το νήμα που είναι 24/96 vs βινύλιο??

Υ.Γ Είναι μήπως κάποιο επιχείρημα υπέρ του βινυλίου και δεν το κατάλαβα??

Reaction score
59

Μην λέτε χαζομάρες και γενικότητες και για καλλιτέχνες και ηχογραφήσεις τώρα.

Σε όλες τις audiophile ηχογραφήσεις ακούγονται ώς επι το πλείστον
μέτριοι καλλιτέχνες η απλώς οκ

Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Εκτός αν ακούτε μόνο μηχανήματα και όχι εκτελέσεις έργων.

Επειδή θα μοντάρεις 10 ατυχήματα σε ένα κονσέρτο είναι ο καλλιτέχνης σκουπίδι ?

Για να σοβαρευτούμε λίγο.
Αυτό λέω ακριβώς *ας σοβαρευτούμε λίγο* αν και θάπρεπε πολύ και να μην λένε ορισμένοι χαζομάρες.
Σίγουρα μιλάμε για διαφορετικά πράγματα και αυτό δείχνει και πόσο πληροφορημένος ή απληροφόρητος είσαι.
Audiophile ηχογραφήσεις είναι ως επί το πλείστον οι λαμπάτες ηχογραφήσεις της λεγόμενης χρυσής εποχής. Οι περισσότερες γίνονταν μια κι' έξω ή για συμφωνική μουσική, ολόκληρο μέρος μιας συμφωνίας το οποίο θα επανελάμβαναν αν κάτι πήγαινε στραβά.
Φυσικά εσύ περιορίζεις τα πάντα σε αυτά που έχεις μάθει ή κάνεις στη δουλιά σου και φαίνεται να αγνοείς κάποια πράγματα Γιαυτό και μας είπες ότι δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο κοπτικά αμέσου κοπής, όπως και ότι δεν υπάρχουν λαμπάτες ηχογραφήσεις και λαμπάτη κοπή μήτρας. Μετά λίγο το άλλαξες και όσον αφορά τα κοπτικά, σιώπησες. Είναι όλοι αυτοί οι καταξιωμένοι, απατεώνες που κάνουν όλα αυτά; Θάπρεπε να σε συμβουλευτούν φαίνεται προτού μιλήσουν!
Σου μοιάζουμε νάμαστε από εκείνους που δεν ακούμε μουσική αλλά μόνο τα μηχανήματα!!!
Έχω 20000 βινύλια για να τα βλέπω μάλλον!!! Και δεν τα κληρονόμισα! Λ.Σ.

Reaction score
777
κ Σκαλούμπακα, πρίν κανα δύο χρόνια είχαμε αγοράσει μαζί ένα toshiba laptop για τα παιδιά σου.
αυτό το λάπτοπ είναι επαρκέστατο για οποιαδήποτε ψηφιακή αναμέτρηση.
μάλιστα έχει και οπτική έξοδο, κοινώς συνδέεται σε οποιοδήποτε ντάκ.

μπορείς να του "φορέσεις" το foobar και να κάνεις μόνος σου τα τέστ με οποιοδήποτε ντάκ που σίγουρα ο καθε αντιπρόσωπος θα σου δώσει....

δέν είναι ανάγκη να υπάρχουν κάμερες μπροστά.
κάποια πράματα τα κάνουμε για τον εαυτό μας και μόνο.

απλά φοβάμαι οτι γρήγορα θα καταλήξεις να ακούς το masterάρισμα και όχι το μέσο αυτό καθε αυτό...

καταλαβαίνω οτι πολλοί θεωρούν το παρόν νήμα γελοίο...που λιγάκι είναι.
εγώ έμαθα κάτι όμως.οτι τελικά οι εταιρείες εκμεταλεύονται στο έπακρο την όρεξη του καταναλωτή για τη βινυλιακή φιλοσοφία.αποτέλεσμα αυτού είναι να του πουλάνε ψηφιακά direct cut βινύλια ή 24/96 με σκοπό και μόνο να κρατήσουν την όλη φολοσοφία.

για τεχνικά δέ μιλήσαμε σε αυτό το θέμα, αν και εκεί θα είχε τελειώσει σε μία παράγραφο η όλη ιστορία.
οπότε θα κρατήσω το παραπάνω.τα χαλιά, τις απόψεις του Λουκά και τα γύρω αστεία τα έχω ξαναδεί.δέν μου κάνουν εντύπωση πχια...:142:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Αν γράψεις στα λαμπάτα C37 θα γελάς καμμιά βδομάδα. Έχεις περίπου 50% πληροφορία. Καλύτερα θα ακουστεί σε MP3 στα 320.

Αν πληρώσεις 20000 € το μηχανάκι και αλλάξει όλα τα ηλεκτρονικά ο Paravicini τότε θάχει τουλάχιστον πλάκα το λίπος φώκιας που θα ακούγεται. ( αυτό δεν το λέω ειρωνικά).
Σε πληροφορώ *κύριε ειδικέ* ότι οι καλύτερες ηχογραφήσεις στη δεκαετία του 1960, για τις οποίες παραμιλάνε μέχρι σήμερα έχουν γίνει με Studer C-37.
Όσο για τον κύριο Paravicini να μην μιλήσω καλύτερα! Ο εν λόγω πραγματικά σπουδαίος κύριος, άλλα έλεγε κάποτε για το Studer C-37. Μετά άλλαξε το τροπάριο και πρότεινε δικές του λαμπάτες βελτιώσεις. Μετά το ξαναάλλαξε το τροπάριο και πρότεινε αντικατάσταση των λαμπάτων τμημάτων του C-37 με τρανζιστορικά γιατί αυτά φτιάχνει πλέον και σε τηλεφωνική συνομιλία μας περίπου μια ώρα [αυτός πλήρωνε και επ' ουδενί λόγω ήθελε να μου τα πει σε email -τα email μένουν και διαβάζονται] προσπαθούσε να με πείσει για αυτές τις αλλαγές που φυσικά και δεν έκανα. Μάλιστα ήταν κατά των λυχνιακών τμημάτων τα οποια θα έπρεπε οπωσδήποτε να μου τα αντικαταστούσε όχι με τα δικά του λαμπάτα αλλά με τα τρανζιστοράτα του. Αφού αυτά έφτιαχνε!!! Έχασα πάσα ιδέα. Δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη καθαρά συμφεροντολογικές απόψεις. Στο διαδίκτυο υπήρχαν οι αρχικές απόψεις του. Λ.Σ.

Reaction score
59

Δηλαδή που αλλού βασιλεύει????

Υ.Γ Ίσα ίσα το μια και έξω είναι φθήνια και ευκολία. Το να κάνεις διορθώσεις σημαίνει ότι σέβεσαι την δουλεία του καλλιτέχνη και τα αυτιά του ακροατή...
Το μια κι'έξω ήταν δαπανηρό γιατί θα έπρεπε να επαναλάβουν ακόμη και όλοκληρο συμφωνικό έργο, αν κάτι πήγαινε στραβά. Το αντίθετο συμβαίνει με το ράψιμο. Παίζουν μόνο ένα μικρό μέρος που έγινε το λάθος. Λόγοι οικονομίας το επέβαλαν.Λ.Σ.

Reaction score
59
Αγαπητέ teachertza τα ποιοτικά βινύλια είναι επανεκδόσεις ΟΧΙ των δισκογραφικών εταιρειών, αλλά πολύ μικρών εταιρειών ενός ατόμου-χομπίστα που μόλις και μετά βίας καλύπτει τα έξοδα. Πληρώνει πολλά για τα δικαιώματα για την χρήση μιας φοράς της αυθεντικής [λαμπάτης] ταινίας ηχογράφησης, μετά ακριβοπληρώνει στούντιο με λαμπάτο εξοπλισμό για την λαμπάτη χάραξη [προϊόν φαντασιάς κατά τον ειδικό] από ανθρώπους όπως π.χ. ο Grundman από τον οποίο εξαρτάται κατά πολύ τί θα ακούσουμε, και μετά έρχεται το παρθένο βινύλιο, εξώφυλλο.
Εν ολίγοις, δεν τα οικονομάνε. Λ.Σ.

Reaction score
777
[λαμπάτης] ταινίας ηχογράφησης,
........
για την λαμπάτη χάραξη
καταλαβαίνω ένα στούντιο να έχει...

λαμπάτο ups
λαμπάτο τροφοδοτικό για τόρνο,ενισχυτή,κονσόλα,pc,φραπεδιέρα
λαμπάτους ενισχυτές
λαμπάτη κονσόλα

αλλα η έννοια λαμπάτη χάραξη ετυμολογικά τουλάχιστον μου θυμίζει την εικόνα ενός τόρνου που αντί για κεφαλή χάραξης έχει μία λάμπα!!!!!και λαμπάτη ταινία τί σημαίνει?μία ταινία με πολλές λάμπες πάνω?

είναι εμφανές οτι ενώ λέμε το ίδιο πράμα όλοι...μαλώνετε τώρα...
τέλος πάντων δέν θα κάνω τον διαιτητή...
απλά καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς την σωστή ορολογία.:137:

Reaction score
777
πάντως έχω ένα δίσκο που έχει κοπεί με λαμπάτο εξοπλισμό...

και τολμώ να πώ οτι μου άρεσε πολύ!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll